- 26 Ağustos 2012
- 259
- 57
- 123
- Konu Sahibi suskunsevda
-
canım ben de pko.lu biri olarak sana olanları anlatayım için rahatlasın..Kızlar ya yüzümde aşırı sivilcelenme olmuştu cildiyeye gittim tedavi görüyorum aynı zamanda hormon testi ve ultrason gerektiğini söyledi. Ultrasonda herşey normal, hormon testinde de değerler normal gibi gözüküyodu ama doktorum polikistik over olduğunu söyledi. Neden oluyo peki felan dedim adet düzensizliğinden dedi ama benim adet düzensizliğim yokki. O yüzden hafif seninki dedi. 2 sene doğum kontrol hapı kullanmam gerektiğini ve 3 ay sonra kontrole gitmem gerektiğini söyledi. Annem doktora sormuş gebeliğe engel olan bi durum mu diy yok öyle bişe değil demiş. Nişanlıyım bu arada ekim ayında düğünüm olucak nasipse. Benim merak ettiğim polikistik over kısırlık demek mi? Arkadaşımda adet düzensizliği vardı 4 5 ay olmadığı oluyodu onla öyle bi muhabbet geçmişti ama bu sorunu olanlar aydınlatırsa sevinirim
Hormon testinde sorun yok,ultrasonda da sorun yoksa nasıl teşhis koydular,kadın Doğum doktoruna mı gittiniz?Kızlar ya yüzümde aşırı sivilcelenme olmuştu cildiyeye gittim tedavi görüyorum aynı zamanda hormon testi ve ultrason gerektiğini söyledi. Ultrasonda herşey normal, hormon testinde de değerler normal gibi gözüküyodu ama doktorum polikistik over olduğunu söyledi. Neden oluyo peki felan dedim adet düzensizliğinden dedi ama benim adet düzensizliğim yokki. O yüzden hafif seninki dedi. 2 sene doğum kontrol hapı kullanmam gerektiğini ve 3 ay sonra kontrole gitmem gerektiğini söyledi. Annem doktora sormuş gebeliğe engel olan bi durum mu diy yok öyle bişe değil demiş. Nişanlıyım bu arada ekim ayında düğünüm olucak nasipse. Benim merak ettiğim polikistik over kısırlık demek mi? Arkadaşımda adet düzensizliği vardı 4 5 ay olmadığı oluyodu onla öyle bi muhabbet geçmişti ama bu sorunu olanlar aydınlatırsa sevinirim
Hormon testi,ultrason temiz, adet duzensizliginiz yok neye gore teshis koyuldu?
ben onu anlamadim
Bende kontrole gitmek istiyorum bu konuda ondan sordum nasil anlasildi?
canım ben de pko.lu biri olarak sana olanları anlatayım için rahatlasın..
ben 17 yaşındayken reglim bitince 15. gün böle hafif ara kanamalarım olmaya başladı doktora gittik. doktorumdan allah razı olsun muhteşem biriydi..
biraz kilom sırtımda da sivilcelenme vardı.. dedi ki bunlar pko sonucu böyle oluyor.. bunun anlamı şu senin vücudun 1 ayda 1den fazla yumurta üretiyor.. yani kısırlık değil.. bebek istediğinde sadece döllenmesi biraz zaman alabiliyor o kadar..
ben evlenene kadar 7-8 sene düzenli olarak doğum kontrol hapı kullandım.. hiçbir yan etkisi yok inan.. hatta şöyle ki kilo verdim vücudum şekle girdi, sivilcelenmem yok oldu, sırtımdaki izler azaldı.. tüylenme yapar derler o da şöyle ki sendeki bozukluğu tedavi ettiği için tam tersi etki yapıyor bende normal tüylenmemi bile azalttı.. doktorum bana bıraktığında çok çabuk hamile kalacaksın dedi ve nitekim dediği de oldu.. 2013 senesinin kasım ayında bebek planlamasına başlama amacı ile ilacı bıraktım.. vücudumdaki kimyasal gitsin die.. 6 ay vücudumu hazırladım yememe içmeme dikkat ettim, folik asitimi kullandım.. 2014 mart ayında eşimle denemelere başladık ve çok şükür ki rabbim 3. denememizde bize bebeğimi nasip etti.. 4 hafta sonra da doğumum görünüyor..
yani korkacak bir şey yok.. yeter ki doktorun doğru teşhis koyup seni düzgün yönlendirsin.. pko kısırlık değildir.. ne hamile kalmana ne de başka bir şeye engel değildir iyi bir tedavi ile..
Bende pko'yum. Kisirlik diye tabir ettiğiniz şey hicbir şekilde çocuk sahibi olamamaktir 4 5 ay yada 1 sene sonra çocuğu olan kişilere kisir denmez. Pko olup da aninda çocuğu olan da var aylar sonra yada seneler sonra çocuğu olan da var. Hic belli olmaz ama şayet çocuk sahibi olmak için başka engelleriniz yoksa er yada geç bebeginizi kucaginiza alirsiniz. Zaten evlenince hemen de çocuk yapmayin size tavsiyem bu, once ansalabiliyor musunuz ayni evi paylasabiliyor musunuz ona bakin çünkü ayni evde isler çok değişiyor. Evliliğinizde mutluluklar dilerim.
Evet kadın doğuma gittim, hormon testine bakıp bu teşhisi koyduHormon testinde sorun yok,ultrasonda da sorun yoksa nasıl teşhis koydular,kadın Doğum doktoruna mı gittiniz?
Simdi soyleki bende sac dokulmesi,cene kismimda sivilcelenme ve hafif bi kac tuylenme var
Adetlerimde hep gun olarak oynar 5gun once 7gun sonra gibi
Bende supheleniyorum
Ben simdi pko var mi yok mu ne yaptircam
Yani direk kadin doguma mi gidip anlatim derdimi
Sorununuza soru yazmis gibi oldum ama.bilgili olanlardan bilgi alirsak cok sevincem
Cok tesekkurlerBence direk kadın doğuma gidip sıkıntılarını paylaşman gerek, kan veriyosun sadece gerekirse ultrasona bakarlar sonuca göre bi çaresine bakılır yok olurmu öyle sey sorabilirsin tabiki dediğin gibi bilgi almak için burdayım bende :)
Zannetmiyorum genital kontrole gerek kalcağını ama pek bilmiyorum yinede, bekarlara genital kontrol yapmıyolar heralde ben öyle biliyorum :)Cok tesekkurler
Bu.pko sadece kan ve ultrasonla belli olan bise yani
Genital kontrole gerek kaliyomu o hep kafamdaydi merak ettigim oydu
Canim bense pco hastasiyimda kullandigin dogum kontril hapi hangisiydi?canım ben de pko.lu biri olarak sana olanları anlatayım için rahatlasın..
ben 17 yaşındayken reglim bitince 15. gün böle hafif ara kanamalarım olmaya başladı doktora gittik. doktorumdan allah razı olsun muhteşem biriydi..
biraz kilom sırtımda da sivilcelenme vardı.. dedi ki bunlar pko sonucu böyle oluyor.. bunun anlamı şu senin vücudun 1 ayda 1den fazla yumurta üretiyor.. yani kısırlık değil.. bebek istediğinde sadece döllenmesi biraz zaman alabiliyor o kadar..
ben evlenene kadar 7-8 sene düzenli olarak doğum kontrol hapı kullandım.. hiçbir yan etkisi yok inan.. hatta şöyle ki kilo verdim vücudum şekle girdi, sivilcelenmem yok oldu, sırtımdaki izler azaldı.. tüylenme yapar derler o da şöyle ki sendeki bozukluğu tedavi ettiği için tam tersi etki yapıyor bende normal tüylenmemi bile azalttı.. doktorum bana bıraktığında çok çabuk hamile kalacaksın dedi ve nitekim dediği de oldu.. 2013 senesinin kasım ayında bebek planlamasına başlama amacı ile ilacı bıraktım.. vücudumdaki kimyasal gitsin die.. 6 ay vücudumu hazırladım yememe içmeme dikkat ettim, folik asitimi kullandım.. 2014 mart ayında eşimle denemelere başladık ve çok şükür ki rabbim 3. denememizde bize bebeğimi nasip etti.. 4 hafta sonra da doğumum görünüyor..
yani korkacak bir şey yok.. yeter ki doktorun doğru teşhis koyup seni düzgün yönlendirsin.. pko kısırlık değildir.. ne hamile kalmana ne de başka bir şeye engel değildir iyi bir tedavi ile..
Eğer öyleyse doğrudur benimkideLh , fsh dan yüksek olunca mı ne pco teşhisi konuluyor sanıyorum ondan olabilir herkesde adet düzensizliği yapmıyor ilginç bir hastalık zaten bu
Canim bense pco hastasiyimda kullandigin dogum kontril hapi hangisiydi?
Simdi soyleki bende sac dokulmesi,cene kismimda sivilcelenme ve hafif bi kac tuylenme var
Adetlerimde hep gun olarak oynar 5gun once 7gun sonra gibi
Bende supheleniyorum
Ben simdi pko var mi yok mu ne yaptircam
Yani direk kadin doguma mi gidip anlatim derdimi
Sorununuza soru yazmis gibi oldum ama.bilgili olanlardan bilgi alirsak cok sevincem
Evliyim ben ama merak ettim ondan sordumZannetmiyorum genital kontrole gerek kalcağını ama pek bilmiyorum yinede, bekarlara genital kontrol yapmıyolar heralde ben öyle biliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?