bende aynı durumdayım canım 4 aydır hiç adet gormuyorum bebek istiyoruz oda olmuyor malesef yarın dr a gidicem bakalım bu pkoya bi çözum bulabilecekmiyim
Merhaba hanımlar,
Ben de 20 yaşımda pko olduğumu öğrendim 1 buçuk sene boyunca adet söktürücü ilaçlar almadan hiç regl olamadım.Bazen aldım bazen bıraktım iştahımı açtığından..Bir kaç ay doğum knotrol hapı aldım o da sinir yaptı bıraktım.Sonra 1 kere farlutal diye bir ilaç kullandım.Kullandığımda 1 buçuk senedir pko çekiyordum ve regl olamıyordum.Bu ilacı bir kere kullandım ondan sonra hiç kullanmadım ama sonrasında 1 yıl boyunca düzenli olarak saat gibi regl olmaya başladım tekrar.Hiç doktora gitmedim.
Şimdi de 1 buçu kay önce hamile olduğumu öğrendim.Hiç bir çaba harcamadan hatta süpris oldu biraz.
Oysaki önceden gittiğim doktor tedavisiz hamile kalman çok zor demişti :)..Ama bende şimdi acaba pko bebeğime bir zarar verir mi diye korkuyorum.10 haftalık hamileyim..Hayırlısı..
bende 17 yaşımdan bu yana pkoluyum şu anada 28 yaşındayım ve sürekli düzensizlik oluyor yani hiç ilaç kullanmadan iki ay üst üste regl olmadım evlendim 1 ay sonra hamile kaldım doğumdan sonra doktor düzelir dedi ama düzelmedi kızım 7 yaşında ikinci çocuk istiyorum 10 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum doktora gittim zor dedi tedavi gerek dedi bende tırsttım kaçtım adet düzenleyici hap kullandım 3 ay en son olarak düzenli oldum ilaç içtiğim sürece bu ay ilaç içmedim bakalım olucakmı yada hamile kalıcammı hiç sanmıyorum ama pkoluyken doktor çocuk için nasıl bir tedavi uyguluyor merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim bu arada pkoluyken bebeğe hiç bir zararı olmaz
bende 17 yaşımdan bu yana pkoluyum şu anada 28 yaşındayım ve sürekli düzensizlik oluyor yani hiç ilaç kullanmadan iki ay üst üste regl olmadım evlendim 1 ay sonra hamile kaldım doğumdan sonra doktor düzelir dedi ama düzelmedi kızım 7 yaşında ikinci çocuk istiyorum 10 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum doktora gittim zor dedi tedavi gerek dedi bende tırsttım kaçtım adet düzenleyici hap kullandım 3 ay en son olarak düzenli oldum ilaç içtiğim sürece bu ay ilaç içmedim bakalım olucakmı yada hamile kalıcammı hiç sanmıyorum ama pkoluyken doktor çocuk için nasıl bir tedavi uyguluyor merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim bu arada pkoluyken bebeğe hiç bir zararı olmaz
Merhaba hanımlar,
Ben de 20 yaşımda pko olduğumu öğrendim 1 buçuk sene boyunca adet söktürücü ilaçlar almadan hiç regl olamadım.Bazen aldım bazen bıraktım iştahımı açtığından..Bir kaç ay doğum knotrol hapı aldım o da sinir yaptı bıraktım.Sonra 1 kere farlutal diye bir ilaç kullandım.Kullandığımda 1 buçuk senedir pko çekiyordum ve regl olamıyordum.Bu ilacı bir kere kullandım ondan sonra hiç kullanmadım ama sonrasında 1 yıl boyunca düzenli olarak saat gibi regl olmaya başladım tekrar.Hiç doktora gitmedim.
Şimdi de 1 buçu kay önce hamile olduğumu öğrendim.Hiç bir çaba harcamadan hatta süpris oldu biraz.
Oysaki önceden gittiğim doktor tedavisiz hamile kalman çok zor demişti :)..Ama bende şimdi acaba pko bebeğime bir zarar verir mi diye korkuyorum.10 haftalık hamileyim..Hayırlısı..
yurtdısındasın sanırım ben 22 yasındayım adım gamze bugun dr gittim fakat izne cıkmıs pazartesiyi bekliycem bakalım
aynı durumdayım canım bende actıgın topiği gormedim gorsem yazardım emin ol benim 25 aylık bi oğlum var onda hamile kalmakta zorlanmadım hiç 1 sene hap kulladım cocuk istemiyorduk hapı bıraktım hamile kaldım dogum yaptım spiral taktırdım 6 ay once adet duzensizliği basladı ben umursamadım pek oğlum 2 yasına basınca 2. cocuk yapmaya kara verdik sipirali cıkartırdım ama cocuk olmuyor dr. gittim pko dedi bende insulin direnci var ondan oluyormus glifor veridi içiyorum ama 4 aydır adet gormuyorum bebişte olmuyor paartesi dr gitcem ne diyecek bakalımBende polikistik overim.bende 1,5 -2 ayda bir adet oluyrdum.evlendim 2 sene çocuğum olmadı.2 sene tedavi gördüm.yumurtanın gelişmemesi geç gelişip geç çatlamasından zamansız çatlamasından kaynaklanan bir durum.2 sene tedaviden sonra bebeğimi kucğıma aldım.şuan oğlum 6 aylık ve ben şuanda acaba ikinci bebeği istersek yine aynı sorunları yaşayackmıyım diyede korkuyorum.(çünkü doktorum bana beellkii bi gebelikten sonra düzelirsin demişti ama hala regl olmadım.)hatta öyle bir başlık bile açtım ama hiç yorum gelmedi sanırım benim gibi korkusu olan yok.
inşallah saglıkla kucagına alırsın canım cok sevindimMerhaba hanımlar,
80 kg yim banada dr zayıfla dedi havalar biraz daha ısınsın yuruyus yapıcam artı diyette yapıyorum bene 2 gun once hayıt tohumu suyu aldım bakalım fayda etcekmibenim arkadasim 23 yasinda kendiliginden duzeldi oda pko.. zayiflamaninda faydasi var bu hastaliga ama bi zayiflayabilsek.. hayit suyu denedim oda olmadi oysa bana cok faydasini gorursun demislerdi simdide greyfurt suyu iciyrm icmeye baslamadan once 3 ayda oluyodm simdi 1,5 ay sonra oldm ama damla damla bilmyrm ins duzelir pskolojik olarak cokmus durumdayim resmen dua etmekten baska carem yokyurtdisindayim doktora gitmeyede korkuyrm obur ay olmazsam gidicem
Memnun oldum ben gul fr de yasyrm.. Allah sifa verir ama bir vakti var bizede sabir verir ins
benim arkadasim 23 yasinda kendiliginden duzeldi oda pko.. zayiflamaninda faydasi var bu hastaliga ama bi zayiflayabilsek.. hayit suyu denedim oda olmadi oysa bana cok faydasini gorursun demislerdi simdide greyfurt suyu iciyrm icmeye baslamadan once 3 ayda oluyodm simdi 1,5 ay sonra oldm ama damla damla bilmyrm ins duzelir pskolojik olarak cokmus durumdayim resmen dua etmekten baska carem yokyurtdisindayim doktora gitmeyede korkuyrm obur ay olmazsam gidicem
Benimdee ilk adet tarihinden beri polikistikliğim var. tedaviyle hamile kaldım kızım 2 yaşında ama 1 senedir hala düzensiz bi regl durumum var.
kilo kanusunda ise dr. bişey demedi bana hiç. Ama ben kendimi bildim bileli 65 kg mın üstüne çıkmadım. Hatta ilk etapta kullandığım doğum kontrol hapları benim kilo vermeme sebeb olmuştu.
şu anda 58 kg yum. Ama hala ve malesef devam eden bu rahatsızlıktan kurtulamadım
Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?