polikistik over

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
13.890
15.906
498
merhaba arkadaslar bir konuda sizden fikir almak istiyorm.. bende polikistik over sendromu var yani duzensiz adet gorme nedenim bu 3 ayda bir adet goruyrm acaba polikistik over hakkinda bilgisi olan varmi daha dogrusu bu sendroma olup adeti duzelen varmi varsa paylasabilirmi acab ?

bende aynı durumdayım canım 4 aydır hiç adet gormuyorum bebek istiyoruz oda olmuyor malesef yarın dr a gidicem bakalım bu pkoya bi çözum bulabilecekmiyim

bende aynı durumdayım canım 4 aydır hiç adet gormuyorum bebek istiyoruz oda olmuyor malesef yarın dr a gidicem bakalım bu pkoya bi çözum bulabilecekmiyim

Allah yardimcimiz olsun ya cok zor bide stres yaptim ben turkiyede gittim ama yine duzelmedi bi arkadasim 23 yasinda onunda boyleymis son 1 senedir duzgun belli bir yasi var diyor bazilari ins duzelir.. sen kac yasindasin ben 20 yasindaym

yurtdısındasın sanırım ben 22 yasındayım adım gamze bugun dr gittim fakat izne cıkmıs pazartesiyi bekliycem bakalım

Bende de polikistik over sendromu vardı? İki sene çocuğum olmadı. Sanırım ve doktorumun anlatığına göre yumurtlama ve yumurtanın çatlamasının gecikmesi sebebiyle oluşan adet düzensizli, ve bazen de ploraktin(süt salgılanmasına sebeb olan hormon) nin yükselmesi adetin düzensizliğine sebeb oluyormuş.
Tedavisi çok zor değil ama bazen uzun sürebiliyor.
Dr ve benim ortak kararımla çocuk tedavisine başladık ve 3. ayın sonunda hamile kaldım.Ama şu anda kızım iki yaşında ve ben hala adet düzensizliğinden müzdaribim.Tekrar dr. ile irtibata geçicem bu ara.Umarım kurtuluruz bu Polkistik over illetinden...

kızlar meraba bende de pkos var ve 2.5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum..pkos ortaya çıkmadan önce kullandığım başka bi ilaç yüzünden kilo artışı başlamıştı ve ilaçla birlikte bu artış daha da arttı,doktor bana kilonun hastalıkta etkili olduğunu ve kilo vermem gerektiğini söyledi..ama ne yapsam bir türlü kilo veremedim,sanki su içsem yarıyodu ve 66 kilodan 64e bile düşemiyordum bi türlü yani 2 kilo bile vermek imnkanszdı..geçen sene kilo vermeye başladım,iştahım normale döndü ve çok şükür 5-6 yda 10 kilo vererek normal kiloma ulaştım..bu kilo kaybı da nasıl kendiliğinden oldu anlamadım,şu an normal kilomdayım Kilo verince regl düzensizliğim de ortadan kalkar diye düşünmüştüm açıkçası ve ilacı bıraktım,ilacı bıraktıktan sonra 2 dönem kendiliğinden adet oldum fakat 3. dönem de gecikti ve tekrar doğum kontrol hapına başladım..Doktora gitmeyi düşünüyorum ama bu hastalıkta yapıcakları başka bir çözüm yok diye biliyorum..ayrıca ilerde hamile kalmamda da engel olur mu bilmiyorum,,:44: doktorlar düzenli olarak bırakmadan doğum kontrol hapının kullanılması gerektiğini söylüyolar...bu konuda çözüme ulaşmış var mı acaba??:2:

Bende polikistik overim.bende 1,5 -2 ayda bir adet oluyrdum.evlendim 2 sene çocuğum olmadı.2 sene tedavi gördüm.yumurtanın gelişmemesi geç gelişip geç çatlamasından zamansız çatlamasından kaynaklanan bir durum.2 sene tedaviden sonra bebeğimi kucğıma aldım.şuan oğlum 6 aylık ve ben şuanda acaba ikinci bebeği istersek yine aynı sorunları yaşayackmıyım diyede korkuyorum.(çünkü doktorum bana beellkii bi gebelikten sonra düzelirsin demişti ama hala regl olmadım.)hatta öyle bir başlık bile açtım ama hiç yorum gelmedi sanırım benim gibi korkusu olan yok.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

Ben de 20 yaşımda pko olduğumu öğrendim 1 buçuk sene boyunca adet söktürücü ilaçlar almadan hiç regl olamadım.Bazen aldım bazen bıraktım iştahımı açtığından..Bir kaç ay doğum knotrol hapı aldım o da sinir yaptı bıraktım.Sonra 1 kere farlutal diye bir ilaç kullandım.Kullandığımda 1 buçuk senedir pko çekiyordum ve regl olamıyordum.Bu ilacı bir kere kullandım ondan sonra hiç kullanmadım ama sonrasında 1 yıl boyunca düzenli olarak saat gibi regl olmaya başladım tekrar.Hiç doktora gitmedim.
Şimdi de 1 buçu kay önce hamile olduğumu öğrendim.Hiç bir çaba harcamadan hatta süpris oldu biraz.
Oysaki önceden gittiğim doktor tedavisiz hamile kalman çok zor demişti :)..Ama bende şimdi acaba pko bebeğime bir zarar verir mi diye korkuyorum.10 haftalık hamileyim..Hayırlısı..

öncelikle ne güzel maşallah tedavisiz bebişin geldi hayırlı olsun.hayır allahın izniyle bebeğine bir zarar vermez.yalnız ilk 3 ay dikkat ol.ağır bişey kaldırma ve yukarıya doğru uzanman gereken işleri yapma.

Son düzenleme:
bende 17 yaşımdan bu yana pkoluyum şu anada 28 yaşındayım ve sürekli düzensizlik oluyor yani hiç ilaç kullanmadan iki ay üst üste regl olmadım evlendim 1 ay sonra hamile kaldım doğumdan sonra doktor düzelir dedi ama düzelmedi kızım 7 yaşında ikinci çocuk istiyorum 10 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum doktora gittim zor dedi tedavi gerek dedi bende tırsttım kaçtım adet düzenleyici hap kullandım 3 ay en son olarak düzenli oldum ilaç içtiğim sürece bu ay ilaç içmedim bakalım olucakmı yada hamile kalıcammı hiç sanmıyorum ama pkoluyken doktor çocuk için nasıl bir tedavi uyguluyor merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim bu arada pkoluyken bebeğe hiç bir zararı olmaz

İNş. söylediğiniz gibi olur canım saolun :)) Sağlıkla bi doğsun da hayırlısıyla..Ee napıcaz peki hayatımız boyunca ilaçmı içicez :S Bir yolu yokmudur bunun..Ben de doğumdan sonra nolucak diye merak ediyorum

Canım tedviye başlamaya karar verdiysen sonrası zor değil.Önemli olan niyet anlicanız.
Benim üç aylık bi tedavim oldu.dr korumayan ama düzene sokan bi hap verdi.ve adetin beli zamanında ve sonrasında dr.un belirleyeceği bi tarih te dr unuz gelişmiş yumurtanınızın olup-olmadığı sonucuna göre size yumurta çatlamasına yarayan iğne verip, iğne yapıldıktan sonra 32-36 saatlerde ilişki önerecek.(bu saatlerde yumurta iğnenin etkisiyle çatlıyor)
sonrası Allaha kalmış canım.
benim tedavim bu şekilde gelişmişti.Zor değil ama dikkat gerektiriyo
Hakkınızda hayırlısı.

canım kolaymış ozaman ben hemen tekrar giderim doktor rahim filmi gibi ağzında bir şey geveledi ben hemen tedavi istemem dedim pırrrrrrrrr

Allah isterse olur kardesim hayirlisiyla kucagna almayida nasip eder insAllah. ben 13 yasimdan beri boyleyim hap kullaninca duzgun birakinca yine ayni 7 aylik evliyim cocuk daha istemyrm ama olmazsa diyede korkuyrm onun icin once adetimi duzene sokmak istyrm.. Allahim yardimcimiz olsun hepimizin

benim arkadasim 23 yasinda kendiliginden duzeldi oda pko.. zayiflamaninda faydasi var bu hastaliga ama bi zayiflayabilsek.. hayit suyu denedim oda olmadi oysa bana cok faydasini gorursun demislerdi simdide greyfurt suyu iciyrm icmeye baslamadan once 3 ayda oluyodm simdi 1,5 ay sonra oldm ama damla damla bilmyrm ins duzelir pskolojik olarak cokmus durumdayim resmen dua etmekten baska carem yok yurtdisindayim doktora gitmeyede korkuyrm obur ay olmazsam gidicem

aynı durumdayım canım bende actıgın topiği gormedim gorsem yazardım emin ol benim 25 aylık bi oğlum var onda hamile kalmakta zorlanmadım hiç 1 sene hap kulladım cocuk istemiyorduk hapı bıraktım hamile kaldım dogum yaptım spiral taktırdım 6 ay once adet duzensizliği basladı ben umursamadım pek oğlum 2 yasına basınca 2. cocuk yapmaya kara verdik sipirali cıkartırdım ama cocuk olmuyor dr. gittim pko dedi bende insulin direnci var ondan oluyormus glifor veridi içiyorum ama 4 aydır adet gormuyorum bebişte olmuyor paartesi dr gitcem ne diyecek bakalım
inşallah saglıkla kucagına alırsın canım cok sevindim
80 kg yim banada dr zayıfla dedi havalar biraz daha ısınsın yuruyus yapıcam artı diyette yapıyorum bene 2 gun once hayıt tohumu suyu aldım bakalım fayda etcekmi
Memnun oldum ben gul fr de yasyrm.. Allah sifa verir ama bir vakti var bizede sabir verir ins

bende memnum oldum canım inşaskllah canım bir an once gitsin su pko

Benimdee ilk adet tarihinden beri polikistikliğim var. tedaviyle hamile kaldım kızım 2 yaşında ama 1 senedir hala düzensiz bi regl durumum var.
kilo kanusunda ise dr. bişey demedi bana hiç. Ama ben kendimi bildim bileli 65 kg mın üstüne çıkmadım. Hatta ilk etapta kullandığım doğum kontrol hapları benim kilo vermeme sebeb olmuştu.
şu anda 58 kg yum. Ama hala ve malesef devam eden bu rahatsızlıktan kurtulamadım
Allah yardımcımız olsun.

Amin InsAllah Allah'in izniyle sifa bulucaz

kızlar mesajları okuyorumda,yumurtalıklarda kistler varken hamile kalmak mümkün mü??
benim ilk adet düzensizliğim 16 yaşındayken başladı.aynen yazdığınız gibi hiç ilaç kullanmadan adet olamıyordum.ilk etapta 6 ay adet olmadığımı biliyorum.50 kilodan en son 66lara kadar çıkmıştım.19 yaşındayken farlutal ve sonrasında başka bi ilaç kullanarak adetim düzene girdi.kiloda verdim.şu an evliyim.aradan seneler geçti tabi.ben düzenli adet görüyorum 32 günde bir.hiç sekmiyo.derken bi sorun olacağı hiç aklıma gelmedi.bırak kist olmasını başka hiçbişey gelmedi aklıma.hani düzenli adet gören insanın kistimi olur diye düşündüm ve ilk denememde olmasada sonrasında kesin hamile kalırım gözüyle bakıyodum.olmadı tabii.geçen hafta bu hayıt tohumunu çok övmüşler diye hayıt tohumlu macunla civanperçemi çayı aldım.kullandığım süre boyunca kanamam oldu.düzenli olan adetimide kendi elimle mahvettim.martın 18inde adet olmam gerekiyo ama olucak mı şimdi bilmiyoum.doktora gittim.yumurtalılarımda kistler var.fakat çok değil.bende biraz endişeledim tabi kistler varken boşu boşunamı çabalıyorum bebek için acaba diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…