Polikistik Over?

Aynen canım haklisin rahim filmi çektirdin mi hic

Ben de PCOS hastasıydım bana da dr. aynı şeyleri söyledi, hamile kalmakta zorlanabilirsin ileride demişti. Fakat evlendikten sonra hem adet düzenim oturdu hem de korunmayı bıraktığım iki defa ilk ay hamile kaldım. Benzer bir durum yaşayan arkadaşım sanırım yumurtanın olgunlaşıp çatlamasını sağlayan ilaç kullanarak hamile kaldı. Ama o da çocuk sahibi oldu. Endişelenmeyin ve kilo , şeker alımına dikkat edin. Bildiğim kadarıyla PCOS olan kadınlarda bu iki etmen önemli.

İnan’ın paket gıda evimize girmiyor bile,ben çok aşırı stres yaşadım o sebepten olduğunu düşünüyorum

Ben de dikkat ediyorum ama sanırım stres etkiliyor benim Eylül Ekim kasım aylarında hiç birşey yoktu bir anda çıktı. Ben bir sene bebek düşünmedim. Eylül’de korunmayı bıraktığımda kayınvalidem sizin çocuğunuz olmuyor heralde tedavi görün demeye başladı. Durumu açıkladım biz daha istemiyoruz yeni düşünmeye başladık dedim ama anladı yada anlamadı bilemiyorum. Her ay soruyor adet oldun mu diye ben daha 4 aydır bebek istiyorum ama sürekli herkesin sorması ve kayınvalidemin bu şekilde davranışı beni strese soktu sanırım...

Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim Pkos sadece sağ yumurtalıkta kist şeklinde olan yok 10 tane üzerinde yumurta küçük küçük ve yumurtalığın etrafına yerleşmişler. Sol yumurtalık gayet güzel. Bu ay doktor kontrol ettiğinde solda yumurta var dedi 15. Gün çağırdı gittim daha da olgunlaşmış bu çok güzel dedi. Ama senin yumurta geç oluşuyor demek ki dedi. İnsülin direncim için glifor 1000 mg içiyorum hayit otu çayı içiyorum yada kapsülünü alıyorum. Tsh 4.9 du etkileyebilir demişti ilaç kullanıyorum onun içinde. Şuan tiroidim normal seviyede zaten 1.46 en son tahlilimde. Sizce hamilelik çok zor mu benim için

Bu arada son zamanlar aldığım kilolar etkilemiş olabilirmiş diyetteyim 3 kg verdim 2 haftada.

Umarım hepimiz çok sağlıklı bebişler getiririz dünyaya

Merhaba

Daha önce yumurtan oluşmuyor muydu ? İnşallah olumlu sonuç alırsın canım ya ....

Canım ben sana katılıyorum, ama şunu da ekleyeyim. Bence yumurta takibi daha sağlıklı çünkü pkos olanlarda genellikle LH hormonu yüksek oluyormuş bu sebeple ovulasyon testi yanıltıcı olabiliyormuş

Bende yeni ogrendim pko oldugumu ama hic bir etkisi yok bende kilomyok ve adetim duzenli 5 sene oldu hala gebelik yok hic olmadi
Bazen adet düzensizliği oluşmuyor dedi doktor bana. Kimisi zayıflayınca çıkıyor kimisi kilo alınca yani çok değişken birşey. Benden önce çıkan hastanın kilosu hiç yoktu hatta çok zayıftı, ama o da pkos sorunuyla başa çıkmaya çalışıyor... yumurta takibi yaptırsana pkoşu kadınlar bazen yumurta oluşmadan ve çatlamadan adet oluyormuş. Yumurta takibi yaptırdın mı hiç tedavi oldun mu

Merhaba

Daha önce yumurtan oluşmuyor muydu ? İnşallah olumlu sonuç alırsın canım ya ....

Merhaba canim ewet olusuyordu ama tam olarak ne zaman catladigi belli olmuyordu 2 ay tedavi görmüştüm klomen catlatma ignesi ise yaramadi tekrardan doktorum rahim filmi istedi cektirdim bayağı basınç yaptim içini temizledim demisti 2 gun once yani persembe gunu giitim sagda yumurta olusmus gayet buyuk ve iyiymis onun icin persembe cumartesi pazartesi iliski onerdi ve ovitrelle catlatma ignesi verdi persembe gunu iliski olmadi malesef dun sabah 10 12 arasi ignemi vurunmam lazimdi e iliski olmadigi icin dun vurunmadim dun iliski oldu bu sabah koldan vurundum yarin yine iliski bilmiyorum tutacak mi bu defa Rahim filmi sonuclarim temiz cikmisti pkolu oldugum icin sadece adet düzensiZliği oluyor
Umarim birgunle bisey olmaz dun vurunmam lazimdi bugun vurundum

15 yıldır bu dertten muzdaribim. Yumurta büyütme tedavisiyle sekiz ayda hamile kaldım. Bence büyük başarı. Başka bir arkadaşımsa evlendiği gece hamile kalmış. Belli olmuyor bu işler. Stres yapma ve umudunu kaybetme. Bir de kilo varsa vermeni tedaviye gerek kalmayabilir.

Merhaba bir tup bebek hemsiresi olarak tecrubelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok suan icin...Bu sekilde hamile kalmaniz mumkun. Evlendiginizde tarlusal icipte kalabilirsiniz -insallah-kendiliginizdende cevrenizdekilerin sozlerine kulak asmayin ya olmaz falan diyenlere inanin oyle hastalarimiz geliyor ki hicbir sikintilari yok yine olmuyor bu sizin icin bir sanssizlik degil sadece biraz daha farkindalik...yani saglikli oldugunu dusunup hamile kalamayan kimseler neyle başedecegini bilmezken siz bebek sahibi olamadiginizda pesine duseceginiz konuyu biliyor olacaksiniz. Fazla kilolariniz varsa diyete baslayin gebe kalmaniz daha kolay olur...
Sevgilerimle.

Bende pkoluyum. Sadece biraz zor oluyo ama imkansız değil kimisinde zor bile olmuyor kafanıza takmayın. Kilo almayın yeterli. Ve yasmin fazla kullanmayın.

Canim yumurtalamam da sorun yok tahlillerim iyi asilama oldum aralik ayinda negatif oldu

Bende pkoluyum. Sadece biraz zor oluyo ama imkansız değil kimisinde zor bile olmuyor kafanıza takmayın. Kilo almayın yeterli. Ve yasmin fazla kullanmayın.
Yasmini sadece 21 gün kullan ve hormon testi için yanıma gel dedi doktor sonrasında kullanmamayı düşünüyorum bi zararı olur diye.Bazıları da kullan daha iyi olur diyor.Kararsız kaldım inanın.

59 kiloyum şuan yani dikkat ettiğim için de aylardır bu şekilde almamaya özen gösteriyorum.Sizce biraz daha vermem gerekir mi ?

Kadınların çoğunda görünlen bir yumurtalık çeşidi doktor biraz kötü cümle kurmuş. Umutsuzluğa kapılmışsınız endişelenecek bir şey yok

Merhaba bende de polikistik over var evliliğimin 6. Ayında hamile kaldım hiçbir tedavi görmedim. Annem ersağ kullanıcı ve temsilcisi hayıt ekstratı kapsülü verdi bana sabah akşam birer tane içtim daha bir kutu bile bitmeden hamile kaldım

Valla evli değilim yani hamilelik hakkında bir cevap da veremem ama bende bu hastalığı geçirdim üstelik o zamanlar 19 yaşında filandım. Benim ki 6 cm kadar olmuştu. Doktor ilaç ise yaramıyor diye ameliyat dedi sonra son bir ay daha ilaç deneyelim dedi olmazsa mecbur ameliyat olacaktım.

Ama bin şükür bir ayda geçti . Doktor da bende şok tabi çünkü bir buçuk yılda geçmeyen küçülen sonra tekrar büyüyen ve küçülmeye de bırakan bir kistti benim ki.

İyi huyluydu . Şansım o yönden vardı. Normal de bu kist tekrar ediyormuş yıl da bir kez giderim öylesine kontrol amaçlı şükür tekrarlanmadı 5-6 yıldır . Yani bu geçmeyen bir hastalık değil kist varken zor olabilir belki de geçince olur. Dert etmeyin kendinize. Psikolojikman olmaz bu gidişle yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…