polikistik over yardım lütfen:(

kuomars

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
26
2
286
merhaba,ben bugün ultrason cektırdım.ve her ıkı yumurtalıkta da polıstık over sendromu bulundu. çok korkuyorum yenı evlıyım.bugun hastaneden aglayarak cıktım.doktor pek olumlu konuşmadı.polistık over olupta hamıle kalan var mı..daha önce tedavı oldum adet düzensızlıgı sıkayetınden ama hıç bırı polıstık over demedı napcam ben cok üzgunum..

o kadar canını sıkma canım. yaygın bişey bu. hamileliğe engel değil diye biliyorum ben.

MẺrhaba ảrkadasim,bende de adet düzensizligi vảr bỉ dönem bâna da pko téshisi konmustu,âma daha sỏna gecti đediler,ben de evliym,pko lu ảrkadaslarim vảrdi ve anne oldular,doktor size bu konuda tam olark ne đei,pko oldugunuz icin anne olmaniz zỏr vs mi?

şuan gebe kalman cok zor dedı.her ıkı yumurtalıktada polıkıstık over var dedı..ya daha önce 2 doktora gııtım ıkısı de böyle bır şey dememıştı..

şuan gebe kalman cok zor dedı.her ıkı yumurtalıktada polıkıstık over var dedı..ya daha önce 2 doktora gııtım ıkısı de böyle bır şey dememıştı..

canım doktorum bana da pko demişti ve ben denememin 2. ayında hamile kaldım, başka bir sebepten dolayı devam etmedi o ayrı mesele ama.
bence bu kadar panik yapma çünkü bu stres hormonları ve yumurtlamayı da olumsuz etkiler. içini ferah tut.
eğer bi süre hamile kalmazsan ki yeni evliler için bu süre 6ay ile 1 yıl arasıdır iyi bi doktor seç ve gerekirse tedavi ol. pko olup 2-3 çocuğu olan var
ve çok fazla okuma internetten falan. demorilize olursun başka bi işe yaramaz canım.

Son düzenleme:
msjlarınızı okudukça rahatlıyorum sağolun ya, bugun hastaneden cıkınca basım döndü doktorun söyledıklerınden sonra.ama suan daha ıyıyım.çevremde kıımse yok bu konuda bılgısı olan .ıyı kı varsınız.umarım bu sorunu da atlatırım.çok çok tesekkur ederım..eşimi de çok üzdum

benim de yıllardır vardı doktor bana da hamile kalman biraz zor demişti, daha fazla vakit kaybetmeye gerek yok ameliyatla alalım dedi
ok dedim
ameliyat olduktan 1 ay sonra hamile kaldım.
boşuna ilaçlarla yıllarım geçti, hormon hapları dogum kontrol hapları vs.. hiç biri geçirmemişti.
çok şükür şimdi hamileyim, siz de sıkmayın canınızı pek de çaresiz bişey değil çünkü

Bende de PKO vardı bir zamanlar.İlaç tedavisi gördüm.Sonra hamile kalmak için 3 aylık bir ilaç kürü uyguladım ve hamile kaldım.Sonuca ulaşmadı ama hamile kaldım sonuçta .
Bir de ben soğan suyu kürü yaptım bundan 1.5 sene önce sonra doktora gittim yeniden veee sonuç PKO yok.O yüzden üzülme,stres feci tetikliyor.Benim kilo ve insilün direnci de tetiklemiş olabilir tabii.PKO,insülin direnci ve kilo biraz bağlantılıymış.Bir de şeker ölçümlerine de baktır derim o yüzden.

Dün İle Yarın Arası Bugün Molası

merhaba... Ben yeni üye oldum. Senin yaşadığının benzerini ben de yaşadım. Evliliğimin 8. Ayında kontrol olsun diye dr. Gittim. Dr. Yumurtan çok güzel çocuk düşün dedi... Düşünmeye başladığım ay adet olamadım, 19 gün gecikti... O ay çocuk düşündük ve 11 gün gecikti. Tast yaptım, genatif.dr. Polistik var biraz dedi. Dünya başıma yıkıldı. Hastaneden ağlayarak çıktım. Yol boyu ağladım. Dünyanın sonu gibiydi. çünkü ablamda polistik hastası ve tüp bebekle anne oldu. Ama şimdi daha iyiyim. çok araştırdım. Kilonun %5'ini verirsen gebelik şansın artıyormuş. şuan diyetteyim. Ki kilolu değilim. 160 boyundayım 52,50 kiloyum ama 50 olucam :)

meykaya.ben suan 7 aylik hamileyim.polikistik overi atlattik.insülin direncini yendim ve hamile kaldim..umutsuz olmamak gerekmis..darisi basina cnm..

meykaya.ben suan 7 aylik hamileyim.polikistik overi atlattik.insülin direncini yendim ve hamile kaldim..umutsuz olmamak gerekmis..darisi basina cnm..

canım ya hiç tanımıyorum seni ama inan hamile olmana çok sevindim. Inşallah sağlıkla kucağına alırsın. Pko olduğunu duymak çok kötü bir duygu... Inşallah ben de en kısa zaman da hamile kalırım.

canım elbette var kuzenim ve yengem birinci dereceden bildiğim kişiler yani Allah bilir bunu haşa doktor elbet zor oldugunu anlatır ama imkansız değildir.

merhaba arkadaş oncelıkle korkma ben yenı ogrendım hamıle oldugumu ama gogus sısmesı bulantı adet agrısı gıbı agrım vardı allaha sukur hamıleyım bunları neden anlattım cunku banada dr 3aylıık evlıyken polıslık over var dedı cocuk yap yoksa cok zor gebe kalırsın dedı dıyolar dr ama allaha sukur oldu ılk yapmamızda da kaldım hamıs darısı senın basına ıns. su anda 2 yıllık evlıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…