• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over ve hormon testi

kedir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
204
64
98
kızlarr merhaba
umarım dogru yerde açıyorumdur bu başlığı bir iki yerde baktım ama gebelikle ilgili idi. ben bu yaz sonu evlenecegim inş. lise dönemimde adet bozukluklarım vardı doktora gitmiştim polikistik over oldugumu söylemişti dogum kontol hapı vermişti; ben 1 kez kullandım sonra bıraktım zamanla adetim düzene girdi Allaha şükür ben genede kontrol amaçlı gittim doktora özele gittim ultrasonla baktı yumurtalıkların büyüklükleri normal bir sıkıntı yok dedi ama fazla sayıdalarmış polikistik over olabilir hormonlara baktırmak gerekli dedi...

özel hastanede 300 tl gibi fiyat verdiler bana çok geldi devlet hastaneleri yapıyor dimi bu hormon testlerini ? doktora gidip ben hormon testi yaptıracam mı demeliyim ? birde demir ekslikliği falan ölçtürmem içinde ayrıca kan testi mi demem gerekiyor ? biraz yabancıyım bu konulara da yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba , ben de ilk önce özel hastaneye gitmiştim.hormon testleri yüksek fiyat çıkınca devlet hastanesinde yaptırdım. durumu doktora anlattığınızda zaten kendileri de yaptırıyor.ama tavsiyem vakit kaybetmemek için adet doneminizin 2. gunu gidin.

Eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılıyor. Kadın Doğum ya da Dahiliyeye gittiğinde yaptırırlar..

merhaba , ben de ilk önce özel hastaneye gitmiştim.hormon testleri yüksek fiyat çıkınca devlet hastanesinde yaptırdım. durumu doktora anlattığınızda zaten kendileri de yaptırıyor.ama tavsiyem vakit kaybetmemek için adet doneminizin 2. gunu gidin.

Neden adet döneminin 2. günü ?

teşekkürler arkadaşlar o zaman kadındogumdan randevu alayım doktora durumu açıklayayım ultrason kaıdı ile gideyim herhalde yaptırtır hormon testini özelde gittiğim doktorda adetin 2 veya 3. günü gelmemi söyledi bende 3. günü gittim.hormon testi içinde 2-3-4. günlerden birinde yaptır dedi

kızlarr merhaba
umarım dogru yerde açıyorumdur bu başlığı bir iki yerde baktım ama gebelikle ilgili idi. ben bu yaz sonu evlenecegim inş. lise dönemimde adet bozukluklarım vardı doktora gitmiştim polikistik over oldugumu söylemişti dogum kontol hapı vermişti; ben 1 kez kullandım sonra bıraktım zamanla adetim düzene girdi Allaha şükür ben genede kontrol amaçlı gittim doktora özele gittim ultrasonla baktı yumurtalıkların büyüklükleri normal bir sıkıntı yok dedi ama fazla sayıdalarmış polikistik over olabilir hormonlara baktırmak gerekli dedi...

özel hastanede 300 tl gibi fiyat verdiler bana çok geldi devlet hastaneleri yapıyor dimi bu hormon testlerini ? doktora gidip ben hormon testi yaptıracam mı demeliyim ? birde demir ekslikliği falan ölçtürmem içinde ayrıca kan testi mi demem gerekiyor ? biraz yabancıyım bu konulara da yardımcı olursanız sevinirim.

hormon testlerinin yapılması için adetin 3.günü gitmek doğru bence..doktorlar genelde 2-3. gününde yaptırılmasını istiyolar..polikistik overli olduğunu hormon testlerin yaptırmak istediğini söyle ona göre yaptırırlar sana..

kızlarr merhaba

canım durumumuz aynı seninle ben 1.5 yıllık evlıyım yaklasık 2 aydır adet olmuyordum daha yeni doktordan geldım. aynı seylerı soyledı bana da kan aldı hormonlara bakıcak ama herhangı bır ucret vermedım ben sadece muayene ucretı verdık medıcal park a gıttım canım once kadın dogumdan randevu al sonra doktor tahlıl ıstıyor ve ucret odemıyorsunn. gecmıs olsun canım

Merhaba,

Ben 13 yaşındayken jinekoloğa gittiğimde ultrasonla kontrol etti ve hemen polikistik over olduğunu söyledi. Yani hormon testi fln önermedi. İlk regl olduğum dönemden itibaren inanılmaz sancılı geçiriyorum bu dönemleri. İnternette polikistik over için hamile kalamama gibi bir açıklamada var ve ben çok endişeleniyorum. 25 Mayısta evlenicem ama bu durum beni çok tedirgin ediyor. Bu konuda bana önerebileceğiniz bi doktor vr mı? Çünkü kafamda çok fazla soru işareti oluştu.

Merhaba,

Ben 13 yaşındayken jinekoloğa gittiğimde ultrasonla kontrol etti ve hemen polikistik over olduğunu söyledi. Yani hormon testi fln önermedi. İlk regl olduğum dönemden itibaren inanılmaz sancılı geçiriyorum bu dönemleri. İnternette polikistik over için hamile kalamama gibi bir açıklamada var ve ben çok endişeleniyorum. 25 Mayısta evlenicem ama bu durum beni çok tedirgin ediyor. Bu konuda bana önerebileceğiniz bi doktor vr mı? Çünkü kafamda çok fazla soru işareti oluştu.

bence hormon testi yaptır bir duruma bak evlilik öncesi zaten gidersin kadın doguma; doktor bana "adetini düzenli ise kilonu normal seviyede tutman çok önemli kilo almaman gerekli" dedi tabi hormon testi yaptıracam(özelde yüksek bir rakam oldugu için devlete gideceğim test için) ondan sonra doktora gideceğim. ben de medical parka gittim kadın doktordan memnun kaldım güzel anlatıyor ben biraz çekingen yaklaştım ilgili davrandı anlattı bilgilendirdi .

Back