• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu

angelism

Bütün bunlar düş...
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
31
1
86
35
İstanbul
Ya hanımlar bana birileri polikistik over sendromu hakkında bilgi verebilir mi acaba? Teşhis kondu, ilacı da sürekli kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok. Zamanında babannemde olmuş yumurtalıklarını almışlar. Benim yaşım daha çok küçük bunun için. İleride çocuğum olmasını çok istiyorum! Daha önce yaşayan atlatan var mı?

Bir de ben 3-4 ayda bir regl oluyorum onda da damla damla geliyor. Bazen, çok nadiren 10 gün filan sürdüğü oluyor. Korkunç bir kaşıntı da cabası. Doktor mantar olmadığını söyledi. Daha önce yaşamış olanlar bu konularda da ilgi verebilirlerse sevinirim. Bunları yaşadınız mı siz de?

Çok kafamı takıyorum artık n'olur birileri yardımcı olsun :1no2:

Aramıza hoşgeldin! yerimseniben
Pkolu olan okadar çok kadın var ki... Gördüğüm kadarıyla bekarsın. Şimdiden endişe edecek bir durumun yok.
Pko tedavisi diye bir şey yok. Geçici bir hastalık değil. Bir şekilde yumurtalıkların düzensiz çalışması durumu. Bunun tam bir tedavisi de yok. Bu noktoda doktorlar tedavi yerine pkonun sebep olacağı diğer şeyleri baskılamaya çalışıyorlar. pko, şeker hastalığı, zor gebe kalma, gebe kalamama, kist oluşumu gibi şeylere neden olabiliyor. Herkesde oluyor demiyorum. Dikkat et.. Ama bunlara yakalanma riskin, sağlıklı bir kadına göre daha fazla. O nedenle çeşitli testler yapılıyor ve şeker direnci tespit edilmişse veya kilolu olduğun düşünülüyorsa Glukophage ve benzeri şeker hapı kullandırıyor doktor. aynı zamanda en etkili şey olarak doğum kontrol hapını öneriyorlar... hem kist oluşmasını engelliyor hem düzenli adet görmeni sağlıyor. bu hapı (hapları) evlenip bebek düşünene kadar sürekli kullanmalısın....bebek düşündüğünde ise problem yaratan ne ise ona göre tedavi uygulanacaktır...
sakın ola yumurtalıklarım alınacak, ciddi birşey olacak diye düşünme.... rahat ol ve hergün doğum kontrol hapını al... sakına düzene girdi artık gerek yok deyip bırakma..
bende 3-4 ayda bir ve çok uzun süren adetler geçiriyordum... liseden beri hep böyleydi... şimdi evliyim ve bebek düşünüyorum.. ama pko olduğum için gebelik elde etmem biraz zaman alacak... sabırlı olup beklemek gerekiyor..
Sakın ola bu anlattıklarımı yanlış yorumlayıp eyvah ciddi sorunlarım olacak, bebeğim olmayacak gibi şeyler düşünme.. dediğim gibi hepsi bir şekilde tedavi ediliyor... senin ve benim gibi milyonlarca kadın var yeryüzünde yerimseniben

No panic yerimseniben
Sağlıklı günler dilerim....

Back