lh 5.6 tsh0.867
fsh 4.35 doktor normal dedi ama
Kızlar bir şey sorucam ben de . Ben de 5 ay önce doktora gitmiştim hormon testleri yaptırmak için bir baktırayım dedim. Hormon testi sonuçlarımda bi prolaktin yüksek çıktı bir de biraz E2 düşük çıktı adetin 3. günü yaptırmıştım testi de . benim adetlerim son derece düzenlidir kilolu biri filan da değilim Lh Fsh hormonlarım da normal çıktı ama ultrasonla doktor sol yumurtalığımda pko gördü ama sağ yumurtalığımda hiç yoktu. Sadece bir yumurtalıkta olunca ilerde hamile kalma ihtimali daha mı yüksek olur acaba?
hiç bişey anlamadım, doktorum hormon tahlili yaptırdı herşey normalmiş sadece yumurtalıkta tembellik var hamileliğe de engel değil bu tembellik dedi. doğum kontrol hapı iice kilo aldırır kullanma v.s.
peki nasıl düzene girecek bu regl :26:
ama nedense 1.5 yıldır böyle 3 yıl boyunca hep düzenliydi,öyle korkuyorum ki ilerde ne yapacak bu çoçuk okadar da çoçukları seviyorki çoçuğu olmaz diye,yinede cevabınız için teşekkür ederim kızlar...
Ablacım ben de çocukları çok seviyorum ve ben de polikistik over hastasıyım. belki ilerde çocuğum olmayacak diye evlenmemeyi düşündüğüm bile oldu başkalarını da mutsuz etmemek için ama tedavi olunca hamile kalan bir sürü pco'lu kadın var, Allah'tan ümit kesilmez iyileşir inşallah kızınız:80:ama şunu da unutmayın Allah kullarını en çok istedikleri ve en çok sevdikleri şeylerden sınarmış, bu bir sabır süreci, umutlu olun iyi düşünün inşalah ileride hiçbir sorun olmayacak ve kızınız da bebek sahibi olacak en azından tedavisi var Rabbim dermansız dert vermesin kimseye
ama nedense 1.5 yıldır böyle 3 yıl boyunca hep düzenliydi,öyle korkuyorum ki ilerde ne yapacak bu çoçuk okadar da çoçukları seviyorki çoçuğu olmaz diye,yinede cevabınız için teşekkür ederim kızlar...
canım ya çok seviniyorum böyle olupta hamile kalanlara,inş sağlıkla alırsın bebişini kucağına,böyle yazıları okudukça bayağı rahatladım,kızım için çok üzülmüştüm bebek sahibi olmıcak diye,kızımın adet gününü bekliyoruz sonucuna göre tam olarak söylenecek, ,homonlarada bakıp teşhis koyacaklar,ilk defa başımıza geldiği için bilmiyordum bu hastalık hakkında,inanın böyle sitelerde moral arıyorum, sağ olsunlar cevap verip bilgi sahibi oluyorsun,hepinizinde Allah yardımcınız olsun...
kızlar doğudaki kadınlar 9-10 tane doğuruyorlar bunlarda da illaki vardır pko hatta haberleri bile yoktur
tembellik hamileliğe engel değilmiymiş
sevindim yaa
banada tembel demişti çünkü de
bende pkoluyum 2001 yılında öğrendim tüylenme ve adet düzensizliği vardı kilo problemim yoktu 8 sene kadar doğum kontrol hapı kullandım yani evelenen kadar 2009 haziranında evlendim evlendikten bikaç ay sonra doktora kontrole gittim ileri dereced pko dendi gebe kalma şansım sadece yüzde 5 ti ama evlendiğim 1. yılı nda tam haziran ayında hamile kalmıştım kızım şimdi 3 aylık hiç morelinizi bozmayın ilk doktorumun dediği şey eğer ilerde çoçuğunun olmasını istiyorsan bu ilacı evlenene kadar kullanacaksın pkonun çaresi maalesefki yokmuş
Merhaba arkadaşlar,
Ben evlendikten sonra baya bi kilo aldım.Tabi bu kilo çalışıyodum işten çıktım şimdi evdeyim,ondanda olabilir..Ne biliim tüylenme önceden de vardı,tabi sivilce de..Adet sorunum yok ..Acaba bende de mi pko var..Kilo vermem çok zorlaştı gibi..Hastaneye gitmeye de korkuyorum iğne fobim var..Ne yapmalıyım
acaba benim annemde bana böle acıyormu hiç bu konuyu konuşmuyoz demekki üzülüyo sizin gibi
allahım bize kısırlık vermesin
bende bekar bi genç kızım abla dua et bize
ablalarım ya ben 17 yaşındayım 13 yaşında regl oldum pko var bendede 6 ay diane35 kullanıyorum 6 ay bırakıyorum hapı .bıktım artık ya ilaç içmekten.ilerdede dahada artarmı yoksa kaybolurmu bilginiz varmı?
canım hiç korkma iğneden pkoda yaşadığın sıkıntıların yanında iğne hiç bişey kalıyor rahat ol hormon tahlili ve ulturasonda belli olur pko varmı yok muMerhaba arkadaşlar,
Ben evlendikten sonra baya bi kilo aldım.Tabi bu kilo çalışıyodum işten çıktım şimdi evdeyim,ondanda olabilir..Ne biliim tüylenme önceden de vardı,tabi sivilce de..Adet sorunum yok ..Acaba bende de mi pko var..Kilo vermem çok zorlaştı gibi..Hastaneye gitmeye de korkuyorum iğne fobim var..Ne yapmalıyım
Benim adet düzensizliği sorunumda yok.
Sivilcede yok.
Tüylenmede yok.
Kiloda yok
Sadece çocuk olmuyor diye doktora gittim pko oldugumu ögrendim hiçbir belirti yok bende.Bakalım ilk ay tedavimiz inşallah herşey iyi gider olumlu sonuclanır.OLMAMASIYDI dediğine göre artık var.allah bağıslasın
Tatlım bebek istiyorsan gidiceksin.İnsanlar neler yaşıyor ne iğnesi?Yeterince istiyorsan zaten iğne korkusu falan kalmz.Hele bi at kendini hastaneye ultrasonda muayne ediyorlar ilk(alttan) adetin 3.günüde hormon testlerini istiyorlar.Bu söylediklerini zaten doktorunada anlattığında sana söyler pkomsumun değilmisin..Genelde pkolu hanımlar kilolu oluyor,tüylenme ve adet görememe sorunları oluyor.3belirgin özellik bu bana göre.Bende hiçbiri yooookk.Dahası diğer belirtilerde yok.İnsülin direnci,sivilce gibi ama PKOYUM.yani MUTLAKA DOKTORA GİT.Bunlara bakıp sıkma canını..
evet canım baya ugrastırdı beni bıktırdı bizde tup denedik ve cok sukur ikizlerim oldu valla bundan sonra pkoya bıraktım isi dogum kontrol hapıyla adet olucam nasıl olsa cocuk derdım kalmadı Allah ısteyen herkese nasip etsin
sagol canım benim Allah sanada nasip etsn konunu ilk gordugumde bekar zanettim seni blmiyorum neden:94:
Amin canımm..Eşindde sorun varmıydı.Bana hangi aşamada tavsiye ediyorsun tüp bebeği?Aşılama denedinmi.Aşılama denemeyip direk tüp bebeğe geçilebiliyormu pkolu hanımlarda.Bu konuda beni biraz aydınlatırsan sevinirim.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ikizlerini..
sagol canım benim Allah sanada nasip etsn konunu ilk gordugumde bekar zanettim seni blmiyorum nedenhalada ogle geliyorya neyse gelelim soruya canım ben ilk adet duzensizligi icin gittim dra ve bebek olayının zor olacagını duydugum icin korunmadım yeni ogrendigimde tabi netlede alakam yoktu ozaman arastırmadım ve sacma sapan drlar yuzunden birazda gec oldu bebegim nasipte var tab polikistik ameliyatı oldum dr 4ay icinde hamile kalıcaksın dedi inanamadım tabi sadece 2kere iliski yasadık o ay hapla yumurtlamam oldu ve adetim gecikince test yaptım hamile kalmıstım sevinmege fırsat olmadan dıs gebelik oldugu anlasıldı ve alındı bebegim sana tavsiyem pko ameliyatı kesinlikle olma faydası yok kronik bir rahatsızlık oldugu icin yine oluyor neyse dıs gebelik ameliyatından sonra 7ay aynı gunde adet oldum gittigim baska drun verdigi ilaclar yuzunden yine bozuldu adetim 2sene daha ugrastım ve bıktıgım ıcın tupe karar verdik merkeze gittigimzde asılama istyorduk ama 20faiz sans vardı diye tup yaptık esimde hicbir sorun yok canım senin olayın ne esinde sorun varmı hic yumurta takip tedavisi oldunmu biraz dene olmadı direk tup yap bence ugrasmaya degmez uzun oldu biraz kusura bakma aydınlatmak istedim pkolu hanımlarda asılamasız tupe gece biliyor bir sorun yok
Kusurluk birşey yok teşekkür edeirm detaylı anlattığın için.Canım eşimde ciddi bir sorun yok.Jenekologa göre aşılama gerektiriyor.Ürologa göre gerekmiyor.Ben buay klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm.Gebelik oluşmadı şimdi adetimi bekliyorum.Karar veremedim ne yapıcağıma.Sanırım buay tüplerime baktırıcm sorun varsa ki inşallah yoktur bosu bosuna ilaç kullanmış olmamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?