Polikistik Over Sendromu (PKO) hakkında...?

Kızlar bir şey sorucam ben de . Ben de 5 ay önce doktora gitmiştim hormon testleri yaptırmak için bir baktırayım dedim. Hormon testi sonuçlarımda bi prolaktin yüksek çıktı bir de biraz E2 düşük çıktı adetin 3. günü yaptırmıştım testi de . benim adetlerim son derece düzenlidir kilolu biri filan da değilim Lh Fsh hormonlarım da normal çıktı ama ultrasonla doktor sol yumurtalığımda pko gördü ama sağ yumurtalığımda hiç yoktu. Sadece bir yumurtalıkta olunca ilerde hamile kalma ihtimali daha mı yüksek olur acaba?

Son düzenleme:

fsh 4.35 doktor normal dedi ama

[SIZE="3]lh fsh den yüksek olunca yumurtlama problemi mi oluyormuş.Bak bunu söyleyen ben değilim başka bir arkadaş tam senin mesajına baktığım sırada başka bir topicte yzıyordu.Zaten kendinde araştırma yaparsan bunun doğru olduğunu anlarsın.
FSH:4.35 LH:5. 6senin değerin benimkinden bile yüksek ve ben polikistik overim! Ve bu durumda sendede yumurtlama problemi var.Zaten doktorunun yumurtların tembel demesi= polikistik oversin demektir.Yani doktorunun dediği bir garip..ADETİN 3.GÜNÜMÜ YAPTIRDIN BU HORMON TESTLERİNİ?[/SIZE]

Son düzenleme:

Benimde tüylenme,sivilce,kilo,adet geçikmesi vb.hiçbirsorunum yok ama Pkoyum.Bu sadece şanslısın demek.Bilmiyorum tatlım bu konuda hiç araştırma yapmadım.

kızlar doğudaki kadınlar 9-10 tane doğuruyorlar bunlarda da illaki vardır pko hatta haberleri bile yoktur

tembellik hamileliğe engel değilmiymiş
sevindim yaa
banada tembel demişti çünkü de

acaba benim annemde bana böle acıyormu hiç bu konuyu konuşmuyoz demekki üzülüyo sizin gibi
allahım bize kısırlık vermesin
bende bekar bi genç kızım abla dua et bize

bende pkoluyum 2001 yılında öğrendim tüylenme ve adet düzensizliği vardı kilo problemim yoktu 8 sene kadar doğum kontrol hapı kullandım yani evelenen kadar 2009 haziranında evlendim evlendikten bikaç ay sonra doktora kontrole gittim ileri dereced pko dendi gebe kalma şansım sadece yüzde 5 ti ama evlendiğim 1. yılı nda tam haziran ayında hamile kalmıştım kızım şimdi 3 aylık hiç morelinizi bozmayın ilk doktorumun dediği şey eğer ilerde çoçuğunun olmasını istiyorsan bu ilacı evlenene kadar kullanacaksın pkonun çaresi maalesefki yokmuş

Merhaba arkadaşlar,
Ben evlendikten sonra baya bi kilo aldım.Tabi bu kilo çalışıyodum işten çıktım şimdi evdeyim,ondanda olabilir..Ne biliim tüylenme önceden de vardı,tabi sivilce de..Adet sorunum yok ..Acaba bende de mi pko var..Kilo vermem çok zorlaştı gibi..Hastaneye gitmeye de korkuyorum iğne fobim var..Ne yapmalıyım

kızlar doğudaki kadınlar 9-10 tane doğuruyorlar bunlarda da illaki vardır pko hatta haberleri bile yoktur

Süpersin ya PKo'lu kadınların çoğu pko olduğunu bile bilmeden doğuyor yaşıyor ve ölüyormuşÇocukları oluyormuş..Bize bilmekte yaramıyor sanıırm.Birde ki bu bence çok önemli Pkoya takılıp kalmamak lazım.Pko var diye başka sorunlar olmıcak demek değilki...Allah korusun ama belki sebebi çok farklı.DOktora çocuk olmadığı için ilk gidişimizde öğreniyoruz polikistik overi.Ve sadece onun üzerinde tedavi görüyruz.Bu forumda dahil olmak üzere birçok forumda öyle anılar okudumki.Kadın klomen tedavisi görüyor olmuyor aşılama yaptırıyor oda olmuyor tüp bebek deniyor oda olmuyor sonradan bir bkıyorlarki işte ufak bir kistmiş meğer sebebi kisti aldırıyor kendiliğinden gebe kalıyor.Tüpleri kapalı çıkıyor o oluyor bu oluyor.Sadce PKOya TAKILIP KALMAMAK LAZIM..!

tembellik hamileliğe engel değilmiymiş
sevindim yaa
banada tembel demişti çünkü de

Eh canım diğer sağlıklı bayanlara göre engel.Şansımız yok deil ama daha az.Bildiğin gibi çok sayıda yumurta geliştiği için içlerinden bir tanesinin dominant olması zorlaşıyor bu yüzdende gebe kalamıyoruz.Oysaki normal bir kadın ayda 1 defa yumurtluyor zaten sansı bizden çok daha yüksek.Ama PKO = KSIRLIK diyede bakamayız tabiki olaya

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğni.Moral oluyor böyle düşünceli arkadaşların yazıları bizelere..Pkoydum doğurdum tü kaka yapmayıp.GEÇİRDİĞİ KÖTÜ GÜNLERİ UNUTMAYIP bebeği oldktan sonrada kendi gibi pkolu bayanlara moral vermek yaşadıklarını paylaşmak bir erdemm..Teşekkürlerr..

Tatlım bebek istiyorsan gidiceksin.İnsanlar neler yaşıyor ne iğnesi?Yeterince istiyorsan zaten iğne korkusu falan kalmz.Hele bi at kendini hastaneye ultrasonda muayne ediyorlar ilk(alttan) adetin 3.günüde hormon testlerini istiyorlar.Bu söylediklerini zaten doktorunada anlattığında sana söyler pkomsumun değilmisin..Genelde pkolu hanımlar kilolu oluyor,tüylenme ve adet görememe sorunları oluyor.3belirgin özellik bu bana göre.Bende hiçbiri yooookk.Dahası diğer belirtilerde yok.İnsülin direnci,sivilce gibi ama PKOYUM.yani MUTLAKA DOKTORA GİT.Bunlara bakıp sıkma canını..

acaba benim annemde bana böle acıyormu hiç bu konuyu konuşmuyoz demekki üzülüyo sizin gibi
allahım bize kısırlık vermesin
bende bekar bi genç kızım abla dua et bize

tabiki canım dualarım hepiniz için geçerli,benim kızım nasılsa diğer aynı hastalıkta olan da benim için aynıdır,inş hepinizde ilerde sağlıklı bebekleriniz olur,sonuçta ben bir anneyim ister istemezde üzülüyorum,anne olunca anlarsınız beni işte ben rahatsızım diye evlenmemek yapmayın herkes gibi evleneceksiniz bazı yazılar okudum karşı tarafı üzmemek için evlenmek istemediğini,böyle yapmayın kızlar herşey ile sizlerde hak ediyorsunuz evlenmeyi,sakın böyle düşünmeyin yoksa beni daha çok üzersiniz bir dakine bu tür yazıları görmek istemiyorum,sağlıcakla kalın....

ablalarım ya ben 17 yaşındayım 13 yaşında regl oldum pko var bendede 6 ay diane35 kullanıyorum 6 ay bırakıyorum hapı .bıktım artık ya ilaç içmekten.ilerdede dahada artarmı yoksa kaybolurmu bilginiz varmı?

Tatlım bebek istiyorsan gidiceksin.İnsanlar neler yaşıyor ne iğnesi?Yeterince istiyorsan zaten iğne korkusu falan kalmz.Hele bi at kendini hastaneye ultrasonda muayne ediyorlar ilk(alttan) adetin 3.günüde hormon testlerini istiyorlar.Bu söylediklerini zaten doktorunada anlattığında sana söyler pkomsumun değilmisin..Genelde pkolu hanımlar kilolu oluyor,tüylenme ve adet görememe sorunları oluyor.3belirgin özellik bu bana göre.Bende hiçbiri yooookk.Dahası diğer belirtilerde yok.İnsülin direnci,sivilce gibi ama PKOYUM.yani MUTLAKA DOKTORA GİT.Bunlara bakıp sıkma canını..[/QUOTE]

Tşk cnm bilgilerin için..Şuan çocuk düşünmüyoruz..Ben kilo veremedim(tam anlamıyla rejim de yapmadım ama dikkat ettim) diye endişelim araştırdım internetten bu hastalık çıktı karşıma..Bekarken normaldi kilom..Biraz zaman geçsin giderim herhalde ..Allah şifalar versin cnm sana ve bu durumda olanlara...

canım hiç korkma iğneden pkoda yaşadığın sıkıntıların yanında iğne hiç bişey kalıyor rahat ol hormon tahlili ve ulturasonda belli olur pko varmı yok mu

ayrıca pko olmak kısırlık değil ki pko olup çocuk sahibi olan çok insan var ben bunlardan biriyim bu sebeble evlenmekten vazgeçmeyin umudunuzu hiç kaybetmeyin bende bekarken anneme derdim benim hiç çocuğum olmayacak diye tedavi bile olmadım çocuk olsun diye kendiliğinden hamile kalmıştım... üstelik yüzde 5 şansım vardı yumurtalarımda tembeldi Allaha çok şükür kızımı kucağıma aldım Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin

evet canım baya ugrastırdı beni bıktırdı bizde tup denedik ve cok sukur ikizlerim oldu valla bundan sonra pkoya bıraktım isi dogum kontrol hapıyla adet olucam nasıl olsa cocuk derdım kalmadı Allah ısteyen herkese nasip etsin

Tşk cnm bilgilerin için..Şuan çocuk düşünmüyoruz..Ben kilo veremedim(tam anlamıyla rejim de yapmadım ama dikkat ettim) diye endişelim araştırdım internetten bu hastalık çıktı karşıma..Bekarken normaldi kilom..Biraz zaman geçsin giderim herhalde ..Allah şifalar versin cnm sana ve bu durumda olanlara...[/QUOTE]

Teşekkür canımç.Allah herkezin gönlüne göre versin

:94:
Amin canımm..Eşindde sorun varmıydı.Bana hangi aşamada tavsiye ediyorsun tüp bebeği?Aşılama denedinmi.Aşılama denemeyip direk tüp bebeğe geçilebiliyormu pkolu hanımlarda.Bu konuda beni biraz aydınlatırsan sevinirim.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ikizlerini..

sagol canım benim Allah sanada nasip etsn konunu ilk gordugumde bekar zanettim seni blmiyorum neden halada ogle geliyorya neyse gelelim soruya canım ben ilk adet duzensizligi icin gittim dra ve bebek olayının zor olacagını duydugum icin korunmadım yeni ogrendigimde tabi netlede alakam yoktu ozaman arastırmadım ve sacma sapan drlar yuzunden birazda gec oldu bebegim nasipte var tab polikistik ameliyatı oldum dr 4ay icinde hamile kalıcaksın dedi inanamadım tabi sadece 2kere iliski yasadık o ay hapla yumurtlamam oldu ve adetim gecikince test yaptım hamile kalmıstım sevinmege fırsat olmadan dıs gebelik oldugu anlasıldı ve alındı bebegim sana tavsiyem pko ameliyatı kesinlikle olma faydası yok kronik bir rahatsızlık oldugu icin yine oluyor neyse dıs gebelik ameliyatından sonra 7ay aynı gunde adet oldum gittigim baska drun verdigi ilaclar yuzunden yine bozuldu adetim 2sene daha ugrastım ve bıktıgım ıcın tupe karar verdik merkeze gittigimzde asılama istyorduk ama 20faiz sans vardı diye tup yaptık esimde hicbir sorun yok canım senin olayın ne esinde sorun varmı hic yumurta takip tedavisi oldunmu biraz dene olmadı direk tup yap bence ugrasmaya degmez uzun oldu biraz kusura bakma aydınlatmak istedim pkolu hanımlarda asılamasız tupe gece biliyor bir sorun yok

Son düzenleyen: Moderatör:

Kusurluk birşey yok teşekkür edeirm detaylı anlattığın için.Canım eşimde ciddi bir sorun yok.Jenekologa göre aşılama gerektiriyor.Ürologa göre gerekmiyor.Ben buay klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm.Gebelik oluşmadı şimdi adetimi bekliyorum.Karar veremedim ne yapıcağıma.Sanırım buay tüplerime baktırıcm sorun varsa ki inşallah yoktur bosu bosuna ilaç kullanmış olmamak için

anladım canım sana tavsiyem Insallah sorun yoktur ama egerki tuplerinde kapanma varsa ameliyat falan kabul etme acılır gıbı birsey degil pko ameliyatıysa yapısıklık yapıyor adam gibi drlar bu 2ameliyatıda tavsiye etmiyor ama bazıları para icin yapıyor asılamada yapa bilirsin canım kac yumuurtan olusuyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…