• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu (PKO) hakkında...?

Benim adet düzensizliği sorunumda yok.
Sivilcede yok.
Tüylenmede yok.
Kiloda yok
Sadece çocuk olmuyor diye doktora gittim pko oldugumu ögrendim hiçbir belirti yok bende.Bakalım ilk ay tedavimiz inşallah herşey iyi gider olumlu sonuclanır.OLMAMASIYDI dediğine göre artık var.allah bağıslasın

Bendede hıcbır belırtı yok cocuk ıcın gıttık pco cıktım. Bızde bu ay basladık tedavıye ve denemeye. Rabbım arattırmasın ınsallah. Hakkımızda hayırlısı olsun

benim 16 yaşındaki kızım 1,5 yıldır 2 veya3 ayda bir adet görüyordu,götürdüm,yumurtalıklarında tembellik var,söktürücü verdi,hormonlarına bakılcak dedi sonra karar veririz tedaviye dedi,küçük küçük kistler olduğunu söyledi,bu nasıl bir hastalık anlayamadım ilerde kısırlık olur mu? tedavi nasıl yapılıyor,bana biraz daha bilgi verirseniz sevinirim..

benim 16 yaşındaki kızım 1,5 yıldır 2 veya3 ayda bir adet görüyordu,götürdüm,yumurtalıklarında tembellik var,söktürücü verdi,hormonlarına bakılcak dedi sonra karar veririz tedaviye dedi,küçük küçük kistler olduğunu söyledi,bu nasıl bir hastalık anlayamadım ilerde kısırlık olur mu? tedavi nasıl yapılıyor,bana biraz daha bilgi verirseniz sevinirim..

polikistik over olabilir o zaman, çok sayıda küçük kist oluşuyor yumurtalıklarda ve lh hormonunun fazla salgılanması progesteronun düşük olmasından kaynaklanıyor. fsh hormonu yeterince salgılanmadığı için yumurtalar çatlayamıyor haliyle yumurtalıklarda içi su dolu kesecikler olarak kalıyorlar ve kist oluşturuyorlar. tamemen önleyen bi tedavisi yok malesef hastalığın çünkü lh neden fazla salgılıyo beyin bulamıyorlar bunun sebebini ama kilonun hastalığın oluşması üzerinde etkisi olduğunu söylüyorlar.. ilaçlar hastalığı kesin olarak tedavi edip bitirmiyor tekrarlama ihtimali var sonradan yine. zaten ilaçlar tüylenme sivilce saç dökülmesi gibi bulguların giderilmesi ve hormon dengesinin yeniden sğlanması için kullanılıyor. umarım yardımcı olur bu bilgiler size

Bendede hıcbır belırtı yok cocuk ıcın gıttık pco cıktım. Bızde bu ay basladık tedavıye ve denemeye. Rabbım arattırmasın ınsallah. Hakkımızda hayırlısı olsun

Biz belirtisiz pkolulardanız desene..:1: Amannnn yemişim pkoyu..Herşey önce nasip kısmet..Amin..

Evet ablacım..İnternette araştırıp rahatça hastalık hakkıda bilgi edinebilirsin.Yinede ben senin için birkaç temel bilgiyi yazıyorum..
Polikistik over sendromu yumurtlama olmaması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan genellikle gecikmeler şeklinde adet düzensizliği, tüylenme, kilo alma, gebe kalamama veya “zor” gebe kalma ve çok çeşitli başka belirtilerle seyredebilen bir durumdur.

Polikistik over için Çilli doğmak gibi birşey diyrlar:66:Göz rengimizi nasıl değiştiremezsek bunuda değiştiremeyiz..Kısırlığa sebep olabiliyor.AmA bu hastalığa sahip bir sürü kadın pko oldugunu bile bilmeden çocuklar doğurmuş.Bilipte doğal yollarla hamile kanlarda çok.Kısa bir tedaviyle hamile kalanlarda çok..Bana kalırsa çok üzülünücek bir durum değil.
Tedavi edilmeli çocuk istensede istenmesede çünküilerki yaşlarda RAHİM KANSERİNE,ÇEŞİTLİ KALP HASTALIKLARINA,FELÇE yakalanma riskimiz normal bir kişiye göre daha fazla..Bu yüzdne mutlaka tedavi edilmelidir.Kendin yine araştırma yapabilirsin kolaylıkla.UmArım açıklamalarımın faydası olur..iyi günlerrr..

ama nedense 1.5 yıldır böyle 3 yıl boyunca hep düzenliydi,öyle korkuyorum ki ilerde ne yapacak bu çoçuk okadar da çoçukları seviyorki çoçuğu olmaz diye,yinede cevabınız için teşekkür ederim kızlar...:43:

Ablacım ben de çocukları çok seviyorum ve ben de polikistik over hastasıyım. belki ilerde çocuğum olmayacak diye evlenmemeyi düşündüğüm bile oldu başkalarını da mutsuz etmemek için ama tedavi olunca hamile kalan bir sürü pco'lu kadın var, Allah'tan ümit kesilmez iyileşir inşallah kızınız:80:ama şunu da unutmayın Allah kullarını en çok istedikleri ve en çok sevdikleri şeylerden sınarmış, bu bir sabır süreci, umutlu olun iyi düşünün inşalah ileride hiçbir sorun olmayacak ve kızınız da bebek sahibi olacak en azından tedavisi var Rabbim dermansız dert vermesin kimseye:75:

merabalar bana da yaklaşık 8 yıl önce pko tanısı kondu ve 8 yıldır aralıklarla doğum kontrol hapı kullandım. Gittiğim her doktor hamile kalmada problem yaşarsın dedi. yalnız evlenmeden önce bir doktora daha gittim ki beni öylesine rahatlattı.. 1 yıl aralıksız verdiği doğum kontrol hapını kullandım. bebek düşündüğümüz için ilacı bıraktım ve 2. ayımda hamile kaldı. doktorum olmaz demedi hiçbir zaman sadace sabret biraz herşey düzelicek dedi... ama tabii zayıf olmamın da çok büyük etkisi var... :34:

merabalar bana da yaklaşık 8 yıl önce pko tanısı kondu ve 8 yıldır aralıklarla doğum kontrol hapı kullandım. Gittiğim her doktor hamile kalmada problem yaşarsın dedi. yalnız evlenmeden önce bir doktora daha gittim ki beni öylesine rahatlattı.. 1 yıl aralıksız verdiği doğum kontrol hapını kullandım. bebek düşündüğümüz için ilacı bıraktım ve 2. ayımda hamile kaldı. doktorum olmaz demedi hiçbir zaman sadace sabret biraz herşey düzelicek dedi... ama tabii zayıf olmamın da çok büyük etkisi var... :34:

canım ya çok seviniyorum böyle olupta hamile kalanlara,inş sağlıkla alırsın bebişini kucağına,böyle yazıları okudukça bayağı rahatladım,kızım için çok üzülmüştüm bebek sahibi olmıcak diye,kızımın adet gününü bekliyoruz sonucuna göre tam olarak söylenecek, ,homonlarada bakıp teşhis koyacaklar,ilk defa başımıza geldiği için bilmiyordum bu hastalık hakkında,inanın böyle sitelerde moral arıyorum, sağ olsunlar cevap verip bilgi sahibi oluyorsun,hepinizinde Allah yardımcınız olsun...:kkk:

Son düzenleme:
canım ya çok seviniyorum böyle olupta hamile kalanlara,inş sağlıkla alırsın bebişini kucağına,böyle yazıları okudukça bayağı rahatladım,kızım için çok üzülmüştüm bebek sahibi olmıcak diye,kızımın adet gününü bekliyoruz sonucuna göre tam olarak söylenecek, ,homonlarada bakıp teşhis koyacaklar,ilk defa başımıza geldiği için bilmiyordum bu hastalık hakkında,inanın böyle sitelerde moral arıyorum, sağ olsunlar cevap verip bilgi sahibi oluyorsun,hepinizinde Allah yardımcınız olsun...:kkk:

amin cümlemize... Ama Allah kısmet ederse bi daha sefere bebeği kucağımıza alırız artık. 40 gün önce 17 haftalık kızım :14::14: düşük yaptım...

ama nedense 1.5 yıldır böyle 3 yıl boyunca hep düzenliydi,öyle korkuyorum ki ilerde ne yapacak bu çoçuk okadar da çoçukları seviyorki çoçuğu olmaz diye,yinede cevabınız için teşekkür ederim kızlar...:43:

Rica ederim.Polikistik over kısırlık yapıyor evet ama tedavi edilebiliyor kolaylıkla.Yeterince büyümyen yumurtalar ilaçlarla büyütülüyor çatlamayan yumurtalar çatlatılıyor.Böylelikle durum normal bir kadında neyse o hale getiriliyor..Üzülücek bir durum yok yani.İnsanların ne hastalıkları var bizim kisi hiçbirşey

Bende zayıfım..Doktorum bu konuda çok şanslı olduğumu söyledi.Zayıflık işime yaradı..Hayatımın hiçbir döneminde kilolu olmadım çok şükür.Yemek düzenimde yerindedir.1ekmek günde mutlaka tüketirim en kötü ihtimalle.Kızarma hamur işi çok severim.İnsülin direncimde problemyok.Demekki bende senin gibi sanslıyım.Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğini..İnşallah en yakın zamanda rabbim benim kucağımıda bebeğimle doldurucak..

Bende zayıfım..Doktorum bu konuda çok şanslı olduğumu söyledi.Zayıflık işime yaradı..Hayatımın hiçbir döneminde kilolu olmadım çok şükür.Yemek düzenimde yerindedir.1ekmek günde mutlaka tüketirim en kötü ihtimalle.Kızarma hamur işi çok severim.İnsülin direncimde problemyok.Demekki bende senin gibi sanslıyım.Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğini..İnşallah en yakın zamanda rabbim benim kucağımıda bebeğimle doldurucak..

ben 17 hadtalık hamile iken düşük yaptım...:14::14::14:

amin cümlemize... Ama Allah kısmet ederse bi daha sefere bebeği kucağımıza alırız artık. 40 gün önce 17 haftalık kızım :14::14: düşük yaptım...

Çok geçmiş olsun..Nasip değilmiş..Hiç üzme kendini.Ne yazıkki polikistik over hamile kalıncada kadınlrın peşini bırakmayıp düşüklere sebep oluyorr..Ne yapalım elimizden geleni yapmak ve dua etmek bize düşen gerisini rabbim bilir.

hiç bişey anlamadım, doktorum hormon tahlili yaptırdı herşey normalmiş sadece yumurtalıkta tembellik var hamileliğe de engel değil bu tembellik dedi. doğum kontrol hapı iice kilo aldırır kullanma v.s.
peki nasıl düzene girecek bu regl :26:

hiç bişey anlamadım, doktorum hormon tahlili yaptırdı herşey normalmiş sadece yumurtalıkta tembellik var hamileliğe de engel değil bu tembellik dedi. doğum kontrol hapı iice kilo aldırır kullanma v.s.
peki nasıl düzene girecek bu regl :26:

Tatlillerim benimde iyi.Çok Hafif bir düzensizliğim var ama Pkoyum.Lh ve tsh değerlerini yazarmısın ??

ben 17 hadtalık hamile iken düşük yaptım...:14::14::14:

Çok geçmiş olsun..Nasip değilmiş..Hiç üzme kendini.Ne yazıkki polikistik over hamile kalıncada kadınlrın peşini bırakmayıp düşüklere sebep oluyorr..Ne yapalım elimizden geleni yapmak ve dua etmek bize düşen gerisini rabbim bilir.

Back