• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik over olup düzenli adet gören ama hamile kalamayanlar!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

beyaz8888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
23
10
38
36
Arkadaşlar Merhaba ,
Eşimle yaklaşık 7 aydır bebek istiyoruz .3 defa doktora gidip ( gebelik planlaması öncesi ve sonrasında ) kontrolden geçtim her defasında sorun olmadığını söylendi.Ancak geçen ay gittiğimde polikistik over olduğumu öğrendim ve yumurtada tembellik de var dedi .Düzenli adet gördüğüm için sanırım bebek için sorun teşkil etmediğini söyledi doktorum ancak herhangi bir ilaç vs vermedi 1 sene deneyin dedi .Boşuna zaman mı kaybediyorum diye telaşlanıyorum aranızda böyle olup hamile kalan var mı ? (pkolu olanlar kilo sorunu yaşıyormuş benim öyle bir sorunum da yok )

Öncelikle Allah hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Ben de bir sene olacak hemen hemen senle aynıyım. 4 5 farklı doktora gittim bunun içinde poliklinik üniversite hastanesi ve özel hastane de dahil. En son özele gittiğimde hormonel bir sorun olmadığını ama. Yumurtalık görüntümün polikistik olduğunu söyledi. Gorunur de bir sorun olmadigi icin de ilac veremeyecegini soyledi ve 3 ay ınofolic combi kullan dedi. (Inofolic Ilaç değil, folik asit ve inozitol takviyesi.) 2 ay oldu bunu da kullanalı ama bu ay da birsey yok gibi. Adet olursam başka bir özele gidip hsg çektirmeyi düşünüyorum artık. Çok yılgınım bazen gerçekten çocuk istiyor muyum diye de kendimi sorguluyorum bazen kendimi çok üzülürken buluyorum ve bazen de acaba sırf deneyip de olmadığı için mi bu kadar istediğini düşünüyorum diyorum.

Canim 1 yıl bekleme bence oncelikle esine de spermiyogram testi yaptırın sorun varsa ona gore surec isler.Dusunsene senin her testin yapılıyor sorun yok bekle diyorlar 1 sene bekliyorsun megerse sorun esindeymis ee o kadar bosa gecen zaman ne olacak demi ?

Öncelikle Allah hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Ben de bir sene olacak hemen hemen senle aynıyım. 4 5 farklı doktora gittim bunun içinde poliklinik üniversite hastanesi ve özel hastane de dahil. En son özele gittiğimde hormonel bir sorun olmadığını ama. Yumurtalık görüntümün polikistik olduğunu söyledi. Gorunur de bir sorun olmadigi icin de ilac veremeyecegini soyledi ve 3 ay ınofolic combi kullan dedi. (Inofolic Ilaç değil, folik asit ve inozitol takviyesi.) 2 ay oldu bunu da kullanalı ama bu ay da birsey yok gibi. Adet olursam başka bir özele gidip hsg çektirmeyi düşünüyorum artık. Çok yılgınım bazen gerçekten çocuk istiyor muyum diye de kendimi sorguluyorum bazen kendimi çok üzülürken buluyorum ve bazen de acaba sırf deneyip de olmadığı için mi bu kadar istediğini düşünüyorum diyorum.
tesekkur ederim Allah isteyen herkese nasip etsin insallh benimde hormonlarda sorun yokmus ayni sekilde muayene esnasinda kistlesme oldugunu soyledi folibol kullaniyorum bende .Doktorum tedavi gerekebilir hamile kalabilmen icin ama biraz daha bekleyelim dedi..madem tedavi gerekiyor neden bekliycez diye soramadim şaşkinliktan.Daha once gittigim doktarlar bu durumdan hic bahsetmedigi icin sasirmistim..

Canim 1 yıl bekleme bence oncelikle esine de spermiyogram testi yaptırın sorun varsa ona gore surec isler.Dusunsene senin her testin yapılıyor sorun yok bekle diyorlar 1 sene bekliyorsun megerse sorun esindeymis ee o kadar bosa gecen zaman ne olacak demi ?
Evet bu ay esimde kontrole gidicek umarim adet olmam da gerek kalmaz ..

Arkadaşlar Merhaba ,
Eşimle yaklaşık 7 aydır bebek istiyoruz .3 defa doktora gidip ( gebelik planlaması öncesi ve sonrasında ) kontrolden geçtim her defasında sorun olmadığını söylendi.Ancak geçen ay gittiğimde polikistik over olduğumu öğrendim ve yumurtada tembellik de var dedi .Düzenli adet gördüğüm için sanırım bebek için sorun teşkil etmediğini söyledi doktorum ancak herhangi bir ilaç vs vermedi 1 sene deneyin dedi .Boşuna zaman mı kaybediyorum diye telaşlanıyorum aranızda böyle olup hamile kalan var mı ? (pkolu olanlar kilo sorunu yaşıyormuş benim öyle bir sorunum da yok )

Ben de yeni polikistik over oldugumu ogrendim. Ve ayni senin gibi duzenli regl oluyorum ama yumurta tembelligi var. Fazla da kilo fazlam yok. Doktor yumurta olusmadan da regl olabildigini soyledi. Bu yuzden tavsiyesiyle bu ay klomen kullandim ve yumurtam bu sekilde gelisti. Tavsiyem yumurta takibine basla lutfen. Regl oluyorsun ama yumurtalarin gelisiyor mu acaba? Gelismiyorsa klomen verir belki.

Ben de yeni polikistik over oldugumu ogrendim. Ve ayni senin gibi duzenli regl oluyorum ama yumurta tembelligi var. Fazla da kilo fazlam yok. Doktor yumurta olusmadan da regl olabildigini soyledi. Bu yuzden tavsiyesiyle bu ay klomen kullandim ve yumurtam bu sekilde gelisti. Tavsiyem yumurta takibine basla lutfen. Regl oluyorsun ama yumurtalarin gelisiyor mu acaba? Gelismiyorsa klomen verir belki.
Yumurta takibine başlamak için hangi gün gittin acaba? önümüzdeki ay eşim kontrolden geçecek bende tekrar bir doktora gidip beklemek istemediğimi söyliycem yumurta takibi yaptımak istiyorum dıycem bakalım nolacak

Arkadaşlar Merhaba ,

Canım merhaba ben farklı bi hastalık için ultrasona girdiğimde genel cerrahi doktoru polikistik over olduğumu söyledi bende hemen kadın doğum doktoruna gittim adetlerim düzenli tüylenme kilo sorunum yok doktorda yumurtalarının görünümü o şekilde hatta çok fazla yumurtluyorsun dediğinde sevinmiştim. 4 aydır deniyoruz bizde her ay hüsran maalesef :( Ovuluasyon testleri kullanıyorum adetten hemen sonra yumurtlamış görünüyorum adetten önce yumurtlama var görünüyor yani hiç bişey anlamadım. :( En yakın zamanda mutlu haberlerimizi alırız inşallah :anneadayı:

Canım merhaba ben farklı bi hastalık için ultrasona girdiğimde genel cerrahi doktoru polikistik over olduğumu söyledi bende hemen kadın doğum doktoruna gittim adetlerim düzenli tüylenme kilo sorunum yok doktorda yumurtalarının görünümü o şekilde hatta çok fazla yumurtluyorsun dediğinde sevinmiştim. 4 aydır deniyoruz bizde her ay hüsran maalesef :KK43: Ovuluasyon testleri kullanıyorum adetten hemen sonra yumurtlamış görünüyorum adetten önce yumurtlama var görünüyor yani hiç bişey anlamadım. :KK43: En yakın zamanda mutlu haberlerimizi alırız inşallah :anneadayı:
canım inşallah alırız artık çevre baskısı da başladı biz 4 yıldır evliyiz .. Kendi stresim bana yetiyo bide millete laf anlatmak istemiyorum daha strese girmekten korkuyom oluca varsa da olmicak :(

Yumurta takibine başlamak için hangi gün gittin acaba? önümüzdeki ay eşim kontrolden geçecek bende tekrar bir doktora gidip beklemek istemediğimi söyliycem yumurta takibi yaptımak istiyorum dıycem bakalım nolacak

Adetin 13. Veya 14. Gunu gidersen yumurtanin olusup olusmadigina bakarlar. Olusmadiysa bir ay daha bekleme zaten bunca zaman beklemissin bir sonraki ay klomene baslarsin. Ilk defa bu ay yumurtamin catladigini hissedince anladim aslinda daha once boyle olmuyordu hic. Sag tarafimda yumurtaligim 2 gun boyunca agridi araliklarla ve akintim olmustu. Kendini iyi gozlemlediysen boyle belirtilerin de yoksa muhtemelen yumurtan buyumuyor.

canım inşallah alırız artık çevre baskısı da başladı biz 4 yıldır evliyiz .. Kendi stresim bana yetiyo bide millete laf anlatmak istemiyorum daha strese girmekten korkuyom oluca varsa da olmicak :KK43:
Canim inşallah birgün bebeğin olur 9 yıllık evliyim cocugumuz olmadığı için doktor doktor dolaştık ve aldığımız yanıt hic bir zaman anne olamayacağımı söyledi doktorlar yurt dışında arkadaşım bir ilaç getirdi şimdi ikiz annesi oldum yurtdışında eşiniz dostunuz varsa mutlaka bu ilacı alın

Arkadaşlar Merhaba ,
Konuya hakim ve kendiliginden olmasini beklemeyip 2 ay kendimiz denedikten sonra hemen doktora kosan biri olarak cevap vereyim canim. Bende duzenli adet goruyorum ve yumurta olusumu duzensiz doktorum pko dedi ama duzenli adet gordugun icin bu duruma biz sadece ultrasonda gorulen bi durum diyoruz dedi. 30 yas alti 1 sene ustu ise 6 ay kendiliginden olmasi icin beklemeliymis doktorumun soylediklerini yazarak bilgi vereyim. Adetinin 3. Gunu falan doktora gitmen ve tedaviye baslamak istiyorum demen gerek. Cunku adetin 5.gunu basliyosun ilaca klomen veriyor genelde doktorlar yumurta gelisimi icin. Suan senin en mantikli tedavi olucagin sekil bu canim. Sormak istersen bisey sor cevaplar yardimci olurum

Canım merhaba ben farklı bi hastalık için ultrasona girdiğimde genel cerrahi doktoru polikistik over olduğumu söyledi bende hemen kadın doğum doktoruna gittim adetlerim düzenli tüylenme kilo sorunum yok doktorda yumurtalarının görünümü o şekilde hatta çok fazla yumurtluyorsun dediğinde sevinmiştim. 4 aydır deniyoruz bizde her ay hüsran maalesef :KK43: Ovuluasyon testleri kullanıyorum adetten hemen sonra yumurtlamış görünüyorum adetten önce yumurtlama var görünüyor yani hiç bişey anlamadım. :KK43: En yakın zamanda mutlu haberlerimizi alırız inşallah :anneadayı:

Canım hamile olduğunu gördüm. Hayırlı olsun. Nasıl oldu en son ovulasyon testi yapmaya başlamıştın ?

Konuya hakim ve kendiliginden olmasini beklemeyip 2 ay kendimiz denedikten sonra hemen doktora kosan biri olarak cevap vereyim canim. Bende duzenli adet goruyorum ve yumurta olusumu duzensiz doktorum pko dedi ama duzenli adet gordugun icin bu duruma biz sadece ultrasonda gorulen bi durum diyoruz dedi. 30 yas alti 1 sene ustu ise 6 ay kendiliginden olmasi icin beklemeliymis doktorumun soylediklerini yazarak bilgi vereyim. Adetinin 3. Gunu falan doktora gitmen ve tedaviye baslamak istiyorum demen gerek. Cunku adetin 5.gunu basliyosun ilaca klomen veriyor genelde doktorlar yumurta gelisimi icin. Suan senin en mantikli tedavi olucagin sekil bu canim. Sormak istersen bisey sor cevaplar yardimci olurum
Hangi şehirdesiniz acaba önerebileceğiniz bi hastane doktor var mı? Cunki ilk hesapta dktrlar ilac kullanimina sıcak bakmiyor değisik 3 doktora gittim ama hepsi 1 yil sonra gel diyor da

ben istanbuldayım canım bakalım önümüzdeki ay (şuan regl dönemmde oldugum için yine ümitliim:) kesin tedaviye başlayacağımı söyliyecm artık ...

ben istanbuldayım canım bakalım önümüzdeki ay (şuan regl dönemmde oldugum için yine ümitliim:) kesin tedaviye başlayacağımı söyliyecm artık ...
Kendi soylmesi gerek aslinda canim. Orda yardimci olabilecegim kimse yok olsa canin sagolsun seve seve ederdim. Yasin kac ne kadardir istiyosun ?

Ya
aa canım şuan seni görünce o kadar mutlu oldumki Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Resmen beni anlatmışsın lütfen banada yardımcı olur musun. Bizde 4aydır istiyoruz bebek 2senelik evliyim adetlerim düzenli tüylenme yok ağrım sızım olmaz kilo sorunum yok kontrol amaçlı gittim doktora adetimin 3.günü alttan muayeneyle yumurtalıkların gelişmemiş deyip tahlil istedi tahlillerim çıkıncada polikistik over teşhisi koydu ufak çaplı şok yaşadım geçen ay soğan kürü yapmıştım. Sen nasıl hamile kaldın özel yaptığın bişey var mı yardımcı olursan çok sevinir çok dua ederim:KK200:

kizlar burda hamile kalaniniz yokmu ya bende ayni durumdayim 3 yildir olmuyo 2 asilama negatiff

Back