• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik over olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Küçük bir sehirdeyim ve üstün körü bakıp var dedi doktor o yüzden yatmadı kafama.
Size hormon testleri yapıldı mı? Her zaman ultrason da çıkmıyor. Hormon testinde lh değerinin fsh değerinin 2 veya 3 katı olması bu durumu ispatlıyor. Bu şekilde de anlayabilirsiniz. Aşırı kg alımı, tüğlenme, saç dökülmesi ağrılı adet sancısı, adet olamama ve çoğu kişide bunların yanında şeker olması da durumu destekler. Sadece adet düzenli diye pko olmanız veya olmamanız anlaşılmaz

Hanımlar uyguladığımız tedaviler son durumlarımızı paylaşalım gerçekten destek olunuyor bende pkoluyum 47 gün döngüm şuan lekelenmem başladı hormonlar için kan verip tedaviye başlayacağıM bende inşalla hepimiz mutlu sonuçlar alırız

Size hormon testleri yapıldı mı? Her zaman ultrason da çıkmıyor. Hormon testinde lh değerinin fsh değerinin 2 veya 3 katı olması bu durumu ispatlıyor. Bu şekilde de anlayabilirsiniz. Aşırı kg alımı, tüğlenme, saç dökülmesi ağrılı adet sancısı, adet olamama ve çoğu kişide bunların yanında şeker olması da durumu destekler. Sadece adet düzenli diye pko olmanız veya olmamanız anlaşılmaz
Evet yapıldı vitaminden hormanlarima kadar hepsine bakıldı değerlerim normal sadece d vitaminim eksik

Merhaba kızlar bende de pko olduğunı öğrendim şok şok şok oldum.. çünkü, çok düzenli adet görürüm hiç şaşmaz erken olurum geç olmam! Asla kilolu değilim hatta zayıfım! Bütün hırmonlarıma bakıldı hepsi şuan normal 3 ay da bi felan baktırıyorum hep normal daha öncesinden prolaktin sorunum bardı ilaçla çözüldü ama şuan öyle bi sorunumda yok. Heo özele gittim hiç böyle bişi duymadım develte gitmeye karar verdim tüp bebek için orda kadın bana polistik over deyince hayatımın şokunu yaşadım

3 kez bende klomen+ovitrelle kullandım olmadı 15 aylık evliyim ve baştan beri korunmuyoruz. Polikistik overliyim tedaviyi bıraktım yeni bir doktor ve tedavi düşünüyorum. Çok korkuyorum üzülüyorum hiç olamayacakmış gibi geliyor.

Bana da PKo dendi gynositol diye bir folik asit kullanmaya başladım yüzümün boynuma doğru giden yerlerde yani çene kemiğimin çevresinde sivilce çıkmaya başladı ama gynositol kullandıktan sonra çok şükür onlar kurudu resmen ve sanki şişkinliğim de gitti yumurta gelişmesine yardımcı oluyormuş sizler de kullanın derim

Bende polikistik overim 2 senedir deniyorum. 1 kimyasalla sonuçlanan tüp bebek ve 1 başarısz aşılama var. Çok sey denedm olmadı.. psikolojim bozuldu anksiyete ve panik atak gibi birsey oldum ve antidepresan kullanmaaya başladım. Mola verdm ama korunmadm. Sonuç gene 0. Şimdi ilaç kullanyrm ama tekrar denemel istiyorum. Soğan suyu içiyorum. Arı sütü kullnyrm. Artık ne yapıcagmı bilmiyorum

Bende polikistik overim 2 senedir deniyorum. 1 kimyasalla sonuçlanan tüp bebek ve 1 başarısz aşılama var. Çok sey denedm olmadı.. psikolojim bozuldu anksiyete ve panik atak gibi birsey oldum ve antidepresan kullanmaaya başladım. Mola verdm ama korunmadm. Sonuç gene 0. Şimdi ilaç kullanyrm ama tekrar denemel istiyorum. Soğan suyu içiyorum. Arı sütü kullnyrm. Artık ne yapıcagmı bilmiyorum
Elbet olacaktır hepimiz beklemedeyiz canım ümidini yitirme

Bndede polikistik var ama dediğin kadar aşırı değilde . Ayrıca yumurta tembelliği vardı.neticede suan hamileyim .bide şöyle bir örnek vereyim için rahat etsin .bnm komşum aylarca adet olmuyordu hatta ilaç kullanmadan adet olamıyor .ilk çocuğunu yıllar sonra tedaviyle kucağına aldı .ama dört yıl sonra kaç ay adet görmemişti yine .bunun üzerine kendiliğinden hamile kaldı .yani içini ferah tut tabi ki doktora görün her tedaviyi gör ama umutsuz olma .elbet vakti vardır .bol dua 🤲🏻
Sizinle aynı durumdayım size herhangi bi tedavi uygulandı mı acaba canım

Günaydın hanımlar size benim de küçük hikayemi anlatayım 13 yaşımda adet olduğumda her şey normaldi adet sancısı ne bilmezdim bile 17 yaşıma geldiğimde hayatım kabusa döndü özellikle sağ yumurtalığım iki çeşit kist üretmeye başladı pcos teşhisi koyuldu yumurta günlerinde dayanılmayacak bir ağrıyla acile götürüyordu annem beni kaç kez apandisit ameliyatından döndüm yumurtam gelişmediğinde pcos olarak bir köşeye yerleşiyordu geliştiğinde çatlamıyor içi sıvı dolarak kiste dönüşüyordu bilen bilir bu kistler kendi etrafında döndüğü için damarlarda gerginlik kopmaya neden oluyor.kist olmadığı bazı aylar prolaktin hormonunun yüksekliğinden adet göremiyordum.Evlendim sorunlarım hala devam ediyordu bir senemiz bitti durumumdan dolayı çok sık jinekoloğa gidiyordum bebek için de gittim bir sene doğal yöntemler deneyin denildi denedik olmadı eylülde gittim doktora tahlil o bu derken eşimde spermiyoğram yaptı klomene başladım günde iki kullan demiş ben bir kullandım bir hafta sonra gittik eşimin spermiyoğramı da kötü çıktı üstüne. Doktor yanlış kullanmışsın ama neyseki yumurtan gelişmiş dedi ve 11 ekimde çat. İğnesi verdi ama pek umutlanma dedi eşininde ilaç kullanmadı gerek dedi. Neyse eve geldik üç gün değerlendirin dedi doktor hiç umudum yoktu diyincew dedi bir günü değerlendirdik hatta infolic ilacını da kestim gelecek ay kullanamayın boşa gitmesin diye. Ama işte nasipte varsa vardır be arkadaş 29 ekimde çifte bayram yaşadık biz hem de çok daha sorunlu olan sağ overimden hamile kaldım. ptesi günü kalp atışını da duyduk şükürler olsun Rabbime. Kısmeti ne zaman varsa o zaman oluyor Kızlar ben namaz kılardım göz yaşlarıyla dua ederdim. Allah kabul etmeyeceği dua kalbe nakşetmez. İnşallah en kısa sürede hamilelik haberlerinizi alırız. Rabbim yüzünüzü güldürsün.🤲🏼🤲🏼 Uzun oldu ama öyle hikayemi yazmak istedim

Günaydın hanımlar size benim de küçük hikayemi anlatayım 13 yaşımda adet olduğumda her şey normaldi adet sancısı ne bilmezdim bile 17 yaşıma geldiğimde hayatım kabusa döndü özellikle sağ yumurtalığım iki çeşit kist üretmeye başladı pcos teşhisi koyuldu yumurta günlerinde dayanılmayacak bir ağrıyla acile götürüyordu annem beni kaç kez apandisit ameliyatından döndüm yumurtam gelişmediğinde pcos olarak bir köşeye yerleşiyordu geliştiğinde çatlamıyor içi sıvı dolarak kiste dönüşüyordu bilen bilir bu kistler kendi etrafında döndüğü için damarlarda gerginlik kopmaya neden oluyor.kist olmadığı bazı aylar prolaktin hormonunun yüksekliğinden adet göremiyordum.Evlendim sorunlarım hala devam ediyordu bir senemiz bitti durumumdan dolayı çok sık jinekoloğa gidiyordum bebek için de gittim bir sene doğal yöntemler deneyin denildi denedik olmadı eylülde gittim doktora tahlil o bu derken eşimde spermiyoğram yaptı klomene başladım günde iki kullan demiş ben bir kullandım bir hafta sonra gittik eşimin spermiyoğramı da kötü çıktı üstüne. Doktor yanlış kullanmışsın ama neyseki yumurtan gelişmiş dedi ve 11 ekimde çat. İğnesi verdi ama pek umutlanma dedi eşininde ilaç kullanmadı gerek dedi. Neyse eve geldik üç gün değerlendirin dedi doktor hiç umudum yoktu diyincew dedi bir günü değerlendirdik hatta infolic ilacını da kestim gelecek ay kullanamayın boşa gitmesin diye. Ama işte nasipte varsa vardır be arkadaş 29 ekimde çifte bayram yaşadık biz hem de çok daha sorunlu olan sağ overimden hamile kaldım. ptesi günü kalp atışını da duyduk şükürler olsun Rabbime. Kısmeti ne zaman varsa o zaman oluyor Kızlar ben namaz kılardım göz yaşlarıyla dua ederdim. Allah kabul etmeyeceği dua kalbe nakşetmez. İnşallah en kısa sürede hamilelik haberlerinizi alırız. Rabbim yüzünüzü güldürsün.🤲🏼🤲🏼 Uzun oldu ama öyle hikayemi yazmak istedim
Çok sevindim sizin adınıza Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah . Darısı bizlere

Kızlar selam bende kendimi anlatmak istedim pko ile ilgili sormak istediklerim var size. 14 aylık evliyim 3 aydır gebelik istiyoruz son adetimde ön kontrol amaçlı doktora gittim hormonlarıma vitaminlerime baktırdım lh 4.02 Fsh 6.87 estradiol 40 cıktı b12 ve d vitaminim ve kan tahlillerim cok iyi cıktı cok sevındım doktor yumurtalarına da bakayım dedi gün verdi bu arada 22 23 gunde bir adet görüyorum yumurtlama günümde gittigimde 7 tane yumurta var fakat hicbiri gelişmemiş dedi 2 gün sonra tekrar gittim aynı durum. Hocam pko olabilir mi dedim şüphelendim dedi. Cok üzgün bir sekilde ayrildm oradan halbuki hormonlarım iyiydi her ay döngüm kısa olsada adet oluyorum 6 gün sürüyor nasıl pko olabılır acaba sizlere de sormak istiyorum pko bu sekılde olabılır mı bırde haftaya progestanıma bakılacak oradan anlasılır acaba ben bu ay mı pko oldum ya da sizce ne olabılır fıkrınız var mı

Slm herkese yeni uyeyim aşırı polikistik over olduğunu öğrendim doktor inofolik ve klomen verdi adet olmam içinde tarlusal verdi bide âdetlerim 60 ve 90 günde bir olur böyle olupta hamile olan varmi hamile kalmayı çok istiyorum 15 aydır gebelik oluşmadı
.
Ada çayı içmeni öneririm adet tarihine 10gun kala iç ben o şekilde olmuştum bnm de çok duzensizdi şimdi 30 33glan 4 aydir

Merhaba arkadaslar ben de 5 yıllık evliyim ve pcoluyum ve suan 3 yasında bir oğlum var adet düzensizliğim tüylenme bütün sorunları yaşıyorum hatta doktorum 4 4 lük pcossun diyo. Ama cok şükür bir oğlum oldu önce adetim düzene sokuldu sonrasında adet bitttikten sonra 5 gün klomen kullandım ve çatlatma iğnesine gerek kalmadan o ay hamile kaldım sakın umudunuzu yitirmeyin şimdi ikinci cocuk için kontrollere başlıcam rabbim herkese evlat nasip etsinn

Back