• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik over olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Vendede

Selam benimde adet düzensizliği rahatsızlığım var 3 senelik evliyim 1 senedir cocuk düşünüyorum ama olmadı doktora basvurdum sonunda iyi bir doktor buldum çok şükür ay sonu gonal f 450 iğne tedavisine başlıcaz inşallah hayırlısı ile hepımız anne oluruz
Çatlama iğnesimi cnm

Aksine aşırı büyümüşler çatlatma iğnesi yapmadı doktor. Bazen böyle olabiliyor dedi. Üstüne üstlük o ay pko yeniledi. Kistleşmişler dedi. Sen sakın umudunu kaybetme. İnanarak iç herşey yolunda gibi telkinlerde bulun. Göreceksin faydasını. Ben bunları yeni öğrendim. Şimdi daha iyi hissediyorum daha olumluyum. Adet olmaya başladım ( olamıyordum) herşey için şükür ve teşekkür 😉 bence sana iyi gelecek ☺️
InsAllah cnm

Kızlar bırsey sorucam benım adetlerim duzenlı fakat kanamalarım azaldı bu sendrom kanamada azlık yapar mı

Kizlar instagramda c life bitkisel macun diye bir sayfa var kesinlikle ona bakmanizi tavsiye ederim ben kullandim2. Ayimda hamile kaldim bugun ogrendim hatta once tabikide Allahin izniyle sonra clife 😊😊

Slm herkese yeni uyeyim aşırı polikistik over olduğunu öğrendim doktor inofolik ve klomen verdi adet olmam içinde tarlusal verdi bide âdetlerim 60 ve 90 günde bir olur böyle olupta hamile olan varmi hamile kalmayı çok istiyorum 15 aydır gebelik oluşmadı
.
merhaba canım bende seninle aynı durumdayım. ama ben evlendikten sonra kilo aldığım için pko etkileri arttı. 6-8 ay adet olmadım dr.a gittiğimde tarlusal veriyordu ve kg vermen gerek diyordu hep. kilo vermeye yeni başladım kesinlikle ilaçsız adet olamıyordum. sonra nette macunhane ve clife a denk geldim. ikisinin de macun içeriği aynı geldi bana. macunhane den 3 kutu macun bitirdim ve Allah'a şüküler olsun içmeye başladıktan sonra adetlerim çok düzenli olmaya başladı. 1 aydır kullanmıyorum dinleniyorum şuan ama bu ayda durum aynıydı zamanında oldum. bu arada hsg çektirdim temiz amh baktırdım pko olduğu için baya yüksek. yine insta da birgebeningünlüğü sayfası var oradan ovulasyon(yumurtalama) testi aldım 3 ay yumurtlamamı takip ettim ve eşimle değerlendirdik ama sonuç hiç hamile kalamadım. ben hep bende sıkıntı olduğunu düşünüyordum ama yumurtlamaya bakınca sadece sıkıntının bende olmadığını düşünmeye başladım. geçen ay eşime sperm testi yaptırdık ve morfoloji 2 ileri hızlı %10, toplam sperm sayısı 52 milyon çıktı. sonra ultrason çekildi ve varikosel olduğu anlaşıldı. ama değeri sınırda olduğu için ameliyatsız 3 ay ilaç deneyelim dedi dr. bunun yanında keçi boynuzu havuç, nar, portakal suyu iç dedi. şuan deniyoruz bakalım dilerim yüreği evlat ateşiyle olan bütün kadınlara Allah'ım yardım etsin. ve Allah herkesin çocuğunu bağışlasın.

kesinlikle tavsiyem eşinizde kendisine baktırsın ve lütfen ovulasyon testi alıp kendinizi test edin. çoğu kişi yumurtlama gününü bilemediği için hamile kalamıyor. mutlaka ovulasyon takibi yapın

Doktor bana da pko dedi ama Adetlerim inanilmqz duzenlidir. Saati bile şaşmaz doğum kontrol kullandım bı sene ne başladığımda ne bıraktığımda hiç bir düzensizlik yaşamadım. Eşimden test istediler ona göre tedaviye başlarız dediler ama sizin dile getirdiginiz hicbir belirti bende yok. Çok kafama yatmadı aslında

Merhaba bende tipik bir polikistik overliyim, adetlerim 35-40 günde kendiliğinden olur. 2,5 senelik evliyim ilk bir yıl istemedik sonra da olmadı zaten.. Kilo sorunum da var ama vermeye başladım kilo vermek de zor oluyor bu hastalıkta. Şu anda kanuni sultan süleyman da tedaviye başladım. Metmorfin iki aydır düzenli kullanıyorum adetlerim de onu kullandığımdan beri düzene girdi. Klomen başladık bu ay günde bir doz. 11.gün gittiğimde gelişme yok dedi ancak 21.gün gelişen bir yumurta var dedi. hatta 21-22 mm arası diye konuştuklarını duydum. Kasık ağrım var yürürken sanki kasığımda bir şey var hissediyorum. 2 gün sonra kontrole çağırdı, çatlatma iğnesi vermedi. Böyle bir durum yaşayan var mı? Neden iğne vermedi anlamadım. Bir de kanuniye giden var mı*? Varsa memnun mu? Bu arada eşimde herhangi bir sorun yok. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah..

merhaba canım bende seninle aynı durumdayım. ama ben evlendikten sonra kilo aldığım için pko etkileri arttı. 6-8 ay adet olmadım dr.a gittiğimde tarlusal veriyordu ve kg vermen gerek diyordu hep. kilo vermeye yeni başladım kesinlikle ilaçsız adet olamıyordum. sonra nette macunhane ve clife a denk geldim. ikisinin de macun içeriği aynı geldi bana. macunhane den 3 kutu macun bitirdim ve Allah'a şüküler olsun içmeye başladıktan sonra adetlerim çok düzenli olmaya başladı. 1 aydır kullanmıyorum dinleniyorum şuan ama bu ayda durum aynıydı zamanında oldum. bu arada hsg çektirdim temiz amh baktırdım pko olduğu için baya yüksek. yine insta da birgebeningünlüğü sayfası var oradan ovulasyon(yumurtalama) testi aldım 3 ay yumurtlamamı takip ettim ve eşimle değerlendirdik ama sonuç hiç hamile kalamadım. ben hep bende sıkıntı olduğunu düşünüyordum ama yumurtlamaya bakınca sadece sıkıntının bende olmadığını düşünmeye başladım. geçen ay eşime sperm testi yaptırdık ve morfoloji 2 ileri hızlı %10, toplam sperm sayısı 52 milyon çıktı. sonra ultrason çekildi ve varikosel olduğu anlaşıldı. ama değeri sınırda olduğu için ameliyatsız 3 ay ilaç deneyelim dedi dr. bunun yanında keçi boynuzu havuç, nar, portakal suyu iç dedi. şuan deniyoruz bakalım dilerim yüreği evlat ateşiyle olan bütün kadınlara Allah'ım yardım etsin. ve Allah herkesin çocuğunu bağışlasın.
Bende sipariş eteyimmi bilmiyorum az önce baktım söylediğin siteye benim eşimin kide düşük cıktı sonra göstermesi kendini sper sayisi 23 milyon ileri hareketinde birz yavaşlık var ne yapacagimi hiç bilmiyorum tek başına mücadele zor çocuk istiyor göstermiyor kendini bende çok istiyorum bide guatr da şüpheleniyorum doktor klomen verdi adet olmam için tarlusal içtim biteli 8 gün oldu adet olmadim

Doktor bana da pko dedi ama Adetlerim inanilmqz duzenlidir. Saati bile şaşmaz doğum kontrol kullandım bı sene ne başladığımda ne bıraktığımda hiç bir düzensizlik yaşamadım. Eşimden test istediler ona göre tedaviye başlarız dediler ama sizin dile getirdiginiz hicbir belirti bende yok. Çok kafama yatmadı aslında
Ne kafaniza yatmadı demekki sizinki fazla pko değil benim aşırı pkoluyum doktor dedi ailede oluncada hepimiz böyleyiz

kesinlikle tavsiyem eşinizde kendisine baktırsın ve lütfen ovulasyon testi alıp kendinizi test edin. çoğu kişi yumurtlama gününü bilemediği için hamile kalamıyor. mutlaka ovulasyon takibi yapın
[/QUOTEkocam batırdı biraz düşüklük var ovulasyon testlerine baktım 350 tl maddi durumum yatsaydı alırdım

canim bendede ayni snedeki gibi hersey düzenli normal. sadece kilom var..

Ovulasyon testi 60 adet artı 4 adette gebelik testi hediye 100 TL ben daha yeni aldım birgebeningünlüğü sayfasından. Siz sanırım eczaneden bakıyorsunuz fiyata bence instagram sayfasından alın.

Back