Polikistik Over olanlar zor mu hamile kalır ?

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.577
168
Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde konu açıp adet düzensizliğimden hatta bu ay gelmediğinden bahsetmiştim. Bugün doktora gittim polikistik over olduğumu ve akıntımın çok şiddetli olduğunu tüplere kadar çıktığını ağrılarımında bu sebeple olduğunu söyledi. Polikistik over olanların zor hamile kaldığını yada düşük yapma ihtimallerinin çok olduğunu duydum. Bu doğru mu ? Polikistik over olup da bana hastalık hakknda bilgi verecek ve bu sebeple zor hamile kalan biri var mı ?

Ben pko degilim cikolata kistim var ama pko'nun testleri falan var diye biliyorum. Öyle hemen tani konulamaz. Ayrica evet cocuk zor olabiliyor ama bazilari da hemen hamile kalabiliyor. Her sey nasip aslinda. Nasipten öte dağ olmazmis. Geçmiş olsun..

Var ben 3.5 yilda ancak iki defa hamile kalabildim ikisini de dusurdum maalesef dogru ama bunlar ihtimal her pkolu olan zor gebe kalip ustune dusurmuyo bebeklerini kac arkadasim var pkos olup kendiliginden hamile kalip sapasaglam da doguran umarim sen benim gibi sanssiz pkoslardan diilsindir

Ultrasonda ve muayenede gördü, kan testi yaptı birde. Bşşka bir test gerekiyormuydu bilmiyorum ama gayet emin şekilde koydu bu tanıyı..

Çok üzüldüm geçmiş olsun öncelikle.. Demek o kadar beter birşey bu pko dene illet Peki sonra evlat sahibi olabildin mi, merak ettim

Ben pkoluydum 6.ayımda tedavi bile görmeden hamile kaldım Doktorum pkolu olan herkese ilaç vermiyoruz.kilo ve tüylenme sorunu olanları tedavi ediyorum dedi.Benim yumurtlamam hiç olmuyor değilmiş.Sizinki hangi düzeyde acaba bu önemli? Bir de ilaç verdi mi pko için? biz internette hep kötü ihtimalleri okuyup moralimizi bozuyoruz pkolu olan hamile kalamaz diye birşey yok ama maalesef ileri düzeydeyse olmayabiliyor.Benim bir arkadaşımda 6.ayında hamile kaldı.Bu arada hormon testinde çıkıyo ama sadece ultrason da yeterli.Düşük tehlikesi var diye bende okudum ama doktorum yok öyle birşey aklına getirme bunları dedi.zaten hiç düşük tehlikesi de geçirmedim ben.

Canım bende 1 bucuk senelik evliyim bende de pko vardı ilaç kullandım geçti sonra klomenle hamile kaldım maalesef bende düşük yaptım ama pkodan mı klomenden mi bilmiyorum ama benim doktorum zararsız oldugunu söylemişti

Çok üzüldüm geçmiş olsun öncelikle.. Demek o kadar beter birşey bu pko dene illet Peki sonra evlat sahibi olabildin mi, merak ettim
düşüklerim pko yuzunden dııl rahımağzı yetmezliğim varmıs o da apayrı bı sorun benım pko ıleri düzeyde hiç yumurtlamıyorum her pkonun duzeyı aynı dııl eger hormon sonucların varsa yaz yorumlayabılırım yok maalesef henuz evlat sahıbı olamadım bu ay tedavımın 3. ayı klomen kullanıyorum ınsallah hamıle kalabılırım

Ultrasonda ve muayenede gördü, kan testi yaptı birde. Bşşka bir test gerekiyormuydu bilmiyorum ama gayet emin şekilde koydu bu tanıyı..
muayene sırasında sende bak monıtore sen bıle anlarsın yanyana dızılmıs mınık yuvarlaklar aynı ıncı gerdanlık gıbı yumurtalıgın etrafını sarmıs sekılde gorunuyolar kan testınde de fsh değerinin lh değerınden buyuk olması gerekıo pkos da lh değeri çok buyuk çıkıo mesela ben ılerı duzey pkosum lh ım fshın 2 katından daha yukseklerde cıkıo

ben de pkos um. 2008 de 18 gün süren adetimde doktora gidince öğrenmiştim. ilk öğrendiğimde 4,5cm di sağ yumurtalığım. yasmin ve metforminle 2 senede 20 kilo verdim(100 kg idim) ve yumurtalıklarım ve hormonlarım normale döndü.
düğünden önce gittiğimde yine vardı kistlerim ama çok değildi bir süre çocuk düşünmediğimden doktor d.kontrol hapıyla korunursam hem kilomu koruyacağımı hem de bırakınca kolay hamile kalabileceğimi söyledi. 7 ay korunma sonu doktora gittiğimde azalmış olduğunu söyledi kistlerin yani çatlayamayıp biriken yumurtaların.
hapı bıraktıktan sonra 3. aya hamile kaldım (2. ay yumurtlama zamanı ayrı şehirlerdeydik)
ben iyi örneklerdenim hamilelik konusunda

Ben de size bir sey sorabilir miyim: Polikistikover'in en belirgin belirtisinin killanma oldugunu soyluyorlar. Boyle bir sikayetiniz var miydi?

Ben de size bir sey sorabilir miyim: Polikistikover'in en belirgin belirtisinin killanma oldugunu soyluyorlar. Boyle bir sikayetiniz var miydi?
Hayır öyle bir sıkıntım olmadı. Polikistik olanların kilolu olduğuda söylenir fakat ben aksine 50 kiloyum. Belirtileri herkeste farklı seyrediyor demekki.

Bende tüylenme ve kilo sorunu yok. Akıntım normalden fazla doktor bunun üzerinde daha çok durdu pko'dansa. Neo Penotran ve antibiyotik verdi bir de doğum kontrol hapı.

canım ılerı derece polikistık olanların oluyo benım var meselea kılo ve kıl problemım kılo da ozellıkle göbek bolgesınde bırıkır

Banada doğum kontrol hapı verdi yasminin hormon seviyesi biraz yüksekmiş sanırım. Yazz verdi piyasadaki hormon seviyesi en düşük doğum kontrol hapıymış, bakalım işe yarayacakmı

canım ılerı derece polikistık olanların oluyo benım var meselea kılo ve kıl problemım kılo da ozellıkle göbek bolgesınde bırıkır
Yıllar önce normal kistim vardı onun için tedavi görmüştüm. Polikistik olduğumu ilk defa duydum dün doktorda. Bu genetik olarak doğuştanmı gelir sonradan da olabiliyor mu acaba çünkü daha önce hiç duymadım ? İleride kilo problemi yaratır mı dersiniz ?

bılmıyorum kı canım genetık doğustan ama bı yastan sonra ortaya çıkıo yanı normal bı ınsan bı yastan sonra pırt dıye pko olmuyo allah beterınden saklasın canım dıkkate edıp kılo almassan bısey olmaz ama ben mesela glıforla kılomu sabıt tutabılıyorum onu ıcmesem domates yesem o da kılo aldırıyo ınsulıne dırencım yuksek benım ben en kötu orneklerden bırıyım ama yıne de umutsuz dıılım kılomu da verırım bebegımı de yaparım sen de sıkıntı yapma kendıne cnm

Ben normal kilomdanda düşüğüm mesela. Biraz daha kilo almak isterdim fakat alamayanlardanım. Benim kilom kendi kendine hep sabit zaten ilginç şekilde :) Geçmiş olsun bu arada..

Bende tüylenme ve kilo sorunu yok. Akıntım normalden fazla doktor bunun üzerinde daha çok durdu pko'dansa. Neo Penotran ve antibiyotik verdi bir de doğum kontrol hapı.
kilo sırununun olmaması çok güzel.Bence senin korkulacak birşeyin yok.normalde pko önemli bir hastalıktır doktor üstünde durmadığına göre demek ki seninki de hafif seviyede.Eğer evliysen ve bebek düşünüyorsan doğum kontrol hapına başlamadan önce bir kaç doktora daha gidip öyle karar ver derim ben.çünkü bana da iki doktor kesinlikle tedavi görmelisin dedi şimdiki doktorum gerek yok demişti.Antalyanın en iyi foktorlarından olduğu için onu dinledim çok şükür ilaçsız tedavizsiz hamileyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…