Merhaba,22 yaşındayım 1 yıl 3 aylık evliyim ve pko hastasıyım Kilolu biri değilim aksine boyuma göre kilom az.. hastalığımı 15 yaşında iken öğrendim o zaman dr evlenince bebek için tedavi olmamı söylemişti.. evlendikten sonra hiç korunmadık doktorumun bu hastalığın gebeliğe engel bir durumu olduğunu söylediği için.. evliliğimin sekizinci ayında ilk klomen tedavisiyle gebe kaldım..Maalesef kese gelişmedi zaman geçtikçe progestan hapı ile sadece kese büyüdü ve yolk kesesi görünmedi boş bir gebelikti 9 haftalıkken kürtaj oldum.. 6 ay sonra tekrar ilk klomen tedavisi ile gebe kaldım ve yine maalesef gelişmediği için altıncı haftada düşük yaptım kanamam başladığı için kürtaj olmayı tercih etmedim ve temiz bir şekilde atlattım.. benim size sorum şu olacak gebeliğimin ilerlememesi pko hastası olduğum için olabilir mi? iki gebeliğimde aynı şekilde aynı sebepten sonuçlandı.. ve iki gebeliğimde de özellikle gece inanılmaz şiddetli sancılar çektim..
merhaba geçmiş olsun tekrarlayan gebelik kayıplarında sadece pco suçlanmaz. bunun için bağışıklık sistemi, genetik yapı, pıhtılaşma faktörleri ve şeker yüklemesi ile belli sorunlar araştırılmalıdır. rahim filmi de çekilmeli. yani sizin artık bir üreme uzmanıyla görüşmeniz gerekir. yardımımı isterseniz bana fulya bahcecei tüp bebek merkezinden ulaşabilirsiniz. sevgiler
Teşekkür ederim doktor hanım.. Doktorum genetik testlerin yapılması gerektiğini söyledi ayrıca kan pıhtılaşması var mı yok mu ona bakılmasını istedi yalnız bu tahlillerin özel hastanelerde oldukça pahalı olduğunu araştırma hastanesinden yardım alabileceğimi dile getirdi .. sizden yardım almak isterim fakat sizin bulunduğunuz kurumda özel bir kurum sanırım..
Ankarada çok sayıda iyi merkez var birini seçip yola koyulmalısınız. Sevgiler
bugün ankarada bir merkeze gittim ultrasonla yapılan görüntülemede doktorum yumurtalıkların polikistik over görünümünde oduğunu söyledi. hormon tahlili verdi bayramdan sonra 24 ekim de sonuç için arayacaklar. sizin sayenizde daha da gecikmeden doktora gittim. umarım sıkıntılarımda kurtulup eşimle bebişimize kavuşuruz. sonuçlarımı öğrendiğimde buradan paylaşırım. sizin de yorumunuzu merak ediyorum. şimdiden teşekkürler. iyi bayramlar
merhaba doktor hnım bende pcos vardı ama hıc bı yan etkısı yoktu 7 ay sonra dogal yolla hamıle kaldım ama 9 haftalıkken bebeyın kalbı durdu kurtaj oldum acaba kurtaj tekradan hamıle kalmamı gecıktırırmı yoksa dahamı erken hamıle kalırım doktor pcos omur boyu senınle gecmez dedı 26 yasındayım doktor yasın genc oyuzden oluruna bırak ılerlemıs olsa tedavı yapalım derdım dedı
günaydııınnn
ben pko hastasıyım ve kıloluyum fakat hormon tahlillerin gayet iyi eşimin sperm sonucuda iyi 3 yıl önce 1 kürtajım var ve 1,5 senedir çocuk istiyorum olmuyor 3 .kez klomen tedavim bu ay 2 yumurtamda catladı ıgnesız bu ayda olmaz ise nasıl bir tedavı olmalıyım dırek tup bebek yada asılama dusunmelımıyım
merhaba bende polikistik over maduruyum28 yaşındaym 16 aylık evliyim adetlerim kendim bildim bileli hep düzensiz 2-3 ayda bir adet oluyodum iki defa tedavi gördüm ilk tedavimde ohss gelişti ikincisindede yumurtalar aşırı büyüdüğü için çatlatılmadı...iki aydır şehir dışındayım burda göreve başladım ve adet olmadım gebe de değilim tarlusal kullandım 10 gün geçti adet olmadım hala...yoksa menopozamı girdim???stresten ölmek üzereyim ne adet olabiliyorum ne de gebeyim bu nasıl iş ( daha şimdiden anne olma umudumu yitirdim....lütfen yardım
napacağımı bilmiyorum kilomda ideal 59...eşimde bende bebeğimizin olmasını çok istiyoruz daha fazla diretmeden aşılama yada tüp bebek mi denemeliyiz?
merhaba pco durumunda kendiliğinden geblikler süpriz değildir. ancak bebğinizi kaybetmiş olmanız uzucu. buradan cıkartacağımız pozitif şey rahminizin gebelik başlatıyor olması. kürtaj sonrası 3 ay geçsin yeniden gebelik için denemelere başlayabilirsiniz. sevgiler
merhabalar doktor hanım ben daha önce durumumdan bahsetmiştim doktorumla telefonda görüştüm tahlil sonuçlarımın normal olduğunu sadece testesteronumun biraz yüksek olduğunu onun da sorun olmadığını söyledi. bir de doktorum eğer reglim 35 günü geçerse gel adet söktürücü ilaç yazayım dedi. sizce bu uygun bir yöntem mi banim mantığıma pek yatmadı. başka doktora gitmeli miyim? şimdiden teşekkürler. :)
Aytun Hanım Merhabalar,
Ben 1 Eylül tarihinde son adetimi gördüm ve o günden bu yana adet göremiyorum. Henüz 5-6 aylık evliyim. Adetlerim çok uzun zamandır küçük aksaklıklar ile devam ediyordu fakat her ay oluyordum. Sürekli takibinde olduğum bir doktor var,ona gittim ; Progestan hapını verdi 5 gün kullanmamı ve 7-10 sonrasında günde hasta olacağımı söyledi fakat hasta olmadımBaşka bir doktora gittim,bana PCO olduğumu söyledi,diğer doktorumda alttan muayene etmişti fakat böyle birşey söylemedi,çok stresliysen mutlaka etkiler dedi.
Astım tedavimden dolayı kullandığım ilaçlarla 62 kilodan 85e kadar çıkmıştım son 4 senede,şu an 82 kiloyum. Bu doktor bana glukofen verdi,kilo ver ve yasmine de hemen başla dedi.
Adet olmam gereken tarihlerde ağrılarım oluyor,sanki adet olacakmışım gibi ama adet olmuyorum. Geçen ay kahverengi bir akıntı geldi..
Bana fikir verebilir misiniz ? Ben emin olamadım durumumdan
Teşekkür Ederim,
merhaba adet geçikmesinin sebeplerinden ilki gebeliktir kan testi ile bu durumun olup olmadığı kolaylıkla anlaşılır. ardından da ultrason ile balılarak rahim kalınığınızın durumuna ve kist varlığına göre ilac kulanarak adet görmeniz sağlanır. kilo alımınız insülin direncinden olabilr seker yukleme testi yapılmasını tavsiye ederim. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?