merhaba geçmiş olsun tekrarlayan gebelik kayıplarında sadece pco suçlanmaz. bunun için bağışıklık sistemi, genetik yapı, pıhtılaşma faktörleri ve şeker yüklemesi ile belli sorunlar araştırılmalıdır. rahim filmi de çekilmeli. yani sizin artık bir üreme uzmanıyla görüşmeniz gerekir. yardımımı isterseniz bana fulya bahcecei tüp bebek merkezinden ulaşabilirsiniz. sevgiler
Merhaba,22 yaşındayım 1 yıl 3 aylık evliyim ve pko hastasıyım Kilolu biri değilim aksine boyuma göre kilom az.. hastalığımı 15 yaşında iken öğrendim o zaman dr evlenince bebek için tedavi olmamı söylemişti.. evlendikten sonra hiç korunmadık doktorumun bu hastalığın gebeliğe engel bir durumu olduğunu söylediği için.. evliliğimin sekizinci ayında ilk klomen tedavisiyle gebe kaldım..Maalesef kese gelişmedi zaman geçtikçe progestan hapı ile sadece kese büyüdü ve yolk kesesi görünmedi boş bir gebelikti 9 haftalıkken kürtaj oldum.. 6 ay sonra tekrar ilk klomen tedavisi ile gebe kaldım ve yine maalesef gelişmediği için altıncı haftada düşük yaptım kanamam başladığı için kürtaj olmayı tercih etmedim ve temiz bir şekilde atlattım.. benim size sorum şu olacak gebeliğimin ilerlememesi pko hastası olduğum için olabilir mi? iki gebeliğimde aynı şekilde aynı sebepten sonuçlandı.. ve iki gebeliğimde de özellikle gece inanılmaz şiddetli sancılar çektim..