• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over, klomen tedavisi

ben pko luyum.. ılacsız adet oldugum hıcccc olmadı hatta denemek ıcın ınatlastım uc ay ıcmedım dıane35 . ve o 3 ayda olmadım yumurtalıklarda benle ınatlastı yanı
neyse benım annem sogan kürünü menopozdan dolayı cok kullandıgı ıcın banada kullan demıstı o geldı aklıma hemen bı bardak kaynatıp pazartesı ıctım.. ama gerı devamını getırmedım sıkıntılarm var herseyı bosverıom amaaan kım ugrascak dedım yani.yoksa 15 gun uygulayacakdım adet olmak ıcın..kistlerımı çözüo fılanmıs malum o kür.
nneyse dun ne gogusumde bı adet belırtısı ne kasıklarımda kıpırdanma .. ama kanamam olmus duşa gırerken gordum hatta korktum bu kan nesi yalnıs bı hareketmı yaptık dıe .egzersız yapıorumda.
bugun kalkdım yıne kanamam var ve kasıklarımdada kıpıurdanma var... bunu sadece 1 bardak sogan kürü sökmüş olamaz deılmı... yada nasıl olr anlamadm gerildim boyle olanınız varmı?

cnm bende pko luymusum ıkı ay once ogrendım bende bıldım bılelı adetlerım duzensızdır. ama hıc ılacla adet oldugumu bılmem gecıktı bı bır bucuk ay ama oldu sonunda ılac almadım yanı hıc. sogan kurunu bende yapmıstım evlılıgımın ılk zamanlarında ınanılmaz faydalı bıseymıs pko yu atarmı tamamen muamma bılemıorum yanı. ama bırgunle etkı yapmaz sana cnm ı.saracoglunu cok takıp etmıstım 15 gunluk kure devam edılmezse faydalı olcagını dıle getırmedı hıc. ben bı adet dongusu ıcınde yaptım sadece 15 gun yanı takıben 15x3 defa yapılması gerekıomus. doktora gıttınmı cnm sen pko ıcın sana dogum kontrol ılacı vermesı gerekıodu ama.

cnm bende pko luymusum ıkı ay once ogrendım bende bıldım bılelı adetlerım duzensızdır. ama hıc ılacla adet oldugumu bılmem gecıktı bı bır bucuk ay ama oldu sonunda ılac almadım yanı hıc. sogan kurunu bende yapmıstım evlılıgımın ılk zamanlarında ınanılmaz faydalı bıseymıs pko yu atarmı tamamen muamma bılemıorum yanı. ama bırgunle etkı yapmaz sana cnm ı.saracoglunu cok takıp etmıstım 15 gunluk kure devam edılmezse faydalı olcagını dıle getırmedı hıc. ben bı adet dongusu ıcınde yaptım sadece 15 gun yanı takıben 15x3 defa yapılması gerekıomus. doktora gıttınmı cnm sen pko ıcın sana dogum kontrol ılacı vermesı gerekıodu ama.

dıane 35 kullanıorm 2 yıldır. gecen kontrolum vardı a degerı 12 b degerı 6 cıkmıs ..aslında a degerı 6 b degerı 12 olmalıymıs. ondan adetım duzensızmıs pko varmıs .blıoz dedım 2 yıl oncede vardı dedım tamam ıste halen var dıane 35 en etkılı ılac ona devam ed dıcem ben sana yıne dedı tamam dedım.. doktordan gelıncede ılaca baslamadm dur sogan kuru deneyım dedım 1 kez ıctım 2 gun sonramı ne kanama oldu ıste cok garip:(( suan adetm kasıklarım pıt pıt edıo:D:D

dıane 35 kullanıorm 2 yıldır. gecen kontrolum vardı a degerı 12 b degerı 6 cıkmıs ..aslında a degerı 6 b degerı 12 olmalıymıs. ondan adetım duzensızmıs pko varmıs .blıoz dedım 2 yıl oncede vardı dedım tamam ıste halen var dıane 35 en etkılı ılac ona devam ed dıcem ben sana yıne dedı tamam dedım.. doktordan gelıncede ılaca baslamadm dur sogan kuru deneyım dedım 1 kez ıctım 2 gun sonramı ne kanama oldu ıste cok garip:(( suan adetm kasıklarım pıt pıt edıo:D:D

Ne guzel ıste dogru sekılde uygularsan faydasını gorceksın demekkı. onunda zamanları var adet bıttıkten 5 gun sonramı ne baslıodun onu bı arastır cnm ne guzel adetsınde adetın bıttıkten sonra bu ay basla hemen. ınsallah cook faydasını gorursun de ılac kullanmaktan kurtulursun.

merhaba hocam;

15 aylık evliyim bebek istiyoruz fakat daha nasip olmadı. Bu ay pko olduğumu öğrendim fakat adetlerim çok düzenlidir 28 günde bir adet oluyorum en fazla 3 gün gecikti şimdiye kadar. ağustos ayında klomen ve çatlatma iğnesi kullandım kist oluştu. bu ay yine klomen kullandım 3 yumurtam oluştu en küçüğü 18 mm ydi. Doktorum çatlatma iğnesi vermedi. adetimin 13. - 15. - 17. günlerinde yumurta akı kıvamında akıntıyı gördüm. Adetimin 20. günümdeyim kasıklarımda hafif batmalar oluyo kist mi oluştu acaba . Bu ayda kist oluşursa ne yapmalıyım. Bu durumdaki hastalara ne gibi tedavi yöntemleri öneriyorsunuz. Birde gebelik testi için adetimin gecikmesini mi beklemeliyim. teşekkür ederim.

Merhaba;

Banada polikistik over tehşisi konuldu 20 yasimdayim . Kizligimdan beri adet duzensizligim vardi. Bebek istiyoruz iki hap tedavisi uygulandi ayin 15 inde tekrar gittim yapicak bisey yok haftda 3 kez ilişkiye girin dedi duzenli olursun dedi . Ilaclarla 2 ay duzenli oldu ama 3 ayda 5 gun geciktim 2.gunumde test yaptim negatif cikti . Hamile oldugumu zannetmiyorum . Yani demem o ki tedavi sureci nedir nasil bi yol izlemem lazim . Hamile kalmak icin benim neler yamam lazim ??

merhaba bu değerlerinzle bir yorum yapmak zor. lh ve e2 değeriniz eksik.
Tahlil sonuçlarımı yazsam bana da yardımcı olur musunuz doktor bana da pco dedi ama ultrasona bakıp sölemedi tahlile bakıp söledi her ay düzenli adet olurum kıllanma tüylenme kilo gibi problemlerim yok üstelik üç aydır ovülasyon testi kullanıyorum hepsinde de pik olup silindiğini gördüm tahlillerimde söle
Prolaktin 18.03
Fsh 7.85
Lh 8.80
Estradiol 42.64
Tsh 1.39
Adetimin üçüncü günü yaptırdıgım sonuçlar neden pco diye sordugumda doktor lh değerin fsh ın üstünde dedi. Yanılma payı olabilir mi doktorun suan başka doktora gitme sansım yok

Back