Polikistik over, klomen tedavisi

merhaba bu şekilde pco teşhisi koymak doğru değildir. aktif bir şikayetiniz yok ise bence sorun da yoktur. sadece ultrasonla bu tanı konmamlıdır.

merhaba bu şekilde pco teşhisi koymak doğru değildir. aktif bir şikayetiniz yok ise bence sorun da yoktur. sadece ultrasonla bu tanı konmamlıdır.

teşekkür ederım hocam allah razı olsun yanısanlamayın lutfen ama keske butun meslaktaşlarınız sızın gıbı acıklayıcı ılgılı olsa muyaneye gıdıyorum muyane olduktan sonra sadece pıko var dıyıp ne acıklama nede de baska bı konusma yapılmadı sıze cok tesekkur ederım allah razı olsun

hocam çok tesekkür ederim.eşimin sperm testi yapıldı ondada bir sorun çıkmadı.bana sabretmekten başka birşey kalmadı.beni mutlu ettiniz rahatlatıcı yorumunuzla.inşallah mutlu haberlerimizi de sizinle paylaşırız burada.iyi çalışmalar.

merhaba doktor hanım; 20mayısta adet oldum 3 gün geldi ve hep siyahtı adetim,23 mayısta labaquik marka idrardan ovulasyon yapmaya başladım 30 nisanda 2 kalın çizgiyi gördüm 4 mayısa kadar hep 2 çizgi vardı fakat 4 mayısta benden kahverengi leke geldi 5 mayısta kan geldi yani bayaa adet oldum. Bugün 7 mayıs çok az gelmeye devam ediyo dr.a gittim olabilir böyle şeyler dedi alttan ultrasyonla baktı yumurtaların üstünde küçük bişeyler gördüm pko olabilirsin dedi kan tahlili yapıldı sonuçları; pazartesi yine beni çağırdı ozaman alıcam yumurtlama takibi yapalım dedi.Bu benim durumum ne olabilir acaba dr. hanım ilgilenirseniz çok sevinirim istanbulda olsam mutlaka size gelirdim çok iyi bir dr.sunuz msj larınızı okudum ALLAH razı olsun teşekkürler saygılar...

merhaba hocam ben bir yıllık evliyim evlenmeden önce bende polikistik over olduğumu öğrendim diane35 kullandırdı doktor.evlenince geçer demişti.evlendikten yaklaşık 8 ay sonra şubat ayı gibi genel bi kontrole gittim,doktor küçük küçük kistlerin var dedi ve glifor kullandırdı,sonraki kontrollerimde kistlerin geçmiş dedi,sonra benden kahverengi bi akıntı gelince bu sefer bayan doktor olsun diye başka bir hekime başvurdum doktor vajinal muayeneden sonra kistlerimin geçmediğini,bir de servisit denilen yara,enfeksiyon olduğunu söyledi ve polikistik overın geçici bi durum olmadığını söyledi,smear testi yapıldı,enfeksiyon olduğunu söyledi doktorum ve sonrasında dondurma işlemi uygulandı,bir ay ilişkiye girmemem gerektiği söylendi,sonrasında kontrollerime gittim,doktorum vajinal tedavi sonrası problemimin büyük ölçüde geçtiğini söyledi ve ben hamilelik çalışmalarına başladım toplamda 5 aydır hamilelik için uğraştığımı ve aşırı stresli bir insan olduğumu söylemek isterim o kadar çok istiyorum ki hamile olmayı Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah,stresimden adetlerim gecikmeye ve hiç gelmemeye başladı iki aydr bu ay tarlusalla adet olabildim ve şimdi adetimin 3. günü doktora gittim ve bana klomen yazdı merak ettiğim şey dondurma işlemi ve pko durumlarında klomenin etkisi nasıldır?teşekkürler

merhaba ovulasyon testleri ile takipler çok güvenli olmayabilir doktorunuzun da dediği gibi ultrason ile yumurta büyümesini takip etmek daha doğru olacaktır. poliksitik over demek o kadar kolay değildir bir kadına klinik hikaye, laboratuvar ve ultrason bir arada değerlendirilmelidir. sonuclarınızla haberleselim tekrar sevgiler.

merhaba sayın aytun aktan...polikistik overliyim ve 2 senelik evliyim bekarken ve evliliğimin 1.senesi doğum kontrol ilaçlarıyla düzenli adet görüyordum sonrasında bebek isteğimizle bıraktım şimdi tedaviye başlıyorum drum önce kan testi istedi şimdide rahim filmi çekineceğim kan sonuçlarımı gösteremedim henüz sizce durumum nedir açıklayabilirmisiniz...

Hemogram
WBC 8.6
LY# 2.8
MO# 0.6
NE# 5.0
EO# 0.1
BA# 0.0
LY% 33.2
MO% 7.3
NE% 58.1
EO% 0.9
BA% 0.5
RBC 4.35
HGB 12.6
HCT 37.7
MCV 86.6
MCH 28.9
MCHC 33.4
RDW + 16.0
PLT 315
MPV 7.6
PCT 0.238

Hormon
Serbest T3 2.95
Serbest T4 0.809
TSH 3.25
Estradiol 65
FSH 5.05
LH 16.57
Prolaktin 5.96
Total Testosteron +0.80
DHEA-S 307.4

çok teşekkürler...

merhaba pco nedeniyle lh seviyeniz yüksek. zaten tedavi göreceksiniz bunu düşürmek gerekmiyor. ancak tsh değeri gebelikte 2,5 altında olmalı bunun için doktorunuz size ilaç verecektir. sevgiler.

merhaba aytun hnm
ben 4 senelik evlıyım.evliligimizin ilk ayında hamıle kaldım ama o zaman hem maddı hem manevı olarak hazır olmaıdıgmız ıcın cocugu aldırmıstık ve doktorum dogum kontrol hapı vermıstı.3 sene dogum kontrol hapı kullandım ve gecen sene agustos ayında dogum kontrol hapını bıraktım ve bıdaha hastalanmadım daha sonra ocak ayında doktora gıttım doktor pko oldugumu söledı.kıloyla cok alakalı oldugunu ve acılen kılo vermem gerektıgını söledı.cunku ılk hamıle kaldıgımda boyum 1,55 cm 53 kıloydum doktora gıttıgımde 81 kıloydum.pko oldugum ıcın bu kadar kılo almıs olabılecegımı kılo verırsem pkonun gececegını soledı.bunun yanısıra glıfor verdı ve klomen tedavısıne baslattıı. 2 kere klomen ıctım ama 2 sındede o ay yumurtalıklarım buyumedı.sen kafana takma kılo vermeye bak dedıı .bende suanda 81 kılodan 73 kıloya dustum ama hala 2 aydır regl olmadım.ne yapmam gerekıyor nasıl bı tedavıye devam etmem gerek.lutfen bılgılendırırsenız cok sevınırım.tesekkurler:2::2::2:

merhaba sadece kilo verin demekle polikstik over hastalarına yardım etmiş sayılmayız. elbette verin kiloyu çok önemli ama 3 kilo kayıpla adet dönmez, en az vucut ağırlığının %10 kaybı gerekir. çocuk isteminizi bir butun olarak değerlendirmek gerekir. benim gibi tüp bebek uzmanı olan hekim arkadaşlarımdan birinden yardım alabilirsiniz. eşinizin de değerlendirilmesi şart mesela. bana ulaşmak isterseniz fulya bahceci tüp bebek merkezindeyim 0212 310 3100. sevgiler.

merhaba aytun hanım sonucu yorumlarmısınızz rica etsem.yaş 22

e2:26.00
prolaktin:55.69
lh:9.28
tsh:5.89

bu sonuçlar gebe kalmaya engelmidir.

merhaba fsh değeriniz olmadığı için yumurta rezerviniz hakkında yorum yapamayacağım. uyarım tsh değerinizin gebelik için yüksek olduğu 2,5 altına çekilmesi gerektiği. dahiliye uzmanı ya da endokrin uzmanı ile görüşünüz. sevgiler.

merhaba aytun hanım sonucu yorumlarmısınızz rica etsem.yaş 22

tsh:5.89

bu sonuçlar gebe kalmaya engelmidir.

yanlışlık olmuş değerleri yazarken kusura bakmayın

tsh:3.42
fsh:5.89

Son düzenleme:
Merhaba doktor hanım, 1yıl 3 aylık evliyim 8 ay önce 7+4 haftalık hamileyken 16 şubatta düşük yaptım ama patalojiye parça gitmediği için sebebini öğrenemedik. doktor 6 ay korunmamızı söyledi 4 ay korunduk ve tekrar denemeye başladık. fakat düşük yaptımdan bu yana adetlerim hiç düzene girmedi. düşük yapmadan önce 30-31 günde adet görürken 16 şubattaki düşükten sonra 12 nisan(55gün), 23 mayıs(40g.), 10 temmuz(49g.), 6 agustos(26g.) ve 12 eylül(32g.) de adet gördüm ancak son 2 detim başlarken 3-4gün arasında değişen siyah çamurumsu bir akıntının ardından normal kanamam geldi. pko olabilirmi diye endişeliyim doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım. daha erken mi beklemem mi uygun yoksa bir doktora gitmelimiyim. ankarada oturuyorum bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler:)

merhaba zaman kaybetmeden doktora gidiniz bu düzensizliğin nedeni anlaşılsın rahim şekli kontrol edilsin ve artık beklemeden gebe kalmanız için yardım alın. üreme uzmanı bizler bu konuda sizin daha hızlı yol almanızı sağlarız. istanbulda iseniz fulya bahceci tüp bebek merkezinden bana ulaşabilirsiniz. sevgiler
ü

--Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim . Ankarada oturuyorum. burada bildiğiniz önerebileceğiniz bir doktor yada hastahane varmıdır? o kadar çok araştırdım ki ama karar veremiyorum :18:

Merhaba,22 yaşındayım 1 yıl 3 aylık evliyim ve pko hastasıyım Kilolu biri değilim aksine boyuma göre kilom az.. hastalığımı 15 yaşında iken öğrendim o zaman dr evlenince bebek için tedavi olmamı söylemişti.. evlendikten sonra hiç korunmadık doktorumun bu hastalığın gebeliğe engel bir durumu olduğunu söylediği için.. evliliğimin sekizinci ayında ilk klomen tedavisiyle gebe kaldım..Maalesef kese gelişmedi zaman geçtikçe progestan hapı ile sadece kese büyüdü ve yolk kesesi görünmedi boş bir gebelikti 9 haftalıkken kürtaj oldum.. 6 ay sonra tekrar ilk klomen tedavisi ile gebe kaldım ve yine maalesef gelişmediği için altıncı haftada düşük yaptım kanamam başladığı için kürtaj olmayı tercih etmedim ve temiz bir şekilde atlattım.. benim size sorum şu olacak gebeliğimin ilerlememesi pko hastası olduğum için olabilir mi? iki gebeliğimde aynı şekilde aynı sebepten sonuçlandı.. ve iki gebeliğimde de özellikle gece inanılmaz şiddetli sancılar çektim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…