hocam merhaba doktor pıko oldugumu ama onemlı bısey olmadıgını herkezde oldugunu soyledı ne ılac ne tahlıl hıc bısey ısetemedı duzensızlıgım kılo pıroblemım asırı tuylenmem yok bunlara ragmen pko gebelıge engelmı bızlerde yumurtlama olmuyormu catlamıyormu
merhaba bu şekilde pco teşhisi koymak doğru değildir. aktif bir şikayetiniz yok ise bence sorun da yoktur. sadece ultrasonla bu tanı konmamlıdır.
merhaba öncelikle sakin olunuz. bu denemeleden yorgun çıkmak doğru değildir. 15mm folikül çatlıyorsa ondan zaten sağlıklı yumurta baklenemz. evet size verilen ilaç adet görmenizi sağlar. bana kalırsa tüp bebek için acele etmeyin. öncelikle yumurta gelişimizi bu en basit düzeydeki ilaçla yapılsın olmuyorsa ya da aşılama düşünülecekse de rahim filminiz çekilsin.elbette eşinizin sperm testi de yapılsın. ben istanbuldayım, ankarada çok sayıda tüp bebek merkezi var birine başvurabilirsiniz. saygılarımla.
merhaba doktor hanım; 20mayısta adet oldum 3 gün geldi ve hep siyahtı adetim,23 mayısta labaquik marka idrardan ovulasyon yapmaya başladım 30 nisanda 2 kalın çizgiyi gördüm 4 mayısa kadar hep 2 çizgi vardı fakat 4 mayısta benden kahverengi leke geldi 5 mayısta kan geldi yani bayaa adet oldum. Bugün 7 mayıs çok az gelmeye devam ediyo dr.a gittim olabilir böyle şeyler dedi alttan ultrasyonla baktı yumurtaların üstünde küçük bişeyler gördüm pko olabilirsin dedi kan tahlili yapıldı sonuçları; pazartesi yine beni çağırdı ozaman alıcam yumurtlama takibi yapalım dedi.Bu benim durumum ne olabilir acaba dr. hanım ilgilenirseniz çok sevinirim istanbulda olsam mutlaka size gelirdim çok iyi bir dr.sunuz msj larınızı okudum ALLAH razı olsun teşekkürler saygılar...
merhaba sayın aytun aktan...polikistik overliyim ve 2 senelik evliyim bekarken ve evliliğimin 1.senesi doğum kontrol ilaçlarıyla düzenli adet görüyordum sonrasında bebek isteğimizle bıraktım şimdi tedaviye başlıyorum drum önce kan testi istedi şimdide rahim filmi çekineceğim kan sonuçlarımı gösteremedim henüz sizce durumum nedir açıklayabilirmisiniz...
Hemogram
WBC 8.6
LY# 2.8
MO# 0.6
NE# 5.0
EO# 0.1
BA# 0.0
LY% 33.2
MO% 7.3
NE% 58.1
EO% 0.9
BA% 0.5
RBC 4.35
HGB 12.6
HCT 37.7
MCV 86.6
MCH 28.9
MCHC 33.4
RDW + 16.0
PLT 315
MPV 7.6
PCT 0.238
Hormon
Serbest T3 2.95
Serbest T4 0.809
TSH 3.25
Estradiol 65
FSH 5.05
LH 16.57
Prolaktin 5.96
Total Testosteron +0.80
DHEA-S 307.4
çok teşekkürler...
merhaba aytun hnm
ben 4 senelik evlıyım.evliligimizin ilk ayında hamıle kaldım ama o zaman hem maddı hem manevı olarak hazır olmaıdıgmız ıcın cocugu aldırmıstık ve doktorum dogum kontrol hapı vermıstı.3 sene dogum kontrol hapı kullandım ve gecen sene agustos ayında dogum kontrol hapını bıraktım ve bıdaha hastalanmadım daha sonra ocak ayında doktora gıttım doktor pko oldugumu söledı.kıloyla cok alakalı oldugunu ve acılen kılo vermem gerektıgını söledı.cunku ılk hamıle kaldıgımda boyum 1,55 cm 53 kıloydum doktora gıttıgımde 81 kıloydum.pko oldugum ıcın bu kadar kılo almıs olabılecegımı kılo verırsem pkonun gececegını soledı.bunun yanısıra glıfor verdı ve klomen tedavısıne baslattıı. 2 kere klomen ıctım ama 2 sındede o ay yumurtalıklarım buyumedı.sen kafana takma kılo vermeye bak dedıı .bende suanda 81 kılodan 73 kıloya dustum ama hala 2 aydır regl olmadım.ne yapmam gerekıyor nasıl bı tedavıye devam etmem gerek.lutfen bılgılendırırsenız cok sevınırım.tesekkurler:2::2::2:
merhaba aytun hanım sonucu yorumlarmısınızz rica etsem.yaş 22
e2:26.00
prolaktin:55.69
lh:9.28
tsh:5.89
bu sonuçlar gebe kalmaya engelmidir.
merhaba fsh değeriniz olmadığı için yumurta rezerviniz hakkında yorum yapamayacağım. uyarım tsh değerinizin gebelik için yüksek olduğu 2,5 altına çekilmesi gerektiği. dahiliye uzmanı ya da endokrin uzmanı ile görüşünüz. sevgiler.
yanlışlık olmuş değerleri yazarken kusura bakmayın
tsh:3.42
fsh:5.89
e2:26.00
lh:9.28
prolaktin:55.69
tsh ve prl genellikle birlikte yükselir geçicidri. ama kısa süreli onun için de ilaç kullanmanız fayadalı olur.
Merhaba doktor hanım, 1yıl 3 aylık evliyim 8 ay önce 7+4 haftalık hamileyken 16 şubatta düşük yaptım ama patalojiye parça gitmediği için sebebini öğrenemedik. doktor 6 ay korunmamızı söyledi 4 ay korunduk ve tekrar denemeye başladık. fakat düşük yaptımdan bu yana adetlerim hiç düzene girmedi. düşük yapmadan önce 30-31 günde adet görürken 16 şubattaki düşükten sonra 12 nisan(55gün), 23 mayıs(40g.), 10 temmuz(49g.), 6 agustos(26g.) ve 12 eylül(32g.) de adet gördüm ancak son 2 detim başlarken 3-4gün arasında değişen siyah çamurumsu bir akıntının ardından normal kanamam geldi. pko olabilirmi diye endişeliyim doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım. daha erken mi beklemem mi uygun yoksa bir doktora gitmelimiyim. ankarada oturuyorum bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler:)
merhaba zaman kaybetmeden doktora gidiniz bu düzensizliğin nedeni anlaşılsın rahim şekli kontrol edilsin ve artık beklemeden gebe kalmanız için yardım alın. üreme uzmanı bizler bu konuda sizin daha hızlı yol almanızı sağlarız. istanbulda iseniz fulya bahceci tüp bebek merkezinden bana ulaşabilirsiniz. sevgiler
ü
--bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ankarada oturuyorum. Burada bildiğiniz önerebileceğiniz bir doktor yada hastahane varmıdır? O kadar çok araştırdım ki ama karar veremiyorum :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?