Merhaba 35 günde adet görüyor iseniz pratik olarak yumurtlama günüzü 20-21. Adet günü olarak söylemek gerekir ancak bunun teyidi için ultrasonla yumurta gelişimi takibi de öneririm. Sevgiler.
[ı]polikistik overin tam olarak tedavisi nedir? Ve nelere sebep olur? Rica etsem bana yardımcı olabilirmisiniz? [/ı]
merhabalar, birsey sormak istiyorum klomende 2. Ayim,ilk ayimda igneden sonra 17. Gun olmustum.. Bu ayda dun 17. Gunumdu olmadim 1 haftadir regl olcak gibi kasiklarim agriyor.. Klomenle birlitke doktor antibiyotikte verdi acaba omu geciktirmistir etkisi olurmu regle ?
Klomende mutlaka ayni dongude mi olur adetler,adet sokturuculerde oyle oluyordu ama bu farkli sanirim ... :26:
pko kilo aldrır mı acaba.ben kg alıyorum bunun için ne yapabilirim???
Hocam bu ay klomen kullandım 2 hafta içerisinde 4 kez takip oldum ama malesef cevap veren yumurtam olmadı malum dirençli bir pko hastayısım.. Artık adetimin 18. günüydü tedaviyi iptal ettik ama doktorum yinede bana o haftaiçi günaşırı ilişki önerdi.. Şuan beklenen adet tarihim 18 nisan ama ben düzenli adet gören birisi değilim klomenden önce 4 ay yasmin içtim o sürede çok düzenliydi bıraktım klomen tedavisi başladı acaba bu ay nasıl adet olacağım bunu merak ediyorum eğer gecikirse test yaparım çıkmazsa söktürücümü kullanmalıyım sizce ?
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. Tedaviyi bırakana kadar gittiğim bütün takiplerde dosyama işlenen pco görünümü oldu hiç folikül ya da multikistik ibaresi duymadım.. Çünkü bir kaç kez klomen ve 2 defa iğneyle yumurta takibi olduğum için bu tarz duyumum vardı . Hatta kızıma klomenle hamile kalmıştım ama kilo vererek klomenin faydasını görmüştüm.. Şu an takip olduğum hastane bir üniv. tüpbebek merkezi yani poliklinik hastasıyım çok yoğun ultrason muayenem en fazla 40 sn sürüyor sadece artık tahmin edersiniz doktorun ağzından değil cımbız kerpetenle bile laf alamıyorum duyduklarımla yetiniyorum. Endometrium güzel kalınlaştı bir ara 9 mm di en son ölçümde 8 mm di hormonlar düşüşemi geçmişti acaba ? Doktor beni 4 gün sonrasına tekrar çağırmıştı hiç "mm" derecesinde büyüyen yoktu bende küçük çocuğum nedeniyle gelemyeceğimi söyleyince siz yinede haftaiçini değerlendirin dedi bende büyüyen yok ve günüm yaklaşıyor dediğimde ise böyle geç olabilir bazen vs gibi şeyler söyledi işte bu yüzden kafam karıştı benimde hocam. Bu arada yaklaşık 6 aydır glukofen 850 mg kullanıyorum şeker yüklemesi ve insülin direncime bakıldı ve normal değerlerde..Yumurtlamaya yardımcı olması için ve kilo vermek adına kullanıyorum. Şuan olursa adetimi bekliyorum olmazsa test uygulayacağım inş..
Sayın AKTAN;
Benim hikayem biraz uzun onun için şimdiden değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim. 8 aylık bir denemeden sonra bir uzmana başvurdum. 2012nin 1. ayında adetin 3. günü yapılan hormon testlerim gayet normal çıktı. Doktorum gün aşırı ilişki önerdi. olmayınca 2012nin 8. ayında adetin 21. günü yapilan progesteron sonucum 18.7 çıktı, spermiyogram testide normaldi. doktorum klomen kullanmamı istedi 4 ay kullandım ve 2. doktora başvurdum bana multikistik over olduğumu söyledi. 3. doktora gittim boşver bunları bişey yok dedi aşılama istediğimi söyledim. Çünkü 21 ay olmuştu. klomen+çatlatma iğnesi+aşılama sonuç pozitifti. ( bu arada doktorum aşılama esnasında bayağı zorlandığını ifade etti biraz kanamada olmuştu o sırada normal olduğunu söyledi) fakat 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. kürtaj oldum 43 gün geçmesine rağmen adet olmadım sol kasığımda bir şişlik ve ağrı hissettim.4. doktora gittim bana polikistik over olduğumu ve rahim duvarının kalınlaştığını (muhtemelen adet olamadığından dedi) söyledi tarlusal isimli bir ilaç verdi adetin 2. günü gel dedi. şimdi benim anlamadığım noktalar var benim kürtajdan önce adet döngüm 28 gündü, kıllanma şikayetim yok kilom boyumla orantılı sadece ultrasonografik bulgular bu teşhisi koymak için yeterli mi? 2 doktor böyle bir problemin varlığından bahsetmezken 1 doktor multikistik 1 doktor polikistik teşhisi koydu. progesteron testi her ay farklı sonuçlar verebilir mi? benim normal koşullarla hamile kalmam mümkün mü? eğer kalamazsam aşılamada başarı şansım 1. de tuttuğu için artar mı? Saygılarımla iyi çalışmalar.
hocam merhaba benımde bı sorum olcaktı ıkı ay once normal konturole gıttım muyanede pko oldugumu ancak bunun bıcok kısıde oldugunu gebelıge engelolmadıgı soylendı benımreglım hep duzenlıdır 28gunde bır olurum kılom yok tuylenme pıroblemımde yok reglım normde 4 gun olurken bu ay ıkı gun oldu bıttı ucgunsonra kahve rengı pembemsı lekelenmem oldu bı gun boyunca ertesı gun doktoruma gıttım muyane ettı kan testı ıstedı dusuk yapmıs olabılırsın dedı ben ıkı saat sonra telefonla arayarak ogrendım sonucu dokrorumun soyledıklerını anlamadım pek acıkcası bu testı dusuk tehdıdı oldugu ıcın yaptırdım bıdakı reglı beklıycaz ozamana kadar dıkkatlı olmamı soyledı sızcegec dollenme olabılırmı oyle bısey varsa nezaman netlık kazanır acaba yardımcı olursanız cok sevınırım sımdıden cok tesekkur ederım
Merhabalar Aytun Hanım
3,5 yıllık evlıyım ve yaklaşık 15 aydır korunmasız ilişkıye rağmen gebe kalamadım.Gittiğim her doktordaki teşhisim pkoydu.Ve t
üm belirtilerini taşımaktayım.Kilo,sivilcelenme,adet düzensizliği,tüylenme...Yaklaşık 6 ay glukofen kullandım.Bu arada eşimin totalde sperm sayısı 27 milyon.Doktorun yönlendirmesi ve eşimle ikimizin ortak kararı tüp bebek oldu. Eşimin işi dolayısıyla yaz tatilinde merkezinize gelip tedaviye start vereceğiz.Benim merak ettiğim pko ile tüp bebek şansımız nedir.Eşimin sperm hareketliliğinin yeterli, sayısının düşük olduğu bilgisi verildi.Ürolog ve benım kadın doğum doktorum tarafından.Bir de en çok merak ettiğim adet düzensizliğim olduğundan dolayı bazen 1 hafta bazen 10 gun veya fazlasını bulabılıyor.Yılda ıkı defa lekelenme şeklınde olabılıyor bu 1 hafta kadar sürüp normale dönüyor.Tüp bebeğe başlayacağımız vakit adetin kendiliğinden gelmesını mı bekleyecegız.Herhangı bır ılac takvıyesı olacak mı?Yine lekelenme şeklinde gelirse adetim yıne start verılebılecek mi tedaviye.Şİmdiden teşekkürlerimi sunar başarılar dilerim.
Saygılar
aytun hanım merhabalar;
ben ilk adet olduğum günden beri adet düzensizliği yaşıyorum.ve pko luyum.senelrce diane yasmin tarzı doğum kontrolilaçları kullandım.27 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim.bebek düşünüyoruz.tahlillerim fsh progestan hersey normal.suan glukofen infolic ve klomen kullandım.klomen günde 2 kez kullandım 15 mm olan yumurtam 2 gün sonra yok oldu?böyle birşey olması mümkünmü?yumurta çatlamış mı oluyor hocam yani.birde bana progestan ilacı verdi.adet ol gel dedi.pko bu ilaçla adet olurmu?klomenin dozunu artıralım dedi.3 e çıkaracak doktorum.bu 2. denemem olacak sizce klomeni 3 e çıkarsam ve olmazsa napmalıyım?rahim filmi çekilmedi,aşılama yerine tüp bebeğe mi geçeyim.boşa zaman kaybediyorum gibi geliyor.hacam ankara da mısınız?yardım edin stres oldum.yumurtam büyümüyor mu onun tedavisi yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?