• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over , Hormon Bozukluğu da Nedirr.

Canım öncelikle geçmiş olsun..
Bende pko hastasıyım 4-5 senedir..İlk başta bende korktum cocugum olmaz vs diye ama dogum kontrol hapı kullanmaya basladım ve sıkayetlerım ortadan kalktı adetim duzene girdi..Doktor ancak şunu söyledi bu hastalıgı kesin olarak ortadan kaldıran bir ilaç veya tedavi yokmuş sadece haplarla baskı altına alınıyormuş kistler büyümedigi surece sorunda olmaz demişti..

Neyse ben evlendim falan doktora gittik eşimle doktora sordum hap kullanıyorum pko hastasıyım vs cocuk olmasında bi engel yaratırmı diye doktor bana hapı bırak zaten cocuk zor olur hem pko hastasısın hemde rahim duvarın incelmiş dedi bende hapı bıraktım 2.ayına hamile kaldım :1::49:... Doktoru çok andım hala daha anarım anasını bacısını :16:

ama zaten o hap sayesinde adet oluyoruz mecbur yani yine hap kullanacaz :15:

Bende pko hastasıyım 4-5 senedir..İlk başta bende korktum cocugum olmaz vs diye ama dogum kontrol hapı kullanmaya basladım ve sıkayetlerım ortadan kalktı adetim duzene girdi..Doktor ancak şunu söyledi bu hastalıgı kesin olarak ortadan kaldıran bir ilaç veya tedavi yokmuş sadece haplarla baskı altına alınıyormuş kistler büyümedigi surece sorunda olmaz demişti..

Neyse ben evlendim falan doktora gittik eşimle doktora sordum hap kullanıyorum pko hastasıyım vs cocuk olmasında bi engel yaratırmı diye doktor bana hapı bırak zaten cocuk zor olur hem pko hastasısın hemde rahim duvarın incelmiş dedi bende hapı bıraktım 2.ayına hamile kaldım :1::49:... Doktoru çok andım hala daha anarım anasını bacısını :16:

aynen banada kolay kolay bebıs olmaz pko var kıst var dedıler hapı bıraktım ıkıncı ayda hop suprız:emir_bebek:

teşekkür ederim canım bakalım bende hormon testinden sonra tam belli olacak , ne güzel işte hamile kalmışsın iyi mi kötü mü anıyosun anlamadım :1:
benimde kistlerim mi var yani şimdi , peki bu ilaçlar zarar vermiyo muu :31:

ama zaten o hap sayesinde adet oluyoruz mecbur yani yine hap kullanacaz :15:

bende adet düzensizliği yoktu ama cok fena karın agrısı oluyordu yataklara düşüyordum resmen ağlaya ağlaya uyuya kalıyordum o yüzden gitmiştim bide tüylenme vardı kilomda birden arttı sonrasında pko cıktı.Hamilelikten sonra temizlenir o kistler dedi bana doğum doktorum suan gayet guzel duzenli sekilde adet oluyorum ilaca daha yeni basladım ama korunmak için oda.

bendede polistik over var 5 ay felan adet hic olmadim sonra doktora gittim polistik over oldugunu soylediler bana hap verdiler. hap ile baya bi duzeldi adetim ama bu gercek adet degil demisti doktor bana.

neyse fazla korkmana gerek yok bende cok stres yapmistim korkmustum Allaha sukur suan hamileyim hicte zorluk cekmedim.

ohh ne güzel maşallah :nazar::49: inşallah bakalım ben hapı kullanmadım daha gerek kalmadı şu an hasta oldum diyee hastalığım bitince başlıycak mıyım kullanmaya :44:

teşekkür ederim canım bakalım bende hormon testinden sonra tam belli olacak , ne güzel işte hamile kalmışsın iyi mi kötü mü anıyosun anlamadım :1:
benimde kistlerim mi var yani şimdi , peki bu ilaçlar zarar vermiyo muu :31:

ünversitede okurken hamile kaldım ben eşimde cok üzülmüştü bırak madem hapı dedi bi baktık ben hamileyim:ssz:
Çok güzel anıyorum kendisini:1:

korkma zarar vermez aksine düzene girer adetin ve adet şikayetlerin azalır(ağrı sızı sancı vs).Hormonlarında düzene girerek tüylenme sivilce yağ oluşumu dengeye gelir.

ünversitede okurken hamile kaldım ben eşimde cok üzülmüştü bırak madem hapı dedi bi baktık ben hamileyim:ssz:
Çok güzel anıyorum kendisini:1:

korkma zarar vermez aksine düzene girer adetin ve adet şikayetlerin azalır(ağrı sızı sancı vs).Hormonlarında düzene girerek tüylenme sivilce yağ oluşumu dengeye gelir.

şansa iştee olsun hemm ummadığın anda sürpriz olduu :1:

bende ilk gün sancı oluyo o da normal tüylenme falan da yok zaten bakalım çok panik yaptım ben sevgilimide ateşe verdim şöyle böyle ilgili ol üzüntü sıkıntı stres yaptırma bana diyee :23::1:

anladım canım çok zor allah yardımcın olsun , inşallah sorunun ne olduğu bulunur da çözülür bence de pko yada başka br şey olabilir git kadın hastalıklarına bir baktır yine de dediğin gibi endokrine de git mutlaka ihmal etme
hherkesin derdi başka işte allah şifa versin insan başına gelmez sanıyo ama işte ben pko ve yalancı tümörü yeni öğrenmiş oldum , yok bende atak falan canım işte adet düzensizliği diye gittim bir de bu çıktı bakalım hormon testinde ne çıkacak inş. kötü bir şey çıkmaz da basit ilaçlarla kurtulurum :31:

İşin en enteresan yanı da yalancı tümör dediğim bu hastalığın diğer sebeplerinden bazıları sivilce tedavisindeki ağır ilaçlar, doğum kontrol hapı kulanımı ve vitamin yüklemesi. Sivilce ilacı a vitaminı depoluyormuş oda yapıyormuş Yani ilaç kullanırken bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkabiliyoruz.

erken teşhis tüm durumlarda çok işe yarar canımm iyi oldu bence evlenmeden farketmemiz tedavimizi oluruz bakalımm :83:

kızlarrr süper haberimmm varrrr:32::32::32:
geçen ay bana pko başlangıcı teşhisi konuldu..
hormonlarımda biraz anormali vardır...lh değerim fhs dan biraz yüksekti..
ama bu ay düzelmiş..
geçen ay;

FSH: 5,26
LH:7,97

Bu ay;

FSH:7,12
LHç:5,28

olması gereken bu sanırım..FSH LH'dan yüksek olması gerekiordu bu ay yüksekk:32::32::32:

İşin en enteresan yanı da yalancı tümör dediğim bu hastalığın diğer sebeplerinden bazıları sivilce tedavisindeki ağır ilaçlar, doğum kontrol hapı kulanımı ve vitamin yüklemesi. Sivilce ilacı a vitaminı depoluyormuş oda yapıyormuş Yani ilaç kullanırken bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkabiliyoruz.

allah allah ne enteresan bol şifalar diliyorum sana canım çok zor , inşallah çaresi bulunur da çözülür canım :31:

ama bu ay düzelmiş..
geçen ay;

Bu ay;

olması gereken bu sanırım..FSH LH'dan yüksek olması gerekiordu bu ay yüksekk:32::32::32:

aa öyle mii ne güzel canımm düzene giriyo demek yavaş yavaş :16:
benimde test sonuçlarımı yazarım size bakalım darısı başımaa :ssz:

aa öyle mii ne güzel canımm düzene giriyo demek yavaş yavaş :16:
benimde test sonuçlarımı yazarım size bakalım darısı başımaa :ssz:
tmm canım yaz bakalım sonuçlarını...
sen içmem dedin ama ben bu ay 10 gün soğan suyu içtim sanırım faydasını gördümmmm:32::32:

ama bu ay düzelmiş..
geçen ay;

Bu ay;

gozun aydın ısyancım.gene soyluyorum sen fazla takma kafaya.benım sanırım fsh 6 lh 11 cıvarıydı hamıle kaldığım ay.yanı dert etme otekı turlu olsada
2 sene oncesındeyse neredeyse 20 ustuymuş hormonlarım nasıl duzeldıyse artık:nazar:

gozun aydın ısyancım.gene soyluyorum sen fazla takma kafaya.benım sanırım fsh 6 lh 11 cıvarıydı hamıle kaldığım ay.yanı dert etme otekı turlu olsada
2 sene oncesındeyse neredeyse 20 ustuymuş hormonlarım nasıl duzeldıyse artık:nazar:

oo çok iyii:nazar: benim nasıl değerlerim merak ettim şimdi yaa :18:

Back