canım mutlaka tedavini düzenli takip et ve ol.. bende de kist vardı tam olarak senin bahsettiğin polikistik over ozaman hormonlarıma da baktırmıştım kan tahlili ile bakıyorlar hormonlarımda birsey çıkmadı ama kistlerimin olduğunu bi kaç ay d.kontrol hapıyla adetimi düzene sokup kistleri takip edecekleerini söylediler.. ben yaklaşık 3 ay hapı kullanım talimatına göre kullanımdım.. sonrasında eşeklik bende doktora kontrole muayene gitmedim.. aradan tahmini olarak 3 5 yıl geçti ölesine bir muayene olıyım die doktora gittiğimde doktorlar bile bu duruma inanamadı karnımın 4aylık bir hamile kadar şiştiğinini bunu benim nasıl farketmediğimi nasıl böle bir ihmalde bulunduğumu baya aazarlarcasına söylediler ve beni apartopar ameliyata hazırladılar... kistler o kadar büyümüş ve çoğalmıştıki .. bir yumurtalığımı da içine almıştı ve kapalı ameliyat benim için riskti.. allahın izniyle operasyonuumu oldum bir sıkntı yok..
gel gelelim sana ve böle rahatsızlığı olan herkese tavsiyem kesinliklee ucunu bırakmayın kontrollerinize gidin her kadında görülen bir şey oldu maalesefki bu.