- 21 Ocak 2013
- 25.045
- 869
- 168
- 33
sonradan tüylenme olmuyor canım zaten ben doktora ilk gidiş nedenim tüylenme yüzündendi bende sivilce felan da olmadı
hımm bende yok allahtan offf , bunları da mı görücektimm
![KK30 :30: :30:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk30.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sonradan tüylenme olmuyor canım zaten ben doktora ilk gidiş nedenim tüylenme yüzündendi bende sivilce felan da olmadı
kiloyla alakası ne peki anlamadım yaatamamen geçmiyo mu , evlisin sanırım peki doktor olur dediğine göre olur herhalde
soğan suyu muu içemem hiç öyle şeyler pff :120: doktor niye bunları hiç anlatmadı bana hiç böyle şeyler demedi gayet normalmiş gibi söyledi teste bakalm falan dedi korkutmamak için mi acaba![]()
evet canım tamamen geçmiyor..
bu hastalı hormonlarla alakalı..
o yüzden direk kilo ilede alakalı..ne kadar zayıf olursan hastalık o kadar az nüks ve etki eder...
ben evliyim 1 yıl oldu..4 aydır bebek deniyoruz olmadı..
doktor engel durum yok dedi ama neden olmuyor..
2 ay sonra eşimde görünecek..
ben birde endokrine baktırcam..sonuçta hormonlarla asıl iliglenen bölüm endokrin..
Ergenlik döneminden itibaren ugraştıgım bir rahatsızlık bu :106: Tüylenme şikayetiyle gitmiştim pko oldugumu ögrendim anlamadım tam olarak ne oldugunu sonra ilaçları kullandıkça lazerde canım yandıkça kilo veremedikçe anladım zorlugunu korkutmak degil sorun bu geçmiyor degişmiyor kilo vermek önemli ben 8 kilo verdim dişlerimdeki tellerden dolayı bu ay yine gidicem bakalım birşeyler düzeldimi 51 kiloya düştüm öyle kiloluda degildim sivilcem yok adetlerim düzensizdi her 6 ayda bir kontrole çagırılıyorsun dogum kontrol hapı verilip geri gönderiliyorsun bütün degerlerimede bakıldı hepsi normal çok şükür hastalıgın 3.günü doktorunuzun dedigi şekilde gidin inşallah çok çabuk geçer sizinki ben 23 yaşındayım dediginiz gibi evlilik planları yaparken bu hastalık ayrıca düşündürüyor çocuk olarak korkutuyor beni yoksa digerlerine alıştım zaten:106:
ama sen kilo vermişsin neyseki bende 22 yaşındayım geçen gün öğrendim daha
bende sadece adet düzensizliği var , tüm değerlerin normalse o zaman pko neden oluyo ki , nasıl kilo verdin bende 62 kiloyum ve uzun boylu değilim 1.66 boyum çok kilo alırsam diye geriliyorım :44:
beni de çocuk konusu korkutuyo işte allah büyük ama bakalım çok sarsıldım aslındaa![]()
Yeni verdim diş tellerim yememi engelledi yoksa veremiyordum bakalım tekrar geri almaya müsait durumda geldi vücudum engellemeye çalışıyorum bol bol su içerek ilk başlarda degildi herhalde en son bakıldıgında normal dedi doktor şekerede bakıldı o biraz sınırdaydı en son durumu bilmiyorum şuan ayın 4ne randevu aldım 3.gününe denk gelecek şekilde bakalım gidebilirsem kardeşimin kayıt gününe denk geliyor çünkü burayada yazarım çok normalmiş gibi karşılıyor doktorlar açıklama bekliyorsun yorum bekliyorsun yok devam et diyorlar ilacına çocugu özellikle sordum çok hastam var hamile kalan ya da çocuk yaptıktan sonra pko hastası oldugunu ögrenen diyorlar bakalım Rabbim inşallah çocuk hasretiyle sınamasın hiçbirimizi :106:
Bende ilk ögrendigimde çok sarsılmıştım zamanla alışıyor insan yorulsanda alışıyorsun her doktora gittigimde aklıma geliyor normal hayatta unutmaya hatırlamamaya çalışıyorum![]()
ama sen kilo vermişsin neyseki bende 22 yaşındayım geçen gün öğrendim daha
bende sadece adet düzensizliği var , tüm değerlerin normalse o zaman pko neden oluyo ki , nasıl kilo verdin bende 62 kiloyum ve uzun boylu değilim 1.66 boyum çok kilo alırsam diye geriliyorım :44:
beni de çocuk konusu korkutuyo işte allah büyük ama bakalım çok sarsıldım aslındaa![]()
canım bende 65 kilodan 57 ye düştüm mutlaka kilo ver geçen kontrole gittim doktor yine kilo ver dedi ama ben sporu bıraktığım için kilo veremiyorum tekrar başlamam lazım bende dheas4 hormonu yüksekti düzeldi o ama testesteron hala düzelmedi
aminn inşallahh
yaa benim doktorum da bunları demedi ki gayet normal şu aralar hçok yaygın dedi ben böyle bişey olduğunu sanmıyodum yeni öğrendim ben sadece düzensizlik sanıyodum
ne bileyim hala bir tuhaf geliyo doktor normal dediği için annemde bende ciddiyetini anlayamadık ama test yaptırmaya gidince iyice sorucam nedir ne değildir diye , en çokta şu kilo alma meselesi cnaımı sıkıyoo :96::96:
internette pco diyeti falan yazıyo benimki o derece değildir herhaldee![]()
bana pko teşhisi konulduğunda 20 yaşındayım 54 kiloydum bi anda 65 oldum
veremiyorum ki bu olaydan önce de kendim istediğim için denedim ama pek veremedim bir de ofis ortamında çalıştığım için , spor şart tabii bir bakalım doktor kilo ver derse banada veririm tabi , ultrason çeken doktora annem bir şey var mı dedi o da ufak tefek şeyler var dedi![]()
aminn inşallahh
yaa benim doktorum da bunları demedi ki gayet normal şu aralar hçok yaygın dedi ben böyle bişey olduğunu sanmıyodum yeni öğrendim ben sadece düzensizlik sanıyodum
ne bileyim hala bir tuhaf geliyo doktor normal dediği için annemde bende ciddiyetini anlayamadık ama test yaptırmaya gidince iyice sorucam nedir ne değildir diye , en çokta şu kilo alma meselesi cnaımı sıkıyoo :96::96:
internette pco diyeti falan yazıyo benimki o derece değildir herhaldee![]()
şu an bekarım herhangi bir sıkıntı yok tabi ama bebiş olmazsa çok üzülürüm pko dikkat ve kontrol isteyen bi hastalık bende çalışıyorum ve geç çıkıyorum işten spora vakit kalmıyo
Çok uçuk kilolar alacagını sanmam bende öyle olmadı her daim balık etli bir yapım vardı ya da en başından pko sebep olmuştu bilmiyorum ama kilo vermede zorlanıyorsun burası dogru normal insanlara göre 2 kat fazla ugraşmak gerekiyor az az ve sağlıklı beslenmek zorundayız spor yapmak zorundayım ah birde spor yapabilsem yoksa ekmegi pilavı kolayı falan hep kestim hazır gıdalarıda azalttım öyle verdim ben ramazanda 2 kilo geri alsamda tekrar fazlasını vericem istenirse veriliyor hiç korkma canınıda sıkma benim ilk ögrendigimde dünyam başıma yıkılmıştı benim gibi yapma herkeste olan birşey bunlar
Çocuk bile aşılaması var en son ihtimal tüpbebek tedavisi var biz bekar oldugumuz için dogum kontrol hapı veriliyor sadece çocuk düşünüldügünde evlenildiginde farklı tedavi uygulanacaktır öyle söylemişti bir doktorum farklı ilaçlarla yumurta çatlaması olgunlaşması her neyse onun için çaba sarfedilcek sadece insanı bazen yorabiliyor bu durumlar ama napalım Rabbim dermansın dert vermesin halledilecek inşallah bunlarda belki hiç gerek kalmadan evlenildiginde yoluna girecek sorunsuz hamile kalacagız![]()
şimdi yüz göğüs karın ve kollar hormonal bacak koltukaltı genital genetik kıllanma diğer yerlerde yani hormonal dediğim kısımda varsa baktır bi hormonlaraKonu sahibesi geçmiş olsun öncelikle.
Benim sormak istediğim bir şey var. Aşırı tüylenme derken neyi kastediyosunuz nasıl tüylenme?
Gögüs çevresi karın yüzde vs tüylenmemi çok merak ediyorum. Kısaca erkek tipi mi? Benim adet düzensizliğim yok ama bir arkadaşım(çikolata kisti vardı) adetlerin düzenli olsada kist olabileceğini söylemişti (onun öyleydi). Bu hastalığın belirlenmesi kan testinde hangi hormanlara bakıyorlar bilginiz var mı?
Kilo problemim ve sivilcede var. Bir de nedeni belirlenemeyen psödotümör serebri hastalığım var.(yalancı tümör vücudumda tümör varmış gibi vücudum tepki veriyor) Bu hastalık genelde başka bir hastalığın habercisi ama hiç bir şey bulunamadı eğer böyle hormal yada kist gibi birşey varsa bu hastalık tedavi edilince diğer hastalıkta geçiyor
Yarın endokrine gideceğim muhtemelen aşırı tüylenme bilmem ne var mı diye soracak ama ben ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü sülalemde bazı kadınlar çok aşırı kılı var acaba genetik mi yoksa hastalıktan ötürü olabilir mi diye düşünüyorum. Daha önce sorduklarında hep yok dedim. Örnek vereyim. Göğüs çevresinde Siyah uzayan tüylerin haricinde çok ince bir sürü sarı/ şeffaf tüyde var. Tek kökten 5,6 tane şeffaf tüy var. ben onları tırnağımın ucuyla ttutuğumda elime geliyor ve kökü yağlı gibi oluyor sinir oluyorum buna. Annem bu konularda hiç yardımcı olmaz maalesef birşey değildir diyip geçiyor. Yanaklarımda siyah tüyler çıkıyor. Çenem çenemin altında yine aynı tür sarı tüyler var çok ve rahatsız oluyorum. Çenemde çıkan 10 taneye yakın siyah tüyüde sürekli kopartmak zorunda kalıyorum. İşin kötü yani 2,3 gün sonra tekrar çıkıyor.
Aşırı tüylenme sayılır mı bunlar yardım lütfen...
şimdi yüz göğüs karın ve kollar hormonal bacak koltukaltı genital genetik kıllanma diğer yerlerde yani hormonal dediğim kısımda varsa baktır bi hormonlara
Konu sahibesi geçmiş olsun öncelikle.
Benim sormak istediğim bir şey var. Aşırı tüylenme derken neyi kastediyosunuz nasıl tüylenme?
Gögüs çevresi karın yüzde vs tüylenmemi çok merak ediyorum. Kısaca erkek tipi mi? Benim adet düzensizliğim yok ama bir arkadaşım(çikolata kisti vardı) adetlerin düzenli olsada kist olabileceğini söylemişti (onun öyleydi). Bu hastalığın belirlenmesi kan testinde hangi hormanlara bakıyorlar bilginiz var mı?
Kilo problemim ve sivilcede var. Bir de nedeni belirlenemeyen psödotümör serebri hastalığım var.(yalancı tümör vücudumda tümör varmış gibi vücudum tepki veriyor) Bu hastalık genelde başka bir hastalığın habercisi ama hiç bir şey bulunamadı eğer böyle hormal yada kist gibi birşey varsa bu hastalık tedavi edilince diğer hastalıkta geçiyor
Yarın endokrine gideceğim muhtemelen aşırı tüylenme bilmem ne var mı diye soracak ama ben ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü sülalemde bazı kadınlar çok aşırı kılı var acaba genetik mi yoksa hastalıktan ötürü olabilir mi diye düşünüyorum. Daha önce sorduklarında hep yok dedim. Örnek vereyim. Göğüs çevresinde Siyah uzayan tüylerin haricinde çok ince bir sürü sarı/ şeffaf tüyde var. Tek kökten 5,6 tane şeffaf tüy var. ben onları tırnağımın ucuyla ttutuğumda elime geliyor ve kökü yağlı gibi oluyor sinir oluyorum buna. Annem bu konularda hiç yardımcı olmaz maalesef birşey değildir diyip geçiyor. Yanaklarımda siyah tüyler çıkıyor. Çenem çenemin altında yine aynı tür sarı tüyler var çok ve rahatsız oluyorum. Çenemde çıkan 10 taneye yakın siyah tüyüde sürekli kopartmak zorunda kalıyorum. İşin kötü yani 2,3 gün sonra tekrar çıkıyor.
Aşırı tüylenme sayılır mı bunlar yardım lütfen...
Arada söylediniz mi bilmiyorum
Horman bozuklugu var diyelim, dogum kontrol kapından başka bi ilacı var mı bunun ?