Gebeliğe Hazırlık polikistik over hakkinda

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
cnm meraba aynı durumdayız gibi bende pko görünümü var sadece dedi doktorum 1,5 senedir hamile kalamadım klomen femara gonal f çatlama iğneleri aşılama yaptırdım oda olmadı. sanırım benim ilaçsız yumurtalarım büyümüyor malesef. neyse biz tüp bebeğe karar verdik ön görüşme gerçekleşti bebek aspirini günde 1 adet-
inofolic günde 2 adet-
glucophage günde 1 adet
şimdi bunları kullanıyorum biraz ara verdim geçen ay yumurtlama olmamış bu ayda adet olamadım bir haftadır lekelenmem oluyor ama sökülemedim bir türlü
Canim aynen bende de görüntü var sadece. Ya ben her ay düzenli bir şekilde oluyorum işte hayatım boyunca hiç adet düzensizliği yaşamadım. Bende mayıs a doğru düşünüyorum tüp bebeği bu inofolic ı denicem. Peki sen nasıl içiyorsun aç karnına mi günde 1 mi alsam 2 mi karar veremedim ben

Canim aynen bende de görüntü var sadece. Ya ben her ay düzenli bir şekilde oluyorum işte hayatım boyunca hiç adet düzensizliği yaşamadım. Bende mayıs a doğru düşünüyorum tüp bebeği bu inofolic ı denicem. Peki sen nasıl içiyorsun aç karnına mi günde 1 mi alsam 2 mi karar veremedim ben
Tok karnına günde 2 tane dedi bana cnm 1 aydır kullanıyorum

Canm günde 2 defa sabah aksam adetin baslayınca içmeye basla bat gününe kadar devam et bakalım belki faydası olur .

Evet canım inofolic ten bahsediyorum amin. Cümlemizin inşallah. 3 tane doktora gittim hiçbiri bana bu ilacı söylemedi. Birde nasıl kullanmalıyız.

Canim ben 2 hafta once dr uma sordum inofolik kullanayim mi diye. Gerek yok demisti ama ben aldim ve kullandim. Zaten vitamin olarak geciyor. Dun kontrole gittim pko gorunumu hafiflemeye baslamis. Bence de kullanin

İnofolic bençm fsh lh ı hafifletmiş degerimi alllaha şükür bi kutu da böyleyse daha da etki eder dr herkesde olan kistlerden var kırkulacak bir durum yok dedi ya ni inofolic mi buna sebep oldu bilmiyorum ama kullanmya devam edecegim

Mrb kızlar bende polikistik varmış yeni öğrendim. Arı sütü bal polen karışımı polikistikte yumurtaların gelişmesine yardımcımı olur yoksa yumurtaları çoğaltıp polikistiği tetiklermi acaba? bilgisi olan varmı? Yada deneyip hamile kalan?

Merhaba kizlar bende pkoluyum 13 aylik evliyim ve hic korunmadim dokyora gidiyorum fakat bana ilac vermiyo anlamadim yani sogan kuru yaptim bir ayda 3 defa regli oldum suan 8 inci gunum akinti gibi kahferengi geliyo peceteye sildikce bugun gittim doktora soyledim isrararima dayanamadi sanirim inofolic şase verdi tozmus bunu kullan dedi acaba sogan kurunden sonra benim gibi olan var mi

Merhabalar. Polikistik Over sorunumla ilgili araştırma yaparken deneyimlemiş olduğunuz ve paylaştığınız yorumları görünce, ben de siteye üye olarak aranıza katılmak istedim. 32 yaşım yeni bitti. Ve şimdiye kadar adetim hep düzensizdi. 2 ayda,3 ayda hatta 6 ay da adet oluyordum. 20 yaşındaydım sanırım teşhis o zaman kondu. Doğum kontrol ilaçlarıyla adet oluyordum. Evlendikten (şuan 6 yıllık evliyim) sonra 3 yıl kadar da devam ettim ilaç kullanmaya çünkü bebek sahibi olmayı düşünmüyorduk. Bebek sahibi olmaya karar verdiğimizde doktor kontrolünde klomen tedavisine başladık, cevap alamayınca aşılama tedavisi denedik ama maalesef yine olumlu sonuç alamadık. Daha sonra akışına bırakmak istedim ve yaklaşık 6 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım. Adetlerim düzensiz olduğu için hamile olduğumu da şiddetli bel ağrımdan dolayı doktora gittiğimde öğrendim. Herşey çok güzeldi, tahlil ve kontroller gayet iyi gidiyordu. 12. hafta kontrolüne gittiğimde bebeğimin kalp atışlarını alamadık ve kürtaj yapıldı. Tabi bu durum oldukça etkiledi beni, iş yerimde inanılmaz stresli geçiyordu. Üstüste yaşanan stresli dönemler sinir sistemimi çok etkiledi ve bitkisel depresana başladım. Bu süreçte hamilelik yine askıya alındı :(( veee şuanda artık her türlü hazırım ancak adet düzensizliğim yine devam ediyor. Saraçoğlunun sitesinden polikistik paketini satın aldım, bugün başladım daha. Daha önce sadece soğan kürünü uyguladım ve adet olmuştum. Hatta ultrasonda bile farketmiştim kistlerin kaybolduğunu. sonuç olarak sizlere danışmak istediğim, saraçoğlunun pco paketini kullanıp, hamile kalan var mı? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, sevgiler..

Merhabalar. Polikistik Over sorunumla ilgili araştırma yaparken deneyimlemiş olduğunuz ve paylaştığınız yorumları görünce, ben de siteye üye olarak aranıza katılmak istedim. 32 yaşım yeni bitti. Ve şimdiye kadar adetim hep düzensizdi. 2 ayda,3 ayda hatta 6 ay da adet oluyordum. 20 yaşındaydım sanırım teşhis o zaman kondu. Doğum kontrol ilaçlarıyla adet oluyordum. Evlendikten (şuan 6 yıllık evliyim) sonra 3 yıl kadar da devam ettim ilaç kullanmaya çünkü bebek sahibi olmayı düşünmüyorduk. Bebek sahibi olmaya karar verdiğimizde doktor kontrolünde klomen tedavisine başladık, cevap alamayınca aşılama tedavisi denedik ama maalesef yine olumlu sonuç alamadık. Daha sonra akışına bırakmak istedim ve yaklaşık 6 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım. Adetlerim düzensiz olduğu için hamile olduğumu da şiddetli bel ağrımdan dolayı doktora gittiğimde öğrendim. Herşey çok güzeldi, tahlil ve kontroller gayet iyi gidiyordu. 12. hafta kontrolüne gittiğimde bebeğimin kalp atışlarını alamadık ve kürtaj yapıldı. Tabi bu durum oldukça etkiledi beni, iş yerimde inanılmaz stresli geçiyordu. Üstüste yaşanan stresli dönemler sinir sistemimi çok etkiledi ve bitkisel depresana başladım. Bu süreçte hamilelik yine askıya alındı :KK43:( veee şuanda artık her türlü hazırım ancak adet düzensizliğim yine devam ediyor. Saraçoğlunun sitesinden polikistik paketini satın aldım, bugün başladım daha. Daha önce sadece soğan kürünü uyguladım ve adet olmuştum. Hatta ultrasonda bile farketmiştim kistlerin kaybolduğunu. sonuç olarak sizlere danışmak istediğim, saraçoğlunun pco paketini kullanıp, hamile kalan var mı? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, sevgiler..
Canim oncelikle bebisine uzuldum. Bende kimyasal gecirdim cift cizgiyi gorup kaybetmek bile etkiledi sen daha cok etkilenmissindir ama nasibi yokmus diyip tadiri Allah a birakmak gerek.. son soz Allah indir. Neyse... saracoglu Allah in bir lutfu resmen odedigini hic kullanmadim ki saglam bir pkoluyum. Ama pkonun hic bir etkisini hissetmedim. Benim esimde sorun okdugu icin dusmus ve halada hamile kalamdim. Pko cok ciddiye alinacak bir aorun degil inan bana. Cok kolay tedavi edilebilen bsey. Ben senelerdir glifor sayesinde gununde adet oluyorum hatta saatinde desem abartmis olmam. Pko yumurtaliklarin seker tutmasi yla yumurtaliklarin fazla calismasi sonucu fazla yumurtlamakla olusan bir ureme sekli. Sekeri atamaya yumurtalik fazla beslendiginden 1 veya en fazla 2 tane yumurtalyip catlatmasi ve dollenmesi gerekirken 3 4 5 tane yumurtalyip catlatamiyor catlayamayan yumurtalar yumurtalikta sksiyor icleri su doluyor adette olamiyorsun o yumurtalar kist gorunumunu alip orda oyle kaliyor. Bunun da tek careai yunrutaliklardaki sekeri uzaklastirmak. Ve normal gumurta duzenine donmek. Buda glifor vb haplarla oluyor zararsiz haplar. Tabiki doktoruna danis. Inofolik kombi ve metmorfin senin 3 ayda sorununu cozebilir. Doktoruna bir danis vakalim ne diycek. Birde sekerli gidalardan mumkun mertebe uzak durmak gerekiyor. Ben caresini boyle buldum. Sevgiler...

Canim oncelikle bebisine uzuldum. Bende kimyasal gecirdim cift cizgiyi gorup kaybetmek bile etkiledi sen daha cok etkilenmissindir ama nasibi yokmus diyip tadiri Allah a birakmak gerek.. son soz Allah indir. Neyse... saracoglu Allah in bir lutfu resmen odedigini hic kullanmadim ki saglam bir pkoluyum. Ama pkonun hic bir etkisini hissetmedim. Benim esimde sorun okdugu icin dusmus ve halada hamile kalamdim. Pko cok ciddiye alinacak bir aorun degil inan bana. Cok kolay tedavi edilebilen bsey. Ben senelerdir glifor sayesinde gununde adet oluyorum hatta saatinde desem abartmis olmam. Pko yumurtaliklarin seker tutmasi yla yumurtaliklarin fazla calismasi sonucu fazla yumurtlamakla olusan bir ureme sekli. Sekeri atamaya yumurtalik fazla beslendiginden 1 veya en fazla 2 tane yumurtalyip catlatmasi ve dollenmesi gerekirken 3 4 5 tane yumurtalyip catlatamiyor catlayamayan yumurtalar yumurtalikta sksiyor icleri su doluyor adette olamiyorsun o yumurtalar kist gorunumunu alip orda oyle kaliyor. Bunun da tek careai yunrutaliklardaki sekeri uzaklastirmak. Ve normal gumurta duzenine donmek. Buda glifor vb haplarla oluyor zararsiz haplar. Tabiki doktoruna danis. Inofolik kombi ve metmorfin senin 3 ayda sorununu cozebilir. Doktoruna bir danis vakalim ne diycek. Birde sekerli gidalardan mumkun mertebe uzak durmak gerekiyor. Ben caresini boyle buldum. Sevgiler...

Cevabınız ve empatiniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten zor dönemlerdi ama çok şükür atlattım. Allah'ın takdiri neticede. Pco ile ilgili senelerdir doktora gidiyorum ama bana o ilaçları hiçbiri söylemedi. Çok çeşidi varmış pco nun sanırım benim durumum daha farklı. Kritik bir vaka olmadığımı söylüyorlar, kendi kendime hamile de kalabiliyorum ama inanılmaz düzensiz bir adet düzenim var :) Kendimi bildim bileli nezaman adet olucam, yumurtlama hesaplama günümü nedir bilmiyorum. Aslında doktor da arıyorum. Anadolu yakası önerebileceğiniz ve pco konusunda uzman biri varsa çok sevinirim...

:silah::KK14::KK14:
Cevabınız ve empatiniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten zor dönemlerdi ama çok şükür atlattım. Allah'ın takdiri neticede. Pco ile ilgili senelerdir doktora gidiyorum ama bana o ilaçları hiçbiri söylemedi. Çok çeşidi varmış pco nun sanırım benim durumum daha farklı. Kritik bir vaka olmadığımı söylüyorlar, kendi kendime hamile de kalabiliyorum ama inanılmaz düzensiz bir adet düzenim var :) Kendimi bildim bileli nezaman adet olucam, yumurtlama hesaplama günümü nedir bilmiyorum. Aslında doktor da arıyorum. Anadolu yakası önerebileceğiniz ve pco konusunda uzman biri varsa çok sevinirim...
Canim ben doktor degilim. Ama bunca sene ilk defa senden duydum cesit cesit pko oldugunu. Pko aynidir degismez pko nun acilimi o dur. Ve ben boyle bir tedaviye baslamadan once 3 ay 6 ay da anca oluyordum adet. Ve gittigim doktorlar oyle anlatiyorlardi ki 3 aylik omrum kaldi saniyordum. Ve en son bir doktora gittim aglayarak doktor bana guldu. Bu hastalik defil bu bir ureme sekli diye anlatmaya basladi. Venim sana anlattiklarimi. Pko dedi budur cok basit birsey. Bir hapla cozucez dedi ki yumurtaliklarimda bos yer yok gibiydi pko kistinden. Bak dedi bunlar ici su dolmus yunurtalarin. Ve 5 6 ay sonra temizlenicek. Cok defil 3 ay sinra adetin duzene girdi vee kistler tertemiz cok sukur. Senelerdir oyle sadece hormonlarda cikar pko gittigim baska doktorlar inanamaz. Canim yanlis anlama ama doktorunu bulamamissin bence. Ben izmirde oturuyorum. Ama pkolu bir arkadasim var hemde pkosu cok direncli. Onun gittigi bir doktor var bayan doktor istersen ismini alabilirim sana. Ya sana kim dedi bilmeiyorum ama pko bir tanedir. Tek cesit.

Ben Çakmak Erdem Hastanesi-Yasemin çakar kement'in hastayısıyım. Uzmanlık alanı yardımcı doğum teknikleri. Kendine ait internet siteside var google a yazarsan çıkar. 4 aydır gidiyorum kendisinden çok memnunum çok sabırlı ve ilgili. Herşeyi detaylı olarak anlatıyor aklımda soru işareti kalmıyor. Malesef hala tutmadı tabi ama rabbim büyüktür. Var bir zamanı.

:silah::KK14::KK14:
Canim ben doktor degilim. Ama bunca sene ilk defa senden duydum cesit cesit pko oldugunu. Pko aynidir degismez pko nun acilimi o dur. Ve ben boyle bir tedaviye baslamadan once 3 ay 6 ay da anca oluyordum adet. Ve gittigim doktorlar oyle anlatiyorlardi ki 3 aylik omrum kaldi saniyordum. Ve en son bir doktora gittim aglayarak doktor bana guldu. Bu hastalik defil bu bir ureme sekli diye anlatmaya basladi. Venim sana anlattiklarimi. Pko dedi budur cok basit birsey. Bir hapla cozucez dedi ki yumurtaliklarimda bos yer yok gibiydi pko kistinden. Bak dedi bunlar ici su dolmus yunurtalarin. Ve 5 6 ay sonra temizlenicek. Cok defil 3 ay sinra adetin duzene girdi vee kistler tertemiz cok sukur. Senelerdir oyle sadece hormonlarda cikar pko gittigim baska doktorlar inanamaz. Canim yanlis anlama ama doktorunu bulamamissin bence. Ben izmirde oturuyorum. Ama pkolu bir arkadasim var hemde pkosu cok direncli. Onun gittigi bir doktor var bayan doktor istersen ismini alabilirim sana. Ya sana kim dedi bilmeiyorum ama pko bir tanedir. Tek cesit.

Ya çok afedersin ben pkonun çok çeşidi var derken yanlış ifade etmişim, şimdi farkettim :) herkeste farklı oluyormuş etkileri. Mesela çoğunlukla kilo problem oluyor, kimileri düzenli adet olsa da yumurta gelişmiyor vb.. gibi örnekler verdi gittiğim doktorlar. Ben son 2 yıldan önce baya zayıftım, yumurta sayımıda hep çok iyi buldular ama Pko çok dirençli görüldüğünü söylüyordu. Doktor önerisine gerçekten çok ihtiyacım var, bilgilerini verebilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ben Çakmak Erdem Hastanesi-Yasemin çakar kement'in hastayısıyım. Uzmanlık alanı yardımcı doğum teknikleri. Kendine ait internet siteside var google a yazarsan çıkar. 4 aydır gidiyorum kendisinden çok memnunum çok sabırlı ve ilgili. Herşeyi detaylı olarak anlatıyor aklımda soru işareti kalmıyor. Malesef hala tutmadı tabi ama rabbim büyüktür. Var bir zamanı.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sizinde polikistik sorununuz mu var? ve ne zamandır bebek için uğraşıyorsunuz?

Ya çok afedersin ben pkonun çok çeşidi var derken yanlış ifade etmişim, şimdi farkettim :) herkeste farklı oluyormuş etkileri. Mesela çoğunlukla kilo problem oluyor, kimileri düzenli adet olsa da yumurta gelişmiyor vb.. gibi örnekler verdi gittiğim doktorlar. Ben son 2 yıldan önce baya zayıftım, yumurta sayımıda hep çok iyi buldular ama Pko çok dirençli görüldüğünü söylüyordu. Doktor önerisine gerçekten çok ihtiyacım var, bilgilerini verebilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cani
Canim evet o konuda haklisin. Direncli oluyor bazilari bazilari da adet oldugu halde yunurta olusmuyor. Bende sunu diyorum ki pko ne kadar direncli olursa olsun sebebi hep sekeri tutmasi. Direnci ancak kirilirsa duzelebiliyor. Ben yarin ogreneyim hemen sana yazarim. Bayan ve cok iyi bir doktormus. Sanada iyi olucak insaallah. Keske izmirde olsaydin varya sana bir doktor tavsiye ederdim ki 3 ayda birseyin kalmazdi Allah in izniyle. Neyse canim yarin yazim sana hemn git insaallah. Rabbim sifa versin.

Cani

Canim evet o konuda haklisin. Direncli oluyor bazilari bazilari da adet oldugu halde yunurta olusmuyor. Bende sunu diyorum ki pko ne kadar direncli olursa olsun sebebi hep sekeri tutmasi. Direnci ancak kirilirsa duzelebiliyor. Ben yarin ogreneyim hemen sana yazarim. Bayan ve cok iyi bir doktormus. Sanada iyi olucak insaallah. Keske izmirde olsaydin varya sana bir doktor tavsiye ederdim ki 3 ayda birseyin kalmazdi Allah in izniyle. Neyse canim yarin yazim sana hemn git insaallah. Rabbim sifa versin.
Amin cnm çok teşekkür ederim

Amin cnm çok teşekkür ederim
Hee canim bu arada gidersen pkonun direncli oldugunu falan soyleme. Doktorlar bazen birbirlerinden etkilenwbiliyorlar. Sadece pko oldugunu soyle arastirsin tekrardan. Birde gliforu sor bakalim ne diycek. Banada tez zamanda haber et. :KK54:

Back