Gebeliğe Hazırlık polikistik over hakkinda

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kalitesizligi sanirim kisinin yapisiyla alakali. Pko dedigimiz sey yumurtalarin yunurtalikta sksmasiyla olusan bsey. Fazla yumurtlayinca yumurtalik catlatamiyor ve sksip ici su doluyor. Buda fazla yumurtlamak demek. Tabiki zamaninda mudahale edilmezse yunurtalar zamanla kaliteside dusebilir. Yada kisiyle alakali olabilir. Poli cok fazla anlamina geliyor kistik zaten kist over de yumurta adindanda belli kist gorunumu almis yumurtalar anlamina geliyor. Yani sorunu yapan yine kendi yumurtalari kisinin. Ama tabiki zamanla sacma sapan tedavi yintemleriyle yumurtalar in kalitesi de dusebilir.

Polikistik over teşhisi konulmuş
düzenli adetleri olan biriyim ☺

Polikistik over teşhisi konulmuş
düzenli adetleri olan biriyim ☺
Ne guzel. Benimde pkom var ama adetlerim duzenli. Demekki sende ekstra br skntiya sebep olmuyor. Ayrica yumurtlamasi olmayip duzenli adt goten kisiler azda olsa var. Adet rahim duvarinin yikilmasi. Sen eger gununde yunurtlayip adet oluyorsan cok sanslisin. Oyle durumlarda var tabiki ornek ben :super:

Çok geçmiş olsun. Ben şuan ibrahim Saraçoğlu kürünü uyguluyorum, bittiğinde doktora gideceğim. Sen hiç denedin mi soğan kürü falan?
Yok denemedim. Ama tanıdığım birkac kişi soğan kürü sayesinde hamile kaldı.

Ne guzel. Benimde pkom var ama adetlerim duzenli. Demekki sende ekstra br skntiya sebep olmuyor. Ayrica yumurtlamasi olmayip duzenli adt goten kisiler azda olsa var. Adet rahim duvarinin yikilmasi. Sen eger gununde yunurtlayip adet oluyorsan cok sanslisin. Oyle durumlarda var tabiki ornek ben :super:

Bilemiyoruz ki işte
Kişiye göre değişiyor

Bilemiyoruz ki işte
Kişiye göre değişiyor
Evet kisiye gore degisiyor. Etkileri degisiyor sebep tedavi yolu sure farkliliklariyla birlikte benzer. Sureleri farkli olsa da tedavi yolu herkesinki virbirne benzer cunku sebepleri de ayni. Her bunyede farkli etkilere sahipken pko pkodur yani.

Evet kisiye gore degisiyor. Etkileri degisiyor sebep tedavi yolu sure farkliliklariyla birlikte benzer. Sureleri farkli olsa da tedavi yolu herkesinki virbirne benzer cunku sebepleri de ayni. Her bunyede farkli etkilere sahipken pko pkodur yani.

Pkodan kurtuluş yok
Bizimle yaşıyor

Canim ciddi bseyin yok cok sukur. Eger bir sure daha kalamazsan esinide gotur. Ben o hatayi cok yaptim. Bir dunya doktora gittim hepsi ozel klinik bir dunya para. Her gittigim doktor bseyin yok sadece pko var oda sorun degil diyordu. Ben ah buda bilemedi diyip baska doktorlara gidiyordum. En son ki gittigim uzman sende bsey yok esini getir ne bulayim ben sende deyince esim gitmeye karar verdi. Sipermiyogram verdi ki spermler bitik. Megerse ondan olmuyormus bebek. Ilk dusugumde spermlerin kalitesiz olmasindan kaynaklanmis. Ben şok... o yuzden sende az daha bak durumuna olmazsa esine yaptirmakta inan buyuk fayda var.
2 ay daha bekle dedi doktor bakalım haklısın. Eşinin spermlerine nasıl bakıyorlar

2 ay daha bekle dedi doktor bakalım haklısın. Eşinin spermlerine nasıl bakıyorlar
Spermiyogram yapiliyor. Orda sayisi sekli herseyi cikiyor. Benim esimin sayilari cok iyi ama dna hasari var. Yani sekil bozuklugu. Neredeyse duzgun spermi yok. 100 de 2 si norml gerisi yassi kafali buyuk kafali kucuk kafali ve yuzde 46 si sekilsiz. Cok feci yani.

Spermiyogram yapiliyor. Orda sayisi sekli herseyi cikiyor. Benim esimin sayilari cok iyi ama dna hasari var. Yani sekil bozuklugu. Neredeyse duzgun spermi yok. 100 de 2 si norml gerisi yassi kafali buyuk kafali kucuk kafali ve yuzde 46 si sekilsiz. Cok feci yani.
Spermiyogram nasıl yapılıyor

Spermiyogram nasıl yapılıyor
Tup bebek merkezlerinde yapiliyor. En az 3 gun en fazla 7 gun afedersin iliskiye girilmiyor. Esini bir odaya aliyorlar. Afedersin masturbasyonla esin sprmlerini bir kaba bosaltiyor. 2 veya 3 saat icinde cikiyor zaten sonuc.

Ben de ne zaman görsem yazarım bunla alakalı pko lu olmak psikolojik olarak yıpratıyor insanı ben de bir pkoluyum 3 ay adet olmadığımı bilirim o ara hamile kalma çabalarım da var tabi yıpratıcı bir süreçti..soğan kürü yapayım da adetim sökülsün dedim 15 gün yaptım kesınlıkle yararı olduğunu düşünüyorum ben de işe yaradı o ay hamile kaldım şükür Allah isteyen herkese nasip etsin fazla kafaya takmayın her şeyin bir zamanı var.. pkolu olduğum için korkuyordum 6 ay denedik sadece 6.ayım da hamile kaldım evet uzun bir süre değildi ama adet olamamak yıpratıyordu beni ama oldu işte çok şükür .. sperm de devlet hastahanelerin de verilebiliyor arkadaşlar

Bende adet düzensizliği hiç olmadı günü gününe olurum ve diğer iki çocuğumda böyle bir sorun yoktu 2 ay önce doktor polistik over dedi
mrblar. glifora geçtiniz mi yoksa glikofenle devam mı ediyosunuz. ben glukofen içiyorum 3 gün olcak.çok hafif mide bulantısı ve halsizlik yaptı.gliformu alsam bilemedim?

Back