Plise perde temizlik sorunu

cocukgelisimcianne

I don't have many failures. İf i'm making a cake
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2022
123
222
36
Kızlar Merhaba;
Mutfağımda plise perde kullanıyorum. Dünyanında en hamarat hanımı sayılmam. İşim dolayısı ile çok sık şehir dışına çıkıyorum. Hafifletici sebepleri saydığıma göre sorunumu belirtiyim Evinde cam balkonu olup kullanan vardır belki, bunu nasıl temizleyebiliriz? Çıkarıp fırça ile yıkıyorum ama yine de kirli. Rengi beyaz olduğu için araları gri gri duruyor. Çamaşır suyu vs gibi temizlik malzemeleri hiç kullanmadım. İnternette de bir bilgi vermemiş. Bu tarz deterjanlar ile yıkayan ya da bilgisi olan var mı?
Size çok utanarak rezilliğimin fotoğrafını yolluyorum. Sadece mutfakta olduğu için özel temizlik firmalarını düşünmedim. Şu benim perdelere bir fikir verin 1 aydır evdeyim çok gözüme batıyor

Eklentiler

• 16509995840349215042101945920864.jpg
    119,9 KB · Görüntüleme: 2.433
  • 16509996054028273206157430279668.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 1.253
Neden deterjansiz yıkıyorsunuz merak ettim bi kopuk gorse gecer bence
Aldığımızda takan kişi ağartıcı deterjan kullanmayın, ipler zarar görürse tekrar takılması için şehir dışına yollamamız gerek demişti o nedenle bende sadece sabun kullandım şimdiye kadar ama sabun ve fırça maalesef işe yaramıyor.

Deterjan kullanmazsan nasıl çıksınki
Çamaşır suyu kullanma tabiki ama kir çözücüler var koslanın porçözün onlardan kullanabilirsin çıkar o zaman

Valla canim benim normal stor perde.balkonum buyük hortumu cektim yıkadim yinede arasindaki tozlar cikmadi.deterjanla sabun beziyle ovdum yine çıkmadi bende anlamadim.bu sefer deterjanla islayip birakacam.bul.mak.deterjani kullanacam.ama senin perden daha farkli deterjan zarar vermezse kullan derim ama gittikce dahada kirlenecek nasil kullanacaksin ki

Bulaşık makinesi deterjanı nolur kullanmayın
Millet bunlarla koltuk siliyor, perde yıkıyor. İçinde kireç sökücü var kumaşın ömrünü kısaltıyor
bir bakmışsın çürümüş tırnağın gelse yırtılıverir

Öyledir belki ama gercekten benim perdede boyle oldu icindeki deliklere toz girmis ćıkmiyor.bi kez yıkarsam 1sene yıkamam.
Cok güclu gercekten aspirator un filtresini bu deterjanli suya ıslıyorum bir tepside o filtre yeni alinmis gibi oluyor

Çamaşır suyu kullanma tabiki ama kir çözücüler var koslanın porçözün onlardan kullanabilirsin çıkar o zaman
Ağartıcı içeriyor ya poçözlerde o nedenle hiç birini kullanmadım eğer kullanıp sorun yaşamayan varsa ona göre kullanayım

Ağartıcı içeriyor ya poçözlerde o nedenle hiç birini kullanmadım eğer kullanıp sorun yaşamayan varsa ona göre
Bence direkt cope at baska tarz bi perde al
Batıracaksın beni

Ayyyy bende de aynı perdeden var daha çok olmadı taktıralı ama nasıl temizleyebileceğim konusunda hiç bi fikrim yok.

Konunun takipçisiyim

Ayrıca rezilliğimin fotoğrafını yolluyorum demişsiniz, maşallah herkesin temizlik rezilliği sizinki gibi olsa keşke

Ağartıcı içeriyor ya poçözlerde o nedenle hiç birini kullanmadım eğer kullanıp sorun yaşamayan varsa ona göre kullanayım
Porçöz marka leke çıkarıcı var pembe şişe renkli kumaşlardada kullanılıyor
Ben kosla kullanıyorum ağırtıcı olsa tüm renklileri bozardı
Hatta domestosunda renkliler için deterjanı vardı mor şişe olması lazım çamaşır suyu demeyelimde çıkmayan lekeleri çıkarıyor
Bu tip ürünlerin zarar vereceğini düşünmüyorum
Bulaşık tabletinden zararlı olamaz sanırım

Yaaa çok kibarsınız umarım size de faydası dokunur konun. Bu hafta arap sabununu deneyeceğim artık çıkmaz ise gözümü karartacağım galiba

A benim bildiğim porçöz galiba çok başka birşey çok deterjan çeşidi de bilemiyorum aslında kızım alerjik kullanamadığımızdan evde bulundurmuyorduk. Yazdıklarınızı ilk defa duydum bir bakayım arap sabunu işimi görmez ise kosla ile devam edeyim. Çok teşekkürler

Aynı porçöz ama yağçözü, leke çıkarıcısı, banyo temizleyicisi falanda var ama marka porçöz
Kireç çözücü olan değil ama pembe şişe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…