Premature Bebekler plesanta yani bebegimin eşi rahim agzını kapamış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

benim plesenta aşağıdaydı rahim ağzını kapamıştı ve gebeliğin başından beri böyle olduğundan rahme yapışmıştı ve doğumda kazımak zorunda kaldılar.iki kez hastaneye yattım ve hastaneden çıktıktan bir hafta sonra bir sabah kalktığımda suyum geldi.bebeği almak zorunda kaldılar.benim sürekli kanamam oluyordu.hiç su gelmemişti.evdede sürekli yattım sadece tuvalet için kalktım.suyum doğum yaptığım gün geldi ve öyle az miktardada değildi komple boşalmıştı.benim bebişim 31 haftalık doğdu.2 kilo 43 santim doğdu.solunum problemimiz olmadı.bir hafta hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu.ne kadar sorunsuz olsada sonuçta prematüre bakımı biraz zor.lütfen sende kendine dikkat et.biraz dişini sık.bebeğini zamanında ve sağlıklı doğurmaya çalış.rabbim sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah.öpüyorum seni canım.

bugün kontrole gittim bende kumrucum. 33+6 dayım bugün ve bebeğim sadece 2100gr. olmuş. aslında ortalama bi rakam ama ben yinede çok üzüldüm. o kadar iyi beslendiğim halde.... magnezyum verdi doktor. kansızlık varmış bende. belkide ondandır. plesentam aşağıda duruyormuş halen. yukarı çımazmış artık zaten. herşey yolunda dedi doktorum, nstyede bağlandım sancı çıkmadı. artık 2 hafta sonra belli olur doğumun ne zaman olacağı. yani sezeryanın. bende korkuyorum küçük bebek doğurmaktan. bakımı gerçekten zor oluyor. hayırlısı artık

çok iyi bak kendine canım.bebeğin ne kadar kilolu doğarsa o kadar iyi.çok iyi beslen.bende iki normal doğumdan sonra sezeryan oldum ama çok zorlandım çok zor geldi bana.allah yardımcın olsun canım.

canım gecmiş olsun senin bebekler ikiz heralde hyrlı olsun şimdiden inşlh saglıkla alırsın kucagına ikiz olunca daha zor iki kat yaşanır herşey kaçıncı haftandasın ciger geliştirici igneleri iyiki vurmamış dr.un gnelde hemen vuruyolar hap falan kullanıyomusun?

canım sanada cok geçmiş olsun bebegin saglıklıysa sorun yok şimdi kaç kg oldu?

merak ediyodum seni iyiki yazmışsın canım. Ne güzel ya. sen doğum tarihini almışsın bile :)) kızımın kilosu aslında orta seviyede sayılır. ama ben 25 kilo almama rağmen bebeğim orta sınırda kalmış. 1 lt süt içiyorum, ceviz, pekmez, peynir, yoğurt ona faydalı olacağını sandığım herşeyden çok daha fazla yiyordum ama ilgisi yokmuş demekki. dünden beri fazlada oynamıyor zaten. gerçi buda normal ama gelde bana anlat. her yeni günü sabırsızlıkla bekliyorum. sanki askerdeymişim gibi :)) 34+2 oldum bende bugün. 36 da muayeneye gidicem. banada heralde o zaman söylerler gününü. çok heyecanlıyım canım. senin bebeğininde olması gereken orta ağırlık 2700. ama oda fazla kilo alamamış inşallah doğana kadar şöyle en az 3 kilo olurlar bunada razıyım valla.

canım sanada cok geçmiş olsun bebegin saglıklıysa sorun yok şimdi kaç kg oldu?

teşekkür ederim canım bebeğim şu an gayet sağlıklı.doğmasaydı 33 haftalık olacaktı.şu an 2.500 kg.amacımız normal doğması gerektiği zamana kadar 3.500 kg olmak. dahada fazla olacağız gibi.haftada 400 gr alıyoruz..sizinde bebekleriniz inşallah zamanında ve sağlıklı doğar.öpüyorum hepinizi.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
tarihi aldım şimdi daha da heyecanlıyım ewet aynı askerlik gibi bide sorunlu olunca bi gün bile bitmiyor şafak sayıyorum:) ne zmn gecicek ayın 11 i gelicek bilmiyorum inşlh saglıklı dogarda herşeye deger ben 10 kg aldım şimdiye kadar kupa kupa süt içiyorum pekmez bal ceviz kg kg meyve ama olmuyor işte bu kadar kg alıyor çok üzülüyorum inşlh dogana kadar 2800 3000 falan olur canım ya benimki halen cok hareketli kıpır kıpır valla o da beni çok rahatsız edyor carpıntım cok oluyor bol boll dua edelim birbirimize bakalım sana ne zmn dicek cok öptm

feyzacım bende aynen senin gibi bebeğim için faydalı olacağını zannettiğim herşeyden yiyordum ama kilosunu duyunca resmen depresyona girdim. artık ne süt içesim kaldı ne peynir yiyesim. zorlamıyorum artık kendimi. 3 kiloya razıyım artık. o kadar yogunumki feyzacım anlatamam. ayak bileklerim çok şişti ağrıyorlar, havalarda aşırı sıcak dayanamıycak gibi oluyorum !!. artık doğurmak istiyorum !! doktor 2 hafta sonra gel demişti ama ben belki bu hafta perşembe giderim kontrole. kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü. işte böyle canım

aynen canım senin yaşadıklarının daha beterini yaşıyorum şu sıralar ellerim parmaklarım ayaklarım şiş geceleri sıkıntıdan uyuyamıyorum günde 4 defa duş alıyorum ter ter patlıyorum ben ter nedir bilmezdim bide dr aradım pzrtsi kontrole geleyim salı alalım diye cigerleri gelişsin biraz bekleyelim dedi olmassa gidicem yine kaç gecedir uyku yok durup durup sıkıntı basıyor allah yardımcımız olsun valla ben bu kadar zor olacagını düşünmemiştim inşlh saglıklı bi şekilde kucagımıza alırızda herşeye deger....

Sağol canım iyi dileklerin için. Feyzacım bende yarın sabah 11e randevu aldım. 1 hafta daha dayanamazdım. kilosunu çok merak ediyorum inşallah umduğumdan fazla almıştır bu kez. yarın yazarım gelişmeleri canım.

yok canım doğum yapmadım :)) ev kalabalıktı giremedim nete hiç. bebeğim 2900gr olmuş :))))) bi hafta önceki ölçüm hatalıymış !!! ne kadar üzülmüştüm bebeğim zayıf diye. neyse. 37. haftada sezeryan yapıcaz dedi doktor. haftaya perşembe kontrolum var gene o zaman gün vericek galiba. haber veririm mutlaka.

hastaneye gidince dogum falan yaptın sandım:)) bebeşin için cok sevindim maşllh inşlh benimkide almıştır( yarın kontrolüm var cuma günü alabilir büyük ihtimalle bakalım ne diyecek cok karışık kafam ne hissedecegimi bile bilmiyorum....

kızlar üzülmeyin plesantanız aşağıda olduğu için bebeğiniz yeterince beslenemiyo ve kilo alamıyo
günde 2 haşlanmış yumurta ve hergün et yiyin proteine yükleninki kilo alsın
inşallah sorunsuz bi şekilde kucağınıza alırsınız
ablamda sizinle aynı durumda şuan onunda 18 haziran doğumu bebeğimizde 2700 gr şuan ama bizimki yediğini kusuyo malesef =(
unutmayın 2500 gr ve sonrası normal doğum kilosudur =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…