Premature Bebekler plesanta yani bebegimin eşi rahim agzını kapamış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kusura bakmayın arkadaşlar hemen karşılık yazamadım.Ben 28. haftada kanama geçirdim,özel hastaneye gidiyordum,doktor bana hemen doğum hastanesine git dedi,çünkü o hastanede yoğun bakım ünitesi yoktu.3 gün hastanede yattım,oradaki doktor plasentan yanda dedi,taburcu olunca doğum evinin bir doktoruna gittim,dinlen falan dedi,sadece magnezyum ve vitamin verdi,acil bir şey olursa ara telim her zaman açık dedi,ama nerde...Evde 15 gün sadece tuvalete kalktım,yemeği bile yatarak yedim.Son iki gece adet sancısı gibi sancı çektim,ara ara şiddetli oluyordu,karnım sertleşiyordu,bir yere toplanıyordu zaman zaman.Doktora ulaşamadım bir türlü,sonunda açtı nihayet,normaldir o ağrılar hastaneye gitmene gerek yok dedi,başından savdı bir nevi,tatildeymiş zaten,ben sonunda onu dinlemeyip gittim,akşam 9 gibi falan,serum taktılar,ilaç falan verdiler,ama ağrılarım dinmedi,12 gibi normal doğum yaptım.Gittiğim doktor kesinlikler sezeryan olacaksın demişti ama ne desem de normal doğurdum.Normal doğurabilirmişim...Oradaki ebeler plasentan yanda değilmiş erken ayrılmış dedi.O gece hayatımın en berbat gecesiydi,doğum yapacağım aklımın ucundan bile geçmezdi,rüya gibiydi sanki.Kızımı ilk gördüğüm anı hayatta unutamam,hissettiğim şeyleri ifade etmem imkansız.Kendimi çok suçladım,çok ağladım ama nafile,herşey bitmişti.Kızım 28 gün kaldı hastanede 1454gr 43cm doğdu.Solunum cihazına bağlanmadı çok şükür,1800le taburcu oldu.19 mayısta 1 yaşında olacak.Sağlığı iyi çok şükür,ama yaşadığım şeyler beni çok yıprattı.Psikolojim alt üst oldu. Prematüre annesi olmak çok zor.ınşallah sizler bizim yaşadıklarımızı yaşamaz da zamanında alırsınız kucağınıza bebişlerinizi...

hayır canım etkilemiyor. yalnız şöyle bişey var. kanama ara ara devam ediyorsa işte o zaman bebeğin beslenmesinde bozukluk olabiliyomuş hatta gelişim geriliği bile olabiliyormuş. Bizim zaten devam eden bir kanamamız yok çok şükür. Zaten bu saatten sonra aşırı bir kanamamız olsa bile bu durumdan etkilenmeden hemen alınırlar canım.

Cevabın için teşekkürler canım. 30. haftada doğum yaptın galiba. kilosu bu kadar düşük olupta solunum cihazına bağlanmaması çok büyük bir şansmış gerçekten. şuan iyi olmasıda cabası. çünkü prematüre bebişlerin çoğunluğu hep hasta. 30. haftanda ve bebeğin hayatı tehlikedeyken normal doğum yaptırmalarıda çok garibime gitti doğrusu.

Devlet hastaneleri öyle işte,allahtan doğumun kolay oldu,ama sonrası çok zor geçti.Şimdi bebeğimin sağlıklı olması en büyük tesellim...

canım cok geçmiş olsun bursada hangi özel hastanede hangi dr ilgilenmedi? nasıl normal dogum yaptırmışlar plesentanın erken ayrılması da aynı şey diilmiymiş? ciger geliştirici igne vurulmuşmuyduda solunum cihazına baglanmadı çok ufak ve zayıf dogmuş ama çok güçlü bi bebekmiş mşlh allh sana bagışlasın cok zor şeyler yaşamışsın inşlh bundan sonra bebeginle herşeyi unutursun

allaha şükür kanamamız yok zaten tek tesellim o inşlh kalabildikleri kadar kalırlar cünkü daha cok minikler bide ben bi kaç gündür hıçkırıklarını hissediyorum sık sık hıçkırıyor yiyesim geliyor....

Aynen Feyzacım. Çok güzel kıçkırıkları ya. Pıt pıt pıt !!!! Bir iki gündür çok güzel hareket ediyor canım kızım. Beni üzmüyor. Muayene günümü heyecanla bekliyorum. Seninkinide :)) Sende unutma mutlaka sor doktoruna kaçıncı haftanda doğum yapacağını ??? Total olanlar genellikle 34. haftada doğum yapıyorlarmış çünkü. opuyorumnanaktan

pzrtesiyi iple cekiyorum canım onu mutlaka sorucam ama bana 37 38 dedi öle bişi olsa mutlaka sölerdi bende seninkini merak ediyorum:)bakalım ne dicek. hiçbir hazırlıgım yok valla ewime bugün dönüyorum daha temizlik yapılcak eşyaları yıkancak hastane cantam hazırlancak neyseki mobilyasını aldık 15 gün sonra gelcek inşlh sürpriz yapmaz vaktinde gelir senin hazırmı herşeyin? hastane cantana neler koydun? sormayı unutuyorum hep kızın nasıl oldu canım?

Son düzenleme:
Canım benim aynen bende merak ve heyecan içindeyim. Benim zaten ilk kızımın herşeyi duruyo. Saklamıştım. O yüzden yeni birşey almadık. Belki hastane çıkışı alırız bi takım, yeni birşeyi olsun diye :)) O yönden rahatız yani. Hastane çantama, bebeğim için : iki takım hastane çıkışı, çok kalın olmayan bir battaniye, havlu, şampuan, emzik, bez, ıslak mendil, pişik kremi, peçete. Kendim için : iki gecelik, iç çamaşırı, terlik, çorap, havlu v.s. En önemlileri koydum şimdilik. Fazla ıvır zıvıra gerek yok diye düşünüyorum çünkü zaten iki gece kalıp çıkıcaz. Daha fazla şey koymayı düşünüyorsan arkadaşın biri bi topik açmış Gebelik-Doğuma Hazırlık bölümünde onu okumanı tavsiye ederim. Neler koymuş neler okurken baygınlık geçirdim :)) Büyük kızımı kaç gündür hastane hastane dolaştırıyoruz. Tiroid bezi şişmiş dediler başkada bişey bilmiyoruz. Çünkü sintigrafi denen bir röntgen var onu çektirmemiz gerekiyor ve biz halen bunu çekicek bir hastane bulamadık. ( Özelde yaptırmak istemiyorum hepsi para tuzağı çünkü) Eşimin senelik izni vardı, bitti, bugün işe başladı maalesef. ızin gününde B.köy Yenimahalle Kadın ve Çocuk Hastanesinden randevu alıp oraya götürücez. Orada varmış bu röntgen cihazı. Adem elması denilen yerde kızarmış küçük bir top var sanki. Görüntüsü aynen böyle. Hayırlısı artık bakalım ne çıkıcak. Bu arada, total previa olduğun halde sana 37-38 demişse bana da öyle diyebilir büyük ihtimal. Doktorun en son dediği şuydu 34. haftadan sonra kasılmalar sıklaşır ve kanamaya sebep olabilir demişti. Ama kanama olmazsa ki inşallah olmaz artık, banada 37ye kadar bekleyelim diyebilir. Sen bi git bakalım ne diycekler sana , perşembede inşallah benim var kontrolüm.

canım ewime döndügüm için bayadır giremiyodum nete inşlh röntgende de bişi cıkmaz cabucak iyileşir kızın şimdiden gecmiş olsun bende dr şimdi geldim bekledigini tahmin ettigim için hemen girdim:)) bebegim 15 günde 45 gr almış yaklaşık 1750 geldi buda cok az gelişimine bakmak için ayrıntılı dopplere istedi dr plesentadan kan akışına beyin damarlarına herşeyine baktılar hepsi normal çıktı allaha şükür ben de 2 kg dogmuşum annemde bebeklerini besliyemiyomuş heralde genetik bebek saglıklı ama küçük olacak dedi dr 37 haftadan sonra olgun kabul ediliyor o zamana kadar beklicez haziranın 15 gibi alırız dedi 34 haftalıkken alınıyormuş diye sordum öle bişi söz konusu degil mümkün oldugunca içinde tutmaya calışıcaz dedi ayrıntılı dooplerde plesenta rahim agzının hemen üstünde çıktı yani tam degil sınırdaymışım beslenmemle ilgili bi sürü şey söledi 3 bardak süt muhakkak almalıymışım benim küçük kızım cok hareketli ve çok minik 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicem işte böle bakalım sana ne dicek

Bugün hep aklımdaydın. Senin msj yazdığın saatte kızımı parka götürmüştüm. Hesabıma göre 33+2sin galiba bugün. Ve 1750 bana görede düşük bir rakam canım. Ama sağlıklı olmasına çoooooook sevindim.. !!! Demekki plesentan çıkmıycak yukarı bu saatten sonra. Bebeğin kilo alsın diye 37ye kadar bekleticekler seni anladığım kadarıyla. Bende perşembe gidicektim ama eşimin izin günü yarın olduğu için yarına randevu aldı :) ıki gün erken öğrenicem durumumu ve bebeğimin nasıl olduğunu. Benim kızım 30+0da 1565gr'dı. Yarın 31+5 olucam. En çok kilosunu merak ediyorum bende. Feyzacım ben günde 1 litre süt içiyorum. Her gün 1 yumurta, 2 ceviz, peynir, yoğurt mutlaka yiyorum. Sende hemen başla. Hiçbir şey için geç sayılmaz belki tahmin ettiğinden çok daha kilolu olur bebeğin bu sayede. Yarın bende yazarım doktordan gelince. Öpüyorum canım

Feyzacım dün doktordan dönünce çok yorulmuştum cvp yazamadım. Kızım 31+5 de 1830 gr olmuş. 10 günde 300 gr almış. Plesentam aşağıdaymış halen. Doktor çıkabilirde çıkmayabilirde yukarı, en ufak bi kanamada hemen geliceksin dedi. Bebeğim baş aşağı dönmüş. Bu da rahime baskı yapıp kanama riskini arttırabilirmiş. Senin bebişin baş aşağı mı yoksa yan mı duruyor??? Büyük ihtimal sezeryan olacağımı ve kanamam olmazsa 37ye kadar bekleyebileceğimizi söyledi :))

canım temizlikler falan bi türlü nete girip cvp yazamadım neyseki herşey bitti artık gezmeye başladım:) sürekli yatmaktan fenalık gelmişti bebeginin mşlhhı var benim kızdan tombuş:)) haftaya cuma tekrar gidicem bakalım ne dicek dr kg için ceviz fındık fıstık pekmez bal hep yiyorum süt ve yumurtayla hiç aram yok ögürmeye baŞLıyorum kokusunu bile duyunca yinede zorla yemeye calışıyorum benim bebek 1 ay önce dönmüştü dogum pozisyonunu almıştı bakalım 34+4 oldum bugün normalde haziran 25 günüm doluyor haziran 15 dedi dr ben 11 de alalım dicem sabırsızlanıyorum onu bi an önce koklamak için:)) bide benimki hiç durmuyor sürekli konuşuyorum onunla diyemi böyle bilmiyorum çok kıpırdak dogduktan sonrada böle olursa yandık:)) yukarı cıkma ihtimali varmıymış seninkinin halen ne güzel inşlhh çıkar benimki tama yakın kapalıymış nasıl oluyorsa tam degil dedi bazen kasılmalarım oluyor senin başladımı? bidaha ne zmn gidiceksin dr? cvplarını sabırsızlıkla bekliyorum....

bende doğurdun zannettim :) Belki biraz çıkmıştır yukarı seninki :) tehlike yok demekki. iyi ya çooook sevindim canım. kasılmalar nasıl oluyor. biraz tarif edermisin? haftaya perşembe gidicem doktora. daha var ya gidince yazarım gelişmeleri. öpüyorum canım

yok canım allh korusun henüz dogurmadım:)) böle aniden sancı giriyor ama geciyor kısa süreli yani bende haftaya cuma gidicem biraz gec aldım randevuyu bu sefer inşlh kg almıştır bebegim yediklerime dikkat ediyorum ama bakalım hyrlısı

bu dert bendede vardı.üç kez hastaneye yattım.hastaneden çıktıktan bir hafta sonrada sezeryanle doğum yaptım.bi sabah uyandığımda suyum gelmişti.ve bebeğimi almak zorunda kaldılar.bebeğim 31 haftalık doğdu.solunum problemi olmadığından hastanede çok fazla kalmadı.bir hafta sonra taburcu oldu.şu an 21 günlük.büyümeye çalışıyoruz.inşallah sizinkiler zamanında ve sağlıklı doğar.

Kumrucum seninki hangi türdendi, total, marjinal, parsiyel ??? Nasıl oldu?? Kan yerine suyun mu geldi ??!! Bende bazen korkuyorum bu sudan. Bebeğim gayet hareketli maşallah ama damla damla su gibi akıntım sürekli oluyor. Acaba diyorum bebeğin suyu mu??? Bu arada bebişin kaç kilo doğdu ?

benimde bebeklerimden birinin plesentası aşağıda duruyor. ayrıca ben serklaj ameliyatı olmuşdum 12. haftamda. 12. haftamda kanamayla 3 gün hastanede kaldım. daha sonra 16. hafta itibari ile lekennlenmelerim oldu 1 ay kadar sürdü. şu an çok şükür bi kanamam yok. fakat endişe ediyorum umarım erken gelmezler.. ciğer geliştirici iğnelerimizide olmadık henüz... rahim boyunda herhangi bi kısalma yokfakat rahim ağzı kapalı....allah hepimizin yardımcısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…