Plasenta previa

cnm bugun gıttım dr a bıraz daha yukarı cıkmış şukur sorun kalmamış bu haftadan sonrada ınmez aşagıya dedı darısı tum arkadaşlarımın başşına

çok sevindim canım gözün aydın .. ehh herkezden teker teker güzel haberler geliyor ... neredeyse previalı kalmayacak topikte ...

azracim gozun aydin, cok sevindim sizin adiniza. bize de umut oluyor bu haberler. hamilelik zaten zor bir de previa eklenince psikolojik olarak yipratici oluyor.
ciktigi halde sezeryan mi onerdi doktorun? previa gecince normal dogum sansi olmuyormuymus?
ben de 9unda gidicem tekrar, ins. cikmistir yukari cok kafaya takiyorum.

cnm bugun gıttım dr a bıraz daha yukarı cıkmış şukur sorun kalmamış bu haftadan sonrada ınmez aşagıya dedı darısı tum arkadaşlarımın başşına
ne guzel 2 harika haber. gozun aydin!

seninde gözün aydın canım ben hala şoktayım bakalım bugünü atlatayım inanırım heralde artık
selam herkese. dörtlü test yaptirdiniz mi acaba ve sonuclar nasil cikti?
yaptırdım canım temiz çıktı sende içini ferah tut 2 li temizse 4 lüde temiz çıkar
seninkide çıkacak hiç merak etme canım dağcı arkadaşta sorunsuzca atlatacak allahın izniyle sonuçta kapalı bir kutu son ana kadar hiç kimse bilemez rabbim hepimize yardım etsin hepinize du adicem normal doğumda ısrar etmenin manası yok yani ilkimde sezeryan

günaydın canım.azraya çok sevindim.
canım ben randevu almıştım rıza hocaya.içim çok rahatlamıştı.eşime söyledim cerrahpaşada doğum yapmak istediğimi,rıza hocayı.o çok uzak olduğumuz için acil bir durumda gece vs. nasıl yetişeceğiz,dayanabilecek misin vs. dedi.çok panik yaaptı.ikna etmeye çalıştım,moralim de bozuldu.burdaki profları araştıralım dedi.burda var ulaşabileceğim,güvendiğim bir prof ama hastanede değil maalesef.kartal araştırmada arkadaşım var dr.,ondan iyi bir doç.ismi alalım dedi.ben o hastanden acaib korkuyorum.marmara da kof bir hastane oldu.bir kez muayneye gitmek bile yetti bana.sanki ordaki hastalar insan değil.
zeynep kamilden bir doç 'a randevu aldım salıya.denemek için bir gideyim diyorum.eşim araştıralım devlette iyi bir dr. bulamazsak özelde yaparsın,sıkma canını vs. diyor.bakalım ne olacak.hala aynı noktadayım anlıyacağınız.
eşim uzaklık ve benim sağlığımı düşünerek konuşsa da çok moralim bozuldu.çok da sitem ettim.şimdilik zeynep kamile bir gideceğim ama memnun kalırmıyım bilmiyorum.en son yine rıza hocada alırım soluğu gibi geliyor.
muhteşem bir haber azracığım.canım benim ya o kadar kahrettin kendini.bitti inşaALLAH her şey canım.marjinaldin zaten.
Allah'a sonsuz şükürler olsun.bundan sonrasını mutlu,huzurlu geçir tatlım.gözün aydın olsun.

diğer arkadaşımın da gözü aydın olsun.
ikinizin süper haberleriyle başladım güne.

sağol canım allah hepimizin yardımcısı olsun işini rast getirsin hayırlı insanlarla karşılsştırsn neresi hayırlıysa oraya yönel inşallah geçicek inşallah hastaneden çıktığımız gibi yine burdayız bebişler uyudumu yazışşıcaz

amin canım,sizlerin duasıyla inşaALLAH.
dün birden bebeğimin doğmasının yaklaşmasının heyecanını hissettim.eşime kızıma süslü püslü şeyler alalım dedim.hiç bir şey almak istemiyorum diyordun,ne oldu şimdi diyor.
ben de bilmiyorum ama ona kavuşma düşüncesi sevindiriyor.

kamesden haber var mı kızlar,kaçıncı haftadaydı şimdi?

selam herkese. dörtlü test yaptirdiniz mi acaba ve sonuclar nasil cikti?

Selam silgicim bu 4 lü testi de duymamıştım.ben diger ikisini de yaptırmadım.ne pahasına olursa olsun aldırmayacağım için bośuna zihnim bulansïn istemedim.ama pzt detaylı ultrasona giricem.inşallah sen de kontrolden mutlu çıkarsın.sonučları bizimle paylaş.
Bu arada sen USAdemisin?

canım sanırım riza hocaya gitmedin keşke eşini dinlemesydin gitseydin.cerrahpaşa bana da çok uzak ben beylikdüzünde oturuyorum.kanamam olduğunda eşim beni ambulans gibi hızla hastaneye yetiştirmişti.bu gibi durumlarda mesafe çok önemli ama mesafesi yakın diye uyuz bir doktorda ısrar etmemeli.bence bir daha randevu al riza hocadan,daha önce de söylediğim gibi belki karşıda bir hastaneye gelmeyi kabul eder.yada en azından fikir verir.hem durumuna da bakar,plasentanın ne derece kapattığına falan..sonlara doğru yaklaştın kafanı daha fazla bulandırma ve çok bekleme derim ben.insallah sonuç ne olursa olsun mutlu olan sen olursun canım..

haklısın canım.tam işinin uzmanı bir doktor bakmadı şimdiye kadar.bazen diyorum kendi kendime belki de düzelmiştir diye.
salıya zeynep kamile gideyim,tekrar rıza hocaya dönerim.bu tarafta ki hastanelere gelir mi sorarım.
hayırlısıyla netleştirmem lazım.
inşaALLAH canım.

evet pepukecim amerika'dayim. o yuzden siz uyurken yaziyorum cogunlukla :) evet senin gibi tercih etmeyenler de var. ben sadece 4'luyu yaptirdim sonuclari aldim aslinda, dsr 1 in 1881 cikti kan sonuclariyla, t18'de not increased (artis gorulmedi) diyor. doktorla henuz gorusemedim. insallah guzel haberler alirsin ve bebisini bol bol izlersin detayli ultrasonda. ben de agustos 15'de detayliya giricem. bakalim ins. sorunsuz su surecleri atlatiriz hepimiz.

kızlar merhaba kac gundur gıremdım baya ılerlemeler sevındırıcı gelısmler olmus.

cok kırmızı et kasları guclendırdıgı ıcın yararlı canım bencok yedım ama gec kaldım sanırım tuketmek ıcın:)ılk kanamam oldugu zaman benım rahımde acılma baslamıstı o zaman dokotrum dıkıs atabılırım demıstı.daha sonra hocası ıle baktıgı zaman hocası gerek yok demıstı

Insallah iyi haberle donersin Dr dan...
Epidural agrimi yapiyomus okadar... Bende spinal veya epidural dusunuyorum zaten cok basim agriyo sanirim bende katlanamam daha fazlasina vazmi gecsem napsam...
cevremde duydugum spınal ve epıduralın yan etkısı caok fazla.yakın zamanda dogum yapan arkadsım var bır hafta kendıne gelemeyıp sabahlara kadar bas agırından ınleyıp uyuyamadıgını anlatmıstı.

aazzrraacım cok sevındım super bır haber allah bu mubarek gunlerde dualarını kabul ettı(.hepımızınkınıde kabul eder ınsallah )

kızlar kac gundur aklıma tkıldı
ben 32 haftalık gebeyım .yanı sekızıncı ayın bıtımınde.bu durumda 36.haftanın bıtımı dokuz ay olmuyor mu kırk haftaya denk getıremıyorum ben ya da cok yatmaktan beynım sulandı

Canım selam, iyisindir inşallah. Ben de bir süredir burayı takip edip yazamıyorum, plasentası yukarıya çıkan arkadadaşlara geçmiş olsun diyim ilk önce. Allah hepimize sorunsuz doğum ve sağlıklı bebekler nasip eylesin.

Canım ay hesabı yapma şeklin yanlış. Her ayda 4 hafta yok. Genellikle 4 haftadan fazla. Doğru hesap şekli,

32 hafta x 7 gün = 224 gün

224 gün / 30 gün = 7.46 ay ( / bölme işlemi) 1 ay için ortalama 30 gün alabiliriz

Yani sen 7.46 aylık hamilesin canım.

Son düzenleme:

Benim beynim zaten suluydu hamileyken iyice sulandı saf saf dolanıyorum etrafta
Haftayla ay birbirini tutmuyor canım.mesela ben 21 haftalığım.ama aya vuracak olursan 5 ay 7 günlüğüm.yani sanırım.bir yanlışım yoksa.sen de 8.ayin başlangıcındasın.sonunda değil.yani 40 haftanın dolmasına daha 8 hafta var.
Bu arada bu önemli zamanların senin için guzel geçmesine çok seviniyorum.dikkat ediyorsun değil mi canım? Gereksiz yere sıkıldım diye sakın dışarı çıkma zaten havalar fena böyle ağırlaşmısken aman kendini riske atma rica edicem

Doktorlarin hesabi 10 aydir .. aradaki fark onlarin bir ayi 28 gunden hesaplamasindan cikiyor hafta 7 gun ay 28 gun mesela bu ay 31 gun ... 10 aylik dr hesabi takvim ayina gore 9 ay 10 gune denk geliyor... Umarim anlatabilmisimdir karisik yazmamisimdir...

canim bende arastirdim baya aylarca bile agri cekende varmis. O ani yasamak istiyordum ama sonrasinda ya bende oyle olupta bebisimle ilgilenemezsem ondan korkuyorum... Vazgectim simdi kimi hic sorun yasamamis kimide yasamis...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…