Selam kızlar bu sabah doktorumuza gittik. Herşey yolunda sayılır. Akıntım biraz fazla olduğu için bol bol dinlen dedi. Amniyos suyumun seviyesi şu an için iyiymiş ama biraz daha fazla su içebilirsin dedi. Şu an günde 2,5 litre içiyorum, yeni hedefim 4 litre, tuvaletten çıkamayacağım sanırım

Kilom v.s. iyiymiş, şeker yüklemesini ise 3 hafta sonra istedi, 50'lik. Bu doktor 25. haftallarda istiyormuş şekeri. Rahim ağzına baktı 4 cm., iyi, şu an için hiç sorun yok dedi, plasenta previa rahim ağzımı fazla bozmamış, sağolsun. Previa düzelse bile bazı hamilelerin rahim ağzını fazla açıyormuş, yapısını bozuyormuş. Sadece akıntıma dikkat etmek gerekiyor. Kızımız 30 cm. ve 600 gr. (bugün,23. haftamın son günü). SAT a göre 1 hafta falan öndeymiş. Baş aşağı şekilde duruyor kızımız. İlk doğumlarda rahim fazla geniş olmadığı için bebekler hep dik olurmuş, o yüzden sivri karın olurmuş (erkek çocuğu göbeği gibi), benimki de o şekilde. Doktordan sonra kayınvalideme gittim, akşam eşim de geldi. Kızımız bugün yine her zamanki gibi çok hareketliydi, babaannesine tekme şovu yaptı, annemin nasıl hoşuna gitti anlatamam, çok mutlu oldu hissedince.
Canım üzülüp endişelenmekte haklısın ama eminim ki doktorun şekeri bir şekilde kontrol altında tutmayı ba:4şarır. Umarım en kısa sürede düzelir, bol bol su iç dedi mi doktorun, onun da faydası olabilir. Previadan sonra bu çıtır çerez kalır, çok endişelenme. Hem bak, en kötü insülin ile kontrol altına alacakmış. Benim kuzenimde de gebelik şekeri çıkmıştı, sağlıklı doğum yaptı, sorun çıkmıyor.
Ben de hareketlerini hep göbek deliğimin sağında ya da biraz altında hissediyorum, sanırım dirsek ya da dizleriyle vuruyor, çünkü bugün baktığımızda kafa aşağıda diklemesine duruyordu. Ben de 20. haftadan beri her gün hissediyorum cadıyı :)
İnşallah sorunsuz şekilde, sağlığıyla, vaktinde kucağına alırsın kuzunu.