- 22 Şubat 2010
- 1.552
- 44
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.361
Bakalım bizim zilli nasıl doğacakboyuna göre bir hafta önde bizimki, kilosu normal şimdilik. Eğer işin işinde genetikle ilgili bir şey varsa bizim zilli 3.5 kilo civarı doğar gibi. Biz 3 kardeşiz, üçümüzde yaklaşık 3,5 kilo civarı doğmuşuz. İki yeğenim var, onlarda o civarda. Bakalım bizimki nasıl olacak. Sağlıklı olsunda ister sıska ister tombik olsun. Ben de normal doğum çok istiyorum ama bakalım hayırlısı, inşallah her şey yolunda gider yaparım. Olmazsa ameliyat masası, ne yapalım :)
inşalla ttalım darısı hepimıze ya nedense bende öle olacagına ınanaıyorum zaten kanama ağrı hıcbışeyımde olmadı dr dan gelnce yaz mutlaka
canim klimalanmissin hayirli olsun... Bu adamlar yaranamiyor bize alsalar dert almasalar dert.
Canim kiz cocuklari oyle olur ben de onun gibi cok sarki soylerdim. Sokakta bile delulukk...
Canim benim ins oyle olur... 4 olmadikca baskada bi sorun olmazsa ins normal yaparsin... Benimde ablam zamaninda premature 1 kilo 200 gr ben 5 kilo tosun erkek kardesim 3kilo 800 gr.. artik genetigini bilemicem olayin... Tabi ben en zor dogumu olmusum annemin hatta morarmisim oluyormusum... Beyin tramvasi gecirmisim Dr ole demis oksijen gitmemis beynime... Zihinsel engelli olur demisler benim icin...cok sukur biseyim yok tabi allah korumus...
sorma canım gerçi dün akşam uyuyamadım sıcaktan diye sabah şikayet ettim alsak diye konuştuk ama gidip te hemen en kazığından al demedimdi.ama neyse oldu bir kere inşallah ömür oldukça kullanïriz.su an hava güzel gibi bunalmıyorum çok mutluyum hep boyle olsa.yaa benim sağ kaburgamın altında bişey var batıyor gibi kaburgama.bazen rahatsız oluyorum.ileriki haftalarda olsam bebek dicem ama su an çok erken ,yine var simdi.
Ben de onu istiyorum günler hemen geçse sonbahar gelse zaman geçmek bilmiyor.şu an kızım karşıma geçmiş sarkı soyleyip dans ediyor.zaten uyanık olduğu zamanlar her ne yaparsa yapsın,tuvalette,duşta,tv izlerken,otururken,ayaktayken her pozisyonda şarkı söylüyor.bazen sus diyesim geliyor ama kıyamıyorum özgürce söylesin.ama anacım hep ecnebi türküleri söylüyo.ne çabuk büyüdü bu kız yeni yeni memisleri çıkıyor mıncıklamamak için zor tutuyorum kendimi babasıyla çok mutlu oluyoruz büyüdüğune şahit oldukça.inşallah sen de bu guzel duyguları yaşayacaksın geçen gün parkta oturuyorduk etraftaki çocuklara bakıyorduk eşim de bebek ve çocuk hastasıdr görmemiş gibi cocuklara bakıp keyiflenirken bir baktık etrafta aynı yaşlarda dolanan 3 sevimli,2 yaslarında çocuk.üçüzlermiş.minicik bir anneleri vardı.tek başına büyütùyormuş hiç yardımcısı yokmuş şok oldum yaa.biz bitanesiyle anca başettik kadın 3 taneye nasıl bakıyor.bana tuhaf geldi bu insanüstü bişey,bence bakımlarını aksatıyordur.hemen de çirkefe bağladım
Yazık naapsın kadın anası bacısı yoksa
Sağol canım sinıf atladık biz de klimalıyïk
Ayol ben de susmazdım habire şarkı türkü söylerdim ama bunun gibi diil ayol bu kızın hiç durması yok.arada annecim bi es var motorun soğusun diyorumŞarkıcı olcakmış.işin komiği biz babasyla konservatuarda tanisıp aşık olduk.klasik türk musikisi okuduk.ama mesleğimizi yapmadık.benim ailem izin vermedi.bitirmeden okulu biraktım.ben de müzik aşığıyım ama bu kız daha deli.
Siz de üç kardeş birbirinden farklı olmuş, şimdi 4 kilo bebeği olanları sezeryana alıyorlarsa annen senin doğururken cidden çok zorlanmıştır o zaman. İşin genetik kısmını ben de bilmiyorum canım, hani belki öyle midir dedim. Allah korumuş,çocuklarına bağışlamış seni canım, beyine oksijen gitmemesi ciddi bir komplikasyon. Gençken sorsan bu doğum işlerinin bu kadar zor olduğunu tahmin edemezdim. Hamile kalıyorsun, doğururken canın yanıyor ama güzel bir bebeğin oluyor, buna değer derdim. Şimdi, hamile kalmak için uğraş, yok ovulasyon gününü bul v.s..sonra bir bakmışsın regl olmuşsun, aaa bu ay da tutturamadık :) Hadi hamile kaldın diyelim, yok plasenta previa yok preeklampsi v.s. yok ikili, üçlü test, detaylı ultrason. Yok çatı kontrolü..... yok da yok.... ne kadar zor bir şeymiş vallahi. Halbuki eskiden böyle miymiş, hamile kalıyorsun, belki arada doktora gidiyorsun, sonra pat diye normal doğum. Yok testmiş, bilmemneymiş... yok ki. Cehalet mutluluktur sözü bazen kendini onaylattırıyorTabii eskiler tam olarak cahil olmuş olmuyor, sonuçta teknoloji yok ne yapsınlar. Ama şimdi teknoloji 20-30 sene öncesine göre o kadar ileri ki, bilgiyi yakalayıp öğrenmek zor. Öğrensen kafanda hep soru işaretleri Eeeeh teknoloji bu kadar ileride olmasa bu sefer de eskisi gibi ölüm sayıları yüksek olacak. Bıyık ve sakal
Geçmiş olsun kızına canım. Çocuklarda kırık kemik çabuk kaynar, yaşlıların aksine :) Güzel kızın tez zamanda ağrısız, sızısız atlatır inşallah bu durumu. Hazır yürüyebiliyorken bir ara alışverişe çıkıp önemli şeylerini al canım, hastane çıkış seti, kendine kıyafet v.s. İnternetten beğendiğim şeylerin kumaş kalitesini bilemediğimden ben pek almak istemiyorum. En azından bebeğimin ilk haftalarda giyeceği kıyafetleri ve kendime gecelik v.s. bakarak almak istiyorum. Aslında çok kilo almadım,21. haftamdayım ve 5 kilo aldım ama hareketlerim çok hantallaştı, 30. haftalarda zor yürürüm gibi geliyor, tabii bilemiyorum, bu ilk hamilelik. Koltuktan kalkarken eşimden yardım alıyorum bazen30. haftamda alışverişe gidebilir miyim şüpheliyim. Amaaan her şey yolunda olsunda bebeğimiz ve bizim için, alışveriş v.s. bir şekilde olur herhalde:)
Dileklerin icin cok saol.kaynarda korkumuz dogru kaynamasi.cocuk iste rahat durmuyor.kizima hamileyken 40. hafta bitene kadar gezmistim. hem de fildirfildir. bu sefer kal geldi. previa nin adı mı yetti kendisi mi bilmiyorum artik ?istedigm aliisverise cikamazsam en fazla bakirkoye gideriz diye dusunuyorum kazikli felan alirim. o da olmadi internetten bilinen markalardan alirim artik.
Sunu anladim ki planla olmuyor. hic olmadi kizimdan kalanlar duruyo. bi hastane cikisi da alsin gelsin babasi di mi.
Kocan ne güzel sürpriz yapmış valla, sen kızdın ama aferim onaAy ay senin zillini yerim ben. Kız sanatçı aileden geliyor, olacak o kadar, bırakın özgürce sanatını icraa etsin Benim kız doğacakta büyüyecek .....çok uzak geldi gözüme be canım :)
3 taneye bu devirde nasıl bakılır yaa. Allah onlara sabır ve para versin, çok zor yaaa. Ben ve eşim genelde rock müzik dinleriz, dalga geçiyoruz şimdi, bizim kız karnımda şimdiden kafa sallamaya başlar diyeBen Türk sanat müziğini de çok severim ama eşim pek sevmez. En favorilerimden biri de Balkan müzikleri.Hamile kalmadan önceden diyordum ki, deneriz eğer hamile kalamıyorsam tüp bebek yaparız, ikizimiz olur. Eşimin suratı ekşirdi. Eee bu devirde aynı anda iki çocuk zor valla. Üç taneyi hayal edemiyorum. Yazık tüp bebek kurbanları onlar da. Amma konudan konuya atlamışım yaa. Neyse ben şimdi eşimle film seyredeceğim kızlar, iyi geceler, öptüm hepinizi.
Eeee konservatuarli Anne babanin cocugunda genlerden gelme demekki canim.... Ehhhh oda sizin yapmadiginizi yaparmi yapar... Sanatci olur.. gerci simdi ne sanatin ne Sanatcinin kiymeti yok..
İnşallah doğru kaynar canım, dualarım kızınla:) Benim plasenta yukarı çıktı nihayet, şimdi bir kısıtlamam yok ama biraz da havalardan olsa gerek yürümeye halim yok, koltuktan kalkarken bile destek alıyorum, kendimi çok hantal hissediyorum. Şimdi her ne kadar kısıtlamam olmasa da hem ben hem de eşim tedirginiz, biz yinede temkinli davranıp, beni yormuyoruz:) Bakırköy alışveriş merkezi canım, dediğin gibi oraya çıksan herşeyi bulursun.Zaten büyük ihtimalle ben de Bakırköy'den alışveriş yapacağım, Güneşli'de oturuyorum ben. Benim alacaklarım neredeyse belli, ama yine de alışverişe giderken buradaki deneyimli annelerden fikir alacağım:)
Uyku seti (yatağı için)
Hastane çıkışı ve bol bol eldiven, bir kaç tulum ve kıyafet
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Kendime gecelik ve sabahlık
Emzirme sütyeni
Ateş ölçer (alından,kulaktan ..bunu doktora soracağım, hangisini tavsiye ederse)
1 paket yeni doğan bebek bezi
Dışarıya çıkartırken taşımak için birşey (artık pusetmi başka birşey mi bilmiyorum, fikir verirseniz sevinirim,kışın en kullanışlı ne?)
Benim alışveriş listem kabardı yaaa, kesin unuttuğum bir sürü de şey var. Evet kızlar listeme yardım edin :)
İnşallah doğru kaynar canım, dualarım kızınla:) Benim plasenta yukarı çıktı nihayet, şimdi bir kısıtlamam yok ama biraz da havalardan olsa gerek yürümeye halim yok, koltuktan kalkarken bile destek alıyorum, kendimi çok hantal hissediyorum. Şimdi her ne kadar kısıtlamam olmasa da hem ben hem de eşim tedirginiz, biz yinede temkinli davranıp, beni yormuyoruz:) Bakırköy alışveriş merkezi canım, dediğin gibi oraya çıksan herşeyi bulursun.Zaten büyük ihtimalle ben de Bakırköy'den alışveriş yapacağım, Güneşli'de oturuyorum ben. Benim alacaklarım neredeyse belli, ama yine de alışverişe giderken buradaki deneyimli annelerden fikir alacağım:)
Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni
Ateş ölçer (alından,kulaktan ..bunu doktora soracağım, hangisini tavsiye ederse)
Dışarıya çıkartırken taşımak için birşey (artık pusetmi başka birşey mi bilmiyorum, fikir verirseniz sevinirim,kışın en kullanışlı ne?)
Benim alışveriş listem kabardı yaaa, kesin unuttuğum bir sürü de şey var. Evet kızlar listeme yardım edin :)
Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni
Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni
Bu kız kime çekti bilmiyorum canım kedi köpek hastası ben de severim ama evin içinde katiyen.hanım evlenince evine köpek alcakmış.zengin bir koca bulcakmiş bahçeli evde oturcakmış.üniversite oku mesleğini eline al öyle evleneceksin,o zengin koca bir gun seni kapıya koyarsa gorürsùn diyorum ben de.eve köpek alırsan da ben gelmem namaz kïlınmaz kizım o evde diye birbirimizi yiyoruz komikkomikAyrıca şarkıcı olman için dötünü memeni açman lazım diyorum.sesi güzel ama muhteşem değil aman duymasin
canim bol bol kollu body alttan cit citli cok lazim oluyor. Yaz. Bebisi olsa kolsuz oluyor ama malum don bahar bebisi....
Yan yatis yastigi... Bebisi Yan yatirmak lazim bogulmamasi icin malum kusmuklu oluyorlar.... Kendine emzirme atleti al bol bol sutyenler yaz icin iyi ama bizim icin emzirme atleti daha mantikli...
Ben bebisim icin netten port bebe aldim ama burdakiler gibi degil biraz battaniye tarzi kundagada benziyor fransadan ithal bi urun guzelde bisey.... Surekli ado vs icin gidecegini hesaba kat ilk 3 ay icin ideal... Az daha buyuyunce kozmonot alirsin kis icin 3 Sudan sonra...
Bebise banyo kuveti sungeri baking urunleri...
Kendine gogus catlak kremi ve sut sagmak icin pompa cok lazim oluyor nutlaka al...
Pijama alicakmissin bitane ssbahlikli bitane normal al bide lohosa taci al..
Simdilik aklimdakiler bukadar...aklima geldikce yazarim....
Bu arada yelekler hirkalar patiklet lazim bol bol... Egg pekbi kusmuklu oluyorlar..
Canim okadar degisik yerlerden aliyorumki bakarim markasina googlede aratirsin markasindan cikar Muhtemelen..Benimki nasipse kasımın sonu gelecek en son ben heralde.uzun zaman oldu bebek bakıminı unuttum sanırım ama bisiklete binmek gibi diyolar eline alınca hemen hatırlıyormuşsunAma 12 senede teknoloji,ürünler değişti,bebek için lazım olanlar fazlalastı.şimdi bebk sahibi olmak her bakımdan daha masraflı.inşallah yavrular bereketleriyle gelirler.senin netten aldiğın portbebeyi merak ettim hangi siteden aldın ben de bir bakayım.
Canim okadar degisik yerlerden aliyorumki bakarim markasina googlede aratirsin markasindan cikar Muhtemelen..
Sende o kolsuz bodyleri at listeden kollu kasim ayi icin ideal...
O fizyolojik biting aciciyida Dr yaziyor zaten cikarken multivitaminde onuda simdiden gerek. Yok ona... Ominous yerine burun acici aparatlar var ondan al bence....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?