- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.321
Merhaba canım Allah sana kolaylık versin, bu sıcaklarda bir de işe git gel çoook zor. Canım, bebeğin organlarının incelendiği test 2.düzey detaylı ultrason oluyor. Doppler farklı bir şey. Detaylı ultrason herkesden isteniyor ama doppler gerekli görülürse isteniyor, herkes yaptırmıyor. Bakalım fburak şimdi yaptırıyor, sonuçları da inşallah güzel çıkar.
canım ben de 2.düzey diye gittim hastaneye.ordan dopler dendiği için ben de öyle düşündüm.
inşaALLAH canım.
hayırlı cumalar canım.ben de sıcaktan çok muzdarip oldum gece.sabah duş alıp geldim işe.
misafirler olduğu için akşam bir şey yapmasam da uzanamadım pek.
ben de ne çok soğuğu ne de çok sıcağı sevmiyorum.içanadoluluyum,serin ferah yazlarıa hasret kaldım burda.nemden insan gözünü açamıyor ki yazı yaşasın.:)
ben de şeker yüklemesi daha yaptırmadım.işe aç gelmem ve 3 saat aç kalmam gerkiyormuş.erken kalktığım için bu süre bana çok geliyor.
doplere benim dr. 23.haftada yapılması lazım demişti ama senin dr. ne der bilemiyorum.
hayırlı cumalar canım.doktordasın sanırım.23.haftadan itibaren dedi benim doktorum.ben geç kalmıştım 2-3 hafta.
doplerde bebğin tüm organları inceleniyor.kan akışı,beyni vs.ben oğlumda 4 boyutluya girmiştim doplere değil.o daha detaylı ve güzeldi.yüzünü daha net görmüştük keratanın.
bebeklerimiz Allah'a emanet,kötü şeyler düşünme canım.
Merhaba canım Allah sana kolaylık versin, bu sıcaklarda bir de işe git gel çoook zor. Canım, bebeğin organlarının incelendiği test 2.düzey detaylı ultrason oluyor. Doppler farklı bir şey. Detaylı ultrason herkesden isteniyor ama doppler gerekli görülürse isteniyor, herkes yaptırmıyor. Bakalım fburak şimdi yaptırıyor, sonuçları da inşallah güzel çıkar.
kızlar hafta sonu giremem sanırım.pazar akşam düğün var.bu arada gelin bizim evden çıkacakmış dün öğrendim.:44:burdaki tek akrabaları biziz.eşimin abisinin kızı.
güzel,sağlıklı haberlerle buluşalım p.tesi inşaALLAH .
kızlar hafta sonu giremem sanırım.pazar akşam düğün var.bu arada gelin bizim evden çıkacakmış dün öğrendim.:44:burdaki tek akrabaları biziz.eşimin abisinin kızı.
Kızlar sonunda 30. hafta dedim biraz daha rahatlar gibi oldum. Yarın alışverişe çıkıcaktım havalar daha da kaynamadan, hala biraz daha yürüyebiliyoken. Vazgeçtim. Kızım kolunu kırmıştı pazartesi kontrolu var. Aklım onda kalacak şimdi.
Doktor serbest bıraktığı 30 dakikalık yürüyüşü de kaldırırsa artık internete talim ne yapayım. Aklımda kızımla alışverişe çıkamıycam. Bu arada dualarınızı esirgemeyin ne olur kolu doğru kaynasın.
Birde plasenta önde ve yapışık olunca diğer riskleri geçtik hadi, ağrı durumu nasıl oluyormus bileniniz soruşturanız var mı? Normal szeryan ağrılarından farklı oluyormuymuş. Ayın 14. de benim kontrol bu sefer detaylı öğrenicem. Doktor bir önceki kontrolde kafanı takma bunlara demişti. Az bir kanama görününce iğne vs. vurulmuştum gerilmiştik zaten.
Sonunda yaptirdim dopplerde organlarda bakiliyor canim mesela sole diyo raporda fetal mide ve mesane normal olarak sivi ile izlenmistir..
Lateral vertikuller normal genisliktedir.
Spinal aks tabii gorunumdedir.
Fetal bobrekler tabii gorunumdedir..batin ve toraksta koleksiyon uses kitle saptanmamistir..ekstrrmiteler tamdir.vs vs bebisimin beyin ve organlariyla ilgili bilgilr var demekki bakiliyor organlarda...
ahh sekerim ogluma don aldimGeçmiş ve hayırlı olsun canım :) Bebeğine ne güzel bakmışsın, sağlığı yerinde, boyu ve kilosu maaşallah :) İnsan daha ne ister değil mi :) Artık rahat rahat uyursun.
Canım ben kendi doktoruma daha önce doppler, 2. düzey ultrason arasındaki farkı sormuştum, ikisi farklı şeyler deyip anlatmıştı. Aşağıdaki web sayfasında, ikisi arasındakii farkı aynı doktorumun dediği şekilde anlatmış. Ayrıca yazının resmini de koyuyorum ve farkı anlatan yerleri kırmızı kalem ile çizdim. Doppler daha önce de dediğimiz gibi kan akışını izlemek için kullanılan bir test. 2. düzey ultrason ise bebeğin organlarının incelendiği ve anormali tespiti için kullanılan bir test. Sana ikisini birden yapmışlar.
Neyse herşey güzel geçmişya önemli olan o , doktor olmayacağız sonuçtaBuraya geç cevap yazınca içimden dedim, fburak alışverişe gittidoktordan sona, iyi haberleri kutlamak içi
Eki Görüntüle 459445
Gebelikte kinci Dzey Ultrasonografi Dopler Doppler Ultrason Nedir ayrntl ultrasonografi resimleri renkli ultrason
İYİ GÜNLER PEPUKE ÖNCELİKLE NASILSIN BEBEKLERİMİZ DURUYO HAYIRLISIYLA BENİMDE 18+4 ERKEKMİŞ SEN CİNSİYETİNİ ÖĞRENDİNMİ
Arkadaşım detaylı ultrason 18-23. haftalar arasında yapılıyor. Bence gitmeden önce doktoru ara ve sor, aynı muayenede yapması her anlamda daha iyi. Hem bir daha doktora git gel uğraşmazsın hem de ayrıca muayene ücreti vermezsin. Doktorlar bazen muayene ücreti verdiğimizi unutuyorlar herhaldekontrol süresi geçtikten sonra test istiyorlar. Tabii ki bilerek yapılıyor bu Zaman olarak ayın 10'unda detaylı yaptırabilirsin ama doktorun ne der bilmem, mutlaka ara. Denizde olursam yazı ben de seviyorum ama onun dışında nefreeet ediyom Kış gibisi yok, üşürsen gir battaniyenin altına ısın,ohhhh mis gibi
ok cicim ben de pzt arayıp sorayım en iyisi.bu dr paragöz değil gibi inşallah detaylı yapıcam sadece onu öde der de daha çok gözüme girer.paragöz ,kendini uyanık karşındakini de yolunacak kaz gibi gören insanlardan nefret ediyorum.
öf demin eşime kızdım gitmiş bana sormadan 1400 tlye klima almış.insan bir sorar danışır deyince senin için almıştım diye zeytinyağlık yaptı.güya 1900 müş te 1400e indirmiş.ohaayaa çok geldi bana.
Kızlar sonunda 30. hafta dedim biraz daha rahatlar gibi oldum. Yarın alışverişe çıkıcaktım havalar daha da kaynamadan, hala biraz daha yürüyebiliyoken. Vazgeçtim. Kızım kolunu kırmıştı pazartesi kontrolu var. Aklım onda kalacak şimdi.
Doktor serbest bıraktığı 30 dakikalık yürüyüşü de kaldırırsa artık internete talim ne yapayım. Aklımda kızımla alışverişe çıkamıycam. Bu arada dualarınızı esirgemeyin ne olur kolu doğru kaynasın.
Birde plasenta önde ve yapışık olunca diğer riskleri geçtik hadi, ağrı durumu nasıl oluyormus bileniniz soruşturanız var mı? Normal szeryan ağrılarından farklı oluyormuymuş. Ayın 14. de benim kontrol bu sefer detaylı öğrenicem. Doktor bir önceki kontrolde kafanı takma bunlara demişti. Az bir kanama görününce iğne vs. vurulmuştum gerilmiştik zaten.
evet canim yeni geldim.... Super biseymis by doppler baya uzun surdu cok bakistik tombisimle tombisim diyorum 670 gr ciktik boyu uzun dedi sormayi unuttum kac diye... Haftasi 24+1 cikti sata gore ilerde gidiyor dedi 8 gundu neredeyse 2 hafta ileri olmus simdi.... Plesentayi sordum yeri iyi dedi rapordada soyle yaziyor plesenta on duvar yerlesimli olup maturasyonu grade 1 dir... Umarim iyi biseydir...
Bide raporda centik mentik bisiler yaziyo uterde fizyolojik olarak kapanmis vs.
Benim Dr cum semineri varnish bugun bide toplantisi normalde haftada bir gun olmaz ama bu hafta yogunmus programi... 5 te gelicekti isi uzamis aradi gelemedi yarina kaldi benim dr isi... Ama doppleri ceken kan akisina baktim iyi dedi .. organlarda sorun yok dedi... Bisey yok dedi yani... Bakalim dr ne dicek yarina...
evet canim yeni geldim.... Super biseymis by doppler baya uzun surdu cok bakistik tombisimle tombisim diyorum 670 gr ciktik boyu uzun dedi sormayi unuttum kac diye... Haftasi 24+1 cikti sata gore ilerde gidiyor dedi 8 gundu neredeyse 2 hafta ileri olmus simdi.... Plesentayi sordum yeri iyi dedi rapordada soyle yaziyor plesenta on duvar yerlesimli olup maturasyonu grade 1 dir... Umarim iyi biseydir...
Benim Dr cum semineri varnish bugun bide toplantisi normalde haftada bir gun olmaz ama bu hafta yogunmus programi... 5 te gelicekti isi uzamis aradi gelemedi yarina kaldi benim dr isi... Ama doppleri ceken kan akisina baktim iyi dedi .. organlarda sorun yok dedi... Bisey yok dedi yani... Bakalim dr ne dicek yarina...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?