- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #1.141
Tünaydın güzel anneler,
Doktordan geliyorum veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Allah sizleri de benim gibi mutlu eder ve kabustan uyandırır inşallah. Kızlar bu hafta size hep demiştimya, kendimi çok iyi hissediyorum, ya kanama bölgem yok oldu ya da plasentam yukarı çıktı. Vücudum hissetmiş valla. Her ikisinden de kurtuldum2-3 gündür kendimi çok iyi hissediyordum, boşuna değilmiş, şimdi havalarda uçuyorum.
Bahçelievler aile hastanesinde (eski JFK) perinatolog Dr. Ali Utku Öz'e gittim. Önce bugüne kadar hangi testleri yaptırdığımı ve sonuçlarını sordu. Anlattım; ikili testimde risk düşük çıktı, şu an demir,balık yağı ve arada kalsiyum kullanıyorum, plasenta previa marginalis var, ayrıca kanama bölgem var dedim. Sonra muayeneye başladı. Bebeğimizin tüm organlarını tek tek inceledi, hepsi sorunsuz. Sonra cinsiyeti sordum, dedim kendi doktorum 15. haftada baktı kesin olarak söylemedi ama arada çıkıntı gördü, erkek dedi dedim. Ama en doğru sonucun 16.haftadan sonra alınacağını biliyorum dedim. Sonra bir baktı bacak arasına, o neeekuku gördü
Kızımız oluyor. Son 4 haftadır oğlumuz diye seviyorduk, adını Bora düşünüyorduk. Özür dilerim kızım benim
Doktorum muayene başından beri benim mutlu ve huzurlu anne olduğumu, bebeğinde bunu hissettiğini söyledi. Söylediği en önemli şey, mutlu olmamız gerektiği. Mutluluğun ve huzurun iyileştirme özelliği. Kendime çok iyi bakmışım falan. Acayip gaza geldim. Doktorum previanın son yıllarda giderek arttığını ve çok önemli bir hastalık olduğunu, kimsenin bilinçli olmadığını ve bu yüzden erken doğumların arttığını anlattı. Rekoru, 22 haftalık doğummuş. Roma'da turist bir çift fazla gezinmiş, sonra soluğu doğumda almış kadın, bu doktor doğurtmuş. Previada en önemli şeyin dinlenmek olduğunu, yürüme bile pek yapılmaması gerektiğini söyledi.
Böyle işte kızlar. Şimdi tüm dualarım her zamanki gibi sizinle :)
canım çok sevindim senin adına hadi hayırlısı bakalım gerçekten insan bedeninde olan en küçük değişikliği hissediyor ruhsal olarak ama işte. çok sveindim senin adına.
ben de bugün kontrollerimi yaptırdığım hastaneden ve doğum yaptığım hastaneden dosyalarımı almak için gitti. kontrollerim yaptırdığım yerde sadece 3 lü test sonucum ve ayrıntılı ultrasonum çıktı diğerleri yani ultrason görüntülerini alamadım yok falan dediler. o sonuçlada da plesantamın önde olduğu yazılı
doğum yaptığım hastaneden 4 5 adet formun fotokopisini verdiler. inceledim ama yine anterior plesanta falan yazıyor doktor yazısı malum okunmuyor. plasenta previa ile ilgili birşey yazmıyor anladığı m kadarıyla. acaba bana vermedikleri formlarda mı varki.
hastanelerden çıkarken tesadüfen bi dor ile karşılaştım sonuçları ona da gösterdim o da benim okuduğuu söyledi zaten. sonra bunları neden aldın dedi ben de açıkladım. dediği şey şu (yani çok komik kızlar ben burada sizin yazdıklarınızı okudukça kadının dediğine gülüyorum) : plasentanın önde olması veya previa olmak erken doğumun nedeni değildir kesinlike. previa sadece çok şiddetli kanama için anne hayatını tehlikeye atar. zaten previa olduğunda yapılacak hiç bir şey yok biz neden yatak istirahati veriyoruz yapılacak birşey yok e yat hadi bari en azından dinlen diyoru dedi. dediğine göre benim erken doğum nedenim rahmimin küçük olması falanmış. bana komik geldi açıklamaları kendi jinekoloğuma da götüreceğim zaten ama davada muhtemelen bilir kişi de bunlara benzer şeyler söyler. kontrollerimi yapan doktorda kendini bunlarla savunmuştu. ama araştırdıkça ve sizin burada yazdıklarınızı okudukça aslında öyle olmadığını anlıyorum.
canım inşallah devamında sorunsuz ve güzel bir doğum geçrizsin bebeğini de sağlıcakla kucağına alırsın. kesinlikle annenin mutlu ve huzurlu olması bebeği çok etkiliyor.
benim kızımın ultrason resimlerinde sürekli yüzünde gülümseme var bi ara buradan yükleyeyim size. ben inanamamıştım. ve şimdi de çok sevecen ve mutlu bir bebek çok sıcak kanlı. hamileliğim çok huzurlu geçmişti tüm bu yaşadıklarıma rağmen psikolojim çok iyi idi. doğumdan sonra kızımın yaşıyor olmasında da bunun çok önemi var.
yani ciciş hamişler elinizden geldiğince previalı olduğunuzu unutun ve bol bol dinlenin zaten doğumdan sonra bunların acısı çıkacak bol bol yatıp uyuyun