• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

merhabalar

bir plesanta previalı olarak yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarımı sanki halen yaşıyormuş gibi hatırlayıp mateme daldım.

öncelikle LÜTFEN kendinize çok dikkat edin hatta ben size derim ki yürümeyin bile sonuçları o kadar ağırki !....

kısaca yaşadıklarımdan bahsedeyim size:
geçen yıl temmuz ayında hamile kalmıştım. o kadar mutluydum ki yaşayacaklarımdan habersiz! çok güzel bi hamilelik süreci geçiriyordum. daha 5 haftalıkken yeni öğrenmişken anneme gittim şehir dışına. bütün akrabalarım benim hamile olduğumu dış görünüşümden anlayabiliyorlardı ki kilo da almamıştım. bu ise benim çok hoşuma gidiyordu, bilmezdim ki yaşayacaklarımın habercisi olduğunu.
ve ben hep kova burcu bir bebeğim olmasını istiyordum. bebeğimin muhtemel doğum tarihi 3 mayıs idi. yani boğa burcuna denk giliyordu. bebeğim erken doğacak ben hissediyorum diyordum ama 3 ay da erken doğmazki nasıl kova burcu olabilir derdim.
2 aydan itibaren sürekli sancı ve kasılmalarım oluyordu. günümü hiç rahat geçiremiyordum yanlız ilk hamileliğim olduğu için de bilinçsizdim. içinde bulunduğum durumun normal şartlar olduğunu kanıksamıştım. öğretmenim ben. sürekli ayakta durmam ve konuşmam gereken bi mesleğim var ve sınıflarım 65 70 kişi idi. olabildiğince çok yoruluyordum. doktoruma bu durumun normal olup olmadığını sorduğumda herşeyin yolunda gittiğini söylüyordu. nefes almakta güçlük yaşıyordum kasılmalar şiddetlenmiş ve sıklaşmıştı.
artık 25. haftanın sonlarına gelmiştim bi cumartesi günü idi kasılmalarım daha da arttı. yine normal olduğnu düşünüyordum çünkü bebeğim giderek büyüyodu. pazar günü ise içimde bir kuşku türemeye başladı çünkü kasılmaların aralıkları sabitlendi belirli aralıklarla sürekli tekrarlıyordu. yine fark edemedim. eşime söylediğimde ise o da bunun normal olduğunu düşündü ve hafta sonu olduğu için çok da gerekli değilse hafta içini beklememiz gerektiğini söyeledi. salı nede olsa kontrolümüz vardı. ama benim bebeğim ertesi gece hayata gözlerini açmıştı.
pazartesi sabahı okula gitmek için hazırlanıyordum ilk 2 saat dersim yoktu. eşimi işe uğurladım ben de kapıdan çıkmak üzereydim ki içimdeki ses okula gitmemem gerektiğini doktora gitmem gerektiğini söyledi. eşimi geri çaırdım ve doktorumdan acil randevu aldım sözde acil randevu 11 30 da oradaydık fakat beni muayene etmesi 15 i buldu. sekreter kızın hatası. araya da 2 doğum girince bu saate kalmıştık nts cihazına girdim hiç sancım yoktu cihaza göre ki ben sürekli sancı çekiyordum. ama hala rahattım.
doktorum muayene ederken ultrasonda gördüklerinden dolayı yüz ifadesi değişti şok olmuştu. muayenede 4 5 cm açılma olduğunu ölçtü ve bizi büyük bi hastaneye gönderdi bebeğimin yaşama ihtimalinin çok dşük olduğunu söyleyip.
ben ise yıkılmıştım. yaşadıklarımdan duyduğum endişe ve üzüntüden dolayı kasılmalarım hızla artıyodu. hastaneye gittiğimiz süre içerisinde 6 cm olmuştu açıklık. doktorum o hastaneye ait değildi yanlızdım uzman bile yoktu:( ben durdurulacağını umarken gece 01:25 bebeğim nefes almadan dünyaya geldi kalbi durmuştu ben bunlardan habersiz odada bir sürü doktor bebeğimle ilgileniyordu. ama ben yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyodum.
bebeğimin alacağı bi nefes için ömrümü verirdim. bebeğim artık doğmuştu 26 haftaya yeni başlamış, 1020 gr. ağırlığında dünyalar güzeli prematüre olmasına rağmen bi bebekti. ilk 3 gün içinde bi sürü travma yaşadık beyin kanaması akciğer kanaması, kalbnde kapanmayan bi sürü açıklık, organları etkilemiş ileri derecede enfeksiyon... kilo kaybıda oldu 840 gr. idi şişliği attığında. tam 3 buçuk ay her gün hastaneye giderek bebeğimi yarım saat küvözün camının ardından görebilmenin mutluluğu ile eve geliyordum. her gün gittiğimde aldığı 1 gr için mutlu oluyordum. oksijene bağlı iken cihazın gösterdiği iyi olan her bir derece için umutla giderdim.
ama bu süre içerisinde yüce allahtan her şeye kadir olan mevlamdan kesinlikle ümidimi yitirmedim ve sabrettim eninde sounda bebeğime kavuşacaktım. doktorlarımız hep hazırlıklı olmamız gerektiğini dile getiriyorlardı. ben ise onlara bebeğimin yaşayacağını ve düşüncelerinde hatalı olduklarını söylerdim. nihayet benim güzel küçük kuzumun sağlığı yerinde allahıma binlerce kere hamd olsun artık 16 aylık oldu daha yeni oturmaya başladık yuvarlanarak gitmek istediği yere gidiyor. inşallah tıpış tıpış yürüdüğü günleri de göreceğim anne diye arkamdan koştuğu günleri de.
arkadaşlar lütfen siz bebekleriniz için onların hayatlarını taşıyan kaynaksınız kesinlikle artık öncelik onun hayatı lütfen çok dikkat edin kendinize. yorulmayın ve üzülmeyin.
ben çok şanslıydım ama siz benden daha şanslısınız çünkü hamileliğim süresince ben plesanta previalı olduğumu bilmiyordum. hastanede doğumu beklerken öğrendim daha ne olduğunu bilmezken doğum yaptım. güvendiğiniz doktorlara gidiniz ve içinizdeki sese kulak veriniz hisleriniz sizi yanıltmaz ve ne düşünürseniz onu yaşarsınız.

KIZLAR SİZE ACİL DANIŞMAM GEREKLİ BİR ŞEY VAR!! yaşadıklarımı daha önce yazmıştım burada ben doktorumdan davacıyım bugün avukatımla görüştüm. doktorumun bulunduğu ve doğum yaptığım hastanelerin dosyalarını almam lazım. inşallah alırım. bunun dışında plesanta previalı olduğumu doktorum bana söylememişti. ancak doktorumun bunu görüp görmemesinden de şüpheliyim. plesanta previa nın tespiti için ultrason yeterli değil mi ben böyle biliyorum ama emin olmak istiyorum. sizin bunu tetkiklerinizde herhangi başka bir uygulama yapıldı mı kan testi renkli dopler gibi? acil cevaplar msınız lütfen? şimdiden teşekkür ederim

KIZLAR SİZE ACİL DANIŞMAM GEREKLİ BİR ŞEY VAR!! yaşadıklarımı daha önce yazmıştım burada ben doktorumdan davacıyım bugün avukatımla görüştüm. doktorumun bulunduğu ve doğum yaptığım hastanelerin dosyalarını almam lazım. inşallah alırım. bunun dışında plesanta previalı olduğumu doktorum bana söylememişti. ancak doktorumun bunu görüp görmemesinden de şüpheliyim. plesanta previa nın tespiti için ultrason yeterli değil mi ben böyle biliyorum ama emin olmak istiyorum. sizin bunu tetkiklerinizde herhangi başka bir uygulama yapıldı mı kan testi renkli dopler gibi? acil cevaplar msınız lütfen? şimdiden teşekkür ederim

Ultrason yeterli canım. Benim doktorum 15. haftada kesin teşhisi koydu ve başka doktora gidersem diye plasenta previa olduğumu gösteren ultrason kağidını verdi. Kan testiyle çıkmıyor. Plasentanın, rahmin neresinde olduğunu gösteren ultrason gerekiyor. Konu mahkemelik olduysa Allah sana sabır versin, malum Türkiye'de davalar yıllar sürüyor. Her türlü destek için buradayız canım.

Canım yanlış yönlendirmek istemem ama benim bildiğim plasenta previanın tam tespiti için vajinal muayene gerekli, bazı anneler buna izin vermiyor. Eğer sen de doktoruna izin vermediysen sorun çıkabilir, bilgine. Abdominal muayene ile tespit edilse bile tam olarak ölçülemiyor diye biliyorum

Son düzenleme:

Bendeki plesentayi marginalis benden doppler istedi temmuzun 6 sında çekilicek...

Bendeki plesentayi marginalis benden doppler istedi temmuzun 6 sında çekilicek...

canım ben plesanta previa olduğumu doğum yaptığım hastanede öğrendim o psikoloji ile tam dosyaya baktığımda gördüm kimse birşey söylemiyor. ben de krkumdan soramadım bile ve zannediyorum ki büyük bir hastaneye geldim ve biz kurtulduk bebeğimi almayacaklar doğumu durduracaklar!:! ben de plesanta previa totalis değildim muhtemelen çünkü normal doğum yaptım. yanlız bende hamileliğim süresince hiç kanama olmadı. bunu yaşayan var mı aranızda? bu da önemli benim için şayet dosyamı alamazsam

canım ben plesanta previa olduğumu doğum yaptığım hastanede öğrendim o psikoloji ile tam dosyaya baktığımda gördüm kimse birşey söylemiyor. ben de krkumdan soramadım bile ve zannediyorum ki büyük bir hastaneye geldim ve biz kurtulduk bebeğimi almayacaklar doğumu durduracaklar!:! ben de plesanta previa totalis değildim muhtemelen çünkü normal doğum yaptım. yanlız bende hamileliğim süresince hiç kanama olmadı. bunu yaşayan var mı aranızda? bu da önemli benim için şayet dosyamı alamazsam

Canım teşhis için dopplere gerek yok ultrason yeterli. Ayrıca bir şeyi anlamadım, sen doğum yaptığın hastaneyi ve oradaki doktorları mı dava ediyorsun yoksa gebeliğinin başından beri kontrollerini yapan ilk doktorunu mu (seni büyük hastaneye sevkeden de bu doktor sanırım). Kanama olup olmama durumu totalis, marginalis, partial olduğunu göstermez. Birisi totalistir hiç kanaması yoktur, bir başkası marginalistir her hafta kanaması oluyordur, naçizane fikrim buradan bir yere varamazsın. Dosyanı hastaneden alman lazım. Alamıyorsan; senin doktorun her muayenede sana ultrason,reçete ya da başka belgeler vermiyor muydu? Onları sakladığın bir dosyan varsa o bile yeterli olabilir.

Benim dosyam var, içinde doktorumun verdiği kartvizit bile var, ne ararsan.

Son düzenleme:
Canım arkadaşın sorduğu farklı bir şey. Doktorun sana plasenta previa marginalis teşhisi koymak için mi doppler istedi? Sana zaten teşhis konuldu.

Himmm ay şekerim yorgunum çok oyle anladım ben... Ozaman teşhis içinse ulturason yeterli...kusura bakma arkadaşım..

Canım benim teşhis ulturasonda kondu .... Don kontrolümde istedi doppleri.. yani öncesinde previa teshisim konulmuştu....

Canım teşhis için dopplere gerek yok ultrason yeterli. Ayrıca bir şeyi anlamadım, sen doğum yaptığın hastaneyi ve oradaki doktorları mı dava ediyorsun yoksa gebeliğinin başından beri kontrollerini yapan ilk doktorunu mu (seni büyük hastaneye sevkeden de bu doktor sanırım). Kanama olup olmama durumu totalis, marginalis, partial olduğunu göstermez. Birisi totalistir hiç kanaması yoktur, bir başkası totalisdir her hafta kanaması oluyordur, naçizane fikrim buradan bir yere varamazsın. Dosyanı hastaneden alman lazım. Alamıyorsan; senin doktorun her muayenede sana ultrason,reçete ya da başka belgeler vermiyor muydu? Onları sakladığın bir dosyan varsa o bile yeterli olabilir.

Benim dosyam var, içinde doktorumun verdiği kartvizit bile var, ne ararsan.

canım bu kanamalar kahverengi lekelenmeler şeklinde mi oluyordu sizin? öğer öyleyse ben de de oldu!! ve ben normal zannettim:(( ben kontrollerimi yapan doktorumu dava ediyorum. kontroller sırasında benim elimde ultrason resimleri, ense kalınlığı ölçümü ve 3 lü test sonucum var. fakat elimdeki ultrason fotoğrarları çok yakın plesanta görünmüyor bile sadece bebeğin yüzü belli o kadar:(
ayrıntılı ultrasona da girmiştim ama sonucu bende değil. geçen yıl doktorumu aradın dava edeceğim sizi diye. o yüzden dosyadakileri kaldırmış olabilir ya da değiştirmiş. yok zaten almam gerekli de vermeyebilirler. savcılık kanalı ile olursa mecbur verecekler ama o zamna da bilir kişi incelemesi olacak yani avukatım alamayacak dosyayı, inceleyemeyecek

canım bu kanamalar kahverengi lekelenmeler şeklinde mi oluyordu sizin? öğer öyleyse ben de de oldu!! ve ben normal zannettim:(( ben kontrollerimi yapan doktorumu dava ediyorum. kontroller sırasında benim elimde ultrason resimleri, ense kalınlığı ölçümü ve 3 lü test sonucum var. fakat elimdeki ultrason fotoğrarları çok yakın plesanta görünmüyor bile sadece bebeğin yüzü belli o kadar:(
ayrıntılı ultrasona da girmiştim ama sonucu bende değil. geçen yıl doktorumu aradın dava edeceğim sizi diye. o yüzden dosyadakileri kaldırmış olabilir ya da değiştirmiş. yok zaten almam gerekli de vermeyebilirler. savcılık kanalı ile olursa mecbur verecekler ama o zamna da bilir kişi incelemesi olacak yani avukatım alamayacak dosyayı, inceleyemeyecek
Benimde kahve akinti yani eski kanama deniyor.. geçen ayın 14 dünde oldu en son
birkere kırmızı oldu... Ama tabi ben biliyordum plesentayi previa olduğumu...sana söylemesi gerekirdi .. dr um bastan beri hep uyardı çok seferde yatmami istedi...suan yavaş yürü iş güç yapma ağır kaldırma ilişki yasak dedi onlara uyuyorum bende...

Canım bu stresli ve zorlu süreçte Allah sana kolaylık versin.inşallah bu acılarï çekmene vesile olanlar cezalarını çekerler.ben seni çok iyi anlıyorum aslında.benim olayımda da ihmaller vardı.benim teshisimi detaylı ultrason yaptırdığım dr koydu.sanırım18.haftamdaydım.kontrollerimi yapan doktor her ay ultrason muayenesi yaptığı halde plasentanın konumunu kontrol etmediğinden anlamadı.zaten kadın cinsiyete kız demişti,detaylıda erkek olduğunu öğrendim.totalis olduğumu öğrenen dr beni daha iyi ve deneyimli birilerine yönlendirdi yani benimle başedemeyeceğini söyledi ben de arkadaşımın daha önce gittiği ve memnun kaldığı nişantaşı proflarından birine gitmeye başladım.adam aynı zamanda cerrahpaşada hocaydı.nuh nebiden kalma ultrason aleti vardï.her gidisimde inşallah çıkacak iyi düşün falan diyordu bana hiçbir zaman yat dinlen ilişki yok demedi.netten araştırdığım icin biz iliskiyi teşhis konulduğunda kesmiştik zaten.adam kanama olduğunda cerrahpaşaya gel diyordu.ben o ana dek hep muayenehanesine gittim.neyse 27. Haftamda kalktım elektrik süpürgesi yaptım biraz yoruldum ne biliyim yapmamam gerektiğini.bileydim yerimden kıpırdamazdım.wcye gittiğimde kahverengi lekelenmem oldu hemen doktoru aradım panik yapma sen uzaktasın yarın bahçelievler medicanada düzgün bey var ona git benim yolladığımı söyle dedi.ertesi gün oraya gittim nts ye girdim idrar tahlili yaptïlar ultrasondan baktı aynı teshisi koyup progestan ve magnezyum verip yolladı.ertesi sabah ise foşur foşur kanamayla cerrahpaşaya gittim.doktor bey ameliyatı olduğunu gelemeyeceğini soyledi ve anca ertesi gün öğleden sonra 2 dakikalığına teşrif etti yanıma.cerrahpaşalarda kimseyi tanımam etmem,ailem ve ben helak olduk perişan olduk,rezillikler yaşadı.doktorum beni tabiri caizse piç gibi ortada bıraktı.onun ihmalinolduğunu düşünüyorum.belki ilk lekelenme olduğunda beni hadtaneye yatirsaydı ilaçlara başlanılsaydı birkaç hafta daha dayanırdık belki bugün bebeğim yanımda olurdu.gerçi herşey biraz da kısmet.kimi totalisli hiç kanamıyor.kimi marjinalli ise sonuna dek kanıyor.belli olmuyor bu işler.ben artık herşeyi Allaha havale ettim.o defteri kapattım.türkiyedeki hukuka inanmıyorum zaten.hevesini kırmak istemem ama bu doktorlar birbirini acaip tutarlar.ilk olarak hastaneden epikrizini almalısın ki bu senin hakkın.dilekçe verip kolayca alırsın.ondan sonra avukata danişırsın gerisi de gelir inşallah.bence senin doktorun da sende previa olduğunu anlamadı.her doktor ultrason yapıyor ama hepsi gördüğünüyorumlayamıyor bu da ayri bir meziyet olsa gerek.

Yavrusunu birkaç sene önce 33 haftalıkken doğuran bir arkadaş var burada Gnlk rumuzlu,o da totalisli ve hamileliğinin başından beri doktorunun gösterdiği ilgi alaka sayesinde ite kaka 33 haftaya kadar gelebilmiş ve kuvöze girmeden bebeğine kavuşmuş.1,5 ay hiç kımıldamadan neredeyse,hastanede yatmiş,tuvalet,banyo ihtiyacını bile yatağında hemşireler gormüş.sandalyede oturduğu an bile kanama başlıyormuş.o halde bile o haftaya gelmiş.en sonunda bitmeyen bir kanama gelince dr mecburen almış bebeği.böyle hikayeler de var iste.o da doktor bizimki de doktor.Allah her zaman her yerde iyilerle karsılastırsın diye boşuna demiyo büyükler.en sevdiğim dualardan biridir bu.canım biz seninle iyi doktorlara düşemedik ama sen zor zamanlar geçirmiş olsan da yavrukuşun yaninda ,benimkisi......:14:
Rabbim bunu bana yaşatacakmiş artık kanıksadım.işin içinde ihmal de varsa ya da olmasaydı da bunu yaşayacakmışım.annemin rahmine düştüğüm anda bu da yazılmış.ben boyle düşünüyorum,teselli buluyorum.çocuğunu doğurup büyüten emek verip askerlere uğurlayan sonra da şehadet haberini alan anneler var.ben onların aynında neyim kimim?bilmediğimiz hayırlar,akıl sır erdiremediğimiz sırlar var hayatta...:53:

Canım bu stresli ve zorlu süreçte Allah sana kolaylık versin.inşallah bu acılarï çekmene vesile olanlar cezalarını çekerler.ben seni çok iyi anlıyorum aslında.benim olayımda da ihmaller vardı.benim teshisimi detaylı ultrason yaptırdığım dr koydu.sanırım18.haftamdaydım.kontrollerimi yapan doktor her ay ultrason muayenesi yaptığı halde plasentanın konumunu kontrol etmediğinden anlamadı.zaten kadın cinsiyete kız demişti,detaylıda erkek olduğunu öğrendim.totalis olduğumu öğrenen dr beni daha iyi ve deneyimli birilerine yönlendirdi yani benimle başedemeyeceğini söyledi ben de arkadaşımın daha önce gittiği ve memnun kaldığı nişantaşı proflarından birine gitmeye başladım.adam aynı zamanda cerrahpaşada hocaydı.nuh nebiden kalma ultrason aleti vardï.her gidisimde inşallah çıkacak iyi düşün falan diyordu bana hiçbir zaman yat dinlen ilişki yok demedi.netten araştırdığım icin biz iliskiyi teşhis konulduğunda kesmiştik zaten.adam kanama olduğunda cerrahpaşaya gel diyordu.ben o ana dek hep muayenehanesine gittim.neyse 27. Haftamda kalktım elektrik süpürgesi yaptım biraz yoruldum ne biliyim yapmamam gerektiğini.bileydim yerimden kıpırdamazdım.wcye gittiğimde kahverengi lekelenmem oldu hemen doktoru aradım panik yapma sen uzaktasın yarın bahçelievler medicanada düzgün bey var ona git benim yolladığımı söyle dedi.ertesi gün oraya gittim nts ye girdim idrar tahlili yaptïlar ultrasondan baktı aynı teshisi koyup progestan ve magnezyum verip yolladı.ertesi sabah ise foşur foşur kanamayla cerrahpaşaya gittim.doktor bey ameliyatı olduğunu gelemeyeceğini soyledi ve anca ertesi gün öğleden sonra 2 dakikalığına teşrif etti yanıma.cerrahpaşalarda kimseyi tanımam etmem,ailem ve ben helak olduk perişan olduk,rezillikler yaşadı.doktorum beni tabiri caizse piç gibi ortada bıraktı.onun ihmalinolduğunu düşünüyorum.belki ilk lekelenme olduğunda beni hadtaneye yatirsaydı ilaçlara başlanılsaydı birkaç hafta daha dayanırdık belki bugün bebeğim yanımda olurdu.gerçi herşey biraz da kısmet.kimi totalisli hiç kanamıyor.kimi marjinalli ise sonuna dek kanıyor.belli olmuyor bu işler.ben artık herşeyi Allaha havale ettim.o defteri kapattım.türkiyedeki hukuka inanmıyorum zaten.hevesini kırmak istemem ama bu doktorlar birbirini acaip tutarlar.ilk olarak hastaneden epikrizini almalısın ki bu senin hakkın.dilekçe verip kolayca alırsın.ondan sonra avukata danişırsın gerisi de gelir inşallah.bence senin doktorun da sende previa olduğunu anlamadı.her doktor ultrason yapıyor ama hepsi gördüğünüyorumlayamıyor bu da ayri bir meziyet olsa gerek.

canım yaşadıklarımız ne trejikomik şeyler. kime güveneceğiz artık bilmiyorum bi muamma. bende 2 teşhis vardı: plesanta previa ve plesanta ön dvarda. ben tabi bilmediğim için türlerini de sormadım bilmiyorum. yanlız ne tehlikeli şeylermiş, bilmeden neler atlatmışım şimdi okuyup öğrendikçe dudaklarım uçukluyor. plesanta nın ön duvarda olması da rahim duvarının içene derinliklerine yerleşmesi imiş hatta en ağır türünde mesaneye kadar gidip oraya yapışıyormuş bu durumda rahimi de bebekle alıyorlarmış. daha şimdi şimdi bağlıyorum yaşadıklarımı benim doğumumda plesantam tek parça gelmedi doktor parçaları kazıdığımı söyledi hatta parça kalmış olabilir çok kanaman olursa heber et demişti. ve 3 saat doğum masasında narkozla uyumuşum şimdi şimdi anlıyorum nedenlerini. yanlız araştırdığım kadarıyla bu plesantanın ön duvarda olması ya plesanta previa ile ya da ameliyatlarla birlikte gerçekleşiyormuş benim öyle bir ameliyatım falan yok demek plesanta previa bunu teteikledi. ama benim doktorum doğumdan sonra konuştuğumuzda dediği: diğer hastanenin ne teşhis koyduğu beni ilgilendirmiyor, ben senin dosyana plesanta ön duvarda yazmışım. dedi bunu bana neden söylemediniz dediğimde söylesek birşey değişmezdi bi çiftlere ilişkiyi yasaklıyoruz dedi sanki ben müneccimim. yani plesanta previa teşhisi koymamış beyefendi ama plesanta ön duvarda teşhisi koymuş nedense bir de diyok bana sen normal doğum yapamazdın eğer öyle olsaydı onlar yanlış teşhis koymuşlar diyerek kendini savunuyor. benim ayrıntılı ultrasonumda da bana bi problem yok dediler aynı hastanenein radyolojisi bana bi de onu savunuyor: hadi ben görmedim onlar da mı görmediler diyor. benim hastane epikrizim var ama sadece canlı 26 haftalık kız bebeğe normal doğum yaptığım yazılı ben,m ise dosyanın fotokopisini almam gerekli

Kahverengi kanama, kanamanın daha önce olduğunu ama vücuttan yeni atıldığını gösterir. Kırmızı kan ise o an kanamanın olduğunu gösterir. Benim 2 kere kahverengi akıntım oldu. Ama her kahverengi akıntının plasenta previa ile ilgisi yok, özellikle ilk 3 ay herkesde olabilir. Senin savunmam gereken tez, kanamanın olup olmamasırengi v.s. değil, ultrasonda previa olduğunu görmemesi ve uyarmaması. Previa olabilirsin ama hiç kanaman olmayabilir, bu önemsiz olduğu anlamına gelmez.

Elindeki ultrason kağıtları bebeğe ait, önemli olan rahim ultrasonu. Aşağıdaki ultrason benim previa teşhisim.

$plasenta previa teshis_15+1.webp

Yavrusunu birkaç sene önce 33 haftalıkken doğuran bir arkadaş var burada Gnlk rumuzlu,o da totalisli ve hamileliğinin başından beri doktorunun gösterdiği ilgi alaka sayesinde ite kaka 33 haftaya kadar gelebilmiş ve kuvöze girmeden bebeğine kavuşmuş.1,5 ay hiç kımıldamadan neredeyse,hastanede yatmiş,tuvalet,banyo ihtiyacını bile yatağında hemşireler gormüş.sandalyede oturduğu an bile kanama başlıyormuş.o halde bile o haftaya gelmiş.en sonunda bitmeyen bir kanama gelince dr mecburen almış bebeği.böyle hikayeler de var iste.o da doktor bizimki de doktor.Allah her zaman her yerde iyilerle karsılastırsın diye boşuna demiyo büyükler.en sevdiğim dualardan biridir bu.canım biz seninle iyi doktorlara düşemedik ama sen zor zamanlar geçirmiş olsan da yavrukuşun yaninda ,benimkisi......:14:
Rabbim bunu bana yaşatacakmiş artık kanıksadım.işin içinde ihmal de varsa ya da olmasaydı da bunu yaşayacakmışım.annemin rahmine düştüğüm anda bu da yazılmış.ben boyle düşünüyorum,teselli buluyorum.çocuğunu doğurup büyüten emek verip askerlere uğurlayan sonra da şehadet haberini alan anneler var.ben onların aynında neyim kimim?bilmediğimiz hayırlar,akıl sır erdiremediğimiz sırlar var hayatta...:53:

canım beniim çok doğru düşünüyorsun. bizim kaderimizmiş bunları yaşadık ve bir sürü acıda olsa dersler çıkardık. hakkımızda yüce allahım hep hayırlısını verir de biz zamanı geldiğinde anlıyoruz yoksa allah hayırsız iş işler mi? ama yapan da yaptığını bulsun diyorum. geçen yıl yeterki yavrum ii olsun hiç bunlarla uğraşamam diyordum soranlar. ama şimdi bana yaptıklarını başkasına da yapmasınlar. bak biz böyle diye diye bastırılıyoruz eğer hakkımız ise sonuna kadar arayalım belki benim davam sonuçsuz kalacak ama olsun onları oturdukkları yerde huzursuz edecek mi evet! belki benim gibi birinin ise olumlu sonuçlanacak. lütfen arkadaşlar biz bunlarla uğraşamayız ne hali varsa görsün demeyelim. hakkımızı arayalım. senin yaşadıklarım benim yaşadıklarım ve küçük kızımın hayatı boyunca taşıyacağı özürlerinin hesabını kim verecek?
bi de bu yetmezmiş gibi zekasında problemi olmayan bebeğime % 70 orta derecede mental retardasyon raporu verdi hem de hacettepe üniversiyesi. %70 zeka özürlü raporu. ama psikiyatrt incelemesinde zeka gelişiminin normal olduğu yazıyor fakat çııkan rapor zeka özürlü oolduğunu gösteriyor. orasıyla da davalığız:)) işte biz bunlara sessiz kalmaya devam ettikçe bunları hep yaşayacağız artık dur diyelim lütfen...

Kahverengi kanama, kanamanın daha önce olduğunu ama vücuttan yeni atıldığını gösterir. Kırmızı kan ise o an kanamanın olduğunu gösterir. Benim 2 kere kahverengi akıntım oldu. Ama her kahverengi akıntının plasenta previa ile ilgisi yok, özellikle ilk 3 ay herkesde olabilir. Senin savunmam gereken tez, kanamanın olup olmamasırengi v.s. değil, ultrasonda previa olduğunu görmemesi ve uyarmaması. Previa olabilirsin ama hiç kanaman olmayabilir, bu önemsiz olduğu anlamına gelmez.

Elindeki ultrason kağıtları bebeğe ait, önemli olan rahim ultrasonu. Aşağıdaki ultrason benim previa teşhisim.

Eki Görüntüle 453532

canım benim rahim utrasonum yok :( ben daha dosyalarımı almadım ama kendimce kesin emin olmak istiyorum aslında plesanta previa yazısı hala gözümün önünde o günki gibi ama ne bileyim işte yaşadıklarımı sizin yaşadıklarınızla karşılaştırmak istedim ne kadar cahilmişim allahım. ama yaşadığımıza şükrediyorum

canım yaşadıklarımız ne trejikomik şeyler. kime güveneceğiz artık bilmiyorum bi muamma. bende 2 teşhis vardı: plesanta previa ve plesanta ön dvarda. ben tabi bilmediğim için türlerini de sormadım bilmiyorum. yanlız ne tehlikeli şeylermiş, bilmeden neler atlatmışım şimdi okuyup öğrendikçe dudaklarım uçukluyor. plesanta nın ön duvarda olması da rahim duvarının içene derinliklerine yerleşmesi imiş hatta en ağır türünde mesaneye kadar gidip oraya yapışıyormuş bu durumda rahimi de bebekle alıyorlarmış. daha şimdi şimdi bağlıyorum yaşadıklarımı benim doğumumda plesantam tek parça gelmedi doktor parçaları kazıdığımı söyledi hatta parça kalmış olabilir çok kanaman olursa heber et demişti. ve 3 saat doğum masasında narkozla uyumuşum şimdi şimdi anlıyorum nedenlerini. yanlız araştırdığım kadarıyla bu plesantanın ön duvarda olması ya plesanta previa ile ya da ameliyatlarla birlikte gerçekleşiyormuş benim öyle bir ameliyatım falan yok demek plesanta previa bunu teteikledi. ama benim doktorum doğumdan sonra konuştuğumuzda dediği: diğer hastanenin ne teşhis koyduğu beni ilgilendirmiyor, ben senin dosyana plesanta ön duvarda yazmışım. dedi bunu bana neden söylemediniz dediğimde söylesek birşey değişmezdi bi çiftlere ilişkiyi yasaklıyoruz dedi sanki ben müneccimim. yani plesanta previa teşhisi koymamış beyefendi ama plesanta ön duvarda teşhisi koymuş nedense bir de diyok bana sen normal doğum yapamazdın eğer öyle olsaydı onlar yanlış teşhis koymuşlar diyerek kendini savunuyor. benim ayrıntılı ultrasonumda da bana bi problem yok dediler aynı hastanenein radyolojisi bana bi de onu savunuyor: hadi ben görmedim onlar da mı görmediler diyor. benim hastane epikrizim var ama sadece canlı 26 haftalık kız bebeğe normal doğum yaptığım yazılı ben,m ise dosyanın fotokopisini almam gerekli

O doktora sorsaydın bakalım, eskiden, Türkiye'de sezaryen ameliyat ile doğum yokken, plasenta previa yok muymuş? Tabii ki vardı, ama kimse bilmiyordu ve herkes normal doğum yapıyordu. Dolayısıyla, previa olsaydın normal doğum yapamazdın saçmalığını başkasına yuttursun. Previa olduğunda, özellikle totalist isen normal doğum tavsiye edilmiyor, sezaryende müdahale daha kolay çünkü. Ama hiç bir doktor sen illaki sezaryen olacaksın diyemez, dese de seni bağlamaz. Paşa paşa normal doğum yaparsın, sadece riskleri arttırırsın. Marginalis lerde ise duruma bağlı olarak normal doğum yapılabilir.

Yalnız farklı bir doktordan şunu öğrenmeni tavsiye ederim.

1-) Diyelim ki sen şikayetçi olduğun doktora en son 25. haftada muayeneye gittin ve sana 25. haftaya kadar previa teşhisi konmadı.
2-) 27. haftada doğum yaptın ve sana doğumu yaptıran kişi previa olduğunu söyledi.
3-) 3. uzman doktora sorman gereken, 25. haftaya kadar previa olmayıp 26. haftada previa olma ihtimalin var mı? Benim internetten okuduğum bir kaç hikayecik var (ne kadar doğrudur bilmem), 38. haftaya kadar sorun yok, sonra birden previa teşhisi.

Bence bu önemli canım. Gebeliğin yarısından sonra da birden çıkıyorsa bu hastalık, senin doktorun masum olabilir. Sonuçta hiç birimiz tıp okumadık. Deneyimlerimizi yorumlayarak bir şeyler yazıyoruz, ama bunların hiç biri objektif değil. Tabii ki 3. doktora davadan bahsetmemen lazım, kesinlikle cevap vermez, ya da geçiştirir.

O doktora sorsaydın bakalım, eskiden, Türkiye'de sezaryen ameliyat ile doğum yokken, plasenta previa yok muymuş? Tabii ki vardı, ama kimse bilmiyordu ve herkes normal doğum yapıyordu. Dolayısıyla, previa olsaydın normal doğum yapamazdın saçmalığını başkasına yuttursun. Previa olduğunda, özellikle totalist isen normal doğum tavsiye edilmiyor, sezaryende müdahale daha kolay çünkü. Ama hiç bir doktor sen illaki sezaryen olacaksın diyemez, dese de seni bağlamaz. Paşa paşa normal doğum yaparsın, sadece riskleri arttırırsın. Marginalis lerde ise duruma bağlı olarak normal doğum yapılabilir.

Yalnız farklı bir doktordan şunu öğrenmeni tavsiye ederim.

1-) Diyelim ki sen şikayetçi olduğun doktora en son 25. haftada muayeneye gittin ve sana 25. haftaya kadar previa teşhisi konmadı.
2-) 27. haftada doğum yaptın ve sana doğumu yaptıran kişi previa olduğunu söyledi.
3-) 3. uzman doktora sorman gereken, 25. haftaya kadar previa olmayıp 26. haftada previa olma ihtimalin var mı? Benim internetten okuduğum bir kaç hikayecik var (ne kadar doğrudur bilmem), 38. haftaya kadar sorun yok, sonra birden previa teşhisi.

Bence bu önemli canım. Gebeliğin yarısından sonra da birden çıkıyorsa bu hastalık, senin doktorun masum olabilir. Sonuçta hiç birimiz tıp okumadık. Deneyimlerimizi yorumlayarak bir şeyler yazıyoruz, ama bunların hiç biri objektif değil. Tabii ki 3. doktora davadan bahsetmemen lazım, kesinlikle cevap vermez, ya da geçiştirir.

doğru söylüyorsun ama canım ben sancılarım düzene girdi her 20 dk bir belirmeye başladığında doktoruma randevu alıp saat 11 buçuğa almıştım randevuyu acil diye öyleyken saat 3 te muayeneye girebildim! muayenede doğum başlamış 4 cm açılma var acil büyük bir hastaneye gidin deişti ve biz 1 saat sonra diğer hastaneye acile gidip yatış yaptık herhalde 1 saat içinde plesanta previa olamaz diye düşünüyorum. zaten avukatım araştırıyor hekimler derneği başkanının hekimleri ile görüşecek bu konuyu hatta direk onların avukatı olan arkadaşları ile bağlantıya geçip. ben de el altından araştıracağım bakalım ama yarına kadar sabredemedim burada size sorayım dedim kafanızı da şişirdim sizin bunlarla uğraşmamanız gerekirken kusura bakmayın lütfen arkadaşlar ama lütfen benzer durumları yaşayanlar sessiz kalmasınlar ve dava sonuçlanırsa ya da gelişmeleri buradan yazacağım size haber vereceğim. çok teşekkür ederim cevaplarınız için

canım benim rahim utrasonum yok :( ben daha dosyalarımı almadım ama kendimce kesin emin olmak istiyorum aslında plesanta previa yazısı hala gözümün önünde o günki gibi ama ne bileyim işte yaşadıklarımı sizin yaşadıklarınızla karşılaştırmak istedim ne kadar cahilmişim allahım. ama yaşadığımıza şükrediyorum

Estağfurullah canım, ne cahilliği. Allah kızına şifa versin, hiç bir problemi kalmaz inşallah. İlk defa hamile olan biri bu kadar şeyi nasıl bilebilir, vahiy inmiyorki bize. Benim ilk hamileliğim bu, daha önce ne kürtaj, ne düşük, ne rahim ameliyatı v.s. yok (bunlar bir sonraki gebeliğinin previalı olma riskini arttıryor). Ama doktor 10-12. haftalardan itibaren previa olabileceğimi söyledi ve 16. haftamda bu teşhisi ultrasonn vererek kesinleştirdi (Previa, en az 16. haftadan itibaren teşhis edilebilir). İlişki, yorgunluk, iş yapmak yasak dedi. Ben de eve gelir gelmez , her şeyi bilen google amcadan previa araştırması yaptım ve ufak tefek şeyler öğrendim. Ama şu an çalışıyor olsaydım, belki bu kadar vaktim olmayacaktı ve araştırma yapamayacaktım, daha az bilgili olacaktım. Bir de bazen insanın basireti bağlanıyor sanırım.

Back