Plasenta previa

Ama o muayeneye girmez bence canım. Çünkü orada asıl konu açılmanın yani doğumun başlaması ve seni hemen doğuma başka hastaneye göndermesi. Asıl o günden önce en son kaç hafta önce gittin, bence o önemli. Yani doğumu yaptığın günden önce gittiğin son kontrol muayenesi kaç hafta önceydi.

Son düzenleme:

canım 4 hafta vardı aralarında 4 hafta -da bir kontrole gidiyordum. yani ilk önce ultrason muayenesi yaptı orada göremezmiydi daha sonra yüzü değişti birden endiişelendi ve vajinal muayeneye aldı. sonra 4 cm açılma var dedi. acaba ilk ultrasonda göremezmiydi. birde ben 1 hafta önce öyle sıradan bir plikliniğin doktoruna gitmiştim kızımın hareketleri azaldı die onu görmek için oradada baş aşağı idi ve rahım ağzında idi kendisi daha 25. haftada ona da sordum bu normal mi diye normal bazen oraya geçebiliyorlar sonra konum değiştiriyorlar demişti

Dediğim gibi bildiğimden değil ama mantık çerçevesinde yorum yapmaya çalışıyorum. Acaba 4 hafta içinde plasentanın yeri değişir mi? Yani varsayalım ki 21. haftada previa değildin, 25. te muayeneye gittin, bu süreçte previa olmuş olma ihtimalin var mı? Bence bu can alıcı bir soru. Çünkü bu tıbbi olarak mümkünse, doktorun bu tezi savunacaktır. Pazartesi günü kontrole gittiğinde (doğumun olduğu gün), muhtemelen abdominal muayenede (karından yapılan ultrason) bebeğin doğum kanalına girdiğini görmüş ve şok olmuştur, o yüzden emin olmak için vajinal muayene yapmıştır. Zor işler tabii ki canım, Allah sabır versin sana. Hakkını araman, adaletin yerine gelmesini sağlaman takdire şayan tabii ki. Eğer ortada bir ihmal varsa, buna sebebiyet veren cezasını çeker inşallah. Ama ne yazık ki ben; hak,hukuk ve adalet kavramlarıyla dolu bir şişe vardı ise, bu şişeyi dibine kadar boşalttığımızı düşünüyorum Dediğim gibi bildiğim kadarıyla previa en az 16. hafta, hatta bazı kaynaklarda en az 20. haftadan itibaren teşhis edilebilir diyor. Dolayısıyla bir ihtimal, 21. haftanda previa olduğunu görmeyebilir. Gittiğin poliklinikteki doktor bile şüphelenmemiş, ki O'na son haftanda gitmişin, 21. haftanda gittiğin kendi doktorunun şüphelenmemesi normal gibi.Tabii bu ikisini birbirine kıyaslayarak normal dedim. 1 ay içinde o kadar değişiklik oluyor ki... Allah bu acıları kimseye yaşatmasın canım, tahmin bile edemiyorum çektiklerini. Umarım kalbini kıracak,üzecek bir yorum yapmamışımdır. Avukatlardan önce biraz kurcalıyım dedim. Çünkü aynı soruları bunlarda soracaktır. İyi geceler canım. Sonuçlardan haberdar et bizi.

Benim ilk 9.cu haftada kahverengi lekelenme olarak başladı... Sonra 11.ci hftada şakır şakır bi kanamam oldu.. ardından da hep kahverengi lekelenmeler şeklinde geliyo.. 3. kutum progestan kullanıyorum su an 14.cü haftadyım ama hala kesilmedi bu lekelenmeler.. Doktorum her seferinde plasenta da pıhtı oldugunu ve bu kanamaların normal oldugunu söyüyo.. koyu renk oldugu sürece korkma diyo.. ben ama korkuyorum tabi doğal olarak.. acaba previa hastalıgı bende de olabilir mi ? varsa dabu haftalarda belli olur mu ?

Tünaydın güzel anneler,
Doktordan geliyorum veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Allah sizleri de benim gibi mutlu eder ve kabustan uyandırır inşallah. Kızlar bu hafta size hep demiştimya, kendimi çok iyi hissediyorum, ya kanama bölgem yok oldu ya da plasentam yukarı çıktı. Vücudum hissetmiş valla. Her ikisinden de kurtuldum 2-3 gündür kendimi çok iyi hissediyordum, boşuna değilmiş, şimdi havalarda uçuyorum.

Bahçelievler aile hastanesinde (eski JFK) perinatolog Dr. Ali Utku Öz'e gittim. Önce bugüne kadar hangi testleri yaptırdığımı ve sonuçlarını sordu. Anlattım; ikili testimde risk düşük çıktı, şu an demir,balık yağı ve arada kalsiyum kullanıyorum, plasenta previa marginalis var, ayrıca kanama bölgem var dedim. Sonra muayeneye başladı. Bebeğimizin tüm organlarını tek tek inceledi, hepsi sorunsuz. Sonra cinsiyeti sordum, dedim kendi doktorum 15. haftada baktı kesin olarak söylemedi ama arada çıkıntı gördü, erkek dedi dedim. Ama en doğru sonucun 16.haftadan sonra alınacağını biliyorum dedim. Sonra bir baktı bacak arasına, o neee kuku gördü Kızımız oluyor. Son 4 haftadır oğlumuz diye seviyorduk, adını Bora düşünüyorduk. Özür dilerim kızım benim

Doktorum muayene başından beri benim mutlu ve huzurlu anne olduğumu, bebeğinde bunu hissettiğini söyledi. Söylediği en önemli şey, mutlu olmamız gerektiği. Mutluluğun ve huzurun iyileştirme özelliği. Kendime çok iyi bakmışım falan. Acayip gaza geldim. Doktorum previanın son yıllarda giderek arttığını ve çok önemli bir hastalık olduğunu, kimsenin bilinçli olmadığını ve bu yüzden erken doğumların arttığını anlattı. Rekoru, 22 haftalık doğummuş. Roma'da turist bir çift fazla gezinmiş, sonra soluğu doğumda almış kadın, bu doktor doğurtmuş. Previada en önemli şeyin dinlenmek olduğunu, yürüme bile pek yapılmaması gerektiğini söyledi.

Böyle işte kızlar. Şimdi tüm dualarım her zamanki gibi sizinle :)

Canım geçmiş olsun, sen şimdi previayı düşünme bence. Zaten kanaman olduğu için sürekli dinlenmen lazım, kendini yormaman lazım. Previa olsan da yapılacak farklı bir şey yok. Kendine iyi bakarsan 20. haftalarda hatta 28. haftaya kadar düzelir. Benim de hem kanama bölgem vardı hem de previam vardı.19+4. günümdeyim, bugün doktora gittim her ikisinin de iyileştiğini öğrendim. Ama ben hep dinlendim ve kafama birşey takıp,kendi kemdimi yemedim. Moralini yüksek tut ve kendini yorma canım.

Ooo bu neguzel haber böyle... Darısı benim başıma... Benim kanama alanım gitti sıra plesentamda.. bende bu ara kendimi iyi hissediyorum ağrılarım çoktu bir haftadır hic yok... Inşallah bende güzel haberlerle gelirim..
Kızın oluyormuş canım çok sevindim.. eh alışveris başlasın yavaş yavaş....

Bende dün zidaya.ocom. ve unando dan bişeyler aldım zidaya dan aldiklarim sabah geldi çok güzeller... Bide organik atletler tulumlar o fiyata uygun geldi bana acaba begenirmiyim diye düşündüm ama çok güzeller bayıldım...

Teşekkürler canım.. cok güzel moral oldun bana.. Senin içinde cooookkk sevindim.. sen yine de istirahatine devam et fazla yorma kendinii.. İnşallah bende bi an önce atlatırm bu sorunu..

canım gozun aydın cok sevındım.allah herkese mutlu haberlerı duymayı nasıp etsın.

bundan sonra hep güzel haberlerle geleceksin buraya canım.doğuma kadar hastane olmayacak inşaALLAH.
çok sevindim.ben hep burdaki arkadaşların hepsi normale döner diye dua ediyorum.azraa,sen,pepukeden daha iyi bir haber geldi.Allah hepimizin yardımcısı olsun.kızım tek kaldı diyordum ama senin ki arkadaş olacak.
çok şükür tatlım..........

Sağol canım, inşallah sizlerden de teeek teek güzel haberler alacağız, inanıyorum buna. Sonuçta hepimiz durumumuzun farkındayız, tedbirli davranıp kendimize iyi bakıyoruz. Olacak bu iş :) Doktor bundan sonrası için en önemli şeyim rahim ağzı enfeksiyonlarından korunmak gerektiği. Özellikle yaz aylarında hijyenik olmayan havuzlardan hamilelerin çok mikrop kaptığını ve bunun rahim ağzı sorunlarına yol açıp, erken doğuma sebep olduğunu söyledi. Biraz akıntı olduğunu, dikkat etmem gerektiğini söyledi. Bu arada hep karından ultrason yaptı.

Bu doktoru çooook sevdim valla. Hem motive ediyor hem de güzel bilgilendiriyor. Hastanenin doğum odalarını gezdim. İki tip oda var. Standart ve Suit. Standart odada yatak ve yanında tek kişilik koltuk var, tabii banyosu da. Suit oda ise daha büyükmüş (göremedim hasta vardı) ve 2 tane 2 kişilik kanepe varmış. Suit olarak 2 odaları var, normal oda ise 5-6 dıydı sanırım. Temiz bir hastane. En önemlisi bebek yoğun bakımında SGK anlaşması var. Koç allianzlı fiyatı 1800 gibi birşeydi, suit olunca günlük 150 tl. fark. Hastane küçük ama temiz, beğendim. Şimdi erken doğum riskim kalktığı için bundan sonra hangi hastaneye devam edeceğimi bilemiyorum. Bu doktor 3 haftada bir çağırıyor. Doktor önümüzdeki 2 ay için bir doğum riski görmedi, her şey olması gerektiği gibi dedi.

Bir ay sonra falan alışverişe başlarım sanırım :) Bebeğin güzel günlerde giysin cicilerini.

Teşekkürler canım.. cok güzel moral oldun bana.. Senin içinde cooookkk sevindim.. sen yine de istirahatine devam et fazla yorma kendinii.. İnşallah bende bi an önce atlatırm bu sorunu..

canım gozun aydın cok sevındım.allah herkese mutlu haberlerı duymayı nasıp etsın.

Sağolun canlarım. Çok mutluyum valla. İlk hamileliğimi doya doya yaşıyamıyorum diye biraz üzülmüştüm. Şimdi tadına bakmanın zamanı. Eeeh tabii düzeldi diye cıvıtmayacağım Zaten hiç bir hamilenin kendini yormaması lazım. Dolayısıyla ben yine dikkatli davranacağım ama normal doğuma hazırlık olsun diye, kendimi yormadan yürüyüş yapmayı planlıyorum. İnşallah sizler de bir an önce rahatlarsınız kızlar. Yaaa son dört haftadır kızıma oğlum diyorduk, küsmez değil mi bize, biz onu çok seviyoruz Evet topicteki kız sayımız artıyor :)

hadi hayırlısı canım ... şuan ozaman normal doğumda yapabilirsin sanırım dimi?
beğendiysen orda devamet canım .. suit odaların farkını söyleyeyim sana ziyaretçilerin için ayrı bir oturma gurubu masası vs olan bi alanı var odadan ayrı benim gittiğim öyle daha doğrusu muhtemelen o şekildedir orasıda ... alıcak çok şey var canım ondna yavaştan başladım ben .. bide şimdi aldıkların çabuk küçülüyor bidahakilere yer açılsın dedim :))

Son düzenleme:
sizinde sürekli lekelenmeniz oluyo muydu ?

canım benim,bazı hamileler neredeyse doğana kadar kanama görüyor.kimisi 5-6 aya kadar devam ediyor.arkadaşım 6 aylık ikiz hamile,başından beri kanaması vardı.yeni geçti.bebekleri sağlıklı büyüyorlar.endişelenme.senin bünyen de böyle devam ettirecek canım.gör bak sağlıkla doğacak bebişin.

Evet canım şu an için normal doğuma engel durumum yok. Bu hastanenin suiti senin dediğin şekilde değil canım. Normal odaları biraz küçük, suitler normalden biraz daha büyükmüş. Öbür farkı da tekli koltuk yerine 2 li koltuk. Canım senin yine oğlundan kalan iyi kötü bir şeyler vardır, ben de hiç birşey yok.Yani alacağımız çooook şey var. Ama ben yine de 1 ay daha beklemek istiyorum. Hem kız olduğunu bir kez daha onaylamış oluruz. Kız olduğuna en çok babası sevindi, hoş herkes sevindi ama o başından beri kız hissediyordu

canım inşallah normal doğum yaparsın ne güzel olur valla .. senin ilk bebek olduğu için ikiside olur sana canım.. benimde bi kız olsa iyi olurdu ama nasip ikiside erkek... benim oğlanın beşiğini attım canım bide kıyafetler tabi uymuyo o yaz bebeğiydi buda kış... beşik değilde park yatak almayı düşünüyorum ...bebek arabaları pusetleri banyo küveti vs o tarz şeylerimiz var ...sen tabi ilk bebek olduğundan sıfırdan alış veriş yapıcaksın canım ... aman sağlıklı olsunlarda çok kıyafet hediyede geliyor... şimdi öbür aya ben park yatak nevresim yorgan alıcam.. daha fazla bişey almıcam yeteli şimdilik .. geriside doğunca.. benim dediğim suit odada genişti canım 2 bölümden oluşuyor bide bebek yeni oldundan oda çok kalabalık olmasın diye .. masa ve sandalye var 2 li 2 tanede tekli koltuk var ... öyle yani bi kapıdan giriyosun bi bölüm öyle bi kapıdan girincede bebekle annenin olduğu bölümü var koltuk lar ar refakatçi yatağı oluyor o koltuk .. yine masa ve sandalye var vs öyle işte orda bölüm olarak ayırmışlar... diğer odada kalanların ziyaretçileride genelde kolidorlardaki koltuklarda oturuyor :) çünkü bebek çok minik oldundan fazla kalabalık istemiyolar odada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…