- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.121
doğru söylüyorsun ama canım ben sancılarım düzene girdi her 20 dk bir belirmeye başladığında doktoruma randevu alıp saat 11 buçuğa almıştım randevuyu acil diye öyleyken saat 3 te muayeneye girebildim! muayenede doğum başlamış 4 cm açılma var acil büyük bir hastaneye gidin deişti ve biz 1 saat sonra diğer hastaneye acile gidip yatış yaptık herhalde 1 saat içinde plesanta previa olamaz diye düşünüyorum. zaten avukatım araştırıyor hekimler derneği başkanının hekimleri ile görüşecek bu konuyu hatta direk onların avukatı olan arkadaşları ile bağlantıya geçip. ben de el altından araştıracağım bakalım ama yarına kadar sabredemedim burada size sorayım dedim kafanızı da şişirdim sizin bunlarla uğraşmamanız gerekirken kusura bakmayın lütfen arkadaşlar ama lütfen benzer durumları yaşayanlar sessiz kalmasınlar ve dava sonuçlanırsa ya da gelişmeleri buradan yazacağım size haber vereceğim. çok teşekkür ederim cevaplarınız için
Ama o muayeneye girmez bence canım. Çünkü orada asıl konu açılmanın yani doğumun başlaması ve seni hemen doğuma başka hastaneye göndermesi. Asıl o günden önce en son kaç hafta önce gittin, bence o önemli. Yani doğumu yaptığın günden önce gittiğin son kontrol muayenesi kaç hafta önceydi.
canım 4 hafta vardı aralarında 4 hafta -da bir kontrole gidiyordum. yani ilk önce ultrason muayenesi yaptı orada göremezmiydi daha sonra yüzü değişti birden endiişelendi ve vajinal muayeneye aldı. sonra 4 cm açılma var dedi. acaba ilk ultrasonda göremezmiydi. birde ben 1 hafta önce öyle sıradan bir plikliniğin doktoruna gitmiştim kızımın hareketleri azaldı die onu görmek için oradada baş aşağı idi ve rahım ağzında idi kendisi daha 25. haftada ona da sordum bu normal mi diye normal bazen oraya geçebiliyorlar sonra konum değiştiriyorlar demişti
Benim ilk 9.cu haftada kahverengi lekelenme olarak başladı... Sonra 11.ci hftada şakır şakır bi kanamam oldu.. ardından da hep kahverengi lekelenmeler şeklinde geliyo.. 3. kutum progestan kullanıyorum su an 14.cü haftadyım ama hala kesilmedi bu lekelenmeler.. Doktorum her seferinde plasenta da pıhtı oldugunu ve bu kanamaların normal oldugunu söyüyo.. koyu renk oldugu sürece korkma diyo.. ben ama korkuyorum tabi doğal olarak.. acaba previa hastalıgı bende de olabilir mi ? varsa dabu haftalarda belli olur mu ?
Ooo bu neguzel haber böyle... Darısı benim başıma... Benim kanama alanım gitti sıra plesentamda.. bende bu ara kendimi iyi hissediyorum ağrılarım çoktu bir haftadır hic yok... Inşallah bende güzel haberlerle gelirim..Tünaydın güzel anneler,
Doktordan geliyorum veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Allah sizleri de benim gibi mutlu eder ve kabustan uyandırır inşallah. Kızlar bu hafta size hep demiştimya, kendimi çok iyi hissediyorum, ya kanama bölgem yok oldu ya da plasentam yukarı çıktı. Vücudum hissetmiş valla. Her ikisinden de kurtuldum2-3 gündür kendimi çok iyi hissediyordum, boşuna değilmiş, şimdi havalarda uçuyorum.
Bahçelievler aile hastanesinde (eski JFK) perinatolog Dr. Ali Utku Öz'e gittim. Önce bugüne kadar hangi testleri yaptırdığımı ve sonuçlarını sordu. Anlattım; ikili testimde risk düşük çıktı, şu an demir,balık yağı ve arada kalsiyum kullanıyorum, plasenta previa marginalis var, ayrıca kanama bölgem var dedim. Sonra muayeneye başladı. Bebeğimizin tüm organlarını tek tek inceledi, hepsi sorunsuz. Sonra cinsiyeti sordum, dedim kendi doktorum 15. haftada baktı kesin olarak söylemedi ama arada çıkıntı gördü, erkek dedi dedim. Ama en doğru sonucun 16.haftadan sonra alınacağını biliyorum dedim. Sonra bir baktı bacak arasına, o neeekuku gördü Kızımız oluyor. Son 4 haftadır oğlumuz diye seviyorduk, adını Bora düşünüyorduk. Özür dilerim kızım benim
Doktorum muayene başından beri benim mutlu ve huzurlu anne olduğumu, bebeğinde bunu hissettiğini söyledi. Söylediği en önemli şey, mutlu olmamız gerektiği. Mutluluğun ve huzurun iyileştirme özelliği. Kendime çok iyi bakmışım falan. Acayip gaza geldim. Doktorum previanın son yıllarda giderek arttığını ve çok önemli bir hastalık olduğunu, kimsenin bilinçli olmadığını ve bu yüzden erken doğumların arttığını anlattı. Rekoru, 22 haftalık doğummuş. Roma'da turist bir çift fazla gezinmiş, sonra soluğu doğumda almış kadın, bu doktor doğurtmuş. Previada en önemli şeyin dinlenmek olduğunu, yürüme bile pek yapılmaması gerektiğini söyledi.
Böyle işte kızlar. Şimdi tüm dualarım her zamanki gibi sizinle :)
Tünaydın güzel anneler,
Allah sizleri de benim gibi mutlu eder ve kabustan uyandırır inşallah. Kızlar bu hafta size hep demiştimya, kendimi çok iyi hissediyorum, ya kanama bölgem yok oldu ya da plasentam yukarı çıktı. Vücudum hissetmiş valla. Her ikisinden de kurtuldum2-3 gündür kendimi çok iyi hissediyordum, boşuna değilmiş, şimdi havalarda uçuyorum.
Bahçelievler aile hastanesinde (eski JFK) perinatolog Dr. Ali Utku Öz'e gittim. Önce bugüne kadar hangi testleri yaptırdığımı ve sonuçlarını sordu. Anlattım; ikili testimde risk düşük çıktı, şu an demir,balık yağı ve arada kalsiyum kullanıyorum, plasenta previa marginalis var, ayrıca kanama bölgem var dedim. Sonra muayeneye başladı. Bebeğimizin tüm organlarını tek tek inceledi, hepsi sorunsuz. Sonra cinsiyeti sordum, dedim kendi doktorum 15. haftada baktı kesin olarak söylemedi ama arada çıkıntı gördü, erkek dedi dedim. Ama en doğru sonucun 16.haftadan sonra alınacağını biliyorum dedim. Sonra bir baktı bacak arasına, o neeekuku gördü Kızımız oluyor. Son 4 haftadır oğlumuz diye seviyorduk, adını Bora düşünüyorduk. Özür dilerim kızım benim
Doktorum muayene başından beri benim mutlu ve huzurlu anne olduğumu, bebeğinde bunu hissettiğini söyledi. Söylediği en önemli şey, mutlu olmamız gerektiği. Mutluluğun ve huzurun iyileştirme özelliği. Kendime çok iyi bakmışım falan. Acayip gaza geldim. Doktorum previanın son yıllarda giderek arttığını ve çok önemli bir hastalık olduğunu, kimsenin bilinçli olmadığını ve bu yüzden erken doğumların arttığını anlattı. Rekoru, 22 haftalık doğummuş. Roma'da turist bir çift fazla gezinmiş, sonra soluğu doğumda almış kadın, bu doktor doğurtmuş. Previada en önemli şeyin dinlenmek olduğunu, yürüme bile pek yapılmaması gerektiğini söyledi.
bundan sonra hep güzel haberlerle geleceksin buraya canım.doğuma kadar hastane olmayacak inşaALLAH.Guzel anneler merhaba
cok sukur evımdeyım .ınsallah bır daha doguma kadar gıtmem .hastaneye her gıttıgımde ozellıkle dogum katında kalmıyorum.dogumhane kapısında alkıslar ,fotograf cekımı,mınıcık seslerı ıle aglamalarını duyunca sınırlerım bozuluyor acıkcası.zaten doktorum promosyon yapıcak uc yatısa bır yatıs hedıye:)
tatıl hasretı ceken arkadaslar ben bu yaz suyu ancak bardakta gorurum.sayet dus bıle dakıkalı olunca banada bu sıcaklarda cınnet getırmek kalıyor.benı dusunun ve dua eden herkes ıcın tskler allah hepımızı bebeklerı ıle sagsalım kurtarsın.
çok sevindim.Tünaydın güzel anneler,
Ooo bu neguzel haber böyle... Darısı benim başıma... Benim kanama alanım gitti sıra plesentamda.. bende bu ara kendimi iyi hissediyorum ağrılarım çoktu bir haftadır hic yok... Inşallah bende güzel haberlerle gelirim..
Kızın oluyormuş canım çok sevindim.. eh alışveris başlasın yavaş yavaş....
Bende dün zidaya.ocom. ve unando dan bişeyler aldım zidaya dan aldiklarim sabah geldi çok güzeller... Bide organik atletler tulumlar o fiyata uygun geldi bana acaba begenirmiyim diye düşündüm ama çok güzeller bayıldım...
Teşekkürler canım.. cok güzel moral oldun bana.. Senin içinde cooookkk sevindim.. sen yine de istirahatine devam et fazla yorma kendinii.. İnşallah bende bi an önce atlatırm bu sorunu..
canım gozun aydın cok sevındım.allah herkese mutlu haberlerı duymayı nasıp etsın.
bundan sonra hep güzel haberlerle geleceksin buraya canım.doğuma kadar hastane olmayacak inşaALLAH.
çok sevindim.ben hep burdaki arkadaşların hepsi normale döner diye dua ediyorum.azraa,sen,pepukeden daha iyi bir haber geldi.Allah hepimizin yardımcısı olsun.kızım tek kaldı diyordum ama senin ki arkadaş olacak.
çok şükür tatlım..........
benimde oluyordu sık sık kanamam geçen ayın 14 dünde oldu en son... şimdilik asayiş berkemalsizinde sürekli lekelenmeniz oluyo muydu ?
hadi hayırlısı canım ... şuan ozaman normal doğumda yapabilirsin sanırım dimi?Sağol canım, inşallah sizlerden de teeek teek güzel haberler alacağız, inanıyorum buna. Sonuçta hepimiz durumumuzun farkındayız, tedbirli davranıp kendimize iyi bakıyoruz. Olacak bu iş :) Doktor bundan sonrası için en önemli şeyim rahim ağzı enfeksiyonlarından korunmak gerektiği. Özellikle yaz aylarında hijyenik olmayan havuzlardan hamilelerin çok mikrop kaptığını ve bunun rahim ağzı sorunlarına yol açıp, erken doğuma sebep olduğunu söyledi. Biraz akıntı olduğunu, dikkat etmem gerektiğini söyledi. Bu arada hep karından ultrason yaptı.
Bu doktoru çooook sevdim valla. Hem motive ediyor hem de güzel bilgilendiriyor. Hastanenin doğum odalarını gezdim. İki tip oda var. Standart ve Suit. Standart odada yatak ve yanında tek kişilik koltuk var, tabii banyosu da. Suit oda ise daha büyükmüş (göremedim hasta vardı) ve 2 tane 2 kişilik kanepe varmış. Suit olarak 2 odaları var, normal oda ise 5-6 dıydı sanırım. Temiz bir hastane. En önemlisi bebek yoğun bakımında SGK anlaşması var. Koç allianzlı fiyatı 1800 gibi birşeydi, suit olunca günlük 150 tl. fark. Hastane küçük ama temiz, beğendim. Şimdi erken doğum riskim kalktığı için bundan sonra hangi hastaneye devam edeceğimi bilemiyorum. Bu doktor 3 haftada bir çağırıyor. Doktor önümüzdeki 2 ay için bir doğum riski görmedi, her şey olması gerektiği gibi dedi.
Bir ay sonra falan alışverişe başlarım sanırım :) Bebeğin güzel günlerde giysin cicilerini.
sizinde sürekli lekelenmeniz oluyo muydu ?
hadi hayırlısı canım ... şuan ozaman normal doğumda yapabilirsin sanırım dimi?
beğendiysen orda devamet canım .. suit odaların farkını söyleyeyim sana ziyaretçilerin için ayrı bir oturma gurubu masası vs olan bi alanı var odadan ayrı benim gittiğim öyle daha doğrusu muhtemelen o şekildedir orasıda ... alıcak çok şey var canım ondna yavaştan başladım ben .. bide şimdi aldıkların çabuk küçülüyor bidahakilere yer açılsın dedim :))
Evet canım şu an için normal doğuma engel durumum yok. Bu hastanenin suiti senin dediğin şekilde değil canım. Normal odaları biraz küçük, suitler normalden biraz daha büyükmüş. Öbür farkı da tekli koltuk yerine 2 li koltuk. Canım senin yine oğlundan kalan iyi kötü bir şeyler vardır, ben de hiç birşey yok.Yani alacağımız çooook şey var. Ama ben yine de 1 ay daha beklemek istiyorum. Hem kız olduğunu bir kez daha onaylamış oluruz. Kız olduğuna en çok babası sevindi, hoş herkes sevindi ama o başından beri kız hissediyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?