• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

inşallah güzel sonuçlarını yazarsın burdan.bendede var kansızlık.ve bu beni çok yoruyor.günde 3 tane kan ilacı alıyorum.bi problem olduğunu sanmıyorum.içini ferah tut.

bende hep var o sorun ilk gebeliğimdede vardı.. tabi gebeliktede çok artıyo .. bende kullanıyorum kan hapı... 6 sında gidiyimde bi tabiki yazarım sonucu mutlaka ... şeker yüklemede yaptırıcam ogün :)) ana oğul pek tatlıyız sanırım ilkindede vardı bundada çıkabilir :)) çünkü bana drum doğumumu yaptıktan 6 ay sonra şeker yükleme yaptırmamı önermişti yaptırdım ozaman gizli şeker var dediler .... yine istedi dr tabi biliyo çıkıcanıda 50 lik verdi busefer bakalım şekeri kestim zaten şuanki durumu görmek istiyo sanırım ..

kızlar benim ilk oğlumda 16.haftadan sonra ilişki yasaktı.ama şimdi doktor bişey söylemedi.bende sormayı unuttum.marjinaldede ilişki yasakmı.

valla bana en son kanamam oldunda yasaklamıştı .. son olarak bişey demedi ben hala o yasakla takılıyourm ben sormadım oda bişey demedi .. ama 6 sında bunuda not alayım yazayım bikenara sorarım.. okadar çok şey giriyoki araya bazen soracağımı unutup tel açıyorum direk artık sesimden tanıyo beni dr :)) düşün yani nekadar aradığımı .. ama karar aldım aramıyorum artık :)) bıraktım şu pipiriklenme huyumu ..

kızlar benim ilk oğlumda 16.haftadan sonra ilişki yasaktı.ama şimdi doktor bişey söylemedi.bende sormayı unuttum.marjinaldede ilişki yasakmı.

Canım benim doktorum 16. haftadan sonra yasakladı. Zaten 15. hafta gibi denemiştik, vücudum kendi kendine yasaklamıştı :52::52::52::52:

doktorum kesinlikle yasak dedi bana canım kanamayı tetikler diye:17::17::17:
Ay aman isterse çıkmasın keyfî bilir... Ben tatil istiyorum en acilinden dr gidebilirsin desin bende gidiyim.. inan valla plesentayi takmıyorum bile orda rahatsa istediği kadar durabilir..yeterki tatile gitmemi engellemesin...

:1::1::1::1:canım ya benimde kızım var doktor otobanda gidersen bişey olmaz dedi burda otobanı nerden bulayım kızım denize gitmek istiyor sabahtan beri yedi beni eşim 12 saat işte sıcaktan biryerede çıkmıyoruz arabayada eşim olmadan binemem o çok dikkaltli kullanıyor hoplatmasın diye napıcaz bilmem bende bunaldım ama napalım allah beterinen korusun birde şeker diyetine başladım meyveli yoğurlar falan canımda nasıl bakl.... istiyor anlatamam:39::39::39::39:

Kızlar bahçelievlerdeki eski JFK hastanesi acıbadem grubuna geçmiş,adı Bahçelievler aile hastanesi olmuş ve bebek yoğun bakımında SGK geçiyor. Bu hastaneden Ali utku öz hakkında iyi şeyler okudum. Şimdi şu noktada kararsızım, medicana mı? eski JFK (aile hastanesi) mi? yok mu hiç duyumlarınız. Bahçelievler medicanada doktor da seçemedim daha :(ooof çok sıkıldım yaa.

doktorum kesinlikle yasak dedi bana canım kanamayı tetikler diye:17::17::17:

:1::1::1::1:canım ya benimde kızım var doktor otobanda gidersen bişey olmaz dedi burda otobanı nerden bulayım kızım denize gitmek istiyor sabahtan beri yedi beni eşim 12 saat işte sıcaktan biryerede çıkmıyoruz arabayada eşim olmadan binemem o çok dikkaltli kullanıyor hoplatmasın diye napıcaz bilmem bende bunaldım ama napalım allah beterinen korusun birde şeker diyetine başladım meyveli yoğurlar falan canımda nasıl bakl.... istiyor anlatamam:39::39::39::39:

ehhe odertten bendede var .. ama ben diyet yapmıyorum :)) zaten şekeri kesmiştim .. gerçi şeker yükleme yapılcak onda sonra sanırım dr açlık tokluk şeklinde takip edicek gerek görürse vericek .. zaten benim gebelik diyeti listemde var :D hastanedekilerle akraba oldum gide gele .. bide diyetisyene para vermiyim diye.. testlerimi verip tanıdık birine diyetisyenden listemi bilem aldım :))) bende bu tatil işiyle kafayı bozdum sanırım kimseyi takmayıp gidicem gibime geliyo :))

Kızlar bahçelievlerdeki eski JFK hastanesi acıbadem grubuna geçmiş,adı Bahçelievler aile hastanesi olmuş ve bebek yoğun bakımında SGK geçiyor. Bu hastaneden Ali utku öz hakkında iyi şeyler okudum. Şimdi şu noktada kararsızım, medicana mı? eski JFK (aile hastanesi) mi? yok mu hiç duyumlarınız. Bahçelievler medicanada doktor da seçemedim daha :(ooof çok sıkıldım yaa.

canım tavsiye aldıysan birinden git bi dene aklına yatanda karar kıl kendin ... medicanadada aynı küvöz ücretsiz ordada öyleyse kriterin dr dan menun kalıp kalmam olayın olsun ..

Medicana bahçelievler kadrosu, tanıdığınız iyi doktor var mı?
[TABLE="class: hekimformvaluedetail"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD] Ali Süha Sönmez[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Eylem Yıldırım
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Düzgün Korkmaz
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Bekir Savaş Aksoy
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Özlem Dülger
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Ergün Eriçek
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Bunlar da medical park bahçelievler kadrosu, tavsiyelerinize ihtiyacım var
Emine Ergül
Fazile Akyüz Gölgeci
Hale Uzer
Nadide Korkut
Suat Süphan Erşahin

Şekercim yazdıklarından sadece düzgün bey ve nadide hanımı tanıyorum.düzgün beyi gözüm tutmuştu,sevecen,ilgi alaka gösteren biri.ama nadideyi pek tavsiye etmiyorum.arkadaşım daha iyi tanıyor hamileyken diyet yaptıran kilo takintısı had safhalarda olan enteresan biri.ben seneler evvel gitmiştim spiral taktırmaya.

ehhe odertten bendede var .. ama ben diyet yapmıyorum :)) zaten şekeri kesmiştim .. gerçi şeker yükleme yapılcak onda sonra sanırım dr açlık tokluk şeklinde takip edicek gerek görürse vericek .. zaten benim gebelik diyeti listemde var :D hastanedekilerle akraba oldum gide gele .. bide diyetisyene para vermiyim diye.. testlerimi verip tanıdık birine diyetisyenden listemi bilem aldım :))) bende bu tatil işiyle kafayı bozdum sanırım kimseyi takmayıp gidicem gibime geliyo :))

canım ben kanama olur diye çok korkuyorum aksine bu yaz doğum günleri düğünleer gezmelr hepsi çok kayınvalidemler birazdan düğüne gidecekler biz ilçedeyiz çanakkaleye 1 saatlik oyüzden arabayla gidilecek herşeyi kaçırmış bulunmaktayım kısmettttttt canım benim 179 çıktıya şekerle ilk defa karşılaşıyorum korkuyorum bebeğe bişey olur diye kepek ekmeği her öğünde birde klasik diyet peynir domates falan ara öğünlerde yoğurt meyve şeker ve tuz hiç yok sarılık olurmuş bebek senin bilgin varmı birde neden gebelikte şeker çıkar hiç tatlı yemiyordum meyve dışında:56:

canım ben kanama olur diye çok korkuyorum aksine bu yaz doğum günleri düğünleer gezmelr hepsi çok kayınvalidemler birazdan düğüne gidecekler biz ilçedeyiz çanakkaleye 1 saatlik oyüzden arabayla gidilecek herşeyi kaçırmış bulunmaktayım kısmettttttt canım benim 179 çıktıya şekerle ilk defa karşılaşıyorum korkuyorum bebeğe bişey olur diye kepek ekmeği her öğünde birde klasik diyet peynir domates falan ara öğünlerde yoğurt meyve şeker ve tuz hiç yok sarılık olurmuş bebek senin bilgin varmı birde neden gebelikte şeker çıkar hiç tatlı yemiyordum meyve dışında:56:

valla neden çıktığını bilmiyorum.. genelde gebelik şekeri olanlarda bebek ve anne çok kilo alırmış ... ben almadım ilk gebeliğimde ama bunda maşallhım var .. ilkinde sadece 2 kilo aldım bunda yatıyorum sürekli ondna sanırım aldım başımı gittim..benim oğlum günüden önce kilolu doğdu bazen dr risklerinden bahsediyodu kilolu olmasının ama maşallahı vardı hiç bi sorunu yoktu sarılık bile olmadı yani .. ben tuz falanda kesmedim hiç... bazen gebelikte çıkan şeker gebelik bitiminde kaybolurmuş .. ama benim doktorum 6 ay sonrası illaki şeker yükleme yaptır demişti bende meğerse gizli şekerde varmış öylece çıktı yani ortaya... senin dr da sana diyebilir kontrol ettir diye ..senin tansiyonla şişlik sorununmu vardı?

Canım benim kardeşim 4 sene evvel jfkda sezaryenle doğum yapmıştı ve memenun kalmiştık.ben de kızimı bebekken oraya gotürüyordum.şimdi el değiştirmişse daha farklı olmuştur.benim arkadaşım bir zamanlar orada halkla ilişkilerde calışıyordu ona sorayım bilgisi varmıdir diye istersen.medicanada da düzgün beye git seveceğini umuyorum.onemli olan işini iyi yapması tabiki.geçen sene bir ahbabım da previaliydı o hastanede bir kadına gidiyordu sanırım adı fatmaydı adını listede göremedim belki ayrılmıştır kadından çok memnundu düzgün beyle ameliyatını yaptılar zamanında doğurdu rahmini almaya önceden karar vermişlerdi hiç riske atmadılar kadının 3.çocuğuydu başka istemiyordu bebeği de rahmi de aldılar kadin öyle istedi.ameliyat ta başarïlı geçti.demekki düzgün bey de tecrübeli biri

valla neden çıktığını bilmiyorum.. genelde gebelik şekeri olanlarda bebek ve anne çok kilo alırmış ... ben almadım ilk gebeliğimde ama bunda maşallhım var .. ilkinde sadece 2 kilo aldım bunda yatıyorum sürekli ondna sanırım aldım başımı gittim..benim oğlum günüden önce kilolu doğdu bazen dr risklerinden bahsediyodu kilolu olmasının ama maşallahı vardı hiç bi sorunu yoktu sarılık bile olmadı yani .. ben tuz falanda kesmedim hiç... bazen gebelikte çıkan şeker gebelik bitiminde kaybolurmuş .. ama benim doktorum 6 ay sonrası illaki şeker yükleme yaptır demişti bende meğerse gizli şekerde varmış öylece çıktı yani ortaya... senin dr da sana diyebilir kontrol ettir diye ..senin tansiyonla şişlik sorununmu vardı?

yok bende ilk kızımda 75 le kaldım 81 le doğuma grdim kızımda 3550 gram doğdu inşallah benimde kaybolur doktorda geçici demişti dikkat edersen sorun çıkmaz dedi şimdide 73 le kalmışım doktorun tartısında 77 geldim 4 kg aldım yani

Son düzenleme:
yok bende ilk kızımda 75 le kaldım 81 le doğuma grdim kızımda 3550 gram doğdu inşallah benimde kaybolur doktorda geçici demişti dikkat edersen sorun çıkmaz dedi şimdide 73 le kalmışım doktorun tartısında 77 geldim 4 kg aldım yani

Banda öyle demişti dr ama öyle olmadı... Inşallah öyle olur...

merhaba arkadaşlar.benimde ilk hamileliğimde plasenta previa totalis vardı.33. haftada doğum yaptım.oğlum şimdi 9 yaşında.ve ben ikinci oğluma hamileyim.ayrıntılı usg yaptırdım bugün.plasenta previa olduğum kesinleşti.ama total değil şükür.marjinalmiş.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.inşallah sağlıklı doğumlar yaparız.ALLAHım inşallah 36-37. haftaları görürüm.dualarım sizinle kızlar.sizde benim için dua edin lütfen.
totalistten sonra marjinal daha iyi.inşaALLAH sağlıkla sonuna kadar gideriz canım.
doğumdan sonraki yaşadıkların daha zor.Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Arkadaslar selam 1 gunde bayaga mesaj gelmis. benim durumu soran olmus. benim de previa. İçim aciyo kizlar.dun yaz okulunda kizimin uzerine egitmen bozuntusu dusmus. bana oyle demediklerinden sadece incinme dusuncesiyle yasam hastanesine goturulmesini kabul ettim. ogretmeniyle gittim. kirikmis. hemen ilgisiz hastaneden cikip acibademe goturduk. bu durumda kucagama da alamiyorum,rontgene giremiyorum cok zor bir gun gecirdik. eşim anca yetisti vs. diyecegim su ki, yaşam hastanesi acile almiyor. doktor yok diyor. o an zaten ugrasmadan odeyip cikiliyor. pazartesi gunu sikayet edicem. daha fa acil olabilecek hastalar icin. okula en yakin hastane yasamdi. ve kol kirik. oradan acibademe gittim. yatarak sigortam acili karsiliyor onunla odedim.aksini kabul etmiyor ve bu civardaki en yakin en iyi hastane oldugu icin bozusamam. okuldan da alirim ama derdimin para olmadigini anlatip sadece sikayetci olucaz. ayrintiya girip kafa sisirmeyim de cok ihmalleri var. neyse...bu acilleri sgk ya odetmek her yigidin harci degil sanirsam. ben kesinlikle oyle durumlarda ki mevzu kizimsa ugrasmazmisim.
Sevgiler
canım beniim çok geçmiş olsun yavrucağa.her hastane işe yaramıyor maalesef.ben de aciil gittiğim hastanemde polikliniğe işlem yaptırıldım.yatış vs. oldu 2 kez.yasayı da bilmediğimden normal muayene gibi yapıldı işlemlerim.800 tl ödedim.acil işlemi yapmadıklarında alamıyorum paramı.acil kanamyla gitmiştim üstelik.
Al bendende okadar. Bu belim tutulup duruyor sürekli derdim yetmezmiş gibi...ağrı sızı yatmaktan gına geldi...kanama olur yat düzelir tamam yatma oh demeye fırsat kalmadan bel tutulur yine yat...bu hamilelikte bisey oldu bu belime 2 gun iyi 5 gün kötü... 1 kilo 700 gr almışım dr kızdı ama yattım dedim ozaman normal dedi. Oglumda 2 kilo almıştım 9 ayda ne guzel bi hamilelikti kiymetini anlamamidim ozaman.. allah yardımcımız olsun...
12 kil alma hakkımız var kızlar.buna previayı da eklersek yata yata ne olur bilinmez.ben genelde 12 kiloyla bitirdim diğer hamileliklerimi.bundA şimdiden 7 kilo aldım.kan iğnesi yaptırdım uzun süre.ayrıca tuzlu yedim işte tansiyon düşmesin diye.midem çok kötü ve kimi zamanda çok bitkin olduğumdan basit yemekler yedim.pek dikkat de etmedim o süre zarfında.hamilelik öncesinde de hem spor yaıyordum,hem de dikkat ediyodum.birden hepsini bırakıp hareketsiz kalınca normal.
kızlar ben ara ara yazıyorum.kopukluk olabilir.işten kaçamak bir kaç dakika yapabiliyorum.
doplere girdim,geldim.bu üç boyutlu değil oğlumda girdiğim gibi.ama kızım sağlıklı çok şükür.plesanta AYNI YERİNDE SABİT duruyor.

12 kil alma hakkımız var kızlar.buna previayı da eklersek yata yata ne olur bilinmez.ben genelde 12 kiloyla bitirdim diğer hamileliklerimi.bundA şimdiden 7 kilo aldım.kan iğnesi yaptırdım uzun süre.ayrıca tuzlu yedim işte tansiyon düşmesin diye.midem çok kötü ve kimi zamanda çok bitkin olduğumdan basit yemekler yedim.pek dikkat de etmedim o süre zarfında.hamilelik öncesinde de hem spor yaıyordum,hem de dikkat ediyodum.birden hepsini bırakıp hareketsiz kalınca normal.
kızlar ben ara ara yazıyorum.kopukluk olabilir.işten kaçamak bir kaç dakika yapabiliyorum.
doplere girdim,geldim.bu üç boyutlu değil oğlumda girdiğim gibi.ama kızım sağlıklı çok şükür.plesanta AYNI YERİNDE SABİT duruyor.

selam canım.kızının iyi olmasına çok sevindim maşallah,inşallah kazasız belasız gecer bu günler.seninki total değildi sanırım.pis plasenta bu plasentaları yerinden söküp dövüp sövmek istiyorum yaa.çok üzüyolar bizi.inşallah sonunda seviniriz de bebeklerimiz doğup büyüdüğünde onlara anlatacak doğum hikayelerimiz olur bu yaşadıklarımız.

Çok iyi kilo almışsın canım bence gayet az.ben daha bu haftada 4 kg aldım.habire yatmaktan.bir de yemek yapamıyorum aperatif şeyler yemekten böyle oldum.bir de şişiyorum fazla tuzlu yemememe rağmen.yapımmeselesi herhalde.

kızlar bugün kızım bana demezmi anne sen ölürsen ben naparım bende gözler doldu onda öyle olurmu kızım bişey olmaz allah korusun dedim ben ozaman babanemin kızı olurum dedi çok sever onu hala yüzüne baktıkça ağlıyorum tutamıyorum kendimi halbuki biraz yukarı çıkmış dedi doktorum korkum geçmeye başlamıştı tekrardan ger geldi:14::14::14::14:

Back