• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Haklısın canım bana da herşey yasak bir de bnm çok ağrım oluyor 1 kere eğilsem bile 1 saat ağrı çekiyorum ev temizledim azcık şimdi bel kasık ağrısından kıvranıyorum annem ve eşimden gizli gizli yapıyorum desem ya da görseler kızıyorlar biz yaparız diye ama duramıyorum :/
Dikkat et cnm bugun konturolden geldim marjinallerin cogu yukari cekilebilir. Ancak bir poset dahi tasima dedi.arastirma hastanesi.

Marjinal olanlari doktor cok takmiyoruz 30. Haftalara kadar. Kesin previa diyemeyiz. Sen takma kendine zejmhir etme ama agir kaldirma kesinlikle dedi.

Dikkat et cnm bugun konturolden geldim marjinallerin cogu yukari cekilebilir. Ancak bir poset dahi tasima dedi.arastirma hastanesi.
Ediyorum ama tabi az mı çok mu tartışılır işte illa ki bişeyler taşıyorum 2 yaşında oğlum var çok nadir de olsa kucağıma alıyorum uzanıyorum çoğu vakitte

Marjinal olanlari doktor cok takmiyoruz 30. Haftalara kadar. Kesin previa diyemeyiz. Sen takma kendine zejmhir etme ama agir kaldirma kesinlikle dedi.
Bana da öyle gelmişti canım takmıyorlar gibi yani çünkü az bile olsa çekilme ihtimali var ve hafta küçük olunca bizim daha kesin açıklama yapmıyorlar istirahat et diyorlar

Kızlar 26 . Haftadayım..plasenta previa marjinalis dendi.. benim çok kasılmam var aşırı dercede.sizinde öyle mi ?? Doktorum 30. Haftaya kadar çıkabilir dedi. Bekliyorum insallah cikar.
Kasılma derken bebek bir yerde toplanıp sertleşiyor gibi mi ? Benim çok ağrım oluyor sadece

Çok geçmiş olsun canım benimde plesenta previa ama hangi aşaması oldugu 2 hafta sonra anlaşılacak. Yaklasık 1.5 aydır sa her hafta kanamam var. Sürekli yatıyorum. Senin haftana gelmek benim için rüya gibi. Maşallah kocaman olmuş hiç üzülme hayırlısıyla doğar inşallah bebiş vaktinde
Amin insallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımiza ewlatlarimizi sende dikkat et hiç bi iş yapma bu iş te en iyisi üniversite hastaneleri unutmayın

Merhaba , yaklaşık 20. Hafta da bebeğimin eşinin önde olduğu söylendi zamanla yukarı çıktı Ama normal doğum yine tehlikeliydi, 30. Haftadan sonra perinataloga gittim. 38+5 te deneyimli bir doktorda sezeryanım oldu. Total değildi benim durum aşağı eğilimli ama yine de Previa ydı. Hiç kanamam olmadı ama çok dikkat ettim. Bunları yazmamın sebebi hamileliğim boyunca kendimi yedim bitirdim birşey olacak diye hamileliğimi zehir ettim. Previa teşhisi koyulmuş arkadaşlar Korkmayın , sadece dikkat edin ağır iş yapmayın. En kötü sezeryan olursunuz.

Merhaba , yaklaşık 20. Hafta da bebeğimin eşinin önde olduğu söylendi zamanla yukarı çıktı Ama normal doğum yine tehlikeliydi, 30. Haftadan sonra perinataloga gittim. 38+5 te deneyimli bir doktorda sezeryanım oldu. Total değildi benim durum aşağı eğilimli ama yine de Previa ydı. Hiç kanamam olmadı ama çok dikkat ettim. Bunları yazmamın sebebi hamileliğim boyunca kendimi yedim bitirdim birşey olacak diye hamileliğimi zehir ettim. Previa teşhisi koyulmuş arkadaşlar Korkmayın , sadece dikkat edin ağır iş yapmayın. En kötü sezeryan olursunuz.

Gözünaydın canım sağ salim atlatmışsınız darısı bize inşallah..Haftanda çok iyimiş zamanında olmuş doğumun..
Benim tek korkum plasenta eski sezaryen yerimdeymiş o yüzden kanama riskin var doğum sırasında dedi doktor o ihtimalden korkuyoruz tabi eski sezaryen yerinde olunca yapışma ihtimali de oluyormuş aklım fikrim doğumum da şuan sezaryenim nasıl geçicek filan

arkadaşlar ben daha önce pl.prev.nedeniyle erken doğum yaptım.şimdi yine var.o zaman oğlum küveze girmişti ciğerleri gelişmediği için.ve yoğun kan yuttuğu için.şimdi ikincide aynı sorunları yaşamak istemediğim için 28 ve 32 de ciğer geliştirici iğne yaptırayım diyorum önlem olarak.aranızda yaptıracak olan var mı.doktor kararı bana bıraktı.ama ben karasızım.siz ne yapcaksınız
İkinci dogumunuzu kaçıncı haftada yaptınız ögrenebilirmiyim

merhaba herkese. bugün detaylı ultrasonum vardı. plesantanın aşağıda olduğunu söyledi. ilk bebeğimi 23. haftada rahim ağzı yetmezliğinen kaybettim. şimdi ki hamileliğimde 16. haftamda serklaj yapıldı. acaba bu durumda plesantanın aşağıda olması sorun olur mu? böyle birşey yaşayan var mı?

Kızlar plesanta previa totalis olmuş biri olarak söylüyorum..lütfen hafife almayın bikerden bişe olmaz demeyin cok zor bi süreç 30 haftaya agrılarla geldim sonrası hep kanama ve kasılma neyseki 35 haftayı tamamladım doktorum bu konuda uzmandı ..lütfen uzanın imkanınız varsa hiç kalkmayın

Merhabalar yeni üyeyim. Sezaryen doğum bir kızım var 1 yaşında sayılır ayrıca 20+2 günlük gebeyim. Bugün doktora gittim ve plasenta önde sezaryen dikiş yerine yapışmış dedi. Doğumu devlet hastanesi gibi donanımlı bir hastanede yaptır kanama olabilir vs .... dedi, korku aldı beni. Yapışık olup sağlıklı doğum yapan var mı aranızda içim çok karardı arkadaşlar aydınlanmak istiyorum...

Back