• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. doktorunuza güvendiğinizi söylemişsiniz bu zaten en önemli olanı. O halde gerilmenize gerek yok. Hamilelikte insan çok duygusal oluyor anlıyorum ben de aynı süreci yaşadım. Ama geçti çok şükür sizin de öyle olacak o yüzden pozitif olun hep. Bu konuya çok takılmadan kafa dağıtıcı şeyler yapın. Sosyallesin. Bebeğinizi düşünün. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın. Ben epidural oldum; ama doktorum farketmez dedi genel anestezi de bir seçenekti. O yüzden anestezi kısmına da takilmayin. Zaten bebek doğduktan sonra beni uyuttu Dr. ameliyati bitirmek için. Sonuçta yine uyumus oldum son safhada.
İnşallah Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi. Yürekten sevgilerimle.

Ayy resmen umut oldunuz ben de totalisim üstelik doğumun nerde olacağı belli değil çünkü bulunduğum ildeki üniversitede kan bankası yok yapışma net belli değil ama damarlanma var gibi muhtemelen yapışık yani iki gündür neler kuruyorum kafamda üstelik epidural olmuşsunuz ki totalis olanlarda hep genel anestezi yapıyorlar ondan bile korkuyorum resmen mutlu oldum hikayenizi okuyunca umarım ben de sizin gibi sorunsuz atlatirim

Merhabalar kızlar. Benimde plasenta previam vardı yakın zamana kadar. ayrıntılı ultrasonda alt segmentteydi ve normal dogum olamayacagını söylediler bu şekilde devam ederse. 33. hafta da artık normale döndüğünü öğrendim. yani son ana kadar düzelme umudu var bu durumun.

Ben saglikli bir dogum yaptim. Ara ara kanamalarim oldu ve benim agrim tum hamileligim surecince devam etti. Donanimli ama gercekten cok ilgisiz rezil bir hastanede dogumumu gerceklestirdim. Onemli olan doktorununuz. 32.-33. Haftada plesantsnin yukariya ciktigi 3 tanidigim var. Saglikli dogumlar

Kizlar insallah cevap verirsiniz ben 12+2 de sabah 4:30 da uyandim kan icindeyim acilw gittik bebek iyiydi sukur pazar oldugu icin ertesi gun kendindr uma gidebildim 20 gun istirahat verdi evdeyim hala kahve lekelerim var malesef :( bugun 14+2 yiz dr plesentanin asagida oldugunu soyledi sizce yukari cikarmi ise baslamam lazim masabasi ayakta degilim yorulmuyorumda sizce sakincasi olurmu

Kizlar insallah cevap verirsiniz ben 12+2 de sabah 4:30 da uyandim kan icindeyim acilw gittik bebek iyiydi sukur pazar oldugu icin ertesi gun kendindr uma gidebildim 20 gun istirahat verdi evdeyim hala kahve lekelerim var malesef :KK43: bugun 14+2 yiz dr plesentanin asagida oldugunu soyledi sizce yukari cikarmi ise baslamam lazim masabasi ayakta degilim yorulmuyorumda sizce sakincasi olurmu

Merhaba 14. haftada benım de boyle olmustu,4 gun hastahanede kaldım istirahatla kanamalar durdu fakat kahverengı lekeler devam etti ,kahverengilerden korkmayın moral bozuyor ama eskı kanamalar oldugundan tehlıkelı degıl kırmızı oldugunda hemen doktorunuza gıdın 2 kg dan fazla bır sey kaldırmayın,uzun sure ayakta kalmayın ve asla comelmeyın, eğilip comelmek benım kanamalarımı hep tekrardan baslattı, 25. haftaya kadar korkarak gecırdım hep, 25. haftada doktor erken dogum rıskın bıttı plesenta yukarı cıkmıs dedı ve lekeler de akabınde bıttı.24. haftaya kadar net plecanta prevıa denemez o yuzden bekleyın, masa bası ıs sarsmaz ama ayakta kalmamanız gerek cekmecelere egılmeyın bıraz dıkkat ve ozenle daha az rısksız gecebılıyor bır de demırınıze muhakkak baktırın.

Merhaba 14. haftada benım de boyle olmustu,4 gun hastahanede kaldım istirahatla kanamalar durdu fakat kahverengı lekeler devam etti ,kahverengilerden korkmayın moral bozuyor ama eskı kanamalar oldugundan tehlıkelı degıl kırmızı oldugunda hemen doktorunuza gıdın 2 kg dan fazla bır sey kaldırmayın,uzun sure ayakta kalmayın ve asla comelmeyın, eğilip comelmek benım kanamalarımı hep tekrardan baslattı, 25. haftaya kadar korkarak gecırdım hep, 25. haftada doktor erken dogum rıskın bıttı plesenta yukarı cıkmıs dedı ve lekeler de akabınde bıttı.24. haftaya kadar net plecanta prevıa denemez o yuzden bekleyın, masa bası ıs sarsmaz ama ayakta kalmamanız gerek cekmecelere egılmeyın bıraz dıkkat ve ozenle daha az rısksız gecebılıyor bır de demırınıze muhakkak baktırın.
Bende comelerek lavabonun yerini silmistim ondan sonra zaten patladi valla :( simdilik dinleniyorum cok sukur ama lekeler tam gaz devam insallah yukari cikar rahatlarim Allah iyie tsin hepimizi

Slm arkadaşlar 8+4 üm ben de.haftada bir defa kahverengi lekelenmem oluyordu şimdi ise üç gündür kesintisiz devam ediyor bir ped dolduracak kadar olmasa da miktarı ve sıklığı arttı malesef .Dün gittiğim doktor bana plasentanın aşağıda olduğunu,kahverengi lekelerime büyük olasılıkla onun sebep olduğunu söyledi.Bu durumun düzelmesi için ne yapmalı ya da ne yapmamalıyım dedim hiçbişey dedi ,sadece dua edeceksin :KK43: istirahate bile gerek duymadı.gittipim doktor da Bayağı rağbet gören bir Prof .kızlar napıcam ben ya çok korkuyorum bu durum düşüğe neden olur mu Allah korusun ? Ve lekelerin artmasının sebebi sizce ne Olabilir ?

Slm arkadaşlar 8+4 üm ben de.haftada bir defa kahverengi lekelenmem oluyordu şimdi ise üç gündür kesintisiz devam ediyor bir ped dolduracak kadar olmasa da miktarı ve sıklığı arttı malesef .Dün gittiğim doktor bana plasentanın aşağıda olduğunu,kahverengi lekelerime büyük olasılıkla onun sebep olduğunu söyledi.Bu durumun düzelmesi için ne yapmalı ya da ne yapmamalıyım dedim hiçbişey dedi ,sadece dua edeceksin :KK43: istirahate bile gerek duymadı.gittipim doktor da Bayağı rağbet gören bir Prof .kızlar napıcam ben ya çok korkuyorum bu durum düşüğe neden olur mu Allah korusun ? Ve lekelerin artmasının sebebi sizce ne Olabilir ?
Benimde yogun kanama sonrasi gecmeyen kahve lekeyle drum plesenta asagida dedi yukari cikip cikmayacagini bekleyecegiz dedi ama bana is yapmak yurumek ayakata kalmak agir kaldirmak yda tasimak yasak dikkat et asaguda kalirsa erken dogum riski oluyor malesef :(

Benimde yogun kanama sonrasi gecmeyen kahve lekeyle drum plesenta asagida dedi yukari cikip cikmayacagini bekleyecegiz dedi ama bana is yapmak yurumek ayakata kalmak agir kaldirmak yda tasimak yasak dikkat et asaguda kalirsa erken dogum riski oluyor malesef :KK43:
Iki doktora muayene oldum ikisi de istirahatle alakası yok dedi Allah'ım ya nasıl alakası olmaz sinir oluyorum yine de yasaklı gibi davranıyorum ben

Benimde yogun kanama sonrasi gecmeyen kahve lekeyle drum plesenta asagida dedi yukari cikip cikmayacagini bekleyecegiz dedi ama bana is yapmak yurumek ayakata kalmak agir kaldirmak yda tasimak yasak dikkat et asaguda kalirsa erken dogum riski oluyor malesef :KK43:
Önceden kahverengi leke filan oluyor muydu ?

Doktorun biri bana plasenta aşağıda dediği için riskli gebelik uzmanına gittim bugün.9 haftalık bir gebeye plasenta aşağıda teşhisi konulmaz dedi.iyice karıştı kafam

Back