Plasenta previa

Detaylı ultrasonda 20. Haftamda plasentamın sınırda olduğunu söyledi dr, hiç kanaman oldu mu dedi? Yok dedim ama çok korktum önce gebeliğim 6. Ayda servikal yetmezliksen erken doğumla sonuçlandı, bunda dikiş var yatıyorum bazende yemek yapmak için kalkıyorum yatmaktan sıkılıyorum, ilerleyen haftalarda çıkar dedi dr 28 haftaya kadar netleşirmiş Bazen çok korkuyorum hep dua ediyorum edeceğimde, aynı durumu yaşayan varmı ? Ultrason kağıdında plasenta internal os sınırında yazıyor anlamadım bu marjinal plasenta previa mı? Lütfen biri Cvp yazsın korkuyorum

Merhabalar benimde bebeğimin plasentası önde yani ama marjinal previa dedikleri çünkü rahim ağzını kapatmıyor
Doktorum bu konuda beni çok korkuttu
Kendisi özelde ama tam teşekküllü bir araştırma hastanesinde doğumumu yapmamı istiyor
Rahim ağzını kapatmadığı için normal doğum yapabileceğimi söylüyor bu ikinci gebeliğim ilk doğumum normal olmuştu
Yalnız duyduğuma göre plasentası önde olduğu Zaman normal doğum çok riskli ve zor oluyormuş ama doktorum aynı kanama riski sezeryan içinde geçerli Dedi çok korkuyorum 33.haftamdayım
Çok geçmiş olsun 2 bucuk sylık oğlum var plasentamız öndeydi ve hep kanama oluordu siz çok güzel bir haftadasınız endişeleceğimiz birşey göremiyorum rahmi kapatmıosa normalde yapılabilior kanala girerse bebek 2. Doğumunuz daha kolay bile olur bu arada 39 da sezaryana alındım acilen suyum geldi bebek kanala girmedi sezqryanda hiç korkulcak birşey değilmiş bebeğime kendim baktım sürekli ayağa kalkmaya çalışcaksınız sezatyanda banada acil durum için kan hazırlandı ama gerek duyulmadı anlıcanız doktorlar tüm riskleri sölüyolar görevleri banada sölendi aynı şeyler Allah bağışlasın yavrunuzu sağlıklı almayı nasip etsin gmiş olsun ☺️

Arkadaslar 14. Haftamda doktorum plasentanın rahime cok yakın oldugunu 17. Hafta içindeykende rahmi kapatıyor dedi.bunu yasayanlar nasıl 37. Haftalara geldiniz neler yaptınız. Hep yatmakmı gerekiyor nasıl süreci gecirmek gerekiyor tecrübesi olanlar lütfen yazsın.beni ne bekliyor bu süreçte
4 ay bi fiil yattım Allah yarfımcın olsun duş bile almak lüx oluo ama sonu çok güzel dua edin

Merhabalar guzel hamislerim previadan muzdarip biri olarak kaygilarinizi cook iyi anliyorum.Ayrintili ultrasonda cikmisti previa parsiyalisttim.Dr.um zamanla cikabilecegini soylemisti 32 33. geldik haftalarda cikmadigini soyledi kesinlikle sezeryan olur dedi.Benim icin bu asamadan sonra bebegimden onemli bir sey yoktu.normal dogumu cok istememe ragmen sezeryan olmak onemli degil dedim doktora.Gunlerce agladim uzuldum beni neyin bekledigini bilmiyordum.Buradan bu durumda olan arkadaslar edindim her gun dertlestik.Hatta bir arkadasim vardi totalistti.Gunlerce yatti.Sonunda 36. haftada bebegini sezeryanla kucagina aldi.Kuzenimin israrlariyla dr. degistirdim.Mustafa bey hala ona minnettarim.Ultrasona alinca beni oo sen marginal konuma gecmissin normal dogurursun dedi.Onun samimiyetine babacanligina cok guvendim onunla devam karari aldim.Ve ben once Allah'in sonra dr.um sayesinde 40. haftada normal dogum yaptim.Simdi kizim 6.5 aylik.Size tavsiyem iyi guvenilir bir dr. secip onunla ilerlemek dr.un dediklerini yapmak her seyin guzel olacagina inanmak, bebeginizi kucaginiza aldiginiz ani hayal etmek.Saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi Allah'tan diliyorum.

Merhabalar guzel hamislerim previadan muzdarip biri olarak kaygilarinizi cook iyi anliyorum.Ayrintili ultrasonda cikmisti previa parsiyalisttim.Dr.um zamanla cikabilecegini soylemisti 32 33. geldik haftalarda cikmadigini soyledi kesinlikle sezeryan olur dedi.Benim icin bu asamadan sonra bebegimden onemli bir sey yoktu.normal dogumu cok istememe ragmen sezeryan olmak onemli degil dedim doktora.Gunlerce agladim uzuldum beni neyin bekledigini bilmiyordum.Buradan bu durumda olan arkadaslar edindim her gun dertlestik.Hatta bir arkadasim vardi totalistti.Gunlerce yatti.Sonunda 36. haftada bebegini sezeryanla kucagina aldi.Kuzenimin israrlariyla dr. degistirdim.Mustafa bey hala ona minnettarim.Ultrasona alinca beni oo sen marginal konuma gecmissin normal dogurursun dedi.Onun samimiyetine babacanligina cok guvendim onunla devam karari aldim.Ve ben once Allah'in sonra dr.um sayesinde 40. haftada normal dogum yaptim.Simdi kizim 6.5 aylik.Size tavsiyem iyi guvenilir bir dr. secip onunla ilerlemek dr.un dediklerini yapmak her seyin guzel olacagina inanmak, bebeginizi kucaginiza aldiginiz ani hayal etmek.Saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi Allah'tan diliyorum.
Böyle güzel biten gebelikleri okuyunca Mutlu oluyorum inşallah bende vaktinde alırım kucağıma bebeğimi.marjinal totilis demedi bana dr um kanamam olmasına rağmen hiç kötü birşeyde söylemedi ben telaş yaptıkça çıkıcak yukarı daha çıkar başındayız dedi.normal sezeryan fark etmez birdaha kanamam olmasın bebeğim vaktinde gelsin tek duam bu.sizin adınıza çok sevindim gerçekten.

Ay nihayet soru soracak bir arkadaş buldum. Arkadaşım bende marginalim ama hiç yukarı çıkmadı ve başka sorunlar sebebiyle normal olacak doğumum benim zaten öncekiler de normal yani normal istiyorum zaten de suu eşin zor ayrılması kanamanın çok olması gibi ihtimaller beni tedirgin ediyor bu konuda doğum tecrübeni paylaşırsan çok sevinirim

Ay nihayet soru soracak bir arkadaş buldum. Arkadaşım bende marginalim ama hiç yukarı çıkmadı ve başka sorunlar sebebiyle normal olacak doğumum benim zaten öncekiler de normal yani normal istiyorum zaten de suu eşin zor ayrılması kanamanın çok olması gibi ihtimaller beni tedirgin ediyor bu konuda doğum tecrübeni paylaşırsan çok sevinirim
Canim marginal konumunda isen hiç korkma derim.Benim dogum aninda hic oyle aman aman bi kanamam olmadi.Plasenta da o kadar kolay ayrildi ki.Her sey olmasi gerektigi gibi oldu.Haa dr.um sanci aninda surekli gelip kontrol etti.En son suyumu kendi patlatti kanama olmayinca tamam dedi norma dogum olacak.Zaten marginalde normale engel bir durum yok derdi hep.Yine de onlemimizi alalim dedi garantici dr.um.Bi durum olurda hemen sezeryana alirim ki olmayacak derdi.

Canim marginal konumunda isen hiç korkma derim.Benim dogum aninda hic oyle aman aman bi kanamam olmadi.Plasenta da o kadar kolay ayrildi ki.Her sey olmasi gerektigi gibi oldu.Haa dr.um sanci aninda surekli gelip kontrol etti.En son suyumu kendi patlatti kanama olmayinca tamam dedi norma dogum olacak.Zaten marginalde normale engel bir durum yok derdi hep.Yine de onlemimizi alalim dedi garantici dr.um.Bi durum olurda hemen sezeryana alirim ki olmayacak derdi.
Ay canım ya inşallah darısı bana peki eşin on duvar mı arka duvar miydi benim ki arka duvar da

Bana da plasenta previa totalis teshisi koydu hem doktorum hemde prof. sevincimle korkularim birbirine karisti. 19 hafta 3 gunluk hamileyim. 20 gun once kucuk bir kanama gecirdim o gun bugundur kahverengi lekelerim devam ediyor. Bir ihtimal yukari cikar belki dedi prof ama hic umudum yok. 36 yi gorur gormez aliriz dedi prof eger bu durum devam ederse. bulundugumuz yerde ne dogru duzgun bir yogun bakim ne de kuvoz var. ikinci hamileligim. ustelik tup bebekten sonra kendiliginden hamile kaldim. en azindan eylul 15 i gorebilirsem sehir degistirmeyi dusunuyorum. moralim yerle bir. sifir.

Bana da plasenta previa totalis teshisi koydu hem doktorum hemde prof. sevincimle korkularim birbirine karisti. 19 hafta 3 gunluk hamileyim. 20 gun once kucuk bir kanama gecirdim o gun bugundur kahverengi lekelerim devam ediyor. Bir ihtimal yukari cikar belki dedi prof ama hic umudum yok. 36 yi gorur gormez aliriz dedi prof eger bu durum devam ederse. bulundugumuz yerde ne dogru duzgun bir yogun bakim ne de kuvoz var. ikinci hamileligim. ustelik tup bebekten sonra kendiliginden hamile kaldim. en azindan eylul 15 i gorebilirsem sehir degistirmeyi dusunuyorum. moralim yerle bir. sifir.
Yatıyormusun peki?

Progestan kullanıyormusun?bende 40gün önce bi kanama geçirdim ama benimki çok fazlaydı.40gündür yatıyorum kahverengi lekelenmem devam ediyor.

haftada bir proluton aliyorum. daha once vajinal kullaniyordum ama prof. kesti. kasilma agri olursa endol fitil makattan alabilirsin dedi. 20 gundur durmadi o kahverengi akinti. sinir bozucu gercekten. bugun kendi doktorum dogumda isimiz bebegi kurtarmak sonra da rahimini dedi. cok kotu seyler okudum. mesanesine kadar yapisan plasentalar falan filan. sen kac haftaliksin. doktorun ne diyor.

36yı görsek başka bişey istemicem.en çok korktuğum iki şey biri çok erken doğum ikincisi tekrar kanamamın olması.allah yardımcımız olsun.ama totalis teşhisi için erken değilmi?cıkabilir yukarı

36yı görsek başka bişey istemicem.en çok korktuğum iki şey biri çok erken doğum ikincisi tekrar kanamamın olması.allah yardımcımız olsun.ama totalis teşhisi için erken değilmi?cıkabilir yukarı

Bilmiyorum ki. kendi doktorum bendeki resim bu sekilde dedi bir peritanaloga da gorun dedi. prof da totalis dedi. cok nadir yukari cikar dedi. hatta kendi hanimi da oyleymis. 34 te dogum yapmis. 36 yi gorebilirsek sorun yok da daha cok var. 4 ay nasil gecer bu stresle bilemiyorum artik. insallah yukari cikar son hafta bile olsa.

Bilmiyorum ki. kendi doktorum bendeki resim bu sekilde dedi bir peritanaloga da gorun dedi. prof da totalis dedi. cok nadir yukari cikar dedi. hatta kendi hanimi da oyleymis. 34 te dogum yapmis. 36 yi gorebilirsek sorun yok da daha cok var. 4 ay nasil gecer bu stresle bilemiyorum artik. insallah yukari cikar son hafta bile olsa.
Off sorma bende çok takıyorum çok üzülüyorum.benim dr um yukarı çıkma ihtimalinden bahsetti progestan verdi kalkmak yok dedi.başkada bi dr a gitmedim bekliyorum :(

Sakın öyle kötü şeyler okuma onlar çok uç şeyler 22 haftalık benimki.işk bebegim tüp bebek..

Insallah saglikla kucagina alirsin bir an once. benimde ilki tup bebekti. bu defa normal yollarla oldu. ustelik ikizdi ilki. hic boyle durumlarla karsilasmadik simdi tek gebelik olmasina ragmen bunlarin olmasi gercekten yorucu ama yapacak biseyim yok su anda dua etmekten baska. insallah hepimizinki yukari cikarda kurtuluruz bu durumdan.
Sakın öyle kötü şeyler okuma onlar çok uç şeyler 22 haftalık benimki.işk bebegim tüp bebek..

Back