Plasenta previa

Arkadaşlar merhaba kanamasi olmayan previali arkadaslar sezaryen icin kacinci haftanizi bekledi dr lariniz? Benim ki riske girmeyelim 37 de alalim diyor

39. Haftada bebişimi sezarynla kucağıma aldm herkese geçmiş olsun
Allah anali babli buyutsun :) ne güzel sizin dr unuz beklemiş. Benim dr um 36 da dogumu oneriyoruz dedi en azindan.1 hafta daha bekleyelim dedim 37 de almak istiyor. Neye gore beklediniz siz acaba? Riske girmekten de korkuyorum :(

Allah anali babli buyutsun :) ne güzel sizin dr unuz beklemiş. Benim dr um 36 da dogumu oneriyoruz dedi en azindan.1 hafta daha bekleyelim dedim 37 de almak istiyor. Neye gore beklediniz siz acaba? Riske girmekten de korkuyorum :KK43:
Canm allh kavuştursun iki günde bir kontrole çağırdı son iki hafta şükür gelişimini tammladı açıklık oluşunca sezaryna aldı direk sizin plasenta konumu nedr

merhaba. maalesef benim de previa totalis. 32.hafta bitti çok şükür kanamam olmadı.
doğum yaptınız mı merak ettim. normal
sağlıkla alın inşallah kucağınıza.
Yok canim ama yatisim yapildi. Bebek 36 haftalik 37. Haftada alacaklar insallah saglikla atlatiriz. Benimde hic kanamam olmadi. Dr unuz size ne diyor? Devlet hastanesindeyim ben korkuttular beni baya :(

Yok canim ama yatisim yapildi. Bebek 36 haftalik 37. Haftada alacaklar insallah saglikla atlatiriz. Benimde hic kanamam olmadi. Dr unuz size ne diyor? Devlet hastanesindeyim ben korkuttular beni baya :KK43:
Gittigim ozel hastanedeki uzman doktor burda yapma dogumu dedi. Uni.hastanesi veya devlete yap dedi beni prof.bir hocaya gonderdi. Kendimi resmen sutlanmis gibi hissediyorum yaa kimse risk almak istemiyor bu konuda. Prof.la henuz gorusemedim dogum tarihi konusunda, ama daha oncr ayrintili ultrason icin gitmistim ayni kisiye, previa durumumdan haberdar onceden. Ben de cok korkmaya basladim zaman yaklastikca cunku uzman doktorum en kotu senaryolari bile soyledi :( hakkimizda hayirlisi olsun. Insallah sag salim kurtulursunuz bebegin ve sen. Bizi burdan haberdar et , guzel haberlerini bekliyorum.

Gittigim ozel hastanedeki uzman doktor burda yapma dogumu dedi. Uni.hastanesi veya devlete yap dedi beni prof.bir hocaya gonderdi. Kendimi resmen sutlanmis gibi hissediyorum yaa kimse risk almak istemiyor bu konuda. Prof.la henuz gorusemedim dogum tarihi konusunda, ama daha oncr ayrintili ultrason icin gitmistim ayni kisiye, previa durumumdan haberdar onceden. Ben de cok korkmaya basladim zaman yaklastikca cunku uzman doktorum en kotu senaryolari bile soyledi :KK43: hakkimizda hayirlisi olsun. Insallah sag salim kurtulursunuz bebegin ve sen. Bizi burdan haberdar et , guzel haberlerini bekliyorum.
Ayni sey geldi canim başıma. 3 hafta once devlete sutlandim. Ama iyiki de öyle olmus. Dun harika bir ekiple spinal sezaryenle bebegimi dünyaya getirdim. Hic bir sorun da yasamadik canim cok sukur. Darisi senin basina insallahh

Ayni sey geldi canim başıma. 3 hafta once devlete sutlandim. Ama iyiki de öyle olmus. Dun harika bir ekiple spinal sezaryenle bebegimi dünyaya getirdim. Hic bir sorun da yasamadik canim cok sukur. Darisi senin basina insallahh
Ay masallah cok sevindim canim. Saglikla anali babali buyut bebegini insallah. Allah bize de sag salim kurtulmayi nasip eder umarim :))

Arkadaslar 14. Haftamda doktorum plasentanın rahime cok yakın oldugunu 17. Hafta içindeykende rahmi kapatıyor dedi.bunu yasayanlar nasıl 37. Haftalara geldiniz neler yaptınız. Hep yatmakmı gerekiyor nasıl süreci gecirmek gerekiyor tecrübesi olanlar lütfen yazsın.beni ne bekliyor bu süreçte

Arkadaslar 14. Haftamda doktorum plasentanın rahime cok yakın oldugunu 17. Hafta içindeykende rahmi kapatıyor dedi.bunu yasayanlar nasıl 37. Haftalara geldiniz neler yaptınız. Hep yatmakmı gerekiyor nasıl süreci gecirmek gerekiyor tecrübesi olanlar lütfen yazsın.beni ne bekliyor bu süreçte
Cnm 18.haftada plasenta previa açısından takip önerildi.beraber çalıştığımız bi drumuz 24-28 haftadan önce kesinlikle plasenta previa demiyorum.yukarı çıkabiliyor dedi.kendi drumda bu plasentanın yerinin çok fazla değişeceğini sanmıyorum dedi.şimdiye kadar çok şükür kanamam olmadı.bi sıkıntım olmadığı için herhangi bi önlem bi durumdan uzak durmamı önermedi.çalışıyorum.işimde öyle masa başı falan değil.ben yinede uzun süre ayakta kalmamaya,ağır kaldırmamaya, yukarı uzanmamaya çalışıyorum.ağır temizlik falan yapmıyorum.sonuçta zorla kanatmayada gerek yok.diğer ssezeryanlara göre daha kanlı geçecek benim ameliyatım.o yüzden demir ilaçlarını düzenli almaya çalışıyorum.kan değerlerimi çıkarabildiğim en yükseye çıkarıcam.öyle yani.gerisi allahın takdiri.

Ben 31.haftaya girdim ilk defa bu gece kanamam oldu.plasenta previa total benim de. Adalat ve progestan vermisti dr.um acil durum haplari demisti.kanaman olursa icip sola dönüp yatip bekle demisti. Öyle yaptm cok sukur gecti.durumu bildirdim bugun bir goreym dedi. Saat 4 te orda olucaz inşallah ne diyecek cok merak ediyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Cevaplayanlara tesekkür ederim.bana sadece osmin positive diye bi vitamin verdi.elevit ve o var.ben dinlenmeye ve bol su içmeye calışıyorum.onun dışında ne yapabilirim bilmiyorum.inşallah herkes saglıkla bebeğine/bebeklerine kavuşur.tecrübeli arkadaslardan bilgi yorum bekliyorum

merhaba. bana da 23.haftada previa teşhisi kondu. 2 ayrı doktor da ( hatta biri perinatolog) aynı şeyi söyledi. kanama olmadığı için işten de ayırmadılar. sadece ağır kaldırmak, ilişki, çok yorulmak vs. yasaktı. çok şükür bu haftaya kadar kanamasız geldik ama hala risk var tabii ki. ha ben öyle çok mu yatıp dinlendim, hayır. hep ayakta geçti hamileliğim, hep bir koşturmacayla geçti hala da öyle. neyse ki 32.hafta itibariyle işten ayrıldım kafam biraz daha rahat, şimdi sadece evimin işiyle uğraşıyorum. yani herkesin süreci aynı geçmeyebilir. kanama olup hep yatmak durumunda kalabiliriz, kanamasız 37-38i de görebiliriz. süreç neyi gösterirse onu yaşamak durumundayız. hep yatmam gerek diye kendini şartlama canım, ama benim gibi de olma :)) ben kendimi çok yoruyorum sanırım inşallah başıma bir iş gelmez bu yüzden. Allah hayırlısını versin inşallah. umarım bu sıkıntıyı yaşayan herkes en hafif şekilde atlatır.

Merhabalar benimde bebeğimin plasentası önde yani ama marjinal previa dedikleri çünkü rahim ağzını kapatmıyor
Doktorum bu konuda beni çok korkuttu
Kendisi özelde ama tam teşekküllü bir araştırma hastanesinde doğumumu yapmamı istiyor
Rahim ağzını kapatmadığı için normal doğum yapabileceğimi söylüyor bu ikinci gebeliğim ilk doğumum normal olmuştu
Yalnız duyduğuma göre plasentası önde olduğu Zaman normal doğum çok riskli ve zor oluyormuş ama doktorum aynı kanama riski sezeryan içinde geçerli Dedi çok korkuyorum 33.haftamdayım

Back