- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.041
merhaba arkadaşlar .bana doktor gecen hafta 18 haftalıkken plasenta previa marjinalis diye ultrason kağıdına yazdı.işte kanaman olab,lir.ağır kaldırma.uzun yola gitme dedi.cinsellikle ilgili bişey demedi.merak ediyorum onu aslında.ben daha geçmişi okumadım.acaba bu tipte olan hasta varmı.çesit çesit sanırım bu.ama bana rahmi plasenta tam kapamış dedi.bebeğide aşağıda taşıyormuşumumarım zamanla herşey düzelir.Allahtan umut kesilmez..
Merhaba bende 15 haftalık hamileyim.13. haftada doktor ultrasonu yazan asistana plesanta aşağıda dedi ama bana bi şey söylemedi.Eve geldiğimde araştırdım çok kötü şeyler okudum. Ertesi gün özel bir dktordn randevu aldım.Rahim ağzı ile plesanta arasında 2cm var dedi.Zamanla dahada çıkar dedi.Ama ben yinede endişeliyim umarım düzelir.(
Selamlar. Senin gibi olan arkadaslarin cogunun plasentasi cikiyor yukari ama yine de bence fiziksel aktiviteni mmkun mertebe kisitla yat bol bol insallah düzelir hayirlisiula.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çok sağol bol bol dinlenmeye çalışıyorum. İnşallah herşey hepimiz için iyi olur.Strestsiz,mutlu bir hamilelik geçiririz.
son günlerde kasılmalarım çok arttı. demin saat tuttum 1 saatte 8 kez kasıldı. Sizin de bu sıklıkta oluyor mu? Kasıklarımda baskı hissi zaten çok sık oluyor şimdi de var. nst ye girsem bir fikir verir mi acaba? bu haftada giriliyor mu?
merhaba sizinle aynı haftadayız. bana da totalis teşhisi konuldu. kasılmalarım oluyor yazmışsın. bu kasılmaları tarif edebilir misin? benim bebeğim çok sık tekmeliyor. saatte rahat 8-10 kez. acaba ben tekmelediğini zannedip çok hareketli deyip sevinirken, aslında kasılmamı oluyor diye düşündüm. şuanda gribim öksürünce kasıklarıma bıçak giriyormuş gibi oluyor. kasılmaların nasıl olduğu hakkında bilgi verirsen çok sevinirim
merhaba
tekmeden çok farklı, bebek hareketleri belli bir bölgede oluyor karnın kalan kısımları yine yumuşak kalıyor. kasılmada bütün karın bir anda taş gibi sertleşiyor, elinizi göbeğinize değdirdiğinizde normalde biraz olsun yumuşaklık olur ya, kasılmada bastıramıyorsunuz tamamen sert oluyor yaklaşık 30 sn,1dk arası sürüyor. bu durum genelde ağrısız ama bende bazen çok hafif adet sancısı gibi bir sancıyla beraber de oluyor. kasıklara bıçak saplanması ters hareket, öksürük vs ya da rahmin büyümesi ile alakalı kasılmayla değil. öksürürken bazı pozisyonlarda daha çok acıyor rahatça uzanırken muhtemelen o kadar acı olmaz. hapşırırken ya da kusarken de öyle.
Kasilma hakkinda hic fiktlrim yok anlayamam kasildigimi sanirimama nst bilgi verir bence
Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım .bundan sonra bayaa bi zamanda beraber olucaz sanınırım.çünkü kendimi eve kapattım artık iyi sonlar için tabi.ben de size durumumu anlatayım .ben 33 yaşındayım.3 yaşında bir oğlum var .2. ye hamileyim. ege bölgesinde küçük bir ilçede yaşamaktayım.oğlumdan önce 2 kimyasal gebelik yaşadım.bu yüzden izmirde profösör takibinde oğluma kavuştum .ilk üç ay düşük tehlikesi oluyor ben de sonra çok rahat geçiyor.belki clexan sayesinde düşük olmadan sonuna kadar gelmiştim.oğlumdan sonra 1 boş gebelik yaşadım .şimdi ise yine hamileyim.herhangibir problem olmadığı sürece bulunduğum yerdeki doktor kontrolündeydim taaki 14. haftama kadar.şuan 24. haftamdayım.14.haftamda doktor plasenta previadan bahsetti.fakat tamamen kapalı değildi o zaman bilmem kaç milim yakınlıkta dedi.dinlen dedi.18.haftanda gel yine bakalım dedi.ben bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim.bir de okadar hareketli bi insanım ki ,gerçi çalışmıyorum ama çalışıyormuşum gibi bir gün evde durmayan gün gün çarşı çarşı gezen biriyim .şimdi halime gülsem mi ağlasam mı bilmem ki.18.haftamda gittim düzelme olmamış.ben doktoru ciddiye almayıp gezmelere devam ettim.doktor bana dedi ki 1 hafta içinde izmir ege ünv.de mr istiyorum dedi tam durumu görebilmek için.eğer tamaıyla kapalıysa ameliyatını burda yapamayız dedi.ben biraz tedirgin olmuştum sonunda ama iş işten geçmiş meğerse.14. haftamda şu anki gibi kıpırdamadan yatmış olsaydım şimdi bukadar üzülüyor olmuycaktım.siz de teşhis konulduğu an mutlaka dinlenin.benim eşim bardağı şurdan şuraya koymayan bir insanken hayat söz konusu olunca işler tümüyle değişti.biz randevu aldık gittik.gittiğimde 21 haftalık olmuştum.sonuçları aldık.eşim dışarda bekliyordu.ben prosödürün nasıl işlediğini bilmediğim için karşımda profösör bekliyorum meğerse asistanlarla görüşülüyormuş.asistan mr sonucuma baktı ve dedi ki plasenta rahim ağzını tamamyla kapatmış hatta mesaneden bahsediyor.idrar kesesi bile alınabilir işin içine üroloji de girebilir. yüzde doksan rahmin alınacak .28.haftanda yatacaksın.mutlaka erken doğum olacak.çok kan kaybediceksin.yani bana tövbe yarabbim bi öleceksin demedi. tabi ben ruh gibi başımdan kaynar sular inmiş vaziyetteyim bana tedavinizi burda mı devam ettirceksiniz diye sordu.ben de bi eşimle doktorlarımla konuşayım haber veririm size dedim.
hemen eşime durumu anlattım.ve izmirdeki profösörümden randevu alıp o gün daha gittik ona.durumu anlattık.renkli ultrosonda inceledi inceledi baya bi. sonra odaya geçtik.bebeğin gelişimi herşey normal .fakat tamamen kapalı .beni biraz rahatlattı fakat asistandan farlı bişi söylemedi.ama bunların hepsinin bir ihtimal olduğunu söyledi.olabilir de olmayabilir de dedi.28. haftada yatmamın iyi olcağını çünkü yatarsam bebeği 34.haftaya kadar tutabilceklerini söyledi.kanamam olmazsa tabi.bereket kanamam hiç olmadı şimdiye kadar.tabii son haftalar kesin olurmuş diyolar da.bekleyip göreceğiz artık. ama gittiğim profösör egeyle çalışmadığını çınarlı kent gibi hastanelerde çalıştığını söyledi.oralarda da yeterli donanımın olmdığını söyledi direk egeye postaladı beni.ben hem dışarda muayenesi olan hem de egede çalışan bi doktor tavsiye etmesini söyledim.öyle. bir durumun olmadığınısöyledi.yani sadece egenin içindeymiş doktorlar .muayenesi olan yokmuşmuş.biz inanmadık tabii.bize bozulmuştu bayaa bi ona baştan neyberigitmedğimiz için. neyse yine de çok şey borçluyum ona .sağolsun.çok perişan moral bozuntusuyla eve geldik.tüm aileme durumu anlatıık arayan mı geçmiş olsuna gelenler mi.
araştırdık yüksek riskli gebelikler uzmanı bir profösör bulduk ,hem muayanesi olan hem de egede çalışan .hatta telle bile görüştüm durumumu anlattım.22.haftada tamamen kapalı demek için çok erken dedi.randevuyu aldık 9 mayısa.şimdi bir doktorum var diye mi bilmiyorum yosa dualar mı yardım ediyor.şuan moralim daha iyi.bakalım neler olucak.biraz ara vereyim daha sizlere soracaklarım var.baya bi uzun yazmışım:)
Merhabalar ben de ayni durumdayim 15. Haftamda ogrendm rahmin agzini tamamen kapattigini ama bnm doktorum beni korkutmadan sadece jendinj yorma is yapma 15 fakikadan fazla ayakta kalma iliskiye girme ve kanaman olursa gel hemen dedi. Teshis koymadi ama okulda no et tutmamam icin yazdigi raporda plasenta previayi gördüm arastirinca deliye döndüm. Istanbuldayim doktor bulmak sknti degil nisantasinda bi perinatologa gittik iyice korkuttu previa totalissin die. Okula falan gitme hep yat rapor al dedi. Ertesi gun kendi doktoruma gittim rapor alirim diye kanama olmadan gerek yok 7 24 yatmana dedi soylediklerime dikkat et yeter dedi. Yine de bezmi alemin profuna gittim rapor umuduyla o da ayni seyleri soyledi. Rahmin bile alinabilir ama bunu simdi ongoremeyiz dogumda belli olur dedi. Depresyona girdim. Sonra yavas yavas astim. Simdi 22 haftaligim kanamam olmadi sukur en son ayrintilida yine bi perinatologa gorundum erken previa teshisi 6 aydan once konmaz plasenta asil yerinj 6. Aydan sonra bulur korkma dedi biraz rahatladim. Bakalim haftaya kontrolüm var insallah guzel haberler alirim hepimiz guzel haberler aliriz. Bu arada benim ilk hamileligim normalde rastlanan bi durum degil pek. Senin gibi rahmi cok islem girmus hasarlanmis kisilerde daha cok görünürmus. Allah sifa versin..
evet canım çoklu gebeliklerde daha çok görünürmüş .senin ilk ama niye oldu acaba .allah hepimize şifa versin.güzel düşünelim güzel olsun
En son 12 nisandaki kontrolümde bebeğin eşiyle ilgili bir durum sözkonusu değildi, bebek ters duruyordu ama bu haftaçok ağrı yaptı ve dönmüş. Bebekte bir sorun yok çok şükür ama acaba bebeğin eşi aşağıda diye sezaryenle mi doğum yapacam? Bu durum değişmez mi?
Bu haftadan sonra degisme ihtimali az ya da hic yok canim malesef. Kendinj yorma ki bebegini daha fazla tut icinde. Allah yardimcin olsun. Ne mutlu ki 30 lu haftalarinndasin.
merhaba
tekmeden çok farklı, bebek hareketleri belli bir bölgede oluyor karnın kalan kısımları yine yumuşak kalıyor. kasılmada bütün karın bir anda taş gibi sertleşiyor, elinizi göbeğinize değdirdiğinizde normalde biraz olsun yumuşaklık olur ya, kasılmada bastıramıyorsunuz tamamen sert oluyor yaklaşık 30 sn,1dk arası sürüyor. bu durum genelde ağrısız ama bende bazen çok hafif adet sancısı gibi bir sancıyla beraber de oluyor. kasıklara bıçak saplanması ters hareket, öksürük vs ya da rahmin büyümesi ile alakalı kasılmayla değil. öksürürken bazı pozisyonlarda daha çok acıyor rahatça uzanırken muhtemelen o kadar acı olmaz. hapşırırken ya da kusarken de öyle.
evet canım çoklu gebeliklerde daha çok görünürmüş .senin ilk ama niye oldu acaba .allah hepimize şifa versin.güzel düşünelim güzel olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?