Plasenta previa

tamam canım sağol.senin durumun nedir

rica ederim. benim bugün 24. haftam bitti, 2 hafta önce plesanta previa totolis teşhisi konuldu şuana kadar hiç kanamam olmadı gayet normal bir hamilelik geçiriyordum ama aslında hiç te göründüğü kadar normal değilmiş durumum evde dinleniyorum, sürekli yatıyorum diyemem ama mümkün olduğunca az kalkıyorum yerimden diyebilirim. ama bütün gün yatılmıyor ister istemez kalkıyorsun alışıkta olmadığım için zor oluyor yatmak, canım sıkılıyor. pazar günü çıktım gezdim napayım psikolojim bozuldu evde dur dur teşhis konulmadan önce ayda 1 kontrole gidiyordum ama doktorum artık 2 haftada bir kontrole gelmemi istedi nts ye bağlayacakmış. sık sık kontrol altında tutulmam gerekiyormuş. şimdilik bu kadar :)

canım durumumuz aynı sanırım .benim de cuma 24.hafta bitecek inşallah. gerçi benim mr sonucumda daha ilersi mesaneden perkreateden falan bahsediyor.o yüzden çok canım sıkkn .daha doktorum bile yok.burdaki dokorum ve ilk doktorum bile kabul etmedi.hastanesi donananımlı olmadığı için.kesin egede olacak. .buldum da gitmedim henüz .hem ege ünv. de çalışıp hem de muayenesi olan yüksek riskli gebelik uzmanı buldum.9 mayısda randevum var .bakalım umarım memnun kalırım da devam ederim.son 10 gündür lekelenmelerim oluyo .bu durum da canımı sıkıyor.gerçi lekelenmemin geldiği ilk gün hemen burdaki doktoruma gitmiştim. herşeyin normal olduğunu söyledi.nst ye bile girdim kasılmam falan da çıkmadı.bebk hareket ettikçe kılcal damarlardan kaynaklanıyo dedi.mağnezyum verdi.artarsa kötü dedi.takip et dedi.parça gelirse kırmızı olursa tehlikeli dedi.
bi de 3 yaşında oğlum var .dinlenmek ne mümkün. gerçi sürekli yatıyorum .çalışmıyorum.ama hiç alışık olmadığım bi durum bu.gezmeye bu kadar düşkün ben.tabiiki hem çocuğumun hem benim psikolojimizi düşün artk.ama ailem eşim sayesinde aşmaya çalışıyorus.sağlıklı doğumlar için yatmaya mecburuz gerisi allahın takdiri.üç aylar girdi bugün bol bol dua edelim canım.

Duadan başka çare yok zaten :) ama bugün güzel haberler aldım; arkadaşımın kuzenide totolisliymiş, drların bana söylediklerinin hepsini aynen onada söylemişler. kanamalar olacak, erken doğum olacak, rahim alınabilir, ameliyat 2-3 saat sürecek, tam narkozla sezaryan olacak, çok kan kaybedeceksin, doğumdan önce en az 8-10 ünite kan hazır edin vs vs. Ammmmaaaaaa 39. haftaya kadar hiç kanama yaşamamış, dahası 39. haftada kan üniteleri hazır vaziyette sezaryana girmiş 30 dk. sonra hiç kan verilmeden çıkmış ameliyathaneden :) kanamasını hemen durdurabilmişler normal diğer gebeliklerden tek farkı tam narkozla sezeryan olmasıymış :) üstelikte 3 yaşında bir kızı varmış o yüzden çok fazla dikkatte edememiş kendine. hergün çocuğunu parka götürüyormuş, yemek falan yapıyormuş, ağır işler olmamakla birlikte eşininde yardımıyla tüm evin işini yapıyormuş. tamamen yatağa bağımlı değilmiş. arkadaşım anlatınca o kadar mutlu oldum ki :) inşallah bizimkilerde öyle olacak. olumlu düşünelim ki olumlu olsun dualarımız kabul olur inşallah :)

annemin komşusuda ilk çocuğuna hamileyken previa teşhisi konmuş, türünü hatırlamıyor ama sanırım onun ki marjinal. onunda 37. haftaya kadar hiç kanaması olmamış ve plesanta çıkar demişler ama çıkmamış. dr kanama olmadan 37.haftada alalım artık plesantanın çıkma ihtimali yok artık demiş. sezeryana girecekmiş girmeden önce son kez ultrasonda bebeğe bakalım demişler. bir bakmışlar plesanta yukarı çıkmış :) sezaryan iptal edilmiş sonra 40. haftada normal doğum yapmış :) şimdi oğlu 10 yaşında kocaman :)) annem söyleyince anlatmış Fatma ablayı tanıyorum ama böyle birşey yaşadığını bilmiyordum. umut oldu onlar bana size de umut olsun inşallah kötü hiç birşey olmayacak. Allah yardım edecek bize :)

Valla guzel haberler bunlar cok sevindim darisi basimiza daha simdiden kkinvi nasil olacak onu düşünüyorum bi karnimdakini dogursaydim allahin izniyle ☺☺

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

korkma gayet sağlıklı bir şekilde doğuracaksın bebeğini :) ben tüm kalbimle sağlıklı bebekler doğuracağımıza inanıyorum :) inanmak gerçekleştirmenin yarısıymış :))) en fazla sezeryan yapacağız hepsi o. zaten bu ülkedeki kadınların %70'i sezaryanla doğuruyor, problem yok sezeryanıda oluruz n'olacak ki :)

Insallah canim :) ben de inaniyorum. Sen alisveris falan yapio musun. Bugun kand bizim gibi olan tum anne adaylarina dua edelim. Sezaryen hic umrumda degilll

canım yüreğimize su serptin vallahi.allah hakkımızda sağlıklı ve hayırlı olanı nasip etsin inşallah.ama benim psikolojim çok bozuk bu aralar.10 gündür lekelenmelerim geliyor.ama günün her saati değil. nasıl diyeyim. günde bir kez peçeteye kahverengi kırmızı gibi.ilk üç ayda yaşamıştım bunları.şimdi yine .bi kesilse şunlar .ilk geldiği gün dr ma gitmiştim hemen problemyok demişti.10.gün bugün hala devam ediyor.yine aradım bugün dr umu.plasenanın önde olmasından kaynaklanıyo dedi. daha da izmirdeki dr mun randevusuna 1 hafta var.eşimi ikna edip öne çekemiyorum maalesef.olmaz bişi diyo.bu adamın rahatlığı öldürecek beni.şu 1 hafta nasıl geçcek bakalım.artmadığı sürece problem yok dedi burdaki drm m .bol bol dua ettim bugün. hakkımıda sağlıklı hayırlı doğumlar,bebekler,hamilelikler nasip etsin diye.kıpırdamaya korkuyorum artık.devamlı gözüm aşağıda.böyle lekelenmeleri olanlar nooluyo bilgisi olan var mı.10 gün öncesine kadar ne güzel akıntım bile olmuyo diyordum.bugün 25.haftanın içindeyim.bundan sonra mı başlıyo kanamala acaba.

Gunaydin hanimlar. Dun kontrolum vardi. Bebegim 600gr. 28 cm olmus. Gayet guzel dedi. Plasenta malesef ayni konumda. Bu sekilde karsiya gecip tamamını kapttiginda genelde cekilmez desi dikkat etmeye devam dedi. Bu ay itibariyle artik 6 ayi dolduracaz 24. Haftadayiz ve artik daha cok korkarak gececek 6. Aydan sonra baslar kanama genelde demisti prof. Zor bir surece giroyorumm. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Kotu dusunmuyorum. Yapışık gorunmuyo kolay cikacak plasenta gibi gorunuyo dedi. Cerrahi mudahele gecirenlerinki yapisik olurmus. Oyle isge. Duaya devam... sevgiler.

Insallah canim :) ben de inaniyorum. Sen alisveris falan yapio musun. Bugun kand bizim gibi olan tum anne adaylarina dua edelim. Sezaryen hic umrumda degilll

evet alışveriş yapıyorum ama bizim dolabımızda biraz karışık oldu :) önce doktorumuz erkek demişti bende gittim erkek bebek tulumları, oyuncak arabalar falan aldım, 1 ay sonra pardon kızmış dediler şimdide kız bebek tulumları, elbiseler, tütü etekler alıyorum :)) eşyaların yarısı kız için yarısı erkek için :))

bende henüz kanama yada lekelenme olmadı ama okuduğum kadarıyla 24. haftadan sonra başlıyormuş genellikle. dr randevunu erkene çek bence bi şekilde eşini ikna etmelisin, senin ve bebeğinin sağlığı sonuçta. ama paniklemede kanama değil sadece lekelenme olmuş. sen tedbir olarak hemen prof görün ama pozitif düşünmeyede devam et. benim kuzenimin eşi 36 haftalık doğum yaptı ve 36. haftaya kadar bildiğin regli oldu ama yinede sapasağlam doğdu oğlu. onda previa yoktu başka bir sorun vardı gerçi ama olsun sonuçta az bi lekelenmeden çocuğa birşey olucağını zannetmem. inşallah şu 12-13 haftayıda sorunsuz problemsiz bi atlatsak. gitti 25 hafta kaldı 12-13 hafta

nerdeyse herşeyimiz aynı gidiyor :) 24. haftada benim bebeğimde 617 gr. olmuştu, benimde artık plesanta değişmez dedi. kalbini ferah tut Allah yardım edecek biliyorum. Çünkü bizim içimizde gönderdiği melekler var :)) kesinlikle Allah bizimle

hanımlar merhaba.. bana lütfen yardımcı olun. bugün detaylı usg için doktora gittim sabahtan. dr detaylıyı yaptı bir sorun göremedi. sonra 2. düzey usg için de bizi bir yere yönlendirdi. gerekli mi dedim tüm gebelere öneriyoruz gitmenizde fayda var dedi. ben pek gitme yanlısı değildim eşim aklımızda kalmasın diyerek randevuyu aldık öğleden sonraya gittik. neyse uzatmayayım radyoloji uzmanı inceledi şükür bebeğimizde bir sıkıntı yok ancak plesanta aşağıya yerleşmiş dedi. bebek için bir sıkıntı mı dedim hayır ilerleyen haftalarda düzelebilir düzelmezse sadece normal doğum yapmanı engeller. bir de fazla yormayacaksın kendini uzun yürüyüşler ve yolculuklar yasak falan dedi. neyse ben o sıra durum ciddi mi o kadar anlayamadığım için fazla sormadan oradan ayrıldım. rapor kağıdında sonuç kısmında plesanta previa yazıyor. eve gelince biraz araştırma yaptım ve gerçekten çok korkuyorum şu an. sıkıntılı bir durum olsa dr sabahtan hiç bir şey demedi ona şaşırıyorum. nedir sizce benim durumum ya çok canım sıkkın pazartesiye kadar dr a gidemiyorum bu arada 20 haftalık hamileyim

Son düzenleme:

canım benim de tam 6 .ayın içindeyim başladı kanamalarım.yani kanama derken sabah kalkınca tuvalete girdiğimde sulu kan gibi gelyo azcık.başka da gelmiyor.anlamadım yan.gece tüm gün uyuyorum kalkınca nerden geliyor bu kan.gün boyu ise hiç yok akıntı bile yok.oysa gene hareket halindeyim çünk mecburum 3 yaşında oğlum var .ben de 24+1 oldum.şu cuma yı iple çekiyorum.cuma randevum.bakalım bu prof ne diycek.benim de tamamen kapatıyor.benim yapşık mı acaba .cerrahi müdahele geçirdim ben .boş gebelik olmuştum kürtaj oldum.büyük bi ihtimalle oğlumun profu yapışır demişti.allahtan ümit kesilmez ama.bakalım nasipte ne varsa o olcak artık.

canım benim .nasıl diyeyim sana sabah kalkınca sulu kan gibi oluyo 1 kere sonra tüm gün boyu hiçbişi yok.biraz daha içim rahatlıyor.ama sabah bütün cinlerim tepeme çıkıyo kanı görünce az da olsa. benim koca cumadan önce hayatta gitmez. çok kanamam olmadığı sürece.çünki burdaki dr um dedi ya plasenta önde olduğu için diye.bana kızıyo evham yapıyorum diye.benim koca da bööle rahat işte. ne yapayım sabretmekten ve beklemekten başka çarem yok.umarım cuma ya kadar aşırı kanamam olmaz da birbirimize girmeyiz.

:)) ben de pozitifim inşallah guzel gidecek her şey inancimizla

Geçmiş olsun şimdiden kader arkadasiyiz ama tabi plasenta previanin da turleri var ben totalim mesela malesef en kotusu. Ilk ogrenmem aynen senn gibi rapordaki teşhisten hareketle arastirmakla oldu ve nerdeyse depresyona giriyordum ama simdi alostim pozitif dusunuyorum inşallah güzel olur hakkimizda sen de fiIksel aktiviteni azalt bence

teşekkürler cevap verdiğin için. nasıl türleri var biraz paylaşır msıın benimle? hiçbirşey bilmiyorum bu konuda.. radyoloji uzmanı normalde 6 cm olması gerekir rahim plesanta arası seninki 2 cm dedi. sence bu çok mu kötü??? offf düşünmek istemiyorum ama aklımdan da çıkmıyor bir türlü. sen kaç haftalıksın?

eşine katılıyorum sorun olmaz bence de, ama yine de tedbir bu sonuçta. sonra Allah korusun keşke dememek için!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…