Plasenta previa

Kizlar mrb. Ayrıntılı ultrason a girdim 20+2 iken plesantanin rahim agzina 42mm uzaklıkta olduğunu öğrendim. Düzelme ihtimali oluyor mu 5. Aydan sonra:43:

Sağol canim, internette okuduğum şeyler korkuttu açıkçası. Umarim düzelir:5:

İnternetteki yazıları ben de çok okuyorum ama hepsinin de çok uç örnekler olduğunu bilerek :) Sana tavsiyem sen de bunun farkında ol ya da yapabiliyorsan hiç okuma.
Ben şuan 30. haftamın içindeyim,plasentam hala aşağıda ve çok şükür ki şuan sıkıntısız işime gelebiliyorum.Tek yapman gereken kendini yormamak çünkü yorduğun an plasenta sana ceee diyor:) Ben 19.haftamda bir gün doktorumu dinlemedim,kendimi yordum ve üzerinden 1 saat geçmeden hafif kanamam başladı.O günden beri de evde yemek bile yapmıyorum.Umarım eşin mutfak konusunda eğitimli ya da eğitime açıktır :)

Kızlar bilmiyorum bu soru burda kaç sefer soruldu ama yorumları okuyayım dedim 100uncu sayfalarda konu iyice kaymıs,Kocalarının basuruna kadar varmıs konu :1:
Neyse benim bebeğim 2 hafta geriden takip ediyor suan 36.haftamdayım doktorum.Plasenta previa olduğumu söyledi.15gün sonraya randevu verdi yukarı çıkmazsa sezerya olacagımı söyledi.Ama ben sezeryan olmak istemiyorum bu 1. 2.side hiç kanamam yok bu zamana kadarda hiç olmadı bu durumda bile sezeryanmı olmam gerekiyor.tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim..

Kızlar bilmiyorum bu soru burda kaç sefer soruldu ama yorumları okuyayım dedim 100uncu sayfalarda konu iyice kaymıs,Kocalarının basuruna kadar varmıs konu :1:
Neyse benim bebeğim 2 hafta geriden takip ediyor suan 36.haftamdayım doktorum.Plasenta previa olduğumu söyledi.15gün sonraya randevu verdi yukarı çıkmazsa sezerya olacagımı söyledi.Ama ben sezeryan olmak istemiyorum bu 1. 2.side hiç kanamam yok bu zamana kadarda hiç olmadı bu durumda bile sezeryanmı olmam gerekiyor.tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim..

dogum hikayelerimizin sayfalari bilsem soylerdim..oralara bakardin.. :) insanlar biraz tanışık olunca muhabbetler biyerlerde kayabiliyor...
2 hafta geri, 1 hafta ileri..bunlar genetik seyler..cok kafaya takacagin birsey degil. kanaman olmasa da previa da sezeryan gerekiyor. Su haftadan sonra yukari cikacagini sanmiyorum maalesef, duymadım yani...Artık sen dinlen ve dogumunu bekle. Normal sezeryan takma. Hepimiz sezeryan olduk..Moral bozma anı yakala...
Previa da beklemek senin icin risk. Muhtemelen 2 hafta sonra gun kararlastiririsniz. Aslinda bu haftalarda, haftada 1 gidiyorduk kontrole. Doktorun deneyimlidir muhakkak, risk gormemis 2 hafta demis.
İyi haberlerle gel,,

dogum hikayelerimizin sayfalari bilsem soylerdim..oralara bakardin.. :) insanlar biraz tanışık olunca muhabbetler biyerlerde kayabiliyor...
2 hafta geri, 1 hafta ileri..bunlar genetik seyler..cok kafaya takacagin birsey degil. kanaman olmasa da previa da sezeryan gerekiyor. Su haftadan sonra yukari cikacagini sanmiyorum maalesef, duymadım yani...Artık sen dinlen ve dogumunu bekle. Normal sezeryan takma. Hepimiz sezeryan olduk..Moral bozma anı yakala...
Previa da beklemek senin icin risk. Muhtemelen 2 hafta sonra gun kararlastiririsniz. Aslinda bu haftalarda, haftada 1 gidiyorduk kontrole. Doktorun deneyimlidir muhakkak, risk gormemis 2 hafta demis.
İyi haberlerle gel,,

hm hmm 2 hafta sonra çağırdı.Sağol canım bilgi verdiğin için..Açıkcası hiç işime gelmiyor sezeryan,yoksakorktuğumdan filan değil daha kolay sonucta uyuyosun uyanıyorsun kucagında bebek.Kesilme fikri hoşuma gitmiyor sadece.Neyse hayırlısı olsun bakalım..Sağolasın tekrardan..

Hamileliğimin 10. haftasinda yoğun ve bol kanama ile acile gittik. Acil doktoru(perinatologmuş sonradan öğrendim) plesantamın rahim ağzına indiğini iki hafta wc harici kalkmadan yatmamı söyledi. Progestan verdi. İki hafta sonra kendi doktoruma gittim. Plesantam az yukarı çıkmıştı kesenin altına gelmişti ama hala alttaydı. Lekelenmelerim devam ediyordu. Tekrar progestan yazdı kullan dedi. Doktorum plesantan gayet iyi ilerde yukarı çıkar büyük ihtimalle dedi. Doktorum gayet rahat. Endişe etmiyor. Olumlu bakıyor ama ben olumsuz tarafları da düşünüyorum. Plesanta previa teşhisi konmadı ama acil doktoru plesanta previa olabilir demisti. Umarım düzelir ileriki aylarda. Şu an bir aydır kanama lekelenme yok şükürler olsun. Rahim ağzımda bir baskı var plesanta previadan mıdır sizce?

Hamileliğimin 10. haftasinda yoğun ve bol kanama ile acile gittik. Acil doktoru(perinatologmuş sonradan öğrendim) plesantamın rahim ağzına indiğini iki hafta wc harici kalkmadan yatmamı söyledi. Progestan verdi. İki hafta sonra kendi doktoruma gittim. Plesantam az yukarı çıkmıştı kesenin altına gelmişti ama hala alttaydı. Lekelenmelerim devam ediyordu. Tekrar progestan yazdı kullan dedi. Doktorum plesantan gayet iyi ilerde yukarı çıkar büyük ihtimalle dedi. Doktorum gayet rahat. Endişe etmiyor. Olumlu bakıyor ama ben olumsuz tarafları da düşünüyorum. Plesanta previa teşhisi konmadı ama acil doktoru plesanta previa olabilir demisti. Umarım düzelir ileriki aylarda. Şu an bir aydır kanama lekelenme yok şükürler olsun. Rahim ağzımda bir baskı var plesanta previadan mıdır sizce?

Agrilarin cogu normal. Rahim de genisliyo ama sebebini doktr daha iyi soyleyecektir. Ben ilk aylardan itibaren hep agri cektim. Yuruyus. Vs. yapamiyordum cok agrim oluyordu. Ama bebegimi de hep asagada tasidim. Esi de asagada. Dokayisiyla baski yapiyordu.
Insallah duzelir senin. Agrilari cok takma dinlen.

:)))
Bu topiğin tamamını okudum ve o basur muhabbetlerinde ben de çok gülmüştüm.Gebelik haftası ilerledikçe konu previada toparlıyor tekrar.
Previalılardan normal doğum yapan duymadım ve benim doktorumda normal doğum şansım olmadığını söyledi.
Sana çok geçmiş olsun ve umarım ben de senin haftalarını görebilirim.

Topiğin tamamını okudum ama ah birde unutmasam...
Previayla ilgili okuduğum her hikaye magnezyum takviyesinden bahsediyor.Şu an 30.haftamdayım ve doktorum kasılmaları önlemek için magnezyum falan vermedi.Siz hepiniz kullanmış mıydınız?

Previayla ilgili okuduğum her hikaye magnezyum takviyesinden bahsediyor.Şu an 30.haftamdayım ve doktorum kasılmaları önlemek için magnezyum falan vermedi.Siz hepiniz kullanmış mıydınız?

Ben kullandim canım. Kizlari hatirlamıyorum

Bana vermedi canım ya tamamen ümidi kesti benden yahut hafta olarak ileriyim ondan sanırım direk sezeryana alacak galiba :1:

çesitlerimi var bide:1: bana sadece plasentan aşağıda 15 gün sonra gel dedi.Burdaki arkadaşlarda sezeryan için gün verir dediler 15 gün sonra için..

Çeşitleri var ama 39.haftaya gelmişsin zaten,senin için bir önemi yok :)Ben öyle merakımdan sormuştum sadece.Sana doğum ve sonrasında kolaylıklar diliyorum ve doğum hikayeni dinlemeyi de çok isterim.

Merhabalar,

benim plesanta previa öğrendiğim andan itibaren hayatımı karartmıştı. Tüm hamileliğim yatarak ve ağlayarak geçti. Erken doğum yapıcam diye mahfoldum. 37+4 te doğum yaptım, kızım sağlıklıydı çok şükür. Önemli olan bu hastalıkta çok iyi bir doktorun yönlendirmesi...

Kızlar dün kontrolüm vardı.Doktor baktı ve alttan muayene edelim dedi zaten 39.haftada olduğumu söyledi.Alttan ultrason yapınca previa olmadığımı normal doğum yapabileceğimi sadece plasentanın başın yanında durduğunu söyledi.O kadar rahatladı ki içim anlatamam kendimi tamamen sezeryana ayarlamıstım ama normal doğum müjdesi sevincime sevinç kattı valla. Rabbim inş.Herkese kolay doğum verir böyle sorunlarla karşılaştırmaz...

Kızlar dün kontrolüm vardı.Doktor baktı ve alttan muayene edelim dedi zaten 39.haftada olduğumu söyledi.Alttan ultrason yapınca previa olmadığımı normal doğum yapabileceğimi sadece plasentanın başın yanında durduğunu söyledi.O kadar rahatladı ki içim anlatamam kendimi tamamen sezeryana ayarlamıstım ama normal doğum müjdesi sevincime sevinç kattı valla. Rabbim inş.Herkese kolay doğum verir böyle sorunlarla karşılaştırmaz...

mraba canım bende aylar öncesinde gelmiştim bu dertten ama çok şükürki doğuma doğru eşi yukarı çıktıda bende normal doğum yaptım çokda kolay oldu tabiki sancı esnası zor ama 1 saatte aldım bebeğimi kucağımahastaneye gittiğimde 7cm lik açılmam vardı çok şükür oğlum şimdi 7.5 aylık sağolsun burdaki arkadaşlar bana yardımcı olmuşlardı bilgilendirmişlerdi bende şimdi bakarken gördüm sana yazmak istedim ki zaten nomale dönmüş inş sağslım kucağına alırsın yavrunu rabbim hayıorlı kolay doğum nasip etsin inş AMİNNNNN :nazar::nazar::nazar::nazar:

Back