Plasenta previa

evet canım alemler benim arkadaşlar biraz zırt diye ararlar hadi gidiyoruz diye alıştım napim canım..bide paylaşılamıyorum o oraya bu buraya çekiştirip duruyolar kiminle ne pllan yapacağımıda şaşırıyorum:) dünde luna parka gittik baya bi jeton doldurdum cebime çocuk gibi bütün her bişeye bindim baya bi stres attım valla...
bizimde şimdilik 2 altta dişimiz var.. eymoş çok yaramaz bir bebek oldu çıktı heryeri dağıtıyor herkeze sataşıyor:) otobüste gidiyoruz öndekileren veya yanımdakinin saçına dalıyor:)
pek bi hareketli hiç bitarafı durmuyo eli dursa ayağı oynuyor bu yürürse yandığımın resmidir .. gerçi yürümedende baya bi yaramazlık yapıyor:)
keşke yakın olsaydın canım ya çıkar çıkar gelirdin..

belli zaten tipinden afacanın.gözlerinden belli.
ben mihroşun bir an evvel yürümesini istiyorum.ne emekliyor ne yürüteçle yetiniyor.bir de istiyor ki her istediğini yapabilsin.koltuk deyneği vereceğim artık yürüyene dek.
sabah üzerimi değiştirdiğimi görünce anlıyor anne gidici.başlıyor ağlamaya.balkona çıkarıyor teyzesi.akşamları da ailecek gezmeye çıkıyoruz.

çokkk çok fena valla çok yoruyor bizi, mihroşun yaşına az kaldı değilmi canım biz 8.5 aylık oldumuza göre oda baya büyüdü yaşını karşılar yürrü ama yürümeleride ayrı dert..
benim zıpır hiç biyerde durmuyor valla fır fır fırıldak bi yakkından görsen anlardın nedemek istediğimiğ..

canım bana nazar değdi valla cumartesiden beri evdeyim belim tutuldu(( bugün mecbur çıkıcam işlerim var dışarda

yaz günü bol bol gez şekerim kışın evlere tıkılcaz zaten:)

Arkadaşlar lütfen biraz duyarlı olalım.Plasenta previa başlığındayız farkındaysanız,yani hamilelikle ilgili rahatsızlık.Ben ve benim gibiler;zaten psikolojilerimiz altüst olmuş,buralardan işimize yarar bilgiler alabiliriz belki diye deliler gibi araştırıyoruz ama sizin sahil turlarınıza rastlıyoruz.Bunları paylaşabileceğiniz başka başlıklar da yaratabilirsiniz kendinize.

haklısın,başka bir topiğe geçmiştik ama orda kimse kalmayınca buraya döndük.
sizin yaşadığınız her şeyi bizler de yaşadık.burda uğrayıp sorusu olanlara yardımcı oluyoruz zaten.ama uğrayan pek az ve genelde bizim sohbetlerimizle doluyor.
geçen yıl 10dan fazla arkadaştık burda previa olan.herkes sağlıkla bebeğine kavuştu.
yardımcı olmak için aslında buraya dönmüştük.ama özel yazışmalarımızı başka yere taşımak lazım.

Anlayışınız için teşekkürler.Başka bir arkadaş da özelden mesaj atmış zaten :)
Aynı sıkıntıları çekmişsiniz beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum.Şu an 22+3 deyim ve önümde çok önmeli 15 gün var.İlk 16+6 da teşhis kondu hep çıkacak diye bekledik ama milim değişim yok.15 gün sonra ki kontrolümde de yukarıya çıkmış olmazsa istirahat başlayacak.Belirsiz bir durumdayım ve bu belirsizlik beni iyice strese sokuyor.Doğuma kadar yatacak olmanın sıkıntısından ziyade bebeğim için çok korkuyorum.

Normalde ben de ugramiyorum buraya. Yeni mesaj geldi bilgisi de gelmiyordu. Ne oldu bilmiyorum senin mesaj gelmis.
3 kere kanamam oldu. Igne oldum bir kere. Agrim da cok fazlaydi. Bebegimi de asagada tasidigimdan cok sancili ve zordu. Marjinal saniyordum, parsiyal oldugunu ogrendim. Epikrizimide de dogumda kanamamin cok oldugunu vs. ogrendim. Ama sonuc olarak 37. Haftayi buldum ve saglikli bir bebek dunyaya getirdim. Sana iyi haber, hepimiz dogurduk saglikliyiz. Cok agir 2 arkadasimz oldu. Cok sukur onlarda iyiler. Sen de iyi olacaksin. Istirahat eder atlatirsin. Sayili gun geciyor iste. 2 arkadasin yerine. Gecti. Birinin 26. Haftaydi galiba. Sorarim. Moralini bozma, doktorunu dinle. O kadar

Biz de baska yerdeyiz. Yemek tarifi dahil, sacmasapan sohbetler vs. yazisiyoruz. Kafa dagitiyoruz.Dogur gel

Çok ağır iki arkadaşımız oldu derken,onların durumlarında ki ciddiyet neydi?

zor geciren anlaminda da sen o zamanlari gecmişsin zaten. Daha zor, daha riskli anlamında. en ağır previayı geçirdiler. sen onları araştırıp kafanı bulandırma. Araştırmak iyidir de o kadar çok çeşit var ki kafa karışıyor. Sadece doktorunu dinle. o görüyo o bilyor. Ben son aylarda nerdeyse hicbişey sormadım doktora. yürüyemiyordum 3. aydan itibaren. eğilemiyordum vs. marjinal sanıyordum, konuşmadım bile türünü. parsialmis.hep aşagada taşıdım.
iyi olduğunu düşündüğüm bir hastanede perintoloğa devam ettim. Daha ne yapayım.hep aanı kaçırdık. sen de kaçırma. Bebeğini yaşamayı sakın unutma. kaçıncı hamileliğin bilmiyorum ama hepsinin tadı farklı. sonra geri döndüğünde sadece endişelerini hatırlama.

Simaycım selam ağırlardan biri bendim.eski sayfalara bakarsan ki bakma boşuna vakit kaybı olur,şu anda 9.ayına girmiş olan tosuncuk bir oğlum var.o günleri atlattık çok şükür.moralini bozma.hepimiz yavrulRımıza kavuştuk.sorun olursa cevaplarım.ben de uzun zamandır uğramıyordum.

Tabi çok okudukça da kafası karşıyor insanın,hatta bazı hikayelerden stres de artabiliyor.
Ben de türünü bilmiyorum şuan açıkcası.Tamammen kapatmadığını biliyoruz sadece.Dr.doğum kanalını ve plesantanın konumunu ekranda gösterdi,ucu kanalın hemen yanında,yani biraz açılma olsa kanama yapabilecek durumda.Benim 1 kez iğne ucu kadar kanamam oldu.Onda da işin ciddiyetinin farkında değildim sanırım kendimi biraz yormuştum.O günden beri hiçbir işyaptığım yok ama bir taraftan da bebeğimi beslemek için yemek falan yapmam lazım.
İlk hamileliğim ve dediğin gibi stresinden keyfini çıkaramıyorum maalesef.
Sen hangi şehirdesin?

Dağcı ve fburak selam size de bacılarım,maşallah herkesin iyi olduğunu gördüm sevindim.mihrimah ve eymen ne tatlı olmuşlardır kimbilir.

ucu kanalın hemen yanında yani kapatmıyor..Demekki marjinal. yani en iyisi. Ben oyle anladım yazdığından. yani morali çok bozma.Hamileliğin bayağa ilerlemiş. risk durumuna göre çoktan istirahat verirdi doktor. bu iyi olduğunuzu gösteriyor. sen bebeğini dinle bol bol.
istanbuldayım.

Hepinizin gözleri aydın ve darısı başıma inşallah :)Benim de oğlum olacak :)
Eski sayfalara bakıyorum da daha başlardayım,burası gelmiş 500 lü sayfalara,yetişmek zaman alacak :)

Aslında rapor verecekti ama şimdiden başlarsak rapor hakkını aşarız dedi.(Bir de rapor limitini doldurma durumu varmış ki onu henüz araştırmadım.)İşim de çok rahat,evime yakın,servis kapıdan alıyor ve sürekli de oturduğum için gerek görmedi.

Dağcı ve fburak selam size de bacılarım,maşallah herkesin iyi olduğunu gördüm sevindim.mihrimah ve eymen ne tatlı olmuşlardır kimbilir.

hoşgeldin canım.olmaz mı hepsi büyüdüler çok şükür.biz yürüme gayretindeyiz,dişlerimiz çıkıyor.çok cadıyız ama.:)
senin tosun da tam tosun olmuş maaşALLAH.

asud da gelmiş.sabah aklımdan geçmişti selin.

Allah herkese sağlık,sıhhat versin.
kimseyi korktuğuna uğratmasın.bizim durumumuzda olan herkese yardım etsin.

simay diğer ağır vaka bendim.:))

Ben söz dinlemedim ve senin yaşadıklarını okudum.Zaten ağlamaya bahane arıyordum (hormonlar işte) bahanemi bulmuş oldum. Geçmişte yaşadıkların için üzgün olduğumu söylemekten başka yapacak hiçbir şey yok ne yazık ki.İşin güzel tarafı Allah 2.oğlunu sana bağışlamış ne güzel.Umarım beni ve oğlumu da vakitli,sağlıkla kavuşturur birbirmize.

Okumayım diyorum ama kendimi tutamıyorum okuyorum,sonra da zırıl zırıl ağlıyorum ya.
Sana da geçmiş olsun.Sen de çok sıkıntı çektin mi ve vaktinde mi yaptın doğumunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…