• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Okumayım diyorum ama kendimi tutamıyorum okuyorum,sonra da zırıl zırıl ağlıyorum ya.
Sana da geçmiş olsun.Sen de çok sıkıntı çektin mi ve vaktinde mi yaptın doğumunu?

arkadaşım zor bir durum ama bak bizler atlattık çok şükür.atlatmayan da kalmadı zaten.ben stresden hamile olduğumu bile unutturdum.doktoruna güven,rahat ol.senin kanaman bile olmamış.hoş olsa bile önlemini alıyor doktorlar.
pepukenin önceki yaşadıklarını okuduğumda ben de yaşayacakmışım diye çok korkmuştum.
bizler burda ne yapacağımızı öğrendik.en iyi doktorları bulmaya çalıştık.
ben en ağırlardan biriydim ama 32. haftaya kadar çalıştım.iki çocuğumu sabah doyurup,giydirip okula gönderdim.her gün merdiven inip çıktım 4 kat.
yani bir yerden sonra Allah'a güvenip devam ettik canım.
haftaları saya saya,korkuyla geçirdim.bunun sebebi biraz da olsa okuduğum en vahim hikayelerdi.
ama geçen yıl hepimiz ve bizden sonra buraya gelen arkadaşlar sağlıkla bebeğine kavuştular.
sen de kavuşacaksın,rahat ol.
ben doktoruma son zamanda gidebildiğim için çok sıkıntı yaşadım farklı doktorlarda ki yorumlarla.
bu işi bilen kendine güvenen doktorlar relaks.boş yere seni panikletmiyor.

ben 34.haftada doğum yaptım.14 ve 16.haftada biraz kanamam olmuştu.sonra hiç olmadı.
son gün kendimi gereksiz evde yorup gaz yapıcı şeyleri aşırı tüketmiştim.
çok dikkat etsem 38 görebileceğimi düşünüordum ama kısmet de o günmüş.
hastaneden çıktığımda kızımla beraber yeniden doğmuş gbi hissetmiştim.

sormak istediğin her şey için yardımcı olurum canım.

senin hikayen farklı,bunu unutma.
ben de çok araştırırdım.şimdi düşünüyorum gereksiz fobilerle hamileliğimi zehir etmişim.

pepuke ve benim previamız çok ileri seviyedeydi.ona rağmen Allah'ın yardımıyla atlattık.

arkadaşım zor bir durum ama bak bizler atlattık çok şükür.atlatmayan da kalmadı zaten.ben stresden hamile olduğumu bile unutturdum.doktoruna güven,rahat ol.senin kanaman bile olmamış.hoş olsa bile önlemini alıyor doktorlar.
pepukenin önceki yaşadıklarını okuduğumda ben de yaşayacakmışım diye çok korkmuştum.
bizler burda ne yapacağımızı öğrendik.en iyi doktorları bulmaya çalıştık.
ben en ağırlardan biriydim ama 32. haftaya kadar çalıştım.iki çocuğumu sabah doyurup,giydirip okula gönderdim.her gün merdiven inip çıktım 4 kat.
yani bir yerden sonra Allah'a güvenip devam ettik canım.
haftaları saya saya,korkuyla geçirdim.bunun sebebi biraz da olsa okuduğum en vahim hikayelerdi.
ama geçen yıl hepimiz ve bizden sonra buraya gelen arkadaşlar sağlıkla bebeğine kavuştular.
sen de kavuşacaksın,rahat ol.
ben doktoruma son zamanda gidebildiğim için çok sıkıntı yaşadım farklı doktorlarda ki yorumlarla.
bu işi bilen kendine güvenen doktorlar relaks.boş yere seni panikletmiyor.

ben 34.haftada doğum yaptım.14 ve 16.haftada biraz kanamam olmuştu.sonra hiç olmadı.
son gün kendimi gereksiz evde yorup gaz yapıcı şeyleri aşırı tüketmiştim.
çok dikkat etsem 38 görebileceğimi düşünüordum ama kısmet de o günmüş.
hastaneden çıktığımda kızımla beraber yeniden doğmuş gbi hissetmiştim.

sormak istediğin her şey için yardımcı olurum canım.

senin hikayen farklı,bunu unutma.
ben de çok araştırırdım.şimdi düşünüyorum gereksiz fobilerle hamileliğimi zehir etmişim.

pepuke ve benim previamız çok ileri seviyedeydi.ona rağmen Allah'ın yardımıyla atlattık.

Benim de 19.haftamda kanamam oldu gerçi sanki sivilce kanamış gibi çok azdı.Dediğin doğru stres yapmamak gerekiyor ama başınızdan geçmiş,bunun pek mümkün olmadığını biliyorsunuzdur.Benim dr.çok relax ve stres yönetimi çok iyi ama yine de ilerleyen haftalarda bir hastanenin riskli gebelik bölümüne de görünmeyi düşünüyorum.
Sizler arasında ankara da yaşayan ve bana dr.önerebilecek birisi var mı?

Benim de 19.haftamda kanamam oldu gerçi sanki sivilce kanamış gibi çok azdı.Dediğin doğru stres yapmamak gerekiyor ama başınızdan geçmiş,bunun pek mümkün olmadığını biliyorsunuzdur.Benim dr.çok relax ve stres yönetimi çok iyi ama yine de ilerleyen haftalarda bir hastanenin riskli gebelik bölümüne de görünmeyi düşünüyorum.

biz istanbuldayız canım.
ben doktorumu bulana dek sıkıntı yaşadım.başta ona gitmiş olsam çok daha iyi geçecekti.
hastane hastane dolaştım.doğru dürüst dr. bulamadım.doktorun relakssa dert etme.işini iyi yapıyordur.
beni ameliyatı yapan hocamın telini özelden vereyim istersen.o doktor önerebilir belki.

biz istanbuldayız canım.
ben doktorumu bulana dek sıkıntı yaşadım.başta ona gitmiş olsam çok daha iyi geçecekti.
hastane hastane dolaştım.doğru dürüst dr. bulamadım.doktorun relakssa dert etme.işini iyi yapıyordur.
beni ameliyatı yapan hocamın telini özelden vereyim istersen.o doktor önerebilir belki.

Evet verirsen çok sevinirim.Dediğim gibi dr.um çok relax.Beni strese sokmadan tedbirli davranmayı başarabiliyor ama başka bir dr. görünmekte de fayda var.
Ben de bir de zaman zaman böbreğe kadar sıçrayan enfeksiyon var bu arada.Dr. da şaşırdı hangisiyle uğraşacağını.

Evet verirsen çok sevinirim.Dediğim gibi dr.um çok relax.Beni strese sokmadan tedbirli davranmayı başarabiliyor ama başka bir dr. görünmekte de fayda var.
Ben de bir de zaman zaman böbreğe kadar sıçrayan enfeksiyon var bu arada.Dr. da şaşırdı hangisiyle uğraşacağını.

Allah yardımcın olsun canım.hayırlısıyla hepsini atlatacaksın.
burda olumlu bir çok örnek ve tecrübe var.

ÇOK DEĞİL AMA BİR DOKTORA DAHA GÖRÜNMEN İYİ OLUR.

Kizlar icinizde vasa previa olan var mi.bugune kadar previa totalis vardi ben en ilerisi en kotusu bu diye biliyordum meger beterin beteri varmis.totaliste anne cok kan kaybedermis vasa previada bebek de kan kaybedermis ve kurtarilamayabilirmis.bugun kontrolde doktorum anlatti.o tabi ki butun riskleri anlatmak zorunda ama moralim bozuk.icinizde bunu yasayan varsa guzel seyler duymaya ihtiyacim var...

Kizlar icinizde vasa previa olan var mi.bugune kadar previa totalis vardi ben en ilerisi en kotusu bu diye biliyordum meger beterin beteri varmis.totaliste anne cok kan kaybedermis vasa previada bebek de kan kaybedermis ve kurtarilamayabilirmis.bugun kontrolde doktorum anlatti.o tabi ki butun riskleri anlatmak zorunda ama moralim bozuk.icinizde bunu yasayan varsa guzel seyler duymaya ihtiyacim var...

Doktorun abuk sabuk konusmus. Su halde sezeryan olsan haftan 35 sanirim, bebek gayet iyi olur.1 hafta sonra kuveze bile girmez muhtemelen. Butun previaarda kanama riski var. doktor iyiyse problem olmaz. Kanama olursa kan verirler. Bunlarla dodurma kendini. Hepimiz iyiyiz, bebeklerimizde iyi.

Kızlar merhaba.
Pek hoş gelmedim ama.
Yine previa dedi Dr um:14:
Rahim ağzına uzanıyor ama tam kapatmıyor dedi:50:parsiyal mi marjinal mi sormadım ama beynim durdu çünkü.
Yukarı çıkar değil mi kızlar???:14:
Canım ben ankaradayım.
Özelden yazarım sana Dr ları.
O ne yaaa! Dedim ve araştırdım. Kanama başlarsa bebek kaybedilebilir diyor.
Madem bu kadar endişeli Dr, sen bu hale düşmeden alsın bebeği.
Asudun dediği gibi bir haftaya kadar premature bile olmuyor yavrun.
Ama sen de bu haftaya kadar gelmişsin artık bir hafta hiç bir iş yapma, eğilme doğrulma.
Bir arkadaşım çizmesini çekerken kanamasını başlattı. Yattığın yerden kalkma.
Hem Ben de totalistim ama pepuke kadar kan kaybetmedim mesela.
Çünkü her vaka birbirinden ayrı oluyor. O yüzden kanama olmadıkça korkma previadan.
Allah'ın izniyle de hiçbir şey olmaz sağsalim alırsın bebeğini kucağına gönlünü ferah tutmaya çalış canım:34::34:

Kızlar merhaba.
Pek hoş gelmedim ama.
Rahim ağzına uzanıyor ama tam kapatmıyor dedi:50:parsiyal mi marjinal mi sormadım ama beynim durdu çünkü.

Canım ben ankaradayım.
Özelden yazarım sana Dr ları.

O ne yaaa! Dedim ve araştırdım. Kanama başlarsa bebek kaybedilebilir diyor.
Madem bu kadar endişeli Dr, sen bu hale düşmeden alsın bebeği.
Asudun dediği gibi bir haftaya kadar premature bile olmuyor yavrun.
Ama sen de bu haftaya kadar gelmişsin artık bir hafta hiç bir iş yapma, eğilme doğrulma.
Bir arkadaşım çizmesini çekerken kanamasını başlattı. Yattığın yerden kalkma.
Hem Ben de totalistim ama pepuke kadar kan kaybetmedim mesela.
Çünkü her vaka birbirinden ayrı oluyor. O yüzden kanama olmadıkça korkma previadan.
Allah'ın izniyle de hiçbir şey olmaz sağsalim alırsın bebeğini kucağına gönlünü ferah tutmaya çalış canım:34::34:

Çok geçmiş olsun,umarım çıkar yukarı.
sen şu an hangi dr. gidiyorsun peki?

senin haftandan önce doğum yaptım ben ve bir kaç kişi.bebekler erken doğdukları için küvözde kaldılar sadece.hepsi koca bebiş oldu şimdi.
ben de çok dr.gezdim ama kimse böyle bir şey demedi.
Kızlar merhaba.
Pek hoş gelmedim ama.

:
hayırlı olsun canım.burda bizlerle tecrübe ettin canım.ne yapacağını biliyorsun.inşaALLAH bebeğin sağlıkla annesine kavuşacak.
yaşadıkların korkutuyor ama Allah bu kez pepuke gibi yüzünü güldürecek.

hayırlı olsun canım.burda bizlerle tecrübe ettin canım.ne yapacağını biliyorsun.inşaALLAH bebeğin sağlıkla annesine kavuşacak.
yaşadıkların korkutuyor ama Allah bu kez pepuke gibi yüzünü güldürecek.
İnşallah canım. Ama biliyorsun durumum bir çoğunuzdan farklı olduğundan korkularım büyük. Rabbim yardımcım olsun inşallah:50:

İnşallah canım. Ama biliyorsun durumum bir çoğunuzdan farklı olduğundan korkularım büyük. Rabbim yardımcım olsun inşallah:50:

canım ben ilk kez yaşadım ama biliyorsun en ileri seviyedeydi.
Allah büyüktür canım,hayırlısıyla sen de atlatacaksın.mümkünse raporla vs. geçirmeye çalış hamileliğini.kendini yormadan,iyi bir doktor refakatinde bebeğini büyüteceksin inşaALLAH.

canım ben ilk kez yaşadım ama biliyorsun en ileri seviyedeydi.
Allah büyüktür canım,hayırlısıyla sen de atlatacaksın.mümkünse raporla vs. geçirmeye çalış hamileliğini.kendini yormadan,iyi bir doktor refakatinde bebeğini büyüteceksin inşaALLAH.

mrb cnm ya sana bi sorum olacak benım de esle problemım var malesef es alt tarafda ama benım cok yogun kanamam var ve 17 haftamdayım gercekten senınkı yukarı cıktımı ne olur dua edin ya benımkıde cıksın yada en azından kanamam kesılsın

selam arkadaslar

ben 17 haftalık hamıleyım ama yaklasık bırbucuk aydır sıkıntı cekıyorum es rahım azında oldugu ıcın asırı kanamam var bi bilginiz varmı acaba ben bes ay hep yatmalımıyım yoksa kesılebılırmı

mrb cnm ya sana bi sorum olacak benım de esle problemım var malesef es alt tarafda ama benım cok yogun kanamam var ve 17 haftamdayım gercekten senınkı yukarı cıktımı ne olur dua edin ya benımkıde cıksın yada en azından kanamam kesılsın

Kime sordugunu bilmiyorum ama yukari cikan var. Belli olmaz cikabilir.detayliyi bekle. umarim cikar.

selam arkadaslar

ben 17 haftalık hamıleyım ama yaklasık bırbucuk aydır sıkıntı cekıyorum es rahım azında oldugu ıcın asırı kanamam var bi bilginiz varmı acaba ben bes ay hep yatmalımıyım yoksa kesılebılırmı

Yukari cikmazsa ve kanama devam ederse yatscaksin cnm.ama buyuk ihtimal bu haftalarda kesilir. ama dikkate dinlenmeye sonuna kadar devam.

merhaba canım,tatildeydim şimdi gördüm mesajını.
senin gibi çok kanamalı olup çıkan çok oldu canım.inşaALLAH senin ki de çıkar.

Back