- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.981
merak etme annesi onlar bizden güççlü.ben kendimi çok kötü hissettiğimde onun o canlı kalp atışlarını duyarak moral buluyordum.ve bir süre sonra dedim ki bu bebek doğacak ve yaşayacak.Dün akşamdan beri internette kızıma kıyafet, oyuncak bakıyorum. Ne de olsa kız. Ona neler alacağımı görünce morali düzelir ,daha sıkı tutunur :) ehuehu
Minyon tipli biriyim. İnce kemikli, dar bir vücut. 16 haftalık olmama rağmen 50 kiloyum. Ondanmış. Annem biraz kiloludur. annene bak anne gibi. Sen hiç anne gibi durmuyosun dedi :) saçmaladı yani :) inşallah dediğiniz gibi 3-5 haftaya toparlanır. kanama olduğunda biraz fazla korkuyorum. Sakin olmam gerektiği konusunda haklıydı. Elimden geleni yapacağım :)
Utku beyden geldim şimdi kızlar. Ben çok narin yapılı biriyim. 47 kiloyla hamile kaldım. Bana o yüzden oluyor dedi. Vücudumun,rahmimin kapasitesi azmış. O yüzden vücudun zorlanıyor. Yatacaksın dedi. Çok büyük ihtimalle bu rahim 9 ay taşımaz. Erken doğum olur dedi. Previa çok ciddi değil. Çok az bir kısım rahim ağzında. Previadan yana sorun olmaz. Ama vücudunu kuvvetlendirmen ve sürekli sakin olman laZım diyor. Bebeğim iyiymiş çok şükür. Biraz rahatladım.
gözün aydın en azından previadan yana sorun yok çok şükür.. bol bol yat dinlen ozaman bebeğin için .. onu nekadar çok tutarsan okadar iyi elbette ama 36. haftanı bitirdiğinde hiç korkma artık allahın izniyle küvöze bile girme ihtimali çok düşük ..Utku beyden geldim şimdi kızlar. Ben çok narin yapılı biriyim. 47 kiloyla hamile kaldım. Bana o yüzden oluyor dedi. Vücudumun,rahmimin kapasitesi azmış. O yüzden vücudun zorlanıyor. Yatacaksın dedi. Çok büyük ihtimalle bu rahim 9 ay taşımaz. Erken doğum olur dedi. Previa çok ciddi değil. Çok az bir kısım rahim ağzında. Previadan yana sorun olmaz. Ama vücudunu kuvvetlendirmen ve sürekli sakin olman laZım diyor. Bebeğim iyiymiş çok şükür. Biraz rahatladım.
anladım canım işte benim doktorumda güya 2 hafta sonra bakıp trüne karar vericek rahmi tamamenmi kapatmış diye öyleyse zaten kesinlikle normal olmaz dediCanim alttan muayene olanlar olmus. Demekki gerek olabiliyomus. Arkadasin bahsettigi prof ates hoca. Senin previanin riskli oldugunu zannetmiyorum ama previa ise kesin sezeryan olursun. Ben memorialdan memnun kalmadim ama doktor bilgiliydi. Perinotolog cihangir bey. Yalniz sorman lazim anlatmaz. Baska bir perinotolog da bulabilirsin. Ama git mutlaka. Marjinal mi neyse ogren. Kanama riski erken dogum riski var mi ogren. Marjinalde olsa benim gibi 37 de sezeryan yapabilirler.
Belki hic riski olmayan, sadece sezeryan gerektiren bi durum. Bosuna telaslanma okuduklarinla. En dogru bilgiyi doktor verir.
canım bizim doktorumuz ateş karateke.ben netten bulmuştum ismin ve videolarını.previada en çok korktuğumuz kanamadır.onun ameliyatlarını izleyip kanamasız güzel geçmiş olması bana cesaret ve güven verdi.insan olarak da muhteşem biridir.hayatım boyunca unutamayacağım bir dr.
özelden telini vereyim sana canım.
pepuke de benim tecrübem ve önerimle ona ameliyat oldu.o da çok memnun kaldı.
sağolsıun canım sende pepuke arkadaşımdanda yardımcı oldunuz bana yazdınız eşimlede konuştuık ateş beye baktık ama karşı olduğu için çok zor biim oraya gitmemiz ama ondna başka çaremde yok ne yapıcağımı bilemiyorum inanki
previanın az olması çok güzel.muhtelemen yukarı çıkar ilerleyen haftalarda canım.bünyenin narin olduğunu neye göre düşündü acaba?
dr.lar ne derse desin üç beş hafta her şey yolunda gittiğini göreceksin ve çok takılmayacaksın söylediklerine.Allah büyük canım.
previa lafından dr.lar bile tırsıyor biz ne yapalım.
seni çok çok iyi anlıyorum,ben de bu haftalarda previa yüzünden çok kötüydüm.geceleri uyuyamazdım,oğluma bakıp bakıp ağlardım,vs.......
burda hepimiz şahit olduk onlarca previalı bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına aldı.
hoş geldin canım.haftan epey ilerlemiş maaşALLAH.istirahat et,rahat ol ve doktoruna güven.tabi her dr. previa da kendine güvenmiyor bunu hastasına hissettiriyorlar zaten.
Canım 10 günde previa olmaz. Öncesinde varmış zaten. Sana da bana olan olmuş. Muhtemelen ayrıntılıda plasentanın yerine bakmadan yazmış raporu doktorun. Ama alttan baktırma konusunda iyi düşün. Çünkü kanama olur diye Pek tavsiye edilmiyor. Benim alttan muayenelerimi ameliyathanelerin olduğu yerdeki ultrasonda baktılar. Kendine iyi bir Dr ve anne- bebek yoğun bakımı olan bir hastane bul. Previalılar normal doğum yapamaz canım. Bir tipinde normal denenebilir deniyor ama doğum sonrası çok kanama oluyor. Sezeryan olmak biraz mecburiyet canım maalesef.
Dikkat ettiğin sürece Allah'ın izniyle sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına. Geçmiş olur inşallah canım....
Çok enteresan... Previanın da iyi çıkmasına sevindim canım. İyi olacak iyi olacak, her şey iyi olacak
Geçmiş olur inşallah canım. Zaten illa kanama olacak diye bir şey yok. benim de kanamam olmamıştı. İş yaparken, eğilip doğrulurken dikkat edersen Allah'ın izniyle bir şey olmaz canım....
kızlar bugün kontrolde doktor plasenta duruşu için bilgisayara yaza hemşireye plasenta previa dedi.ben de merak ettim ne olduğunu .artık aşağı inmiş demekmiş yani doğum yakın sanıyorum.doktor heran sancılanabilirsin dedi
ay canım anlamadım ben neden seeryan olurum ki:26:Normal yapamazsin buyuk ihtimalle neden sezeryana almadilar Seni, bekliyosunuz ? Hic anlamadim.
Allah saglikla kurtarsin.
ay canım anlamadım ben neden seeryan olurum ki:26:
yaa öyle mi. ben bunu bilmiyordum bana doktorum herşey yolunda diyor normal doğum için müsaitmişim :26:Previada plasenta asagada, rahim agzinda oluyo.Normal yapilmiyo genelde. Insallah sen saglikla yaparsin. En iyi doktor biliyo tabi.
yaa öyle mi. ben bunu bilmiyordum bana doktorum herşey yolunda diyor normal doğum için müsaitmişim :26:
inşallah canım allah razı olsun insallah hepimiz bebeklerimizi sağ salim alırız kucağımızaO zaman yolundadir tabiki. Kafani bulandirma burda. Muhtemelen previa degilsin ya da normal doguma engel olmayan bir durum.son gunlerin tadini cikar canim.saglikla bebegini kucakla.
inşallah canım allah razı olsun insallah hepimiz bebeklerimizi sağ salim alırız kucağımıza
anladım canım işte benim doktorumda güya 2 hafta sonra bakıp trüne karar vericek rahmi tamamenmi kapatmış diye öyleyse zaten kesinlikle normal olmaz dedi
benim anlamdığımda bu yaa canım 10 gün tam 10. gün tekrar gittim daha öncesine kadasr kaç doktora bakıldım böyle birşey çıkmadıda şimdi çıktı işin ilginç yani bendede kasık ağrısı çok ourdu yürüyemezdim dışarda falan demekki vardıda bakmadılar diyorumgünahları boyunlarına ne diyebilrimki işte ben aslında doktrumdan çok mennundum taki bu şüheye düşene kadar aklım çok karışık canım :44::26:
kızlar cuma gunu doktora gıttımde ilişkiyi yasakladı ve bişeye (doktorun ne dedıgını anlamadıgım ıcınbişey dıyorum tutamadım aklımda )uzanıyor bebek dedı ben tam anlamadım şimdi bu konuyu gorunce bunu mu dedı tam hatırlamıyorum kanamam olurmuş ilişki olursa biraz büyüsün dedi anlaymadım acaba bende de mı bu plesenta previa ouff kafama takıldı eger varsa bırz buyusun neden desin ? kızıma bırsey olur dıye cok korkuyorum kafama takıldı ruyalarımda hep kanamam oluyorrr
kızlar cuma gunu doktora gıttımde ilişkiyi yasakladı ve bişeye (doktorun ne dedıgını anlamadıgım ıcınbişey dıyorum tutamadım aklımda )uzanıyor bebek dedı ben tam anlamadım şimdi bu konuyu gorunce bunu mu dedı tam hatırlamıyorum kanamam olurmuş ilişki olursa biraz büyüsün dedi anlaymadım acaba bende de mı bu plesenta previa ouff kafama takıldı eger varsa bırz buyusun neden desin ? kızıma bırsey olur dıye cok korkuyorum kafama takıldı ruyalarımda hep kanamam oluyorrr
Gebeliklerin başında ( hatta bir yerde okumuştum % 90ında) plasenta previa oluyor canım. Ama zamanla rahim ve bebk büyüdükçe yukarıya çıkıyor..doktorun önlem almış sadece. (Aşağıya diye tahmin ediyorum) uzanıyor olması da iyi bir şey çünkü bu yukarı çıkma durumu var demektir. Sonuçta erken gebelik dönemindesin. Ki Dr bebek aşağıya uzanıyor demiş anladığım kadarıyla, plasenta dememiş..
Bence içini rahat tut canım. Stres yapıp kötüyü çağırmaneticede sadece varsayımlar üzerine düşünüyorsun.. Allah'ın izniyle sağlıcakla kucağına alacaksın bebeğini
Plasenta asagada, on duvarda, rahim agzinda vs. demis olabilir mi? Kendini yorma, dediklerini uygula. Kanaman felan olmamis. Bu haftada tam teshis konmaz, erken, meraklanma. Sen her ihtimale karsi dikkat edeceksin. Onlem almis sanirim doktorun. Cok stres yapma. Dikkatle devam et. Zaten her hamile dikkat ediyor.
çok teşekkür ederim arkadaşlar içimi çok rahatlattınız içim daralıyordu durmadan rüyamda kanamam oluyor kanamam olucak korkusuyla yaşıyor gıbı bıseyım 3 gundur kendımı her an kanamam olacak gibi hissediyorum korkuyorum biraz bu cuma test sonuclarımı almaya gidicem sorucam detaylı öğrenicem artık
Kesinlikle sor. Herkesin ayri. Bunlari okuyunca moralin bozulur. En dogrusunu doktorun soyleyebilir. Gerci hersey icin erken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?