• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

çok teşekkür ederim arkadaşlar içimi çok rahatlattınız içim daralıyordu durmadan rüyamda kanamam oluyor kanamam olucak korkusuyla yaşıyor gıbı bıseyım 3 gundur kendımı her an kanamam olacak gibi hissediyorum korkuyorum biraz bu cuma test sonuclarımı almaya gidicem sorucam detaylı öğrenicem artık

ben de senin gibi bu haftalarda kanama olacak diye kabuslar görüyordum.gece 10 kez uyanıp bakıyordum.zamanla öğrendim ki kanama olsa bile dr.lar müdehale ediyor ve geçiyor.ikincisi bu haftalarda previalılarda tabi kanama çok olmuyor.
senin kese aşağı da da demiş olabilir.en iyisi dr.a gittiğinde öğrenmiş olursun.henüz hiç bir şey belli değilken kendini strese sokma.

İster istemez korku sardı içimi ne bileyim bir okuyayım dedim okumamla içime korku dolması bir oldu umarım herşey yolundadır bir sorun yaşamam inşallah cuma gününü iple çekiyorum bakalım ne olucak

merhabalar bende yeni katıldım aranıza.. 27 haftalık hamileyim gecen aylarda doktor hersey normal diyordu gecen hafta ayrıntılı ultrasona gittim oradaki doktor p.p marjinal var biraz ama cıkabilir dedi... kendi doktoruma gösterdim sonucu bana aşırı kanama olur mecbur sezeryan olursun en az iki kişi kan vermek için hazırda bulunsun dedi ayrıca ben tek yapamam bu ameliyatı dısardan da doktor cagıracagım yanıma dedi... en iyisi sen bi unıversıte hastanesıne git hazırda kan bulunan dedi gönderdi..yat dinlen yorulma falan gibi tavsiyelerde bulunmadı bile anlamadım bişey..

merhabalar bende yeni katıldım aranıza.. 27 haftalık hamileyim gecen aylarda doktor hersey normal diyordu gecen hafta ayrıntılı ultrasona gittim oradaki doktor p.p marjinal var biraz ama cıkabilir dedi... kendi doktoruma gösterdim sonucu bana aşırı kanama olur mecbur sezeryan olursun en az iki kişi kan vermek için hazırda bulunsun dedi ayrıca ben tek yapamam bu ameliyatı dısardan da doktor cagıracagım yanıma dedi... en iyisi sen bi unıversıte hastanesıne git hazırda kan bulunan dedi gönderdi..yat dinlen yorulma falan gibi tavsiyelerde bulunmadı bile anlamadım bişey..

merhaba. benimde marjinaldi. kan gerekmedi. ama donanimli bir hastane tercih ettim.oncelijle senin doktor kendine guvenmiyo. degistir. bu arada yukarida cikabilir. ama sen kendine dikkat et. riskleri bil ama bekleme. kanama olursa en yakin en donanimli hastaneye gidersin. bol bol dinlen simdi. ben 37. ye kadar gittim. ama hala son durum degil senin. insallah cikar yukari.

merhaba. benimde marjinaldi. kan gerekmedi. ama donanimli bir hastane tercih ettim.oncelijle senin doktor kendine guvenmiyo. degistir. bu arada yukarida cikabilir. ama sen kendine dikkat et. riskleri bil ama bekleme. kanama olursa en yakin en donanimli hastaneye gidersin. bol bol dinlen simdi. ben 37. ye kadar gittim. ama hala son durum degil senin. insallah cikar yukari.

bana moral vermek yerine korkuttu gerçekten... marjinal durumunda normal bi hamilelikten cok farklı olarak neler yaşanıyor?şimdiye kadar beni rahatsız eden bişey olmadı hiç..doğuma kadar kanaman olmuşmuydu senin?yukarıya cıkmadımı sonnunda :( ara kanamalardan da korkuyorum okudukça yazılanları okudukça.. hangi hastaneye gittin?

ben de senin gibi bu haftalarda kanama olacak diye kabuslar görüyordum.gece 10 kez uyanıp bakıyordum.zamanla öğrendim ki kanama olsa bile dr.lar müdehale ediyor ve geçiyor.ikincisi bu haftalarda previalılarda tabi kanama çok olmuyor.
senin kese aşağı da da demiş olabilir.en iyisi dr.a gittiğinde öğrenmiş olursun.henüz hiç bir şey belli değilken kendini strese sokma.

bende aynen kanama olcak diye korkuyla bekliyorum sürekli aklım orda...sanki aşırı kanama olcak birden ve durmayacak gibi düşünmeye başladım..hangi haftalarda oluyor kanama ben 27. haftadayım ilerlemiş mi sizce? marjinal previa benimki

kızlar cuma gunu doktora gıttımde ilişkiyi yasakladı ve bişeye (doktorun ne dedıgını anlamadıgım ıcınbişey dıyorum tutamadım aklımda )uzanıyor bebek dedı ben tam anlamadım şimdi bu konuyu gorunce bunu mu dedı tam hatırlamıyorum kanamam olurmuş ilişki olursa biraz büyüsün dedi anlaymadım acaba bende de mı bu plesenta previa ouff kafama takıldı eger varsa bırz buyusun neden desin ? kızıma bırsey olur dıye cok korkuyorum kafama takıldı ruyalarımda hep kanamam oluyorrr

bişey acaba plesenta rahim ağzına uzanıyor olabilirmi? muhtamelen ilişki yasağı konulduğuna göre o ihtimalde yüksek sanırım ... daha erken zaten previa tanısı için muhtemelen 20 li haftalarında yukarı çıkar eğer öyleyse .. eğer çıkmazsa sezeryan olursun öyle korkacak bişey yok yani .. previanın çeşitleri var burda mesela arkadaşlarımız pepuke asud buraya bayadır uğramayan kames arkadaşımızın rahim ağzını tamamen kapatıyordu zorlu operasyon geçirdiler onlara sezeryan oldular demek hafif kalır:( çok şükür ama hepimiz bebeklerimize kavuştuk sağlıcakla .. birazcık dikkat edersek hiç birşey olmaz dr' unuzu dinleyin mutlaka ve kendinizi yormayın bol bol dinlenin ..

bana moral vermek yerine korkuttu gerçekten... marjinal durumunda normal bi hamilelikten cok farklı olarak neler yaşanıyor?şimdiye kadar beni rahatsız eden bişey olmadı hiç..doğuma kadar kanaman olmuşmuydu senin?yukarıya cıkmadımı sonnunda :( ara kanamalardan da korkuyorum okudukça yazılanları okudukça.. hangi hastaneye gittin?

en basta oldu benim kanamalar. ben cok agirdim. yuruyus felan yapamiyodum,agrim vardi. cikmadi benim. memo.rial da perinotologa devam ettim. memnun kalmadim ben hastaneden. doktor cok donanimliydi ama.kanaman olmaz insallah. rahatsizlik veren bi durumunun olmamasi cok iyi.

bazı drlar çok felaket tellalı oluyorlar malesef :( bende bi ara dr'um hastaneden gidiyo telaşıyla iyi bi dr bulma telaşına girdim çok çok tavsiyeyle gittiğim dr bana böyle felaket tellalığı yapmıştı:( allahtan marjinalmişim bide totalis olsaymışım oracıkta kadın beni kesecekti sanırım :( bana öylebir felaket senaryosu sıraladıki şoka girdim :( yok kanamam olurmuş bebeği alırmış kanaman durmaz rahmini alırım yine durduramazsak seni kaybederiz :( kadın iki dakikada katletti beni öyle korktumki anlatamam :( sonra kendi dr'uma gittim böyle bişey var bana niye açık açık anlatmıyorsunuz diye ki hep kanamam vardı ve yat diyordu sürekli.. sonra oturdu anlattı bi ara kan gurubunuz neydi diye sormuştu bana ilk hamileliğimde hiç sormamıştı sadece doğuma yakın sordu ozaman işkillenmiştim ben :(
sonra bana korkmama gerektiğini okadar kötü olmadığını az kapattığını vs anlattı öyle bebeği kaybedecek rahmi alıcak benimde ölümüme yol açacak bi durum olmadığını anlattı.. yanlız sen dediklerimi dinle yeter dedi yatmana devamet bol du iç ilişki yasak vs gibi ...

çok şükür hiç bir sorun yaşamadım doğumumuda yaptım kan bile verilmedi hep kanamalarım durduruldu çok şükür..
o yüzden fazla korkmayın yatın dinlenin bol bol kendinize dikkat edin ..

hamileliğimde rüyalarımda hep kanamayla doğuma gittim bu previa yüzünden :(
doğurdum rüyalarımda hep süt sağıyorum emmeyen oğlum yüzünden :(
benim bu rüyalar hep böyle nezaman düzene giricek bu hayat :(

kızlarrr konuyu azcıkım değiştiriyorummm vee benim puset sorunuma bide siz el atın bakalım :)

şöyle baston puset arıyorum katlanıp sırtta taşınan ama konforlu olsun mümkünse tam arkaya yatanlardan .. evde ikitane araba var ama benim gibi fırt fırt gezen birine biraz daha pratik hop diye omuza atılıp taşınan bir araba şart oldu :( bu koca kalantor arabalarla gezemiyorum istediğim gibi .. taksiye binip trafiğe takılmaktan nefret ettim metrobüse binmek istiyorum artık mümkünse... bu tarz puset önerisi olan varmı ...
biraz araştırdım chicconun var baktım netten biraz e_bebktede satılıyormuş bi model beğendim ama nasıldır emin olamadım .. hafta sonu toriuma gidip bi bakıcam bakalım .. sizin başka öneriniz varmı marka model ?

bişey acaba plesenta rahim ağzına uzanıyor olabilirmi? muhtamelen ilişki yasağı konulduğuna göre o ihtimalde yüksek sanırım ... daha erken zaten previa tanısı için muhtemelen 20 li haftalarında yukarı çıkar eğer öyleyse .. eğer çıkmazsa sezeryan olursun öyle korkacak bişey yok yani .. previanın çeşitleri var burda mesela arkadaşlarımız pepuke asud buraya bayadır uğramayan kames arkadaşımızın rahim ağzını tamamen kapatıyordu zorlu operasyon geçirdiler onlara sezeryan oldular demek hafif kalır:( çok şükür ama hepimiz bebeklerimize kavuştuk sağlıcakla .. birazcık dikkat edersek hiç birşey olmaz dr' unuzu dinleyin mutlaka ve kendinizi yormayın bol bol dinlenin ..

bende 27 haftadayım benimkınede marjinal dediler ve kendi doktorum beni cok korkuttu kan kaybından ölecegım dıye düşünmeye basladım artık... bu güne kadar kanamam olmadı bi kısıtlamamda yoktu hayatımda tehşis yeni kondu zaten bu haftada...doktorumda baska doktor bul dedi kendine gönderdi beni.sürekli yatmak mı gerekiyor artık yada doğuma kadar kanama olurmu

bende 27 haftadayım benimkınede marjinal dediler ve kendi doktorum beni cok korkuttu kan kaybından ölecegım dıye düşünmeye basladım artık... bu güne kadar kanamam olmadı bi kısıtlamamda yoktu hayatımda tehşis yeni kondu zaten bu haftada...doktorumda baska doktor bul dedi kendine gönderdi beni.sürekli yatmak mı gerekiyor artık yada doğuma kadar kanama olurmu

surekli dikkat etmen gerek. yat denmediyse gerek yok. sen once bi doktor bul kendine. durumuna gore en dogrusunu soyleyecek. ben ev isi felan yapamiyodum agridan. zaten 20.haftaya kadar 2 kere kanamam olmustu. cok telas yapmana gerek yoj. en agirimiz bile bebisiyle evde. ama kendine cok dikkat edeceksin.

valla benim dr'um plesentamın durumuna göre yatırıyordu .. açıkçası kanaman olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor inanki .. ha bu demek değilki şarıl şurul kanaman olacak totalis olsan olabilirde marjinalde okadar çok risk yok ..
bence sen o dr'u değiştir o dr 'un kendine güveni yok başka dr falan ..
bide marjinal için yani benim dr' um o tarz dr lara çok kızıyor inanki ..
bana dediği şuydu ne sen ölürsün ne bebk nede rahmini alırım sadece sezeryan olursun çok çok ... belki kanaman çok olur ozamanda kan takviyesi yaparım bukadar :)
ya bu tırsak drlar bizi mahvediyor..
ben dr' umdan çok memnundum allah ondan razı olsun .. zaten oğluşumda onun ismini verdim :)

ben şuan sana kanaman olmaz yada olur diyemem drlarda bunun cevabını veremez çünkü anlık bi hareketine yada hiç bişeye bakmaz bi anda olu verir kanaman ...
şunu hiç bizaman unutmaki marjinalde plesenta rahim ağzına uzanır onu kapatmaz buda tamamn kapatması kadar tehlikeli değil..
mesela burda en riskli kanamalı vakalarımız başta pepuke arkadaşımız dağcı ve uzun zamandır uğramayan kames arkadaşımız bunlar totalis bide üstüne plesentaları rahimlerine damarlanma yapmış arkadaşlarımız okadar riskli operasyon geçirdiler doğum demiyorum sezeryan hiç değil ya okadar riskli bir durumdalardı onların yanında seninki benimki okadar basit ve masumki hiç korkacak bişey yok inanki..
sadece biraz kendini kolla dikkat et tebirli ol yeter..

bende damarlaa olmasina ragmen,kan alacak kadar kanamam olmadi. ama sonuna kadar cok korktum. korkma diyemem ama hep bunla yasama. doktor bul cok da fazla arastirip agir previalilari okuma. once tam ayrintili kendi durumunu ogren. sayet rahatsizlik vermediyse,buyuk ihtimal yukari cikar. insallah yani.

bende damarlaa olmasina ragmen,kan alacak kadar kanamam olmadi. ama sonuna kadar cok korktum. korkma diyemem ama hep bunla yasama. doktor bul cok da fazla arastirip agir previalilari okuma. once tam ayrintili kendi durumunu ogren. sayet rahatsizlik vermediyse,buyuk ihtimal yukari cikar. insallah yani.

asud seninki totalistmiydi marjinal diye kalmış aklımda:(

asud seninki totalistmiydi marjinal diye kalmış aklımda:(

Canim bana ilk yapisik dendi. Sonra marjinal dendi. Ben orda doktorla konusmayi biraktim. En son damarlanma artti, kireclenme artti dendi. Ve 37 de alindi. Detay hic konusmadim doktorlarla. Esim konustu hep.kani felan esimle konustular. Gerekmedi sukur. Ama heryan kan revan icindeydi ben cikarilirken. Ilki geneldi farki bilmiyorum gerci :)

Canim bana ilk yapisik dendi. Sonra marjinal dendi. Ben orda doktorla konusmayi biraktim. En son damarlanma artti, kireclenme artti dendi. Ve 37 de alindi. Detay hic konusmadim doktorlarla. Esim konustu hep.kani felan esimle konustular. Gerekmedi sukur. Ama heryan kan revan icindeydi ben cikarilirken. Ilki geneldi farki bilmiyorum gerci :)

bizim azrraa da marjinaldı ondada vardı damarlanma demekki marjinaldede oluyor bu damarlanma olayı .. hatta onun çok olmuşya kanaması kan takviye etmişlerdi:(

bizim azrraa da marjinaldı ondada vardı damarlanma demekki marjinaldede oluyor bu damarlanma olayı .. hatta onun çok olmuşya kanaması kan takviye etmişlerdi:(

Evvet. O benden daha karamsardi. En basta cagirma felaketi demistim ya. Keske olmasaydi ama biraz da rahat mi olmak lazim acaba. Benim gibi kulak kapamak mesela. Ki ben kanamalar arasi neler yasadim. Kizim elini kesti, kolunu kirdi. Aylarca neler yasadik. Allah beterinden korusun da adrenalin beni ayaga dikmisti.

Back