• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

pepuke cnm seni burda gormekbeni cok rahatlatti. Yaninda ya artik herseyi halledersin.sutunu sagip sakla canim. Sakin ihmal etme. Azalir ya da gogsun tikanabilir Allah korusun. Cok sizlatma. Benim bi gece tikandi mahvoldum sabaha kadar.

mersenne cnm ben en kucugum yani. En genc en citir. :52: selinden once oyleydim de simdi bi perisan oldum. En yasli gorunumundeyimdir. Pek coktum. gobegi eritip bakima girmem spora gitmem lazim. ama once benim spam toparlamali.Senin cadi da gelse rahatliycaz. Yasini da gostermedigin cok dooru. Maasallah sana :nazar: ama fburaki gormedim walla.

dagci cnm ben biramadim bakiciya isten ayrildim ve oyle kaldim. Pismanim ama ben cok paranoyagimcocuk konusunda.ise devam etsem bakani da perisan ederdim.

ay beni bi gören bi görmeyen pişman şekerim :)) facen varmı şekerim sende ekle beni orda görürsün canım :))

Kızlar selam ay çok değişik duygular içerisindeyim çok şükür miniğim yanımda uyuyor dünyanın en muhteşem varlığı benim için.o kadar minik ve masumki bildiğiniz üzere,bu beni derin bir tedirginliğe sürüklüyor bazen.sanki ilk defa anne olmuşum gibi acayip çömezim ona yetememekten,iyi bakamamaktan çok tırsıyorum.ben alışma devrelerini hiç sevmem biraz bunalıma girerim bu her konuda böyle.şu anda da bir adaptasyon süreci içindeyim.sondam malesef hala benle.hafta başı inşallah çıkacak.dün doktorcumla duygusal anlar yaşadık bana bakışları çok anlamlıydı seni karşımda böyle sağlıklı gördüğüme çok mutluyum dedi.sarıldık birbirimize.canım doktorum ameliyatı ve durumumu anlattı biraz.nasıl bir şey atlattığımı anlattı.meğer eşime önceden mesanenin durumunu da anlatmış bana hiçbirşey belli etmediler.mesanemin dörtte biri alındı.inşallah sonda çıkınca wc hayatımda bir değişiklik olmaz çok tırsıyorum.hayat şu an çok zor benim için rahat yürüyemiyorum oturamıyorum bazen çok fena batıyor.ev annem ve kardeşim olmasına rağmen dandini.her yer dağınık buna da sinir oluyorum.yapamıyorum ya ondan.sabrediyorum tek derdim bu olsun.herşeye şükretmeye çalışıyorum.bugün bebeğin şifonyeri geldi daha kalkıp bakamadım.boya kokuyor güya su bazlıydı odada yatamayacağız şimdi bir de bu çıktı.bir ay sonrasına ışınlanmak istiyorum yaa ben bebeğe o bana alışmış süt rayına oturmuş herşey yolunda olsa...biberona alıştığı için göğsümü alamaıyor göğsüm de boşalamadığı için acıyor ne yapacağımı şaşırıyorum.dün çok uykusuz ama bir o kadar da duygusal bir gece geçirdik karmaşık duygular.hep karnımda olan beni bazen rahatsız eden minik erkekim artık kollarımdaydı Allah tüm isteyenlere nasip etsin.sizleri çok seviyorum.mesajlarınızı okuyunca biraz rahatladım.sizleri çok seviyorum canlarım.hepiniz çok iyi olun inşallah.mersennecim de inşallah sağ salim doğurur herşey yolunda gider..

Canııııım, pepukeciğiiim... Neden seninle ilgili okuduğum her cümlede gözyaşlarına boğuluyorum bilmiyorum...bir yandan sana çooook seviniyorum, bir yandan korkular basıyor, bir yandan eymen paşayayı düşünüp gülümsüyorum, bir yandan giden kızımı, yaşadıklarımı hatırlayıp gözyaşlarına boğuluyorum... Offff duygularımı ifade bile edemiyorum....
Çok ama çok sevindim canım iyi olmanıza. Keşke yüreğimdeki coşkulu mutluluğu çıkarıp sana yollayabilseydim de bir insanın bir insanı görmeden nasıl bu kadar sevebileceğini ve onun adına mutlu olabileceğini görebilseydin....
Allah'a emanet ol pepukeciğiiim.... (Niye ağladığımı hala bilmiyorum...)
:nazar:Eymen paşa sen çooook yaşa:nazar::nazar:

Canim cok saol :) icinin guzelligi....
Bubeyaz oldu bakalim devami ne olur.

Cok kusuyo ve ishal basladi sanki. Ilac iciyo ustelik. Canim sıkıldı

Canim cok saol :) icinin guzelligi....
Bubeyaz oldu bakalim devami ne olur.

Cok kusuyo ve ishal basladi sanki. Ilac iciyo ustelik. Canim sıkıldı

Usuttumu napti havalarda bi tuhaf tam hastalk havasi... Bende bugun gunese aldandim disarisi buz gibiydi sifayi kapmamiz an meselesi..

Usuttumu napti havalarda bi tuhaf tam hastalk havasi... Bende bugun gunese aldandim disarisi buz gibiydi sifayi kapmamiz an meselesi..

ishal artmiycak sanirim ama kusma cok abarti.c.tesi defneyi goturunce konuscam.olmaz bu kadar ilac icerken.
Cikmak lazim zaten. Cok dikkaat adince daha kotu oluyo.sakinmamak lazim.

Son düzenleme:
Kızlar selam ay çok değişik duygular içerisindeyim çok şükür miniğim yanımda uyuyor dünyanın en muhteşem varlığı benim için.o kadar minik ve masumki bildiğiniz üzere,bu beni derin bir tedirginliğe sürüklüyor bazen.sanki ilk defa anne olmuşum gibi acayip çömezim ona yetememekten,iyi bakamamaktan çok tırsıyorum.ben alışma devrelerini hiç sevmem biraz bunalıma girerim bu her konuda böyle.şu anda da bir adaptasyon süreci içindeyim.sondam malesef hala benle.hafta başı inşallah çıkacak.dün doktorcumla duygusal anlar yaşadık bana bakışları çok anlamlıydı seni karşımda böyle sağlıklı gördüğüme çok mutluyum dedi.sarıldık birbirimize.canım doktorum ameliyatı ve durumumu anlattı biraz.nasıl bir şey atlattığımı anlattı.meğer eşime önceden mesanenin durumunu da anlatmış bana hiçbirşey belli etmediler.mesanemin dörtte biri alındı.inşallah sonda çıkınca wc hayatımda bir değişiklik olmaz çok tırsıyorum.hayat şu an çok zor benim için rahat yürüyemiyorum oturamıyorum bazen çok fena batıyor.ev annem ve kardeşim olmasına rağmen dandini.her yer dağınık buna da sinir oluyorum.yapamıyorum ya ondan.sabrediyorum tek derdim bu olsun.herşeye şükretmeye çalışıyorum.bugün bebeğin şifonyeri geldi daha kalkıp bakamadım.boya kokuyor güya su bazlıydı odada yatamayacağız şimdi bir de bu çıktı.bir ay sonrasına ışınlanmak istiyorum yaa ben bebeğe o bana alışmış süt rayına oturmuş herşey yolunda olsa...biberona alıştığı için göğsümü alamaıyor göğsüm de boşalamadığı için acıyor ne yapacağımı şaşırıyorum.dün çok uykusuz ama bir o kadar da duygusal bir gece geçirdik karmaşık duygular.hep karnımda olan beni bazen rahatsız eden minik erkekim artık kollarımdaydı Allah tüm isteyenlere nasip etsin.sizleri çok seviyorum.mesajlarınızı okuyunca biraz rahatladım.sizleri çok seviyorum canlarım.hepiniz çok iyi olun inşallah.mersennecim de inşallah sağ salim doğurur herşey yolunda gider..

canım benim çok şükür geçti bebeğin kucağında dediğin adaptasyon tam 40 gün olunca tamamlanıyor yani saf gibi oluyor insan:37:biz 52 günlük olduk bugün inanın arkadaşlar konu başlığı olan plasenta previa yazısından dolayı girmiyorum huzuzrsuz oluyorum korkuyorum sil başa dönüyorum psikolojim kaldırmıyor artık 9 ayı korkuyla geçirince:53::53::53:artık hiç bişey düşünmek istemiyorum diğer sitedeki arkadaşlarla ordan yazışıyoruz sizide ekledim kk ekim anneleri

Kızlar doktordan döndüm yine. Bugün ilk defa sancı çıktı, doktor bile heyecan yaptı ama açılmaya baktı, sıfır, açılma falan yok, kızım halen kanala inmemiş. Pazar gününe kadar kendiliğinden gelmezse pazar akşamı 7-8 gibi hastaneye yatış yapacağız. Önce rahim yumuşa. ilaç verilecek, yaklaşık 16 saat bekleniyormuş, sonra da suni sancı ile doğum başlatılacakmış. Rahim yumuşa. yapmadan suni sancı verirse normal doğum falan zor olurmuş, sonu sezeryana çıkar dedi. Önemli olan rahmi hazırlamakmış. Yani pazartesi gecesi ya da salı sabahı falan kızıma sağlıcakla kavuşmuş olurum bu yöntemle, inşallah. Durum böyle kızlar. Bizim için dua edin, doğum kendiliğinden başlasın, bu kadar suni yöntem çok sıkıcı geldi. Bir de internetten okuduğum, bu yumuşatıcı olayı falan çoook uzun sürüyormuş, biraz sancı manyağı olacağım :52:Sancı falan umurumda değil, korkmuyorum, tek dileğim kızıma sağlıcakla kavuşmak, onu kollarıma almak ama bu kadar uğraş ve bekleyişten sonra da normal doğum olmasını temenni ediyorum. Hepinizi öpüyorum, doğuma kadar uğrayamazsam ben dönene kadar sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
Kızlar doktordan döndüm yine. Bugün ilk defa sancı çıktı, doktor bile heyecan yaptı ama açılmaya baktı, sıfır, açılma falan yok, kızım halen kanala inmemiş. Pazar gününe kadar kendiliğinden gelmezse pazar akşamı 7-8 gibi hastaneye yatış yapacağız. Önce rahim yumuşatıcı ilaç verilecek, yaklaşık 16 saat bekleniyormuş, sonra da suni sancı ile doğum başlatılacakmış. Rahim yumuşatıcıyı yapmadan suni sancı verirse normal doğum falan zor olurmuş, sonu sezeryana çıkar dedi. Önemli olan rahmi hazırlamakmış. Yani pazartesi gecesi ya da salı sabahı falan kızıma sağlıcakla kavuşmuş olurum bu yöntemle, inşallah. Durum böyle kızlar. Bizim için dua edin, doğum kendiliğinden başlasın, bu kadar suni yöntem çok sıkıcı geldi. Bir de internetten okuduğum, bu yumuşatıcı olayı falan çoook uzun sürüyormuş, biraz sancı manyağı olacağım :52:Sancı falan umurumda değil, korkmuyorum, tek dileğim kızıma sağlıcakla kavuşmak, onu kollarıma almak ama bu kadar uğraş ve bekleyişten sonra da normal doğum olmasını temenni ediyorum. Hepinizi öpüyorum, doğuma kadar uğrayamazsam ben dönene kadar sağlıcakla kalın.

Dualarimiz seninle canim. Normal yolla saglikla gelmesini bekliyoruz. Bizi habersiz birakma.
Bekle,e suresinde cok sanci olmuyo merak etme. Ceken biri olarak soyluyorum. Son saatini bilmem ama oncesinde bagirma cagirma filmlerde oluyo. Karsi odamdaki kiz gezinip duruyodu beklerken. Pek sevinli pek gulecti. Yumusaticidan sonra suni sanci da almisti. Bosuna korkutmuslar beni diyodu. Evleri uzakmis 16 saatleri hastanede gecirmisti o.normal normal dogurdu. Cocuk kontrolunde ben iki buklum o dimdikti :nazar:

ishal artmiycak sanirim ama kusma cok abarti.c.tesi defneyi goturunce konuscam.olmaz bu kadar ilac icerken.
Cikmak lazim zaten. Cok dikkaat adince daha kotu oluyo.sakinmamak lazim.

ikisi bir olunca çok tehlikeli oluyor canım... inşallah atlatır bu durumu eğer çoksa canım serum bağlat yazık günah .. ben fatihin öyle hem ishal hem kusma çok olunca hemen serum bağlattırıyordum ...
sorma canım fırt fırt geziyorum ben ya az otur diyolar .. annem 10 gün zor tuttu evde beni çıkıcam diyip durdum sonra baktı başedemiyo ne halin varsa gör dedi :)))
hamilelikte okadar nasıl yattım ben bile şaşıyorum kendime:))

Kızlar doktordan döndüm yine. Bugün ilk defa sancı çıktı, doktor bile heyecan yaptı ama açılmaya baktı, sıfır, açılma falan yok, kızım halen kanala inmemiş. Pazar gününe kadar kendiliğinden gelmezse pazar akşamı 7-8 gibi hastaneye yatış yapacağız. Önce rahim yumuşa. ilaç verilecek, yaklaşık 16 saat bekleniyormuş, sonra da suni sancı ile doğum başlatılacakmış. Rahim yumuşa. yapmadan suni sancı verirse normal doğum falan zor olurmuş, sonu sezeryana çıkar dedi. Önemli olan rahmi hazırlamakmış. Yani pazartesi gecesi ya da salı sabahı falan kızıma sağlıcakla kavuşmuş olurum bu yöntemle, inşallah. Durum böyle kızlar. Bizim için dua edin, doğum kendiliğinden başlasın, bu kadar suni yöntem çok sıkıcı geldi. Bir de internetten okuduğum, bu yumuşatıcı olayı falan çoook uzun sürüyormuş, biraz sancı manyağı olacağım :52:Sancı falan umurumda değil, korkmuyorum, tek dileğim kızıma sağlıcakla kavuşmak, onu kollarıma almak ama bu kadar uğraş ve bekleyişten sonra da normal doğum olmasını temenni ediyorum. Hepinizi öpüyorum, doğuma kadar uğrayamazsam ben dönene kadar sağlıcakla kalın.

heleşükür sancı çıkmiş nihayet ama benimde vardı o halde baya bi durduk hatta 8 gün sonraya sezeryan günümdü okadar bekledi dahada beklerdi sanırım..

en geç salı günü kavuşuyoruz desene öykümüze .. bu hafta sonu geçmrz şimdi sana heyecandan uyuyamazsın...

inşallah çok kolay bir doğum olur senin için ,inşallah normal doğurursun canım bir aksilik olmaz umarım.. ama risk varsa sakın ısrarcı olma normalde dr una güven canım ..
inşallah sağ salim kavuşursun nazlı kuzuna... dualarımız seninle canım..

ikisi bir olunca çok tehlikeli oluyor canım... inşallah atlatır bu durumu eğer çoksa canım serum bağlat yazık günah .. ben fatihin öyle hem ishal hem kusma çok olunca hemen serum bağlattırıyordum ...
sorma canım fırt fırt geziyorum ben ya az otur diyolar .. annem 10 gün zor tuttu evde beni çıkıcam diyip durdum sonra baktı başedemiyo ne halin varsa gör dedi :)))

O kadar ishal degil canim cok sukur. 2-3 arkaarkaya yapinca ishal gibi dusunuyorum iste. Kusma cok. Ilaca ragmen durmadan kusuyo. Sinirlerim bozuldu iyice. Yarin defne asi icin gidecekti hafif hasta gibi, asi olamaz. Yarin tarti bakicaktim. Artik p.tesi saglik ocagina gotureyim. Artmadiysa isterim doktordan artik. Simdi uyuyo. Bi kolik cektik, ardindan sizdi. Yazik yas geliyo gozunden. 3 saattir hala kendine gelemedi.
Gez tabi yaa. Defnede gezdim turp gibi, bunda oturdum nanemolla.
Hamilelikte mecbur kaldik. Simdi disardalar, mudahale serbest. Ama benim halim yok :37:

canım benim artık sabah akşam kulağımız sende.inşaALLAH hiç bir şeye ihtiyaç kalmadan Allah yolunu açar,kolaylıkla kucağına alırsın yavrunu.ne zaman geleceği belli olmayınca tatlı bir heyecan oluyor.bizim de ne zaman doğuracağımız belli değildi ama o korkutan cinstendi.:53:
öyküz kızımızı ben de çok merak ediyorum.hayırlısıyla kucağına al da güzel kızını teyzelerine de gösterirsin.
canım şu duayı sen de oku,doğum kolay oluyormuş.
sümmes sebiyle yesserah
sümme ametehü agberah.

ben o kadar çok okudum ki ameliyathanede bayılırken en son bu dua dilimdeydi.:)

Canııııım, pepukeciğiiim... Neden seninle ilgili okuduğum her cümlede gözyaşlarına boğuluyorum bilmiyorum...bir yandan sana çooook seviniyorum, bir yandan korkular basıyor, bir yandan eymen paşayayı düşünüp gülümsüyorum, bir yandan giden kızımı, yaşadıklarımı hatırlayıp gözyaşlarına boğuluyorum... Offff duygularımı ifade bile edemiyorum....
Çok ama çok sevindim canım iyi olmanıza. Keşke yüreğimdeki coşkulu mutluluğu çıkarıp sana yollayabilseydim de bir insanın bir insanı görmeden nasıl bu kadar sevebileceğini ve onun adına mutlu olabileceğini görebilseydin....
Allah'a emanet ol pepukeciğiiim.... (Niye ağladığımı hala bilmiyorum...)
:nazar:Eymen paşa sen çooook yaşa:nazar::nazar:
canım benim,aynı acıyı yaşadın.senin yaşadıklarını hayal etmek bile çok acı.Allah senin de yüzünü güldürecek inşaALLAH canım.en kısa zamanda güzel haberlerini alacağız.
previadan korkma canım.burda kaç kişi sağlıcakla bebeğine kavuştu.önceki yaşadıkların bu konuda tecrübesi olmayan insanlarla karşılaşmandan kaynaklandı.
Allah senin karşına da ateş hoca gibi işinin ehli bir doktor çıkarsın canım.
nelerden nerelere geldik Allah'ın izniyle.
anneciğine çok geçmiş olsun canım .. umarım iyi bir bakıcı bulursun mihrimahımıza.. çok zor olacak işe dönmek senin için ama naparsın yapacak bişey yok ..

inşaALLAH canım.Allah yardımcımız olsun.

O kadar ishal degil canim cok sukur. 2-3 arkaarkaya yapinca ishal gibi dusunuyorum iste. Kusma cok. Ilaca ragmen durmadan kusuyo. Sinirlerim bozuldu iyice. Yarin defne asi icin gidecekti hafif hasta gibi, asi olamaz. Yarin tarti bakicaktim. Artik p.tesi saglik ocagina gotureyim. Artmadiysa isterim doktordan artik. Simdi uyuyo. Bi kolik cektik, ardindan sizdi. Yazik yas geliyo gozunden. 3 saattir hala kendine gelemedi.
Hamilelikte mecbur kaldik. Simdi disardalar, mudahale serbest. Ama benim halim yok :37:

cnm benım bebışın kusması nrmalde yoktu sonradan mı başldı yakın bı arkadasın bebegıde bu şekılde oldu artık gözltarı kızardı çok bılınen bı marka mama bebegı zehırlemış mahkemelıı oldular bebegınmama kullnıyomu cnm

teyaesı bızde dun avm ye gıttık arasla oh gelene kadar hep uyudu arabasında

biz de bugün öğleden sonra dışardaydık.ev çekilmiyor sürekli.ev de işde yoktu,rahattım yani.iş arkadaşıma hacı görmeye gittim.ordaki arkadaşlar beni görünce çok şaşırdı ve sevindiler.mihrimahı çoğu görmemişti.ben de özlemişim hepsini.
bir hafta sonra tüm iş arkadaşlarımı bebek kuranına çağıracağım.kendi birimim gelmişti epey önce.kalabalık olacağı için iyice toparlanmayı bekledim.hayırlısıyla atlatırsam rahatlayacağım.

Son düzenleme:

anladım canım .. benim fatih 7 veya 8 kez ishal yapardı kusardı bide ozaman hemen serum taktırırdım götürüp çünkü çok fazla sıvı kaybı oluyor küçük olduğu içinde elden bişey gelmiyor malesef besleyemiyosun..
inşallah daha fazla artmaz canım ..

teyaesı bızde dun avm ye gıttık arasla oh gelene kadar hep uyudu arabasında
iyi yapmışsın canım benim .. ben zaten hep dışarı çıkmak istiyordum başta anne engeline takıldım.. 8. gün doktor bahanesiyle sokak yüzü gördük çok şükür... 10 . günde sağlık ocağına gittim ondan sonra aşağı yukarı gün aşırı çıkıyorum dışarı ...
bende pazar günü airport avm ye gitim arkadaşlarla buluştuk ... ilk defa gittim oraya ama bundan sonra abone olcaz gibi geliyor bana .. çok güzel bir oyun parkı var içinde hem çok büyük hemde dışında oturma yeri var bizim için ... valla çocukları doyurduk saldık parka resmen 4 saat 5 saat kadar oynadılar .. arada su wc. ihtiyaçlarını gördük parktan bi çıktı kurt gibi aç :)) sonra bidaha girmek istedi yok artık dedim eve gitmek lazım akşamın körü oldu bizim oğlan oyuna doymadı ...

ben hem evde oturmayı severim ama en çokta gezmeyi severim azcık gezenteyimdir :))

bazen arkadaşım der gel bana oturalım cevaben derimki ben zaten evde oturuyorum daha parlak bi fikrin varsa onu yapalım biyerlere gidelim :))

biz de bugün öğleden sonra dışardaydık.ev çekilmiyor sürekli.ev de işde yoktu,rahattım yani.iş arkadaşıma hacı görmeye gittim.ordaki arkadaşlar beni görünce çok şaşırdı ve sevindiler.mihrimahı çoğu görmemişti.ben de özlemişim hepsini.
bir hafta sonra tüm iş arkadaşlarımı bebek kuranına çağıracağım.kendi birimim gelmişti epey önce.kalabalık olacağı için iyice toparlanmayı bekledim.hayırlısıyla atlatırsam rahatlayacağım.

canım gez tabi ama sende 3 çocuk var daha zor işin.. ben bazen ikisiyle başedemiyorum .. evden hazırlanıpçıkmamız 2 saati buluyor diyorumki çıkmadan yoruldum :))

bende 40 çıksın bebekmevlüdü yapıcam inşallah biraz kalabalık olacak dediğin gibi bi atlatsak onuda gerisi koay allahın izniyle..

Back