Plasenta previa

Dogum sancisi ne yapsan gecmez hafiflemez o an. Gaz sancisi yatarsin biraz degisir gecmese bile.
Canta alirsin canim sonra gorerek bakarak. Acele etme. En basta kucuk bisey isini goruyo da sonra yetmiyo.
Yikiycan canim. Hangi firma oldugu onemli degil. En basta biraz pimpirikli olmak sart. Cok kaynatmazsin sıkma yaptırmazsın bisey olmaz.

dikkatli olmak en iyisi canım.eninde sonunda geçecek bir süreç.bu sene de yatarak geçirdik.:)
benim kızım da sağda,plesantacığım soldaydı.
canım benim eniştem tekstilci.kardeşim de yanında çalışmıştı bir süre.tüm ürünler hangi koşullarda imalat yapılırsa yapılsın ilaçlanarak paketleniyor.eşim de tekstilci,ona bir şey diyor ama şimdi aklıma gelmeiyor.o yüzden ben hepsini yıkarım aldıklarımın.
aldıklarını güle güle kullan inşaALLAH canım.

benim de ilk 4 ay emdi.oğlum 8 ay.bu da o kadar olsa iyi.

Canim benim sagol.. bu aclik farkli bir aclik durumu normal aclik gibi degil canim... Malesef ciktigi gibi aclikta dusuyor seker buda el ayak titremesi goz donmesi olayi oluyor... Belki duymussundur sekerim dusty galiba diyip fenalasanlari .... Bu sekerin acligi ayri dert toklugu ayri... Birde normalde Ben yapiyordum bu diyeti 20. Haftamda sorun yoktu taki 30 haftayi devirene kadar ondan sonra yetmemeye basladi onceleri cok geliyordu simdi hic yetmiyor iki kati yesem ancak yetiyor...

Boyle durumlarda yanliz kalmak zor... Insan yaninda destek ariyor ama herzaman bu mumkun olmuyor... Bunlarida atlaticaksin insallah...

Ben ilk dogumumdan biliyorum o yuzden herkezi ayarladim ablama kadar ... Isten izin alcaksin dedim beni bebegi fatihi bakicaksiniz dedim... Annemide oyle beni 15 gun en ax bakcaksin dedim ... Kuzenleridr ayarladim onlari hastanede dusunuyorum koydum agirligimi yani...

Canim levrek var cupra var ikiside cok lezzetli fazla aldim zaten... Oglum masallah bi baligi yedi ekmeksiz veriyorum balikla doyurdu karnini...
Gel canim sana kadarda var... Benim diyetimde var haftada 1 en az yiyorum normalde 2 kere... Balikcim var hep ondan aliyorum cok taze oluyor...

fburak cnm nasılsın bana cev abını okudum ınankı uzuldum cnm ya yesen bı turlu yemesen bıturlu bıde son aydayız malum ıştah acılldı rabbım kolayık versın arkadaşım neysekı azkaldı 3 hafta kaldı

Aminnn canim insallah ogrenirim... Sana bisey diyimmi Ben asilama oldum o gun gor beni nasil agri sanci oluyorum sanki agliyorum ama nasil bir aglama inleme... Dr u aradik esim yani olabiliyormus buu agrilar sperm yikamadaki sivi yapabiliyirmus bazen.. sabaha kadar oldum oldum dirildim...
Anlican o sanciya suan diyorumki cekerim ogun zaten bir dogum yapmis kadar cekmisimdir....

Rabbim nasip ederde Insallah yasarim ozamani anlatirim sizlere...

Anlican sekerim bu bunyenin gormrdigi eziyet kalmadi...
Canim cok kiymetlidir aslinda ama gozum kara atliyorum baliklama...
Asilama oldum gun aglarken esime ne cemkirdim bidaha bana cocuk lafi etme tovbe istemiyorum daha bitane var o yeter gibi... Hatta ogun adama vurdum bile acimdan gik diyemedi...
3 gun gecti dedimki yine denerim tutmazsa bikere daha... Esimde suratima aptal bi ifadeyle bakip Alan drdi sakin benden bilme beni suclamada naparsan yap dedi...

Canim sabrettim ettim en sonunda patladim malesef tas olsa dayanmaz....
Senin evet 3 Haftan var... Rabbim nasip ederse ben vaz gectim 29 ekimden...
Ben normal dogumu denicem benim bebis iri degil suan ideale dondu...
Tabi dr'umun bu durumdan haberi yok kendimi kendime karar verdim ben...

Nasipse normali istiyorum canim dua edinde olsun benim oncedende istegim buydu olmadi busefer Insallah olsun...

Son düzenleme:

Ben epiduralli düşünmüyorum canım, bana çok anlamsız geliyor, çünkü önce doğum sancısını çekiyorsun, sonra, doğumdan biraz önce belinden iğne ile uyuşturuyorlar. O kadar doğum sancısı çektikten sonra niye uyuşturulmayı istiyim ki. Boşu boşuna kimyasal :) Doğum paketi iyi oldu valla, sadece 150. TL. fark vereceğiz o kadar. Bebeklerimiz sağlıklı olsun başka dileğim yok şimdilik, sonra süt dileğim olur herhalde :)

Benim sigorta %100 karşılıyor canım, o yüzden %20 gibi bir şey yok. Şimdi sadece 150 TL. bebek paketi için fark veririz, inşallah başka birşey de çıkmaz :) Yarın eczaneyi arayıp canpedi sipariş vereyim bari, onu getirsinler, deneyimli olan sizsiniz, öyle diyorsan öyledir :) Bu arada sütünü gerçekten alnının teriyle arttırıyorsun, ve inşallah artacak, mamaya gerek kalmayacak.Benim kız yine ayağını çıkarttı, sopa gibi, çok tatlı oluyor yaa. Geçen gün eşime diyorum ki, doğurduktan sonra karnımda olmasını özleyeceğim kesin diyorum

Ahhh canım benim, sen böyle dedikçe içimden birşey yemek gelmiyor, boğazımdan geçmiyor vallahi

Allah rağzı olsun canım, darısı inşallah senin başına, çocuğunu büyüttükten sonra sende gidersin inşallah, Annem 6 sene sıra bekledi, inşallah sen o kadar beklemezsin. Doktorun neden erken almak istediğini şimdi anladım, haklı o zaman canım, ikinizi de riske atmak istemiyor. İkinizinde sağlığı yerinde olsun da, ne zaman alacağını en iyi o bilir. Ama inşallah yapışma olayları ilerlemez.

Ahhh bilmezmiyim, tabii ki birine ihtiyacın oluyor, o kişinin iş yapması falan da önemli değil, yanında başka bir canlı olması yetiyor, iyi bilirim. Allah annene şifa versin canım, dediğin gibi hasta olmasa bile zaten insan onu yormaya kıyamaz :)

İnşallah ben anlarım yaa. Bir de benim ağrı eşiğim çok yüksek sayılır, çocuk kapıyı açınca anca farkedermişim en kötü evde doğururum

incir, prolaktini arttırdığı için bana yasak. demekki sütü arttırıyor ki yasakladılar bana. bilginize...

Canim bende sutle ilgili sorun yasadim dogumdan sonra... Bu aldigin icecekleri dogum sonrasimi iciceksin simdidenmi?
Bende alip dogum cantama koysammi hossaf mosaf yerine ondanmi icsemki...
Suan onu dusunuyorum ya gec gelirse sutum diyorum... Ilk Anne sutu vermek en guzeli benim bir damla bile gelmedi ilk mama aldi kuzum... Sonra geldi 2 yasinda kestim memeden...

Son düzenleme:
Canim sanci farkli tabide sanciyla bitmiyorki olay korkutmak gibi olmasin ama dogum basladigi zaman genelde ilk dogumlarda kesik atiyotlar canli canli sonrada dikis... Sonrakilerde cok gerek yoksa kesik atmiyolar ama ilkte illaki kesiyorlar...

Ayyy canim sen yee ne bakiyorsun bana bu seker belasindan dustum bu hallere... Sagligin yerinde olsunda canim bebegini besliceksin bol bol ye yiyebiliyorken...

Zaten normal dogum yaparsan cok cabuk gidicek kilolar sezeryan sonrasi biraz daha uzun suruyor ama gidiyo bisekil..

Gecmişi birak buna atlanir. Bir anlik aci sonra gecip gidiyo. Muş :)
Ablam 5 kkere asilama 4 kere tup bebek yaptirdi. Asilamada onun biyeri agrimamisti. Senin niye agridi ki? Neyse. Gecmiş gecmişte

İnşallah canım yaa

incir, prolaktini arttırdığı için bana yasak. demekki sütü arttırıyor ki yasakladılar bana. bilginize...

Bir hafta yapiliyomus sadece. Sutu arttirsin da yaninda ne gerekiyosa :) geride 3 kür daha var. Sirayla yapicam. Biraz alerji yapiyo banada. Kasinip oturuyorum ama deniyorum işte.

2.sezeryandan sonra da gidiyo mu ki? Ben gobege bakiyorum, gidene bakiyorum, irademi gozden geciriyoum, sut için yaptiklarima bakiyorum ... Benim umudum yok

canım işte işlem yapıldı bitti giyindim bağcıklı botlarım vardı eğildim onları giyerken hafif başladı dr dediki normal olabilir bun sancılar... sonra taksiye bindim binmesine eve geldik inemiyorum okadar fenayım adım atamıyorum...
bi şekil indim eve sürünerek gitim desem yeridir .. eşim aramış dr'a sormuş bukadar olması normalmi yürüyemiyo falan ağlıyo gibisinden ... olabiliyor demiş ağrı kesici alsın yatsın demiş ... 12. gün işte test pozitif gittim anlattım böyle böyle oldu vs sabaha kadar sancıdan inledim ayağa kalkamadım dedim niye böyle oldu falan... dediki aşılamadaki yumurtanın fazla olması gelişmiş olması bide sperm yıkamada kullanılan sıvının bunu yapabileceğini her aşılamada olmadığını ama kimindede olduğunu söyledi ...

daha önce aşılama topic lerinde okumuştum biri yazmıştı ozaman ben daha iğne aşamasındaydım .. aşılama oldum eve geldim sabaha kadar ağrıdan sancıdan yerleri tırmaladım çok zor geçti falan dite yazmıştı biri orda kızlarda yok bizde olmadı vs yazmışlardı ... bende çok talihliyimdir daha öncede dediğim bigi binde 1 ihtimalle olcak lşe gelir beni bulur malesef ama sonuca bakalım dimi canım ilk aşılamam ve tuttu yani o yönden her şerde bir hayır vardır demek lazım .. ogün onu çektim gerçekten dayanılması zor bi acıydı belki ama bak mükafatını aldım ... hoş onlada bitmedi ya sonrasıda çok maceralı biliyorsun ... yinede şükrediyorum rabbime canım ...

ablanada şanslıymış demicem yani baksana kaç kere aşılama tüp bebek yaptırmış uğraşmış .. keşke bi gece benim çektiğimi çekipte benim gibi şanslı olabilseydii.. bak ben o kötü geceden nasıl mutlu bir durum yaşadım ... rabbim her zorun bi kolayını verir elbet bu yaşadıklarım hep bana ders oluyor böylece .. emeksiz yemek olmaz lafının sadece yemekten ibaret olmadığını anladım mesela :))

canım işte işlem yapıldı bitti giyindim bağcıklı botlarım vardı eğildim onları giyerken hafif başladı dr dediki normal olabilir bun sancılar... sonra taksiye bindim binmesine eve geldik inemiyorum okadar fenayım adım atamıyorum...
bi şekil indim eve sürünerek gitim desem yeridir .. eşim aramış dr'a sormuş bukadar olması normalmi yürüyemiyo falan ağlıyo gibisinden ... olabiliyor demiş ağrı kesici alsın yatsın demiş ... 12. gün işte test pozitif gittim anlattım böyle böyle oldu vs sabaha kadar sancıdan inledim ayağa kalkamadım dedim niye böyle oldu falan... dediki aşılamadaki yumurtanın fazla olması gelişmiş olması bide sperm yıkamada kullanılan sıvının bunu yapabileceğini her aşılamada olmadığını ama kimindede olduğunu söyledi ...

daha önce aşılama topic lerinde okumuştum biri yazmıştı ozaman ben daha iğne aşamasındaydım .. aşılama oldum eve geldim sabaha kadar ağrıdan sancıdan yerleri tırmaladım çok zor geçti falan dite yazmıştı biri orda kızlarda yok bizde olmadı vs yazmışlardı ... bende çok talihliyimdir daha öncede dediğim bigi binde 1 ihtimalle olcak lşe gelir beni bulur malesef ama sonuca bakalım dimi canım ilk aşılamam ve tuttu yani o yönden her şerde bir hayır vardır demek lazım .. ogün onu çektim gerçekten dayanılması zor bi acıydı belki ama bak mükafatını aldım ... hoş onlada bitmedi ya sonrasıda çok maceralı biliyorsun ... yinede şükrediyorum rabbime canım ...

ablanada şanslıymış demicem yani baksana kaç kere aşılama tüp bebek yaptırmış uğraşmış .. keşke bi gece benim çektiğimi çekipte benim gibi şanslı olabilseydii.. bak ben o kötü geceden nasıl mutlu bir durum yaşadım ... rabbim her zorun bi kolayını verir elbet bu yaşadıklarım hep bana ders oluyor böylece .. emeksiz yemek olmaz lafının sadece yemekten ibaret olmadığını anladım mesela :))

2.sezeryandan sonra da gidiyo mu ki? Ben gobege bakiyorum, gidene bakiyorum, irademi gozden geciriyoum, sut için yaptiklarima bakiyorum ... Benim umudum yok

canım valal bak ben üstüne bile aldım o süt meselesinden dolayı ( ben kendimi katmadan genelleme yaparak söyledim ... ama göbek konusu malesef kalıcı oluyor ...

ama dağcı 3. sez olduğu için o daha iyi cevap verir bu soruna ...

ama normalde garanti gidiyomuş..

Dogru soyluyosun canim. Keske o da boyle cekseydi. O da cok baska acilar yasadi. Tup bebekler tuttu dustu once. Sonrasinda da zor dayandi ama o da cok cektigi için 2 mukafat aldi :)
Talihimiz benziyo seninle. Bende aradan cimbizle cekerim sorunlari. Bulurum olmayacak seyleri. Allah beterinden korusun buna sukur ne diyelim.

onun zaten acısı bedenen olmamış canım onun acısı yıkıntısı ruhen olmuş.. neyseki oda emeklerinin karşılığını almış.. bendede var 2 düşük hatta biri ocak 1 de yıl başında düştü ( 7 haftalıktı düşük yaptığımda düşmese şimdi çoktan doğmuştu canım ama nasibi yokmuş... millet yıl başına eğlenerek girdi ben düşük yaparak (

ben bazen talihsizimdir diyorum ya valla tövbeee etmek lazım ya yinede neler yaşayan insanlar var ... o yüzden yinede hep şükür allahım diyorum hiç isyan etmiyorum ...

pcde fazla kaldım başım bulandı,soruyu doğru anlamışımdır inşaALLAH:)

ben ilkden sonraki göbeği egzersizle küçültmüştüm ama tam değil.
oğlumdan sonra düzenli spor yapmaya ve diyete 3 yıl devam ettim.hamilelik öncesi 10 kiloyu da,göbeği de eritmiştim.8 dakikalık göbek egzersiz videosu var,onu sürekli yapmaya çalıştım.bir de platesden daha etkili 1 saatlik bir videom var.ilk bir yıl sürekli ,sonra toparlanmak için ara ara yaptım.şimdi sil baştan oldu.verdiğim o 10 kilo geri geldi bu hamilelikde.
şöyle 3 ay falan geçsin öyle yapalım kızlar.ben ateş hocaya sormuştum dikey kesilince sonrasında spor yapabilir miyim diye evet demişti ama zamanla göreceğim sanırım.
göbekde yağ oranı ne kadar fazlaysa şişkinlik çok oluyor.
son 3 yılım süper dikkatli ve sporla geçmişti.şimdi aynaya bakıp bu ben miyim diye iç geçiriyorum.
bir toparlanalım da kilolarda gider inşaALLAH.

İlkinde ne sansliymişim ki hiç bişey yapmadim gitti. Fazla fazla hemde. Eski halimden daha ince olmustum. Simdi ne degisti acaba? Ne oldu bana? Bi de aglayim tam olsun
Neyseki saglikliyiz hadi yiyelim. Devam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…