Plasenta previa

Icinden nasil geliyorsa oyle soyle sekerim yedim ictim gecmisler olsun...

Ac ac gezmediysen hamileliginde beni anlaman inan cok zor.. rabbim kimseyi aclikla imtahan etmesin cok zor ... Bende dayanamiyorum napiyim canim sen soyle...

Çok zor gerçekten, Allah sana sabır versin canım, söyleyebileceğimiz tek şey bu galiba. Dün ben iş yaparken kendimi aç bırakmışım, karnım gururdadı, kan şekerim düştü hemen yemeğe koştum, senin o imkanında yok ne yazık ki. Dediğin gibi Allah kimseyi açlıkla sınamasın. Aslında diyetisyen aç kaldığında, sana zararı olmayacak, kalorisiz, şekersiz her zaman kaçamak yapabileceğin bir gıda söylese ne iyi olur. Ben bir ara kilo almayaım diye ara öğünlerde açken, bol bol salatalık yiyordum. Senin de öyle bir kaçamak gıdan olsa rahatlarsın aslında ama vermiyor herhalde

canim aslinda cok ciddi bir Dr dur ilk defa beni kandirdi oda biraz panik oldum ya ben ondan heralde... Benim defi 3 gun iznim var birakta senede 3 gun izin yapayim yokum hem yokum burda vs dedi.. oysa 6 gun izni varmis burdaymis ... Rahat ol panik yapma dedi 15 gun beni paniklettiniz sagolun dedim baktim guluyor o ciddi adam...

Azraa bugun gidecekti bebegini emzirmek icin oyle demisler 2 gun gozlem altinda emzirip duruma gore eve cikicakti yani cuma veya Cumartesi sorun olmazsa cikacaklardi....

Dogum paketi olayi guzel olmus canim ozaman bisey odemezsiniz hastaneye... Zaten memorialde pahalidir normal dogum sezeryan 10 binde normali bilmiyorum... Epidural normal no dusunuyorsun bi aksilik olmazsa...

Valla ben sirami almak isteyene veriyorum sekerim 1 gun fazla dursa kardir.... Acelesi plan varsa buyursun alsin...

Ben zaten sezeryanda olsam 29 ekim tarihinden bazi gecmis durumdayim... Bebek kilolu degilya artik sancim gelirse alsin gelnezse 7 kasima kadar dursun diyorum...
Yanliz bu gidisle Dr beni kovacak cok karisiyorum isine... Icinden dogurtsamda kurtulsam diyordur...

canim aslinda cok ciddi bir Dr dur ilk defa beni kandirdi oda biraz panik oldum ya ben ondan heralde... Benim defi 3 gun iznim var birakta senede 3 gun izin yapayim yokum hem yokum burda vs dedi.. oysa 6 gun izni varmis burdaymis ... Rahat ol panik yapma dedi 15 gun beni paniklettiniz sagolun dedim baktim guluyor o ciddi adam...

Azraa bugun gidecekti bebegini emzirmek icin oyle demisler 2 gun gozlem altinda emzirip duruma gore eve cikicakti yani cuma veya Cumartesi sorun olmazsa cikacaklardi....

Dogum paketi olayi guzel olmus canim ozaman bisey odemezsiniz hastaneye... Zaten memorialde pahalidir normal dogum sezeryan 10 binde normali bilmiyorum... Epidural normal no dusunuyorsun bi aksilik olmazsa...

Valla ben sirami almak isteyene veriyorum sekerim 1 gun fazla dursa kardir.... Acelesi plan varsa buyursun alsin...

Ben zaten sezeryanda olsam 29 ekim tarihinden bazi gecmis durumdayim... Bebek kilolu degilya artik sancim gelirse alsin gelnezse 7 kasima kadar dursun diyorum...
Yanliz bu gidisle Dr beni kovacak cok karisiyorum isine... Icinden dogurtsamda kurtulsam diyordur...

Temizliği 2 gun önce yaptirdim. Bulgur da arttiriyo sanki biraz. Yiyorum. Biktim o kadar yani :) sutumu alnimin teriyle arttiriyorum dermişim.
Sigorta da isabet olmuş. Ayri olmasi guzel ama simdi 600 tl ya uzerini isteyecekler. İlave olsaydi. %20 odemeyecek miydin
Bu arAda canpedinaldim. mesane pedi. İlk sen kendine tam gelmeden memorialda aciyolar sana 1 paketbundan zaten.

Son düzenleme:

Canim salatalik serbestte hic faydasi yokki... Yemekler saatli bidr seker olcme saatim yemekten 2 saat sonra zaten ac kalkiyorum yemekten 2 saat icinde sadece su iciyorum baska bisey yiyemiyorsunki ac sin yiyosun doymadan ac kalkiyosun 2 saat bekliyosun mecbur seker olcumunu sonra bir elma ye 2 saat bekle yemek ye vs o 2 saat let yokmu perisan etti beni... Gecede yattim uyunmuyorki 4 e kadar uyuyamadim acliktan kalktimda bisey yedim krsmedi doyurdum karnimi yattim uyudum napiyim olmuyor... Inan 1 kilo salatalik yesem nafile...

Sağol canım evet dediğin gibi kriyo bir kerede etki etmiyormuş.1hafta sora tekrar gidicem.bence yine işe yaramıcak ama bakalım şimdi rengi karardı ve sertleşti.Allahtan çok büyük diil mercimek kadar.ben yine şanslıyım bazılarının dudağında ağzında çıkıyomuş hamilelikte de olabiliyormuş.

Canim bulgur pilavi yaninda yesil sogan dere otlu yugury yasak salata... Dere otunu tekte yiyebilirsin sut yapiyor... Ben sana daha once yazdim diye hatirliyotum bunlari aklimda oyle kalmis... Biliyorsun bende 1.5 ay ugradtim oyle boyle geldi ... Hem senin zaten geliyor bunlarda guzel arttirir... Ozelliklede dere otunu mutlaka ye...

Pazara cikiyorum balik yesillik alip gelicem optum simdilik...

Mersennecim anneciğinin hacılığını Allah kabul etsin darısı benim başıma,umreye gittim aklım gönlüm hala orada kaldı dünyanın en muhteşem yeri.inşallah normal doğum yaparsın çatır çatır doğurursun annelerimiz gibi canım.
Beklenen tarihin 18kasımsa canım malesef ben senden önce doğurucam hiç istemesem de.dr 35 dedi ama ben en azından 35te hastaneye yatıp 36 da doğurmak istiyorum.sanırım hamilelik devam ettikçe plasenta daha beter yapışıyor ve dr haklı olarak kanamayla ameliyata almak istemiyor.herşey yolunda gidiyorken birden hiç beklemediğin anda kanama başlayabiliyor malesef.sinyal de vermiyor plasenta bozuntusu işkence gibi ne zaman ne olacağı belli değil...bir de benim rahim de gidici canım...son zamanlarımızı yaşıyoruz organcığımla...

merhaba kızlar,mersenne hoşgeldin canım.
bugün daha iyiyyim psikolojik olarak.dün yatıncaya kadar artarak devam etti gerginliğim.

mersenne canım benim doğum,hastalık böyle zamanlarda ne kadar istemesem desende için burkuluyor,illa birine ihtiyacı oluyor insanın.oğlum doğunca da hastande kızımla eşim kalmıştı.gelince de ben iyiydim pek kimseye ihtiyacım olmamıştı.gelen giden çok olunca 20 gün sonra bakıcımızı almaya başlamıştım yarım gün ev işlerine.en azından işleri düşünüp yorulmuyordum.
benim annem 73 yaşında ve bir yıldır lenfoma tedavisi görüyor.öyle olmasa bile sürekli rahatsızlıkları var bakamaz.ben pek alışık değilim zaten annemin yanımda olmasına.ablam rahatsızlanmasa gelecekti ama o da kısmet olmadı.burdaki ablamda çok hastaydı ben ameliyat olduğumda.ameliyat olacağım gece hep yağmur yağmıştı ve hava kapalıydı.sedyeye yatarken şöyle bir baktım odaya eşimden başka kimsem yok,gözlerim doldu....
ben ameliyattayken erkek kardeşimle eniştem gelmiş ama ben görmemiştim.
akşam acil gidince de gelmişlerdi.kardeşimin eşi sabah da gelmek istedi ama işten izin alamadı.
neyse işte kendi başımıza yaşamakmış kısmetimiz......

iki gündür benim kız da sürekli uyanıyor gece.acaba benim de süt mü yetmiyor?
asud canım mısır,kaysı kompostosu,yeşillik,kuru dut süt yapar.başka şeyler de var ama şimdi aklıma gelmiyor.ben de kaysı yapayım bugün bari.bol bol da su içmek lazım.dün mihrimahın 39.haftası doldu.ondan sanırım rengi yüzü biraz daha değişti.kıyafetleri de normal olmaya başladı.
oğlum isterse biraz dışarı çıkalım diyorum,hava alırız hiç olmazsa.:)
azra gelen gidenden ve hastaneye gitmekten fırsat bulamıyor sanırım.
bu arada kames de iyice uğramaz oldu.

fburak tatlım Allah sabır versin yemekler gözünün önünde ve yiyememek çok zor.ben 3 ay yaşadım.artı mide bulantısıyla.

pepuke nerdesin huuuuuuuu?

Aynen canım piyojenik granülom babanınkinden.Allahtan benimki küçük ama yakma şeylerinden huylanıyorum sezaryen sırasında cildiyeci de gelsin yaksın diyorum olurmu bilmem sorucam doktoruma..

bugün benim canım da balık çekmişti.bana da alıver bari.:)

nerelerdesin fıstık,bitti mi alış veriş.:)
boşver rahmini.zaten varlığı da yokluğu da aynı.(tecrübe ettim biliyorsun)
sana Allah mis kokulu bir kuzucuk verecek onun yerine.

Son düzenleme:

Canım hepsiburada.comda milkway markasının süt arttırıcı içeceklerinden var ben 3 üzümlü3elmalı sipariş ettim daha gelmedi.bayağı olumlu yorum okudum çok arttırıyormuş güya.istersen bir bak.bir de malt içeceği var biliyorsundur o da iyiymiş..

Alışveriş biter mi ayolben bir başladım mı kendimi kaybederim malesef.ay sonu extreler gelince kafama dank eder.ama bu sefer çok sıkıntı çektim bari böyle avunayım diyorum.illa kendimi haklı çıkarıcam.eksikleri sağolsun kardeşim alıcak canım.herşey alınır zaten önemli olan bizim iyi olmamız..yarın 31 olacak koyun misali bekliyorum sonumu.dün sabah aç karnına demir ilacını aldım 15dk sora fanalaştım mide bulantısı halsizlik falan ay çok feci oldum kusmak istiyorum kusamıyorum soğuk terliyorum,kusmaktan da nefret ederim ama kusarsam rahatlıcam biliyorum eşim sandalye getirdi klozetin yanına oturdum bekliyorum en sonunda dayanamadım parmak soktum öğürdüm mide de boştu ama şükür rahatladım.eşim de komik öğürdüğümü duynca hemen gelmiş karnımı tutuyo sankiyere düşecek.kusma diyo rahmin kasılır.koyun can derdinde kasap et derdinde.gülme rahmin kasılır öksürme rahmin kasılır.neyse sonra bir güzel rahatladım uyudum iyi oldum.o anlarda korktum acaba doğummu başlıyo diye.hiç normal doğum emarelerini yaşamadığım için öyle sandım.

Malt içemedim cok kotu. Milkway i de ebebekten siparis ettim ben de. Bi deniycem. İnsallah kotu degildir. Humana, hipp vs. Surekli içiyorum. Bulgur, kurler, dereotu , kuru dut... Ne varsa.
Bu yuzden ben artik hep 7 aylik gezicem

Ben normal dogum sancilarini gaz sandim : D doktoru aradiğimda ara 5 dakikaya dusmustu. Bi suyun gelmemiş evde nerdesin dedi. E cok gaz sancim oluyodu ne yapayim. Aslinda afarkli. Rahim kasiliyo, gozlerin aciliyo agri baslayinca. Sonra geciyo. Rahatliyosun. Tekrar basliyor. Kramp vari. Anlatamiyorum tam yeterince. Durumun geregi insallah ogrenmezsin. Mersenne ve fburak ogrenir insallah zamani gelince.

güle güle kullan.boşver canın sağolsun.neler çektik aylarca,keyfimiz bu olsun.:)
geçmiş olsun.kan ilacı hep aç alınır ya bende çok zorlanırdım.
eşine ben de güldüm,duymasın
adamlar da bizimle kafayı yediler previa muhabbetinden.

ben de anlamamıştım.sadece bağırsaklarımda ağrı var demiştim.dr. sancın varmış sen anlamamışsın demişti.ben regl ağrısı gibi olur sanıyordum.normal doğum yapmayınca 3de 4 de olsa bilinmiyormuş.:)

Malt içemedim cok kotu. Milkway i de ebebekten siparis ettim ben de. Bi deniycem. İnsallah kotu degildir. Humana, hipp vs. Surekli içiyorum. Bulgur, kurler, dereotu , kuru dut... Ne varsa.
Bu yuzden ben artik hep 7 aylik gezicem

Bebeklerimiz için ne varsa deniyoruz valla ,bu yüzden cennet bizim ayaklarımızın altında.çok ta kasmamak lazım canım yaa napalım her bebeğin anne sütü kısmeti farklı ilk bebeğini aylarca emziren bir anne ikincisini daha kısa süre emzirebiliyor ben buna da kısmet diye bakıyorum.annemin de 4 çocuğu olmuş hepimizi 3 ay emzirebilmiş sütü azmış.ama ben kızımı 22 ay emzirdim üstelik göğüslerim ceviz kadardı.belli olmuyor bu işler.12sene önce sütüm boldu ama bakalım şimdi ne olcak,seneler geçti yaşlandım az çok yediğimiz içtiğimiz sağlıksız bir de üstüne yaşadığım panik stres eklenince ben de helva hoşaf bulgur soğan ne varsa dadanıcam gibi hissediyorum.

İşte ben de bu yüzden korktum insan bilmediği şeyden korkar ya.bir de bende 2 aydan fazladır sağ kaburgamın alt tarafında oturduğum zaman baskılar rahatsızlıklar oluyor.doktr bağırsağındaki gaz karaciğerine baskı yapıyor ded.yatınca geçiyor.bu yüzden çokoturamıyorum.şu anda da var.bebek te sağ yanımda.kızım solda dururdu bu da sağda.
Kızlar bu arada siz çanta aldınızmı?nette okiedog diye bir marka var çantalar güzel ama çok kazık.ne yapsam bilemedim.kızımda hiç böyle aksesuarlar kullanmadım ya şimdi herşeyden istiyorum.
Bir de şey diycem.bebeğe alınan bütün textilleri kaliteli olsa bile yıkamak şartmı?pazardan alınanlar hariç tabi.çünkü mesela mothercare chicco filan böyle ütülü jilet gibi paketinde alıp yıkayınca ütülesen bile sümsük bişey oluyor.acaba bu kadar titizlenmesemmi diyorum.siz hepiniz de yapınca kendimi kötü hissettim.

Helvayı sogani dememis miyim ? Onlar normal olmus bu yuzden belki.
İlk 2 ay ugrasmak lazim. Yilmak yok :) sonrasinda olmazsa dedigin gibi elden ne gelir. Mama artik. Kizimda da sonradan duzelmisti biraz sutum. Doyuruyodu hatta bacaklari tombuldu. Bana gore tabi :) yoksa milletin goruyorum neyle besliyolar diyorum. Maasallah yani topaç gibi oluyoşar. Ama kizim saglikliydi. 8 ay emdi. Simdi de sekiz aya fitim. İnsallah. Kilo saglik degildiiir. : D boyle avunurum ben de sorun yok yani. Kizim aylardir 20 kilo. Boyu artti mi sorun yok. Kiloyu ne yapcan diyo doktor. Hakli
İnsallah bebeisini de 22 ay emzirirsin gene canim. Saglikla, huzurla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…