- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.081
Icinden nasil geliyorsa oyle soyle sekerim yedim ictim gecmisler olsun...
Ac ac gezmediysen hamileliginde beni anlaman inan cok zor.. rabbim kimseyi aclikla imtahan etmesin cok zor ... Bende dayanamiyorum napiyim canim sen soyle...
canim aslinda cok ciddi bir Dr dur ilk defa beni kandirdi oda biraz panik oldum ya ben ondan heralde... Benim defi 3 gun iznim var birakta senede 3 gun izin yapayim yokum hem yokum burda vs dedi.. oysa 6 gun izni varmis burdaymis ... Rahat ol panik yapma dedi 15 gun beni paniklettiniz sagolun dedim baktim guluyor o ciddi adam...O zaman lohusa pedi bana hiç yetmez canım, benim reglime yeter o ancakİyi oldu söylediğin, çünkü eczaneye daha gidip bakmadım, söyliyim mesane bezi getirsinler o zaman, inşallah o yeter :) Benim keyifler iyi canım, tek olunca zaman geçmiyor, ben de geçsin diye iş yaratıyorum kendime, geçen gün mutfak ve banyodaki silikonları yeniledim, ufak tefek alçı işlerini yaptım,bizim evin inşaat işleri benden sorulur Ben bir de bulgur pilavını duydum, süt arttırmak için, ama ne kadar doğru bilmiyorum canım, biraz da bulgur yiyip dene bakalım, nasıl olsa zararı yok. Annelik ne kadar zor yaa, hamileliği ayrı bir şey, hamilelikten sonra beslemek, insan hep tedirgin oluyor. Bebeklerimiz sağlıklı olsun da her türlü zorluğa rağzıyız :)
Pepukeye sıramı vermeyeceğim, senle benim zaten yakın, o yüzden pekde belli olmaz, ama pepuke beklesin :) :) Senin doktorda pek şakacıymış şekerim, böyle şaka mı olurNeyse en azından şimdi için rahattır tabii ki. İnşallah halana çekmişsindir canım, hayırlısı diyelim. Çatımız darsa zaten doktora üstelememek lazım. Benim doktor, son gittiğimde bana bir kaç şey söyledi, üstelememem gerektiğini anladım. Çatısı darken normal doğumda ısrar eden bir hamilenin bebeğini doğururken mecburen boynundaki mi, kolundaki mi (hatırlamıyorum) bir kaç kemiği kırmak zorunda kalmış. Bebekler hemen toparlıyor, kemikleri çabuk kaynıyor ama gereksiz dedi tabiiki.
Temizlik dediğin gibi 38. haftalarda daha mantıklı galiba, bekleyeyim biraz daha. Bu arada yatak odası konusunda aynı fikirdeyim, zaten odasını kullanmayacak, beşiği bizim odada. Yorganını, nevresimini yıkadım, kızımızı bekliyor yatağı :) Bu arada dün sigortamı yeniledik. Koç allianz doğum paketine 450 TL. lik bebek paketide eklemiş. En azından doğduğu zaman ki topuk testleri v.s. direkt sigortadan karşılanacak, az bir fark veririz, bu da kızımızın şansı. Çünkü 2 senedir koç allianzda yaptırıyorum, bu paket yoktu, bu sene yeni koydular, bize yarayacak :) Hasarsızlık indirimimle beraber doğum paketi+ yatarak tedaviler 1400 TL. ye geldi. Geçen sene 1200 TL vermişim, ondan önceki sene 900 TL. vermişim. Memorialdaki doğum parasının yarısı kadarını 3 senede sigortaya vermiş oldum:.
Azraaadan haber yok, bugün bebeğine kavuşur inşallah.
canim aslinda cok ciddi bir Dr dur ilk defa beni kandirdi oda biraz panik oldum ya ben ondan heralde... Benim defi 3 gun iznim var birakta senede 3 gun izin yapayim yokum hem yokum burda vs dedi.. oysa 6 gun izni varmis burdaymis ... Rahat ol panik yapma dedi 15 gun beni paniklettiniz sagolun dedim baktim guluyor o ciddi adam...O zaman lohusa pedi bana hiç yetmez canım, benim reglime yeter o ancakİyi oldu söylediğin, çünkü eczaneye daha gidip bakmadım, söyliyim mesane bezi getirsinler o zaman, inşallah o yeter :) Benim keyifler iyi canım, tek olunca zaman geçmiyor, ben de geçsin diye iş yaratıyorum kendime, geçen gün mutfak ve banyodaki silikonları yeniledim, ufak tefek alçı işlerini yaptım,bizim evin inşaat işleri benden sorulur Ben bir de bulgur pilavını duydum, süt arttırmak için, ama ne kadar doğru bilmiyorum canım, biraz da bulgur yiyip dene bakalım, nasıl olsa zararı yok. Annelik ne kadar zor yaa, hamileliği ayrı bir şey, hamilelikten sonra beslemek, insan hep tedirgin oluyor. Bebeklerimiz sağlıklı olsun da her türlü zorluğa rağzıyız :)
Pepukeye sıramı vermeyeceğim, senle benim zaten yakın, o yüzden pekde belli olmaz, ama pepuke beklesin :) :) Senin doktorda pek şakacıymış şekerim, böyle şaka mı olurNeyse en azından şimdi için rahattır tabii ki. İnşallah halana çekmişsindir canım, hayırlısı diyelim. Çatımız darsa zaten doktora üstelememek lazım. Benim doktor, son gittiğimde bana bir kaç şey söyledi, üstelememem gerektiğini anladım. Çatısı darken normal doğumda ısrar eden bir hamilenin bebeğini doğururken mecburen boynundaki mi, kolundaki mi (hatırlamıyorum) bir kaç kemiği kırmak zorunda kalmış. Bebekler hemen toparlıyor, kemikleri çabuk kaynıyor ama gereksiz dedi tabiiki.
Temizlik dediğin gibi 38. haftalarda daha mantıklı galiba, bekleyeyim biraz daha. Bu arada yatak odası konusunda aynı fikirdeyim, zaten odasını kullanmayacak, beşiği bizim odada. Yorganını, nevresimini yıkadım, kızımızı bekliyor yatağı :) Bu arada dün sigortamı yeniledik. Koç allianz doğum paketine 450 TL. lik bebek paketide eklemiş. En azından doğduğu zaman ki topuk testleri v.s. direkt sigortadan karşılanacak, az bir fark veririz, bu da kızımızın şansı. Çünkü 2 senedir koç allianzda yaptırıyorum, bu paket yoktu, bu sene yeni koydular, bize yarayacak :) Hasarsızlık indirimimle beraber doğum paketi+ yatarak tedaviler 1400 TL. ye geldi. Geçen sene 1200 TL vermişim, ondan önceki sene 900 TL. vermişim. Memorialdaki doğum parasının yarısı kadarını 3 senede sigortaya vermiş oldum:.
O zaman lohusa pedi bana hiç yetmez canım, benim reglime yeter o ancakİyi oldu söylediğin, çünkü eczaneye daha gidip bakmadım, söyliyim mesane bezi getirsinler o zaman, inşallah o yeter :) Benim keyifler iyi canım, tek olunca zaman geçmiyor, ben de geçsin diye iş yaratıyorum kendime, geçen gün mutfak ve banyodaki silikonları yeniledim, ufak tefek alçı işlerini yaptım,bizim evin inşaat işleri benden sorulur Ben bir de bulgur pilavını duydum, süt arttırmak için, ama ne kadar doğru bilmiyorum canım, biraz da bulgur yiyip dene bakalım, nasıl olsa zararı yok. Annelik ne kadar zor yaa, hamileliği ayrı bir şey, hamilelikten sonra beslemek, insan hep tedirgin oluyor. Bebeklerimiz sağlıklı olsun da her türlü zorluğa rağzıyız :)
Çok zor gerçekten, Allah sana sabır versin canım, söyleyebileceğimiz tek şey bu galiba. Dün ben iş yaparken kendimi aç bırakmışım, karnım gururdadı, kan şekerim düştü hemen yemeğe koştum, senin o imkanında yok ne yazık ki. Dediğin gibi Allah kimseyi açlıkla sınamasın. Aslında diyetisyen aç kaldığında, sana zararı olmayacak, kalorisiz, şekersiz her zaman kaçamak yapabileceğin bir gıda söylese ne iyi olur. Ben bir ara kilo almayaım diye ara öğünlerde açken, bol bol salatalık yiyordum. Senin de öyle bir kaçamak gıdan olsa rahatlarsın aslında ama vermiyor herhalde
Canim gecmis olsun. O kriyo dedigin tıple sıkılan gazsa eger tek seferde fayda etmez. Bir kac kere yaptirmak gerek. Donduruyor. Yakma islemine gelince oncesinde uyusturuyorlar igneyle. Ama sonra aciyo.ama katlanilmayacak birsey degil korkma yani. Benim tirnagin basina gelenleri yazmak coook uzun surer. Pismis tavuk haline sukreder. Biran once kurtul o sislikten. Tekrar cryo denemekte fayda olur mu ki?
Temizliği 2 gun önce yaptirdim. Bulgur da arttiriyo sanki biraz. Yiyorum. Biktim o kadar yani :) sutumu alnimin teriyle arttiriyorum dermişim.
Sigorta da isabet olmuş. Ayri olmasi guzel ama simdi 600 tl ya uzerini isteyecekler. İlave olsaydi. %20 odemeyecek miydin
Mersennecim anneciğinin hacılığını Allah kabul etsin darısı benim başıma,umreye gittim aklım gönlüm hala orada kaldı dünyanın en muhteşem yeri.inşallah normal doğum yaparsın çatır çatır doğurursun annelerimiz gibi canım.Eveeeet, eşimle 10 günlük beraberdik, bugün yeni işine başladı, ben yine her zamanki gibi tek kaldım. Annem bu arada 26 eylülde hacıya gitti hayırlısıyla 8 Kasımda dönecek, benim beklenen tarihim 18 kasım, bakalım inşallah yetişir :) Bu arada bu hafta pelvik (çatı) muayenesi olacağım kızlar, inşallah çatımız normal doğum için uygun çıkar da sezeryan olmaktan yırtarım, hayırlısı, bebeğim nasıl sağlıklı olacaksa o olsun.
Canım, öncelikle geçmiş olsun, elektrikle yakma olayını hiç düşünme, ben daha önce kolumdaki et beni gibi birşeyi yaktırmıştım, ki büyük bir alandı, inan ne öncesinde ne sonrasında hiiiiiç acımıyor, sadece güzel güzel et yanığı kokuyorAlışverişe başlamışsın ne güzel, aldığın herşeyi mutlu günlerde kullanın oğluşun ve ailenle. Bu arada sıramı kapmaya çalışıyormuşsun kaptırmaaaaam, çok ayıp, sıranı bil sen benden sonra doğuracaksın, nokta. Canım 35. hafta diye Ateş hocamı söyledi. Kanama v.s. olmadıktan sonra niye 35. haftada ameliyat yapıyor, yazdıysan da kaçırdım sanırım. Son 1 haftadır çok
Pepukeye de söyledim, sıramı kimseye vermem, herkes sırasında doğum yapsın. Önce sen Fburakcığım, sonra ben, en son Pepuke :)
Canım benim, ne hamileliğin ne doğumun kolay geçmedi, şimdi bir de yalnızsın, sıkılman, yorgun hissetmen doğaldır sanırım, inşallah kendini toparlaman kısa sürer. Ara sıra dışarıya çıkabilsen senin için ne iyi olur. Mihrimah kızmızda iyidir inşallah.
Ben de slinglerden alacağım canım, onlar bildiğin kumaş parçası, yeni doğan için daha uygun sanırım. Seni en iyi anlayabileceklerden biri benim canım. Şu an 33+3 deyim ve eşimden başka yanımda kimse olmadı ve muhtemelen doğumda da olmayacak. Kayınvalidem ilk başlarda, kızım ben sana her hafta gelirim yardım ederim diyordu, sonra annemin hacıya gideceğini duyunca, ben olsam kızımı bırakıp gitmezdim v.s. diyip durdu sağolsun ve hiç uğramadı, ne zaman oturmaya çağırsam ay işim var v.s. dedi, kötü niyetli olmadığını biliyorum ama insana dokunuyor. Annem yazık 6 senedir hacı çıksın diye bekliyordu, ben ona kıyıp anne gitme diyebilir miyim. Ben de eşime söyledim, en zor yatalak 5 ayımda kimse gelip bir çorba bile kaynatmadı, doğumdan sonra da kimse gelmesin istemiyorum dedim, bunları cadılık yaparak demiyorum tabii, gülerek şakalaşarak :)
Canım keşke kendime dermanım olsa da yannına gelip sana yardım etsem, ikimize de vakit geçerdi :) Ama insan yalnız kovboy olmaya alışıyor sanırım, şimdi kimseyi istemiyorum yanımda, bir de kinciyimdir, biraz da o yüzden kimseyi istemiyom :) Allah'tan eşim çok anlayışlı, o öyle olmasa ne olurdum bilmem.
Fburakcığım inşallah normal doğuma doktorun onay verir, şekerden dolayı bir sorun olmuyor bildiğim, ama sen de bel fıtığı vardı sanırım, o ppürüz yaratabilir. İnşallah olur der, ikimiz de ıkına ıkına alırız bebeklerimizi kucağımızaBenim cumartesi öğlenleyin pelvik muayenem var, bakalım inşallah normal doğum onayı gelir. Çatın dar falan derse 2. bir doktora gidip teyit edeceğim. Gerçi hoş, çatı normal çıksa bile normal doğumun garantisi yok ama olsun.
Geçen gün eczaneye gittim canım, mesane bezi almaya, eczacı kız lohusa pedi var isterseniz dedi, tamam dedim, ondan getirtecekler. Lohusa pedi mesane bezinden daha mı ince biliyor musun?
Amaan dediğin gibi canım, kilosu, boyu önde olsun olmasın farketmez canım, onları çok kafaya takacağımı sanmam. Besinini yeteri kadar alsın da gerisi boş, çünkü hem boy hem kilo genetik, ekstrem durumlar dışında ne yaparsan yap onları değiştiremezsin zaten. Kız çocukları için standarttır, anneden bira uzun babadan kısa olurlar. Bebekken ne olursa olsun son durumu böyle olacak :) Selin'imizin sağlığı yerinde olsun, kızımız güzel güzel emsin gerisi önemli değil. Bir de sen çabucak kendiini toparla, daha ne isteriz :)
Aman diyi canım, sıranı istemiyorumYaa son bir aydır inanılmaz yoğunum, ne oldu anlamadım. Biz kızımızın odasına 5-6 ay sonra mobilya alacaktık, eşimin kuzeni bebek odasını değiştiriyormuş, elindeki yeniymiş, ister misiniz dedi, dedik alalım, en kötü beğenmezsek zaten kendimiz alacağız dedik, eşyalar bu akşam gelecek bakalım. Ben de dün kızımın odasında 1-2 ıvır zıvır vardı, onları toparladım.Önümüzdeki hafta da kızımın kıyafetlerini yıkayıp, ütüleyip, hastane çantamı hazırlayacağım. 36. haftamda da eve temizlik için birisini alayım diyorum ama erken mi, 38 lere mi bıraksam bilemiyorum.
Doğumdan önce hastaneye yatman gerekmiyor ya şeker yüzünden buna da şükür canım. Biliyorum sıkacak dişin kalmadı ama az kaldı dayan. Doğumdan sonra ziyafetler seni bekliyorOğluşunun sağlığı da iyi. Son 3 haftanız, inşallah normal doğum onayı gelir de son 5 haftanız diyebiliriz :)
Canım geçmiş olsun. Anlattığın ya da benim anladığım kadarıyla parmağındaki damar düğümlenmesi. Babamda çıkmıştı birkaç yıl önce, dediğin gibi büyüdü. Göz göz diye tabir ettiğimiz küçük kabarcıklardan oluşan bir ben gibiydi. Bazen kendiliğinden kanamaya başlar durmak bilmezdi. Sonunda babamı ikna edebildik de gitti doktora ve küçük bir operasyonla yaktılar. Korkmana gerek yok.
bugün benim canım da balık çekmişti.bana da alıver bari.:)Canim bulgur pilavi yaninda yesil sogan dere otlu yugury yasak salata... Dere otunu tekte yiyebilirsin sut yapiyor... Ben sana daha once yazdim diye hatirliyotum bunlari aklimda oyle kalmis... Biliyorsun bende 1.5 ay ugradtim oyle boyle geldi ... Hem senin zaten geliyor bunlarda guzel arttirir... Ozelliklede dere otunu mutlaka ye...
Pazara cikiyorum balik yesillik alip gelicem optum simdilik...
Mersennecim anneciğinin hacılığını Allah kabul etsin darısı benim başıma,umreye gittim aklım gönlüm hala orada kaldı dünyanın en muhteşem yeri.inşallah normal doğum yaparsın çatır çatır doğurursun annelerimiz gibi canım.
Beklenen tarihin 18kasımsa canım malesef ben senden önce doğurucam hiç istemesem de.dr 35 dedi ama ben en azından 35te hastaneye yatıp 36 da doğurmak istiyorum.sanırım hamilelik devam ettikçe plasenta daha beter yapışıyor ve dr haklı olarak kanamayla ameliyata almak istemiyor.herşey yolunda gidiyorken birden hiç beklemediğin anda kanama başlayabiliyor malesef.sinyal de vermiyor plasenta bozuntusu işkence gibi ne zaman ne olacağı belli değil...bir de benim rahim de gidici canım...son zamanlarımızı yaşıyoruz organcığımla...
Temizliği 2 gun önce yaptirdim. Bulgur da arttiriyo sanki biraz. Yiyorum. Biktim o kadar yani :) sutumu alnimin teriyle arttiriyorum dermişim.
Sigorta da isabet olmuş. Ayri olmasi guzel ama simdi 600 tl ya uzerini isteyecekler. İlave olsaydi. %20 odemeyecek miydin
Bu arAda canpedinaldim. mesane pedi. İlk sen kendine tam gelmeden memorialda aciyolar sana 1 paketbundan zaten.
bugün benim canım da balık çekmişti.bana da alıver bari.:)
nerelerdesin fıstık,bitti mi alış veriş.:)
boşver rahmini.zaten varlığı da yokluğu da aynı.(tecrübe ettim biliyorsun)
sana Allah mis kokulu bir kuzucuk verecek onun yerine.
Canım hepsiburada.comda milkway markasının süt arttırıcı içeceklerinden var ben 3 üzümlü3elmalı sipariş ettim daha gelmedi.bayağı olumlu yorum okudum çok arttırıyormuş güya.istersen bir bak.bir de malt içeceği var biliyorsundur o da iyiymiş..
Alışveriş biter mi ayolben bir başladım mı kendimi kaybederim malesef.ay sonu extreler gelince kafama dank eder.ama bu sefer çok sıkıntı çektim bari böyle avunayım diyorum.illa kendimi haklı çıkarıcam.eksikleri sağolsun kardeşim alıcak canım.herşey alınır zaten önemli olan bizim iyi olmamız..yarın 31 olacak koyun misali bekliyorum sonumu.dün sabah aç karnına demir ilacını aldım 15dk sora fanalaştım mide bulantısı halsizlik falan ay çok feci oldum kusmak istiyorum kusamıyorum soğuk terliyorum,kusmaktan da nefret ederim ama kusarsam rahatlıcam biliyorum eşim sandalye getirdi klozetin yanına oturdum bekliyorum en sonunda dayanamadım parmak soktum öğürdüm mide de boştu ama şükür rahatladım.eşim de komik öğürdüğümü duynca hemen gelmiş karnımı tutuyo sankiyere düşecek.kusma diyo rahmin kasılır.koyun can derdinde kasap et derdinde.gülme rahmin kasılır öksürme rahmin kasılır.neyse sonra bir güzel rahatladım uyudum iyi oldum.o anlarda korktum acaba doğummu başlıyo diye.hiç normal doğum emarelerini yaşamadığım için öyle sandım.
Alışveriş biter mi ayolben bir başladım mı kendimi kaybederim malesef.ay sonu extreler gelince kafama dank eder.ama bu sefer çok sıkıntı çektim bari böyle avunayım diyorum.illa kendimi haklı çıkarıcam.eksikleri sağolsun kardeşim alıcak canım.herşey alınır zaten önemli olan bizim iyi olmamız..yarın 31 olacak koyun misali bekliyorum sonumu.dün sabah aç karnına demir ilacını aldım 15dk sora fanalaştım mide bulantısı halsizlik falan ay çok feci oldum kusmak istiyorum kusamıyorum soğuk terliyorum,kusmaktan da nefret ederim ama kusarsam rahatlıcam biliyorum eşim sandalye getirdi klozetin yanına oturdum bekliyorum en sonunda dayanamadım parmak soktum öğürdüm mide de boştu ama şükür rahatladım.eşim de komik öğürdüğümü duynca hemen gelmiş karnımı tutuyo sankiyere düşecek.kusma diyo rahmin kasılır.koyun can derdinde kasap et derdinde.gülme rahmin kasılır öksürme rahmin kasılır.neyse sonra bir güzel rahatladım uyudum iyi oldum.o anlarda korktum acaba doğummu başlıyo diye.hiç normal doğum emarelerini yaşamadığım için öyle sandım.
Ben normal dogum sancilarini gaz sandim : D doktoru aradiğimda ara 5 dakikaya dusmustu. Bi suyun gelmemiş evde nerdesin dedi. E cok gaz sancim oluyodu ne yapayim. Aslinda afarkli. Rahim kasiliyo, gozlerin aciliyo agri baslayinca. Sonra geciyo. Rahatliyosun. Tekrar basliyor. Kramp vari. Anlatamiyorum tam yeterince. Durumun geregi insallah ogrenmezsin. Mersenne ve fburak ogrenir insallah zamani gelince.
Malt içemedim cok kotu. Milkway i de ebebekten siparis ettim ben de. Bi deniycem. İnsallah kotu degildir. Humana, hipp vs. Surekli içiyorum. Bulgur, kurler, dereotu , kuru dut... Ne varsa.
Bu yuzden ben artik hep 7 aylik gezicem
ben de anlamamıştım.sadece bağırsaklarımda ağrı var demiştim.dr. sancın varmış sen anlamamışsın demişti.ben regl ağrısı gibi olur sanıyordum.normal doğum yapmayınca 3de 4 de olsa bilinmiyormuş.:)
Bebeklerimiz için ne varsa deniyoruz valla ,bu yüzden cennet bizim ayaklarımızın altında.çok ta kasmamak lazım canım yaa napalım her bebeğin anne sütü kısmeti farklı ilk bebeğini aylarca emziren bir anne ikincisini daha kısa süre emzirebiliyor ben buna da kısmet diye bakıyorum.annemin de 4 çocuğu olmuş hepimizi 3 ay emzirebilmiş sütü azmış.ama ben kızımı 22 ay emzirdim üstelik göğüslerim ceviz kadardı.belli olmuyor bu işler.12sene önce sütüm boldu ama bakalım şimdi ne olcak,seneler geçti yaşlandım az çok yediğimiz içtiğimiz sağlıksız bir de üstüne yaşadığım panik stres eklenince ben de helva hoşaf bulgur soğan ne varsa dadanıcam gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?