- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Merhabalar,
Öncelikle bu illetle bogusmak konusunda yalnız olmadıgını bilmek insanı rahatlatıyor.Bu sebepten burada paylaşmak istedim.Neden bilmiyorum ama sanırım bizim ülkemizde kadın dogumcuların cogunlugu uyarmakta gec kalıyor ya da anlayamıyor durumu.Ben de 29.haftama kadar 2 haftada bir kontrole gitmeme ragmen plesenta previa teshisi konmadı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım güle oynaya hamilelik geciriyordum.Özellikle 2 haftada bir gidiyorum ayda bir gitmem gerekirken ben biraz pimpirikliyimdir ondan :)
Belki de sakınan göze çöp battı artık nedir bilmiyorum. Neyse 29.haftamda az bir kanamayla hastaneye gittim doktorum hem kasılmaların baslamıs hemde previa marjinal var sende dedi yani plasenta rahim agzına yaklasık 1-2 cm yukarıda duruyormus.5 gün hastanede yattım ve Nidilat diye bir ilaçla kasılmalarım durduruldu taburcu oldum.Bu hastane de Türkiyenin en pahalı hastanelerinden biri (Acıbadem ) herneyse taburcu oldugumun ertesi günü yine aynı durumda hastaneye dönmek durumunda kaldık biz sadece dogumu orada düşünürken yaklasık 2 ay hastanede kalmak maddi olarak bizi sarsacaktı ve SGK anlasması olan baska bir hastaneye gittik orası 1 gün yatırdı ve Nidilatı eve verip taburcu etti.Çok sükür şu anda 35.haftamdayım ve evde ilaç kullanıp uzanarak bugüne geldik.MAlesefki artık doktorlara güvenemiyorum.Su anki doktorum fazlasıyla sezeryan yanlısı biri previa olmasa da sezeryan yaptıracagı neredeyse muhakkak.Bu sebepten 2 hafta önce baska bir doktora muayeneye gittim normal dogum istiyorum dedim.Olma ihtimali var cünkü plesenta rahim agzını kapatmıyor dedi.
Esim bu saatten sonra doktor degiştirilmez olmaz diyor kendi doktoruma normal dogum diye ısrar etmelimiyim?
Hiç Previa marjinal olup normal dogum yapan biri varmı?
en az senin kadar şanssız biride benim canım.benimde plasenta previa totalisti.oğlumda 33 haftalık doğum yaptım.oğlum yoğun bakımda kaldı.allaha şükür şimdi nerdeyse 9 yaşında.ve ben tekrar hamileyim.azda olsa içimde bir umut vardı.bunda herşey yolunda olacak diye.bugün öğrendim ki yüksek ihtimal buda plasenta previa.ve aynı şeyleri yaşayacağımı bilmek beni ne kadar ürkütüyo ve üzüyo bilemezsin.inşallah sende çıkmaz tekrar.
Benim kanama leke seklinde degildi su gibi kipkirmizi akiyordu tabi engel olamiyosun akiyo bunu gorunce nasil telaslaniyorum elim ayagim titriyo hele ilk kanamada nasil korkmustum acil şifamiza kavusuruzda plasenta dogru yere yerleesir insallah
Allah saklamış canım.süreçte neler gelecek başımıza az çok öğrendik.en önemlisi senin gibi sağlıkla sonu görmek.bebeğin küvezde kalmaması da çok önemli.çok şükür doğum sonrası Rabbim yüzünü güldürmüş.sen devlette mi yaptın doğumunu canım?benim iki çocuğum daha var.hastanede yatmak o yüzden biraz endişelendiriyor.Allah yardımcımız olsun inşaALLAH.
annelik çok güzel bir lütuf ve zorlu geçirmek kat kat kıymetli bence.
canım özellikle kabız olmamamız lazım.yiyebiliyorsan akşamları portakal ye.sabahları da çiğ sebze vs. yersen kabız olmazsın.
çok iyi bir dr.un varmış benim ki direk rahim alınacak diye girmişti.aslında bu durumu duyan herkes vah vah diye karşılıyor.Allah büyüktür.inşaALLAH hepimiz hayırlısıyla bebeklerimize kavuşup burda birbirimizi tebrik edeceğiz canım.
herkese mrb bende 14.hafta gittiğimde söyledi doktor kötü bişeymi dedim çok kötü değil dedi bebeğemi bişey oluyo dedim yok anneye dedi riskli ve kanamalı bir doğum dedi kesin belli değil bugünlerde kanaman olabilir beni ara dedi normal hayatına devam et dedi tabi ben araştırınca eşimle bile yok yani okadar daha kapıdan çıkarken ağlamaya başladım 10 gün oldu tam rahatlamıştım araştırmayada devam tabi bu topiği okudum yine korku sardı her yanımı çoğu geçiren arkadaş korkmayın diyor allah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla huzurla almayı nasip etsin 30 nisanda gidicem kısmet olursa rabbim inşallah olması gereken yeri neresiyse oraya geçmesine izin vversin bizlerde bu korkudan stresden uzaklaşalım inşallah nette okudum kan kaybından allah korusun birde rahim alınır yazıyor ne yapalım rabbim ne kararladıysa hakkımızada o olur rabbim hepimizi korsun sürekli dua ediyorum vakit buldukça yatıyorum ama işlerim hiç bitmiyor nedense .....herkese kolay gelsin....
Bu haftalarda aşağıda olması normal.Yukarı çıkma ihtimali de yüksek.Onun için normal hayatına devam et demiştir.Bana da ilk teşhis 16.haftada konmuştu.O zamanlar ben de normal hayatımı yaşıyodum.24.haftada ilk kanamam olduktan sonra yatmaya geçtim.Sen yine de kendine dikkat et.Mümkün olan her fırsatta yat dinlen.Okudukların en kötü senaryolar.Burada yaşayanların hikayelerini oku boşver sen o kötü senaryoları.Onlara kalsa kan kaybından ölme riskin de var.Onun için boşver.İnşallah yukarı çıkar da sen de rahat bir hamilelik geçirirsin.
Benim de 3. ve 4. ayımda az miktarda kanama ve lekelenmelerim olmuştu, o zaman öğrenmiştim placenta previa olduğumu.
En son 21. haftada gittiğimde hala aşağıdaydı.
Yarın doktor a gideceğim, 27 haftalık oldum, inşallah yukarı çıkmıştır dua ediyorum.
buraya kadar gelmen çok güzel canım.32. haftadan sonra yaşama şansı daha fazla ama sonuna kadar bekler inşaALLAH.benim doktorum 8.haftada bir anormallik olduğunu anlamıştı.15.haftada netleşti.ben halen dr.bulamadım.gittiğim özel hastanede yoğun bakım vs. yetersiz olduğu için doktorum devlete yönlendirdi.henüz boşluktayım.bir arkadaşımla görüştüm bugün.onun ki de totalmiş.sürekli yatmış vaktinde doğmuş bebeği.şimdi 7 yaşında.bende 24. haftamda doktorumu değiştirdiğimde plasenta previa olduğumu öğrendim.önceki doktorum doçent olduğu halde anlamamıştı belkide anladıda bana söylemedi (zaten tüp bebekle hamile kaldığım için sezeryan olacaktım).sonraki doktorum plasentanın eşi aşağıda bu sonradan yukarı çıkabilir dedi ama dikkat et tehlikeli falan diye beni uyarmadığı için ben pek umursamadım normal günlük hayatıma devam ettim.çok şükür kanamam falanda hiç olmadı.şimdi 32 haftalık oldum en son geçen salı günü kontrole gittiğimde hala yukarı çıkmamış tüp bebek olmasaydı bile normal doğum yapma ihtimalin yok şakır şakır kanaman olur bebek rahim yolundan çıkamaz deyince bende dank etti sonra araştırmaya başladım burda yazılanları okuyunca durumun ciddiyetini farkettim.ben çalışıyorum eğilme kalkma ağır kaldırma pek dikkat etmedim açıkçası Allah korumuşki bu zamana sağ salim geldik şimdi çok korkuyorum aniden kanamam olursa erken doğum yapmak zorunda kalırsam diye..Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin bu kadar sıkıntı çektik sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...
ben de 3. bebeğime hamileyim.en kötüsü rahmin alınması.sağlıkla sona gelmek nasip olsun da rahim alınabilir benim için.Ah canım kendine şanssız deme lütfen,ne kadar zor zamanlar geçirdiğini tahmin edebiliyorum ama en azından yavrun yanında benimkiyse cennet kuşu oldu Rabbimin takdiri.mesajını okuyunca çok heyecenlandım cünkü totalis olup ta ikinci kez gebe olan kimseyi tanımamıştım ve çok merak ediyordum.ikincinin de totalis olmasına çok üzüldüm ama canını sıkma belki bu sefer daha bilinçlisin belki kanaman olmaz,zamanında dogurmak nasip olur inşallah.iyi düşün iyi olsun canim.bunları sana yazıyorum ama kendime telkin etmeye çalışıyorum ben de hamileyim ve nedeni daha belli diil ama 2gündür kanamam var iğne oluyorum yatıyorum.düşük tehlikem var.ikinci hamileliğimde yine totalis olmaktan korkuyordum ama bu kadar erken kan görmeyi beklemiyordum.daha bebeğin kesesini bile görmeden kanamam oldu! Daha çok erken oldugundan kanamanın sebebi belli diil dedi doktorum.artıkbeklicez ve görücez.
Benim bir tanıdığım 3.gebeliğinde previa olunca doktoruyla dogum esnasında rahmin alınmasına karar verdiler.bebgi alıp hemen hiç uğraşmadan rahmi de aldılar.sen de böyle yapabilirsin.nasıl olsa bi daha yapmazsın.bu konuda kendine iyi bir doktor bul.hangi şehirdesin?istanbuldaysan sana yardımcı olabilirim..inşallah herşey yoluna girer canım..
Ben özel hastanede yaptım canım doğumu.İnanılmaz özenli dikkatli evimde gibi hissettirdiler.Allah muhtaç etmesin devlet hastanesinde böyle bir durumda yatırmazlardı heralde o kadar.Başka çocuk varsa evde bile yatmak çok zor.Allah kolaylık versin.Sormak istediğin bişey olursa seve seve cevaplarım.Artık uzman oldum bu konuda :)))
plesentada kanama plesenta previa demek midir?doktor bana plesenta previasın falan demedi ama plesentada kanama var dedi.bilen varsa cevaplasın lütfen
ben 33. haftamdayım. 30. haftada gittiğimde hala plasentam öndeydi ama 2 gün önce düzeldiğini öğrendim. içinizi ferah tutun. her an düzelebiliyor:))
teşekkürler,umarım tüm herkesin derdine derman verir Rabbim.peki bu plesentada olan kanamalar bisüre sonra eski haline döner mi,yaşamış olan var mı,yoksa durum böyle devam edipte olumsuz şeyleremi yol açar..
Çok çok çok sevindim sizin adınıza inanın içim mutlulukla doldu şu an...Aman nazar deymesin maşallah subhanallah...sizinki marjinal yada parsiyalprevia mıydı yoksa totalmiydi merak ettim.total olunca yukarı çıkma şansı pek olmuyor çünkü.benimki totaldi..kanamanız olmuşmuydu?aman yine de siz siz olun şu son haftalarınızda yine de dinlenin bol bol..tedbiri elden bırakmayın yine de derim ben..buradaki previalılara umut oldunuz ne güzel.Allah sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin.hayırlı dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?