Plasenta previa

bende 24. haftamda doktorumu değiştirdiğimde plasenta previa olduğumu öğrendim.önceki doktorum doçent olduğu halde anlamamıştı belkide anladıda bana söylemedi (zaten tüp bebekle hamile kaldığım için sezeryan olacaktım).sonraki doktorum plasentanın eşi aşağıda bu sonradan yukarı çıkabilir dedi ama dikkat et tehlikeli falan diye beni uyarmadığı için ben pek umursamadım normal günlük hayatıma devam ettim.çok şükür kanamam falanda hiç olmadı.şimdi 32 haftalık oldum en son geçen salı günü kontrole gittiğimde hala yukarı çıkmamış tüp bebek olmasaydı bile normal doğum yapma ihtimalin yok şakır şakır kanaman olur bebek rahim yolundan çıkamaz deyince bende dank etti sonra araştırmaya başladım burda yazılanları okuyunca durumun ciddiyetini farkettim.ben çalışıyorum eğilme kalkma ağır kaldırma pek dikkat etmedim açıkçası Allah korumuşki bu zamana sağ salim geldik şimdi çok korkuyorum aniden kanamam olursa erken doğum yapmak zorunda kalırsam diye..Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin bu kadar sıkıntı çektik sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ayşecim inşallah dogumuna kadar kanaman olmaz.son zamanlarını yatakta dinlenerek geçir derim.ayrıca doktorun erken doguma karşı ciger geliştirici neden yapmıyor? Lütfen bu konuda doktorunu sen yönlendir.ben çok deneyimli bir profa gittiğim halde öküz herif yeterince ilgi alaka göstermediği için 27 haftalıkken yogun kanamayla sezaryen oldum.adam bana bu kadar erken kanayacağını düşünemedim dedi sonradan.herşey kader ama onun ilgisizliği de vesile oldu sonuçta.doktorun bu durumda herşeyin kötüsünü düşünüp ona göre önlem alması lazım.almıyorsa başka bir doktor arayışına girmek mantıklı olacaktır..ben az kaldı rahmimi de kaybediyordum çok zor bir doğumdu..inşallah Rabbim seni sorunsuz,güle oynaya çıkarır hastaneden..

Canım tabi normal dogum istemen çok dogal ama bence önemli olan yavrunu sağ salim kucağına alman.normal diye ısrar etme yine de doktorun bi bildiği vardır.normaal doğum riskli çünkü.aşırı kanaman olabilir.istenmeyen durumlar olabilir.

Ah canım kendine şanssız deme lütfen,ne kadar zor zamanlar geçirdiğini tahmin edebiliyorum ama en azından yavrun yanında benimkiyse cennet kuşu oldu Rabbimin takdiri.mesajını okuyunca çok heyecenlandım cünkü totalis olup ta ikinci kez gebe olan kimseyi tanımamıştım ve çok merak ediyordum.ikincinin de totalis olmasına çok üzüldüm ama canını sıkma belki bu sefer daha bilinçlisin belki kanaman olmaz,zamanında dogurmak nasip olur inşallah.iyi düşün iyi olsun canim.bunları sana yazıyorum ama kendime telkin etmeye çalışıyorum ben de hamileyim ve nedeni daha belli diil ama 2gündür kanamam var iğne oluyorum yatıyorum.düşük tehlikem var.ikinci hamileliğimde yine totalis olmaktan korkuyordum ama bu kadar erken kan görmeyi beklemiyordum.daha bebeğin kesesini bile görmeden kanamam oldu! Daha çok erken oldugundan kanamanın sebebi belli diil dedi doktorum.artıkbeklicez ve görücez.
Benim bir tanıdığım 3.gebeliğinde previa olunca doktoruyla dogum esnasında rahmin alınmasına karar verdiler.bebgi alıp hemen hiç uğraşmadan rahmi de aldılar.sen de böyle yapabilirsin.nasıl olsa bi daha yapmazsın.bu konuda kendine iyi bir doktor bul.hangi şehirdesin?istanbuldaysan sana yardımcı olabilirim..inşallah herşey yoluna girer canım..

Benim kanama leke seklinde degildi su gibi kipkirmizi akiyordu tabi engel olamiyosun akiyo bunu gorunce nasil telaslaniyorum elim ayagim titriyo hele ilk kanamada nasil korkmustum acil şifamiza kavusuruzda plasenta dogru yere yerleesir insallah

Ahhh aaahhh o musluk açılmış gibi akan kanı iyi bilirim ben deeeeBen şoka girdim saçma sapan hareketler yaptım..hatırlamak istemiyorum..Allahım nolur tekrar yaşatma bu sefer yüzümüzü güldür kurban olduğum Rabbimmm

Benim pek migdem bulanmamisti herkesin bulantisi olurken sizinde oylemiydi?

Ben özel hastanede yaptım canım doğumu.İnanılmaz özenli dikkatli evimde gibi hissettirdiler.Allah muhtaç etmesin devlet hastanesinde böyle bir durumda yatırmazlardı heralde o kadar.Başka çocuk varsa evde bile yatmak çok zor.Allah kolaylık versin.Sormak istediğin bişey olursa seve seve cevaplarım.Artık uzman oldum bu konuda :)))

Bu haftalarda aşağıda olması normal.Yukarı çıkma ihtimali de yüksek.Onun için normal hayatına devam et demiştir.Bana da ilk teşhis 16.haftada konmuştu.O zamanlar ben de normal hayatımı yaşıyodum.24.haftada ilk kanamam olduktan sonra yatmaya geçtim.Sen yine de kendine dikkat et.Mümkün olan her fırsatta yat dinlen.Okudukların en kötü senaryolar.Burada yaşayanların hikayelerini oku boşver sen o kötü senaryoları.Onlara kalsa kan kaybından ölme riskin de var.Onun için boşver.İnşallah yukarı çıkar da sen de rahat bir hamilelik geçirirsin.

çok teşekkür ederim canım sağol inşallah bu mübarek ayda inşallah hepimizinki olması gereken yere geçer sağolasın

Benim de 3. ve 4. ayımda az miktarda kanama ve lekelenmelerim olmuştu, o zaman öğrenmiştim placenta previa olduğumu.
En son 21. haftada gittiğimde hala aşağıdaydı.

Yarın doktor a gideceğim, 27 haftalık oldum, inşallah yukarı çıkmıştır dua ediyorum.

İnşallah çıkmıştır canım.seninkii previanın hangi türü?bu da önemli mesela.benimki en kötüsüydü.totalistim.plasenta rahim ağzını tamamen kapatıyordu.bu en tehlikelisi.ama yune de belli olmuyor kiminde hiç kanam olmuyor.ben de anlamadım.kısmet işte.sana tavsiyem çok dikkat et sakın iş yapma fazla ayakta durma ve doktorunun tecrübeli olduğundan emin ol.bebeğin erken doğumu riski için önlemler alınması gerekir.çünkü kanama hiç belirti vermeden ve aniden gelebilir.benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemiyorum.27haftaya kadar süperdim aniden kan baoşaldı foşur foşur.sezaryen oldum bebeğimi de kaybettim.neredeyse rahmim de gidiyordu.çzok kanamam oldu.çok kan takviyesi aldım falan..şimdi bu durumda olan herkesi uyarmak istiyorum.ben yaşamadan bilmiyordum.doktorum o kadar iyi geçinmesine rağmen yeterince alaka göstermedi.bunlar vesile tabi.ama önceden alınabilecek basit tedbirlerle ciger geliştirilerle falan belkibebegim yaşayabilirdi...

buraya kadar gelmen çok güzel canım.32. haftadan sonra yaşama şansı daha fazla ama sonuna kadar bekler inşaALLAH.benim doktorum 8.haftada bir anormallik olduğunu anlamıştı.15.haftada netleşti.ben halen dr.bulamadım.gittiğim özel hastanede yoğun bakım vs. yetersiz olduğu için doktorum devlete yönlendirdi.henüz boşluktayım.bir arkadaşımla görüştüm bugün.onun ki de totalmiş.sürekli yatmış vaktinde doğmuş bebeği.şimdi 7 yaşında.
ben de 3. bebeğime hamileyim.en kötüsü rahmin alınması.sağlıkla sona gelmek nasip olsun da rahim alınabilir benim için.

yatırıyorlarmış canım.geçen sordum gidince.acilden hemen yatış yapılıyormuş.son aylarda daha uzun süre yatış oluyormuş.Allah yardımcımız olsun.

plesentada kanama plesenta previa demek midir?doktor bana plesenta previasın falan demedi ama plesentada kanama var dedi.bilen varsa cevaplasın lütfen

plesentada kanama plesenta previa demek midir?doktor bana plesenta previasın falan demedi ama plesentada kanama var dedi.bilen varsa cevaplasın lütfen

Plasenta previa plasentanın rahim ağzını kısmen veya tamamen kapaması demek.Seninki başka eğer doktor başka bişey söylemediyse.Zaten kanamaların nedeni plasentanın bi yerinden ayrılıp kanaması.İnşallah hemen geçer kanaman zamanında kavuşursun bebeğine.

teşekkürler,umarım tüm herkesin derdine derman verir Rabbim.peki bu plesentada olan kanamalar bisüre sonra eski haline döner mi,yaşamış olan var mı,yoksa durum böyle devam edipte olumsuz şeyleremi yol açar..

ben 33. haftamdayım. 30. haftada gittiğimde hala plasentam öndeydi ama 2 gün önce düzeldiğini öğrendim. içinizi ferah tutun. her an düzelebiliyor:))

ben 33. haftamdayım. 30. haftada gittiğimde hala plasentam öndeydi ama 2 gün önce düzeldiğini öğrendim. içinizi ferah tutun. her an düzelebiliyor:))

Çok çok çok sevindim sizin adınıza inanın içim mutlulukla doldu şu an...Aman nazar deymesin maşallah subhanallah...sizinki marjinal yada parsiyalprevia mıydı yoksa totalmiydi merak ettim.total olunca yukarı çıkma şansı pek olmuyor çünkü.benimki totaldi..kanamanız olmuşmuydu?aman yine de siz siz olun şu son haftalarınızda yine de dinlenin bol bol..tedbiri elden bırakmayın yine de derim ben..buradaki previalılara umut oldunuz ne güzel.Allah sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin.hayırlı dogumlar

teşekkürler,umarım tüm herkesin derdine derman verir Rabbim.peki bu plesentada olan kanamalar bisüre sonra eski haline döner mi,yaşamış olan var mı,yoksa durum böyle devam edipte olumsuz şeyleremi yol açar..

Plasentadaki ayrılma çok küçükse kanama olmayabilir zamanla düzelebilir.Zaten büyük bir ayrılma olursa kanama da fazla olur.Benim plasentadaki ayrılma çok küçüktü ve ortasından bi yerdendi.Erken haftalarda böyle kanamalar olabiliyor maalesef.

teşekkür ederim. benimki parsiyal previa idi. şu ana kadar hiç kanamam olmadı çok şükür. artık dinleniyorum zaten. izne ayrıldım. 2 gün önce plasentanın düzeldiğini öğrendim ama bu sefer de kese rahimağzına baskı yapmış. yatmam gerektiğini söyledi doktor. erken doğum riski varmış. hepimiz için hayırlısı olur umarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…