merhaba arkadaşlar,ben de geçen hafta doktorumun oldukça korkutucu bir şekilde söylemesiyle öğrendim ki plesanta previa totalim.
sürekli aşağıda olduğunu ve normal olmadığını söylüyordu zaten 8. haftadan itibaren.iki hafta önce bir lekelenme oldu korktum ve yatış yapıldı hemen.geçen haftada benim biraz dikkatsizliğimden sanırım yine lekelenme oldu.sonraki gece ve sabah lavaboya giderken fazlaca koyu kan geldi.tekrar gittim hastaneye.doplerde plesantamın çok aşağıda olduğu görüldü.sabah doktorum çok riskli bir durumdasın,burda sana yardımcı olunamaz,gece vs.gelirsen sıkıntı olur.kan,yoğun bakım yok,araştırmaya gitmen gerekiyor.rahime yapışır ve rahmin alınması gerekir dedi.büyük şehirde sadece özele gidiyorum.araştırma hastanelerinden yoğunluktan ve ilgisizlikten korkuyorum açıkcası.doktorum 4 yıl önce de oğlumun sezeryanını yapmıştı ve çok güveniyordum.özellikle sezeryan,sonrası bakım,hastane şartları,vs. endişelerim arasındaydı sürekli.
2 çocuğum var ve sezeryan ikisi de.ilki berbat bir şekilde yapılmıştı.muhtelemen onun verdiği hasar bu duruma neden oldu.
dün araştırmaya gittim.poliklinik beni tatmin etmedi.eğer olabilirse uzman dr.takibinde olmak istiyorum.kadın doğumcu dr.çok itici ve kabaydı.bana iki çocuğun var bunu niye yaptın tarzında fırça çekti.beklemediğim bir hamilelikti ama zaten stres içindeki bir insana bu söylemin ne faydası varsa söyleyiverdi.
şu an 16.haftaya girmiş durumdayım.dün çok ısrarıma rağmen cinsiyetini bir türlü söylemek istemediler ne alakaysa.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.tüm endişelerimizden uzak,sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip eylesin.vaktinde sağlık,sıhhatle kucağımıza alalım inşaALLAH.