- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
çok sağol canım,içime su serptin.bende yatıyorum sürekli henüz kanamam olmadı inşallah olmaz da.hepimiz hayırlısıyla tamamlarız günlerimizi.sen şimdi kaç haftalık oldun canım.riskli dönem kaçıncı haftaya kadar? yarın tekrar gidicem üniv.hastanesine prof görücek,inşallah iyi şeyler söyler oda.
canım benim 34.hafta bugün bitti çooook şükür:)))
canım risk hep var ne yazık ki.ben hala oh be diyemedim.ama doktorum 28.haftadan sonra,kendini yormadan dışarı çıkabilirsin demişti.ben de eşimle yemeğe vs'ye gittim ama çok dikkat ederek.benim plasenta 28'de biraz yukarı çıktı.hala da aynı yerde.zaten p.previa tanısı ancak 28-32.haftalar arasında net olarak konuluyor.o haftalardan sonra yukarı çıkmıyor diye biliyorum.ama senin haftan daha yeni.çok dikkat edip,kendini korursan,hem kanaman olmaz,hem de inşallah plasentan yukarı çıkar.ben kanamadan sonra doktorumu değiştirdim ve perinatoloğa gidiyorum.iyi bir doktora görünmen de önemli.belki üç beş kuruş fazla verirsin ama için rahatlar.sıradan bir kadın doğumcuya gitmeni tavsiye etmem canım.hatta üniv.hastanesi çok daha iyi olur.ben de öyle yapıyorum.
nette okudukları insanın ödünü kopartıyor:))ben de ilk başta çook korkmuştum.tabii ki ciddiye alınması gereken bir problem.ama dikkat ederek aşılabiliyor şükür ki.inşallah güzel haberlerle gelirsin canım.ama moral de önemli.bebeğin için güçlü ol.her şeyin başı stresten uzak olmak.yarın doktorun söylediklerini yazarsın olur mu.allah yardımcımız olsun.
merhaba canım,pazartesiden beri sabah doktorlarla girip akşam onlarla çıkıyorum üniv.hastanesinden.tekrarlanan usg'ler,tahliller derken en son MR istediler benden.plesanta rahim içine ilerlemişmi bakalım dediler.ama hastane ağustosta gün verince dışarda çektiririm dedim,daha önce sizlerden mr istenmişmiydi.ultrasondaki doktor,ben hiç çektirip kafamı dahada karıştırmak istemiyorum aslında.bugün evimin yakınında kadın doğum hastanesine gidip ordaki doktorla da görüşücem.evde olduğum sürece hep yatıyorum şimdilik bi sıkıntı yok hamdolsun.bizden haberler bu kadar.
glnk ve Pepuke Allah sizlere bi daha yaşatmasın bunları,sağlıklı evlatlar versin inşallah.
Ben o kadar hastanede yattım benden mr falan istenmedi.Zaten ultrasonda herşey gözüküyo mr a ne gerek görmüş acaba.Bence bir doktora daha görün boşuna çektirme.Evde olduğum sürece demişsin ama bence hep evde ol ve yat.Ben çoook çektim onun için herkese yatmasını söylüyorum.
Canım çok şükür ben yavruma azıcık erken de olsa sağlıkla kavuştum.Hatta 1 yaşında oldu bile.Düşününce sanki o günleri ben yaşamadım gibi geliyo bazen de sanki dünmüş gibi geliyo.Allah hepinize vaktinde sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.
üniversite hastanesine gidiyorum canım ve biliyosunuz üni.hastaneleri bir sürü test isterler gerekli gereksiz.bende hiç rastlamadım mr çektirene şu ana kadar.gitmedim zaten hastaneyede zaten cuma günü ayrıntılı usg ye gidicem o zaman bi konuşurum doktorla.Allah bağışlasın yavrunu,hep sağlıklı güzel günlerini görün inşallah.ne kadarlık ve kaç kilo doğdu acaba bebeğin canım.
selam,bu sabah mr çekildi nihayet.panik atağım olduğu için biraz sıkıntılı oldu ama buda bitti.hem canım yandı,hem psikolojim alt üst oldu.büyük konuşmıyim ama bundan sonra rutin gebelik testleri dışında bişi yaptırmak istemiyorum.Allah'ım mecbur etmesin.
Neyse bu da bitmiş oldu.Son durum nedir peki doktor ne diyo?
selam,bu sabah mr çekildi nihayet.panik atağım olduğu için biraz sıkıntılı oldu ama buda bitti.hem canım yandı,hem psikolojim alt üst oldu.büyük konuşmıyim ama bundan sonra rutin gebelik testleri dışında bişi yaptırmak istemiyorum.Allah'ım mecbur etmesin.
amin canım inşallah sonuçlar güzel çıkar.sen gene de dediğimi dinle iş güç yapma yemeğini bile dışardan söyle.al eline kumandayı,koy yanına dergini,kitabını,uzan kanepeye,öyle say günleri..sayılı gün çabuk geçer Allahın izniyle.ben marttan sonra tekrar deniycem ama bazen çok korkuyorum yine aynısı olur diye ödüm patlıyor..yine göze alıcam bakalm hayırlısı hepimiz için..bu arada sen hangi fakülteye ve kime gidiyosun?
Merhabalar,
Öncelikle bu illetle bogusmak konusunda yalnız olmadıgını bilmek insanı rahatlatıyor.Bu sebepten burada paylaşmak istedim.Neden bilmiyorum ama sanırım bizim ülkemizde kadın dogumcuların cogunlugu uyarmakta gec kalıyor ya da anlayamıyor durumu.Ben de 29.haftama kadar 2 haftada bir kontrole gitmeme ragmen plesenta previa teshisi konmadı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım güle oynaya hamilelik geciriyordum.Özellikle 2 haftada bir gidiyorum ayda bir gitmem gerekirken ben biraz pimpirikliyimdir ondan :)
Belki de sakınan göze çöp battı artık nedir bilmiyorum. Neyse 29.haftamda az bir kanamayla hastaneye gittim doktorum hem kasılmaların baslamıs hemde previa marjinal var sende dedi yani plasenta rahim agzına yaklasık 1-2 cm yukarıda duruyormus.5 gün hastanede yattım ve Nidilat diye bir ilaçla kasılmalarım durduruldu taburcu oldum.Bu hastane de Türkiyenin en pahalı hastanelerinden biri (Acıbadem ) herneyse taburcu oldugumun ertesi günü yine aynı durumda hastaneye dönmek durumunda kaldık biz sadece dogumu orada düşünürken yaklasık 2 ay hastanede kalmak maddi olarak bizi sarsacaktı ve SGK anlasması olan baska bir hastaneye gittik orası 1 gün yatırdı ve Nidilatı eve verip taburcu etti.Çok sükür şu anda 35.haftamdayım ve evde ilaç kullanıp uzanarak bugüne geldik.MAlesefki artık doktorlara güvenemiyorum.Su anki doktorum fazlasıyla sezeryan yanlısı biri previa olmasa da sezeryan yaptıracagı neredeyse muhakkak.Bu sebepten 2 hafta önce baska bir doktora muayeneye gittim normal dogum istiyorum dedim.Olma ihtimali var cünkü plesenta rahim agzını kapatmıyor dedi.
Esim bu saatten sonra doktor degiştirilmez olmaz diyor kendi doktoruma normal dogum diye ısrar etmelimiyim?
Hiç Previa marjinal olup normal dogum yapan biri varmı?
merhabalar,aranızda en şanssız benim herhalde.ben previa totalistim yani plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştı.iki gün kahverngi lekeoldu 3.gün aşırı kanamayla sezeryan oldum 27.haftamda.ve doktorlarım güya proftu gerizekalılar ne nidilat ne başka bişey saçmasapan magnesyum verip yolladılar.onlara hakkımı helal etmiyorum.durumumu hafife aldıkları için.benim sana tavsiyem normal doğum diye ısrar etme.doktoruna güvenmiyorsan değiştir.istanbuldaysan berra önsoy gidemez,rıza madazlı,engin oral'ı tavsiye edebilirim..inşallah rahat bir doğum yaparsın..
en az senin kadar şanssız biride benim canım.benimde plasenta previa totalisti.oğlumda 33 haftalık doğum yaptım.oğlum yoğun bakımda kaldı.allaha şükür şimdi nerdeyse 9 yaşında.ve ben tekrar hamileyim.azda olsa içimde bir umut vardı.bunda herşey yolunda olacak diye.bugün öğrendim ki yüksek ihtimal buda plasenta previa.ve aynı şeyleri yaşayacağımı bilmek beni ne kadar ürkütüyo ve üzüyo bilemezsin.inşallah sende çıkmaz tekrar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?